plecionka 24.07.06, 21:32 Dzisiaj ogloszono wyniki na AP. I jak? Jestescie zadowoleni? Czy jest tu ktos, kto sie dostal na anglistyke ze stara matura? Ja sie niestety niedostalam, chociaz mam zdane CAE:( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: anieszka Re: AP KRaków-wyniki IP: *.77.classcom.pl 24.07.06, 23:01 Ja zadowolona nie jestem... może nawet nie smutna, ale zła... Składałam na filologię polską spec. nauczycielską. Przyjęto 94 osoby. Ja byłam 95 jeszcze dziś rano o 7.10 , ale w wyniku "rozmnozenia kandydatów" (około godz. 10.30)aktualnie jestem 96. Dlaczego? Nie mam pojęcia.Przyjmowali osoby do 80 p. ja miałam 79. Dziś usłyszałam, że nie ma co liczyć na listy rezerwowe, bo i tak przyjmują tylko 85 osób. Mam nadzieję, że zrezygnuje te 11 os. Jutro się okazać może że nie jestem 2 na rezerwowej, a 10... bo jak widać dziwne rzeczy mają miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: AP KRaków-wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 23:28 Napisz odwołanie i myśle, ze się dostaniesz... ale tak między nami mówiąc, różne "cuda" się dzieja na uczelniach a jeśli chodzi o listy rezerwowe to juz wogule takie przekręty są czasami, że szkoda słów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anieszka Re: AP KRaków-wyniki IP: *.77.classcom.pl 24.07.06, 23:51 Napisałam odwołanie dzisiaj. Musi być dobrze:) A co do "cudów" to ja nie sądziąłam... naiwność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anieszka Re: AP KRaków-wyniki IP: *.77.classcom.pl 24.07.06, 23:52 Choć może to nie "cud" i ma to jakieś wytłumaczenie logiczne:) O tym myślałam pisząc o "rozmnozeniu kandydatów". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kociak Re: AP KRaków-wyniki IP: *.i24.pl 25.07.06, 00:43 Co mam zrobić jak się nie dostałam? Wystarczy jak złoże to oświadczenie że nadal jestem zainteresowana studiami czy mam pisać odwołanie? Jak to się robi? Plis odpiszcie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anieszka Re: AP KRaków-wyniki IP: *.77.classcom.pl 25.07.06, 01:23 Sprawa jest zasadniczo prosta:) Na swoim koncie na stronie AP masz plik do pobrania. Jest on na głównej stronie kandydata więc po zalogowaniu go widzisz. Jeśli masz ten plik w tamtym miejscu to znaczy, że nie dostałas się na studia z powodu braku miejsc pomimo tego, że postępowanie kwalifikacyjnie przeszłas. Musisz pobrać ten plik, wypełnić go i zanieść na AP do pokoju 28 -> to pok. rekrutacji. Życzę powodzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kociak Re: AP KRaków-wyniki IP: *.i24.pl 25.07.06, 01:45 To to ja wiem. Ale kiedy i jak się dowiem że zwolniły się miejsca i wchodzę ja? Odpowiedz Link Zgłoś
tori86 Re: AP KRaków-wyniki 25.07.06, 09:50 chyba dopiero we wrzesniu, ja sie dostalam i na potwierdzenia studiowania mam czas do 2 wrzesnia, a skladanie oswiadczen jest do 18.sierpnia, wiec oczekiwanie na dostanie sie w drugiej kolejnosci jest strasznie wydluzone i glupie!! ale takie sa juz te uczelnie:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anieszka Re: AP KRaków-wyniki IP: *.77.classcom.pl 25.07.06, 10:12 Nie zrozumiałam o co Ci chodzi. A co do tego września to faktycznie dopiero wtedy. Czy na wszystkie kierunki na AP przyjmowano więcej osób niż jest miejsc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inna aga :) Re: AP KRaków-wyniki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.06, 11:06 ja sie dostalam na polonistyke edytorstwo z kom. medialna. na ap