Dodaj do ulubionych

a potem bedzie bezrobocie

21.07.06, 20:06
duzo z was cieszy sie teraz "oj jak sie ciesze dostalam sie na
politologie(socojolgie,europreistyke itp)" ,takie kierunki to masowa produkcja
bezrobotnych,tylko nielicznym absolwentom tych kierunkow uda sie znalesc
prace,powodzenia w rekrutacji na studia
Obserwuj wątek
    • Gość: Aga Re: a potem bedzie bezrobocie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 20:09
      Mimo wszystko ciesze sie:)
      Zawsze sie znajdzie prace w zawodzie:)
    • Gość: ja bob budowniczy IP: 82.160.98.* 21.07.06, 20:17
      Żałosne...A co ty niby wrożką jestes,ze wiesz kto bedzie bezrobotny a kto nie?Poza tym nie lecz swoich kompleksow na forum ,to ze najwidoczniej Bozia nie dala ci zadnych zdolnosci humanistycznych to juz twoj problem.A poza tym to wiesz co,ja nawet gdybym sie dostala na uczelnie techniczna, to nie chcialabym zostac Bobem Budowniczym.Pozdrawiam
      • Gość: michal Re: bob budowniczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 20:22
        hmm po co mi zdolnosci humanistyczne,btw nie bob budowinczy bo na infe ide :D
        • Gość: Aga Re: bob budowniczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 20:23
          Łetam infa, nudny kierunek!
        • negativeburn Re: bob budowniczy 21.07.06, 21:49
          Po to żebyś umiał napisać 1 poprawne zdanie w języku polskim, co do tej pory
          jeszcze Ci się nie udało :)
      • Gość: mike Re: bob budowniczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.06, 20:23
        nie ma czegoś takiego jak zdolności humanistyczne, no chyba, że mówiąc o nich mamy na myśli kompletną indolencję i awersję w stosunku do matematyki, fizyki, chemii...
        • negativeburn Re: bob budowniczy 21.07.06, 21:53
          Oczywiście że są. Tylko trudno w sposób kompetentny stwierdzić kto je posiada,
          nie jest to tak jednoznaczne... Dla mnie np. to może być świetna pamięć, łatwość
          wypowiedzi, wybitna łatwość nauki języków obych, świetny styl pisania etc..
          JEdnak z drugiej strony pewna nauczycielka kiedyś powiedziała że wcale nie ma
          zdolności typowo hum i mat są po prostu różne zainteresowania połączone z
          szeroko rozumianą inteligencją:)
    • Gość: aaa Re: a potem bedzie bezrobocie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 20:24
      Wbrew pozorom możliwości po takich studiach są bardzo duże. Zależy to
      oczywiście również od osobowości, ale można się dostosować do rynku pracy,
      który tak naprawdę nie wiadomo jak będzie wyglądał za 5 lat!
      Ja osobiście złożyłam na socjologię (czekam na razie na wynik), ale dokładnie
      wiem co chcę robić w życiu: reklama i promocja. Na niektórych uczelniach są
      bardzo fajne specjalizacje, dające właśnie takie umiejętności.
      Uważam że każdy powinien studiować to co lubi i co go interesuje, a ni pchać
      się na siłę na polibudę (bo po tym będzie dobra praca).
      Ja wierzę że spełnie swoje marzenia, kończąc studia humanistyczne i tego także
      życzę wszystkim "humanom"!
      Politolodzy, socjolodzy, psychologowie itd.
      Damy radę!
      Pozdrawiam!
      • Gość: Aga Re: a potem bedzie bezrobocie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 20:26
        Niestety ale psychologia to nie do konca studia humanistyczne!
        • negativeburn Re: a potem bedzie bezrobocie 21.07.06, 21:54
          Nooo ja w ogole ich do hum bym nie przyrównywał to jest coś z pogranicza może
          nawet ścisłe studia
    • Gość: cream Re: a potem bedzie bezrobocie IP: 82.160.91.* 21.07.06, 22:00
      europeistyka - raczej tak
      politologia - byc moze
      socjologia - co ty pieprzysz...
    • Gość: aaa Re: a potem bedzie bezrobocie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 22:03
      Ok, ok :) Macie rację :)
      Chodziło mi o to żebyśmy się nie dali Bobom Budowniczym! :)
      Wybaczcie moją niewiedzę, jest ona spowodowana tym, że nigdy tak naprawdę nie
      interesowałam sie programem studiów psychologicznych bo się na nie nie wybieram.
      Mea culpa :)
      Pozdro :)
      • Gość: aaa Re: a potem bedzie bezrobocie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 22:06
        A właśnie, że socjologia!
        Na UAMie nie spotkałam się z żadnym kierunkiem, który przygotowywałby do pracy
        w reklamie poza socjologią.
        Nie mówię ogólnie, chodzi mi o specjalizację: badanie rynku i opinii
        publicznej, gdzie są zajęcia z Public Relations, teoria reklamy i promocji.
        Oczywiście, że nie wchodzi w to np. socjologia patologii społecznych, ale
        mówiłam przecież o konkretnych specjalizacjach
      • Gość: chałabała Re: a potem bedzie bezrobocie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 22:17
        no niestety tak się składa, że po polibudzie perspektywy takiego delikwenta co
        to ją skończył są o wiele szersze niż po europeistyce czy politologii. nie mówię
        tu o matmie czy fizyce tylko o np. automatyce, elektronice. taki absolwent jest
        10 razy więcej wart, bo posiada konkretne umiejętności i trafia w lukę na rynku
        pracy
        • Gość: Kasia Re: a potem bedzie bezrobocie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 22:49
          cóż, ale nie każdy może mieć mgr inż. ;-)
          • Gość: chichot Re: a potem bedzie bezrobocie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 22:53
            ja nie oddałbym żadnego z tych "nieprzyszłościowych " kierunków za przyjemność
            bycia specem od gapienia się w monitor.
            • Gość: ja Re: a potem bedzie bezrobocie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 23:18
              ciekawe podejscie...
              ale elektronik, automatyk nie gapi sie ciagle w monitor...
              • szpilkaaa Re: a potem bedzie bezrobocie 21.07.06, 23:40
                tak.
                zasilę szeregi bezrobotnych chociaż mniej więcej od 2 lat wiem,że oprócz bycia
                tłumaczem chce mieć własną artystyczną kawiarnię.
                więc idę na filologię bułgarską i etnologię.

i za nich nie zamieniłabym studiów humanistycznych na politechnikę..
                oj nie, dziękuje..
                • Gość: aska europeistyka IP: *.jowisz.cyberbajt.pl 23.07.06, 12:22
                  Smieszy mnie tylko jedna rzecz-ludzie,ktorzy nie maja zupelnie pojecia o czyms,bardzo chetnie o tym pisza,pelno jest tu sądow.Moze uda mi sie oswiecic kogos.Otoz wiele osob wypowiada sie o europeistyce,ze po niej bezrobocie itp. Gdyby ktos nie wiedzial,jest to kierunek dosc "mlody" i absolwentow po nim jeszcze nie ma!!!!!Magistrzy tego kierunku pojawia sie na rynku pracy dopiero za 3 lata!!!Wiec skad te opinie o bezrobociu?Czyzby jakas wrozka?prognozowac to sobie mozna pogode,a i to nie zawsze skutecznie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka