Dodaj do ulubionych

dostalam sie na studia!!

24.07.06, 15:38
i tak sie okropnie ciesze, a tak naprawde to sie az poplakalam ze szczescie, bo myslalam ze na nic nie mam juz szans:)))
jestem studentka biologii na AP, jeszcze zloze odwolanie na historie, bo zabraklo mi 5 punktow, wiec moze tam bym sie tez zalapala:)
pozdrawiam was wszystkich i wszystkim zycze powodzenia w rekrutacji:))))))
Obserwuj wątek
    • ana7777 Re: dostalam sie na studia!! 24.07.06, 15:43
      droga studentko, gratulacje. Ciesze sie strasznie.
      • posypka Re: dostalam sie na studia!! 24.07.06, 16:33
        Gratuluję !! :))
    • amlam Re: dostalam sie na studia!! 24.07.06, 17:24
      Ucieszyłem sie gdy to zobaczyłem :) tak wewnetrznie :)
      I nie ma potrzeby rodziców prosić o kase na zaoczne ;)
      fajno ze sie ludzie dostają
      pzdr
      • tori86 Re: dostalam sie na studia!! 24.07.06, 17:31
        ciesze sie, ze poprawilam ci nastroj amlam:) i ze nie musze placic za studia, jednak tak naprawde to marze o administracji i pielegniarstwie, ale to chyba musi pozostac marzeniem:)
        • oxy_gen_86 Re: dostalam sie na studia!! 24.07.06, 17:39
          Tori ja rowniez G R A T U L U J E !!!! :D
        • amlam Re: dostalam sie na studia!! 24.07.06, 18:19
          ja całe życie marzyłem żeby być wielkim murzynem, bo wtedy by mnie do NBA przyjeli :D jednek murzynem z wiekiem sie nie stałem a zamiast o NBA marzę o zaczęciu studiów nawet zaocznych :) ciesz sie tym ze juz gdzieś jesteś a na reszte składaj odwołania i próbuj do konca!
          pzdr
    • beti86 Re: dostalam sie na studia!! 24.07.06, 19:31
      gratulacje:)
    • beti86 Re: dostalam sie na studia!! 24.07.06, 19:31
      gratulacje:)
    • czerwone.wino Re: dostalam sie na studia!! 24.07.06, 19:53
      Też się dostałam :D
      W prawdzie nie na to co chciałam najbardziej, ale na ten rok się zadowolę;)
      -> Fizyka medyczna i technikum farmaceutyczne (co myślicie powinnam wybrać?)
      • akne1 Gratulacje tori86! Gratulacje czerwone.wino! 24.07.06, 20:22
        Brawo!
        • violatress rowniez gratuluje... 24.07.06, 20:32
          szczesciarzom z indeksami:)
      • ana7777 Re: dostalam sie na studia!! 24.07.06, 21:46
        dwa pytania: czy fizyka med. nie jest specjalizacja na fizyce? i co to jest
        technikum farmaceutyczne? to pierwsze brzmi lepiej ale nie mam pojecia
        dokladniej. gratuluje.
      • nef_86 Re: dostalam sie na studia!! 24.07.06, 22:16
        czerwone.wino napisała:

> Też się dostałam :D
        > W prawdzie nie na to co chciałam najbardziej, ale na ten rok się zadowolę;)
        > -> Fizyka medyczna i technikum farmaceutyczne (co myślicie powinnam wybrać?
        > )
        >

ja zimowalam na fizyce medycznej i jesli lubisz fizyke i matematyke to polecam, jesli nie to nie trac czasu malo to ma wspolnego z medycyna
        • czerwone.wino Re: dostalam sie na studia!! 24.07.06, 22:31
          do ana7777
          Tak fizyka medyczna to specjalizacja fizyki, a technikum farmaceutyczne to coś
          w rodzaju farmacji na amie, tylko, że po tym jest się tylko technikiem, ale
          podobno robi sie to samo, tylko za mniejsze pieniądze. Tylko nie wiem po co mi
          to technikum jak ono jest 2-letnie, dzienne w dodatku, a ja chciałam za rok na
          lekarski iść...

do nef_86
          Zawsze lubiłam ścisłe przedmioty, szczególnie matematykę, tylko w 3 klasie
          zdecydowałam się na studia medyczne i jakoś niespecjalnie się nią zajmowałam -
          tu boję się właśnie o tą matmę, że nie dam rady... Fizykę w szkole miałam tylko
          podstawową, więc do matury sama się przygotowywałam. Czy te studia są z tych
          przedmiotów bardzo trudne? Jak dokładnie to wygląda?