trzeba dokonac wpisu albo do 28 lipca (!!) a koeljny termin jest chyba miedzy 28 ssierpnia a 1 wrzesnia :] pan z komisji wyjasnil mi to w ten sposob, ze ten drugi termin (dla mnie byl poedjrzanie odlegly) jest dla osob, ktore z powodu np. wyjazdu nie moga dokonac wpisu na studia w 1. terminie. Ale jak dla mnie to jest dla tych, ktorzy czekaja na wyniki z uj, kulu itp. Tylko nie wiem czemu zrobili dwa odlegle od siebie terminy zamiast wydluzyc ten pierwszy :) Ja jesli sie dostane na uj lub kul lub umcs zadzwonie do komisji z informacja ze rezygnuje, nie bede czekac do 1 wrzesnia :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: AP KRaków-wyniki IP: *.i24.pl 25.07.06, 12:13 Dzięki. Oby było więcej takich osób. Tylko mam nadzieję że komisja mnie powiadomi przez moje internetowe konto że takie miejsca się zwolniły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anieszka Re: AP KRaków-wyniki IP: *.77.classcom.pl 25.07.06, 12:21 Decyzję o ewentualnym przyjęciu na studia otrzymasz pocztą na swój adres korespondencyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: AP KRaków-wyniki IP: *.i24.pl 25.07.06, 12:37 Matko to ja się dowiem dopiero we wrześniu n chwilę przed ewentualnym rozpoczęciem studiów? Co za głupota!!!! A nie mogli zrobić tego aby było już wiadome na początku sierpnia? Eh... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anieszka Re: AP KRaków-wyniki IP: *.77.classcom.pl 25.07.06, 12:47 No tak to wygląda niestety... Ale już wcześniej będzie coś oriętacyjnie wiadomo. Chodzi mi o okres po 28 lipca. Część osób już wtedy zrezygnuje z danego kierunku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inna aga Re: AP KRaków-wyniki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.06, 12:58 tak duzo w tynm pierwszym terminie nie zrezygnuje bo nie beda jeszcze znane wyniki z uj, a walsnie na uj licza najczesciej osoby ktore dostaly sie na ap. strasznie glupio to zrobili... dobrze, ze chyba tylko tam a nie wszedzie. np na umcs-ie chec studiowania trzeba podac do 4 sierpnia, a koncowa lista jest juz 8 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anieszka Re: AP KRaków-wyniki IP: *.77.classcom.pl 25.07.06, 13:18 Wiesz to w sumie zalezy od kierunku:) Ja jestem na 2 miejscu rezerwowej listy z filologii polskiej spec. nauczycielskiej. Mnie już się sytuacja nieco się rozjaśni 28 ponieważ policzyłam, że 10 os. które dostały sie na ten kierunek dostało sie równez na jakąś inna specjalizację. Natomiast te terminy przyjęć AP z UJ faktycznie są nie przemyślane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inna aga Re: AP KRaków-wyniki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.06, 13:23 Co do terminow itp. skopiuje Wam maila od ap: Szanowni Państwo Kandydaci przyjęci na studia filologii polskiej Gratulujemy wszystkim pomyślnego wyniku postępowania kwalifikacyjnego!!! W związku z powtarzającymi się zapytaniami dotyczącymi terminów dokonywania wpisów lub składania rezygnacji ze studiowania przypominamy: Państwa teczki z dokumentami od poniedziału 24 07 są w Dziekanacie Wydziału Humanistycznego pok. 129. To właśnie tam należy dokonywać wpisów w jednym z wybranych terminów (24 lipec, 28 lipiec, 28 sierpień, 1 wrzesień) w godz. 10- 13. Wpisów w imieniu kandydatów przyjętych mogą dokonywać osoby przez nie upoważnione na podstawie dowodu tożsamości kandydata. Odłożenie wpisu na studia nawet na ostatni termin (1 września) niczym nie grozi!!! Osoby dokonujące wpisu w dziekanacie winny złozyć: a/ 2 odrębne blankiety dowodów wpłat dokonanych WYŁĄCZNIE w Kasie Akademii Pedagogicznej: - 5 zł na legitymację studencką, - 4 zł na indeks Uwaga: WPłATY DOKONANE W INNYCH PLACóWKACH LUB W INNEJ FORMIE NIE BĘDĄ PRZYJMOWANE!!! b/ powiększoną kserokopię dowodu osobistego; c/ wypełniony druk wyboru lektoratu języka obcego na I rok studiów (do pobrania z internetu lub z pok. 556 na AP); d/zaświadczenie lekarskie o braku przeciwskazań do podjęcia studiów na wybranym kierunku; e/cztery aktualne fotografie z wymaganiami stosowanymi przy wydawaniu dowodów osobistych. Niedokonanie wpisu na studia w jednym z podanych terminów uznane będzie za rezygnację z równoczesnym skreśleniem z listy osób przyjętych na studia. Na zwolnione miejsca po 1 09.zostaną przyjęci inni kandydaci. Po upływie terminów wpisów na studia dziekanat NIE BĘDZIE ODSYŁAŁ DOKUMENTóW osobom, które się nie wpisały ani po nie nie zgłosiły. Marceli Olma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieszka Re: AP KRaków-wyniki IP: *.77.classcom.pl 25.07.06, 13:26 co do odwołań:) Szanowni Państwo Kandydaci nieprzyjęci na studia filologii polskiej W związku z powtarzającymi się zapytaniami dotyczącymi Państwa możliwości, szans i poczynań pragniemy poinformować o sprawach najistotniejszych: 1. Dokumenty osób, które nie zostały przyjęte na studia i nie odebrały od nas swoich świadectw, zostaną dziś (wtorek) po 13 przekazane do wysłania pocztą. 2. Oprócz świadectwa dojrzałości wysyłamy Decyzje o wyniku postępowania kwalifikacyjnego z pożądanymi informacjami. Załączamy też wzór OŚWIADCZENIA o gotowości podjęcia studiów na wybranej wcześniej specjalności, o ile będą zwolnione miejsca przez przyjętych. 3. OŚWIADCZENIA mogą składać wszyscy, którzy zaliczyli postępowanie kwalifikacyjne, ale nie zostali przyjęci z powodu zbyt niskiej ilości punktów. Można je składać osobiście lub przez osobę zaufaną w pok. 28 albo przesłać pocztą na adres Akademia Pedagogiczna, ul Podchorążych 2, 30-084, Kraków, pok. 28. Termin składania OSWIADCZEŃ - do 18 sierpnia 2006. 3. OŚWIADCZENIA będą rozpatrywane przez Uczelnianą Komisję Rekrutacyjną (a nie przez nas, Komisję Instytutu Filologii Polskiej) przed 15 września. 4. Osoby zamierzające składać OSWIADCZENIA winny w najbliższym czasie otrzymać od nas swoje świadectwa. Nie muszą ich pozostawiać na Uczelni, gdyż wyniki/ protokoły naszej lipcowej działalności będą przekazane Komisji Uczelnianej. W razie pozytywnego rozpatrzenia OŚWIADCZEŃ wszyscy kandydaci zostaną o tym powiadomieni i wezwani do złożenia kompletu dokumentów wymaganych przez dziekanat. 5. Jeśli jacyś kandydaci składali dokumenty na kilka specjalności filologii polskiej i na żadną nie zostali przyjęci, wówczas mogą złożyć na każdą wybraną wcześniej specjalność OŚWIADCZENIA (ten sam kandydat na różnych specjalnościach ma różne numery identyfikacyjne!!!). Szanse na rozpatrzenie któregoś pozytywnie są wówczas większe. Kandydat, który wybrał wcześniej np. tylko nauczycielstwo NIE MOŻE składać OŚWIADCZEŃ na inne specjalności!!! 6. NA każdej ze specjalności potrzebna była inna minimalna ilość punktów gwarantująca przyjęcie. Znając własny wynik, możecie Państwo wnioskować o swoich szansach na pozytywne rozpatrzenie OŚWIADCZENIA. Nas o to proszę nie pytać, wszystkim dobrze życzymy. 7. Na filologię polską ze specjalnością logopedyczną trzeba było mieć minimum 80 punktów z poziomu podstawowego matury (jęz. polski) lub z rozmowy