A może lepiej zrobię jak pójdę na zaoczną biologię (zmarnuję tylko 2 dni w
          tygodniu), albo ratownictwo medyczne na ten rok?
          • sakh Re: dostalam sie na studia!! 25.07.06, 10:04
            czerwone.wino napisała:

> do nef_86
            > Zawsze lubiłam ścisłe przedmioty, szczególnie matematykę, tylko w 3 klasie
            > zdecydowałam się na studia medyczne i jakoś niespecjalnie się nią zajmowałam -
            > tu boję się właśnie o tą matmę, że nie dam rady... Fizykę w szkole miałam tylko
            >
            > podstawową, więc do matury sama się przygotowywałam. Czy te studia są z tych
            > przedmiotów bardzo trudne? Jak dokładnie to wygląda?
            >
            > A może lepiej zrobię jak pójdę na zaoczną biologię (zmarnuję tylko 2 dni w
            > tygodniu), albo ratownictwo medyczne na ten rok?

wiesz, w mojej grupie na fizyce medycznej rade dawaly tylko osoby ktore byly po klasach matematyczno-fizycznych lub matematyczno-informatycznych a i oni tez mieli problemy ale mimo wszystko jakos zdawali na 3y...ja Ci powiem,ze matematyke trzeba miec dobrze opanowana i to w zakresie rozszerzonej, bo ta wiedze trzeba miec wyniesiona z liceum a nie uczyc sie na studiach troche sie zdziwili ze nikt prawie nie mial matematyki na tym poziomie i nie wiemy co to jest i takie tam hehe, no ale nikt nas nie bedzie uczyc przeciez 'podstaw' z ktorymi powinnismy przyjsc do nich a nie bez nich...na matmie sa calki,pochodne,rozniczki,macierze,liczby zespolone, itd. na 1st roku a na fizie sie pokrywa z matma bo robi sie zadania na bazie calek,pochodnych wektorow itd
            • sakh Re: dostalam sie na studia!! 25.07.06, 10:05
              nef_86 i sakh to jedna osoba jakby co :P po prostu mam 2 loginy :)
            • czerwone.wino Re: dostalam sie na studia!! 25.07.06, 10:42
              Trochę jestem teraz przerażona po Twojej wypowiedzi. 2 lata miałam rozszerzonej
              matematyki, a w ostatniej klasie chodziłam na postawową. A fizykę to tyle umiem
              ile sama się nauczyłam. Myślałam, że oni jakoś tłumaczą to co powinnam
              wiedzieć:/ W końcu to fizyka, gdzie zazwyczaj jest 0,5 osoby na miejsce...
              Chyba jednak złożę podnanie też na tą zaoczną biologię.
    • czerwone.wino Re: dostalam sie na studia!! 24.07.06, 22:34
      A tori86 gratuluję! Teraz wiem jakie to miłe uczucie się gdzieś dostać:)
      • tori86 Re: dostalam sie na studia!! 25.07.06, 00:09
        dzieki wielkie za gratulacje, ale wiecie jakos mi to uniesienie juz przeszlo, bo tak sie zastanawiam jak w ogole jest na biologii, czego sie uczy, czy bardziej jest ona ukierunkowana na czlowieka czy swiat roslin i zwierzat?? kocham uczyc sie anatomii i wszystkich spraw zwiazanych z organizmem czlowieka, gorzej z innymi gatunkami:) szukalam na stronie ap z czego sa zajecia, ale nic takiego nie jest tam napisane, jezeli wiecie cos na temat tych studiow to bede wdzieczna za wszelkie opinie i wpisy
    • pannanikt1920 Re: dostalam sie na studia!! 25.07.06, 10:35
      Ja właśnie dowiedziałam się,ze dostałam się na UM na pielęgniarstwo i jestem
      bardzo zadowolona:))
      • ana7777 Re: dostalam sie na studia!! 25.07.06, 10:58
        gratulacje!
        • tori86 Re: dostalam sie na studia!! 25.07.06, 11:03
          gratuluje dostania sie na wymarzony kierunek!!
          ja narazie czekam na wyniki z pielegniarstwa....tak bardzo chcialabym to studiowac, ale z drugiej strony nie wiem czy moglabym komus pobrac krew, myslicie ze mozna sie tego nauczyc?? tzn opanowac lek przed zylami itd??
          • loteczka Re: dostalam sie na studia!! 25.07.06, 13:03
            można się tego nauczyć:)
            Zobaczysz będzie dobrze i dostaniesz się:)
      • akne1 Gratulacje pannanikt1920! 25.07.06, 13:43
        :)
        • kill_jam Re: Gratulacje pannanikt1920! 25.07.06, 19:32
          No to mi jeszcze doszła stoma w Poznaniu-ale tam zwalniam miejsce!!! Trzymajcie
          sie i powodzenia dla oczekujących!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka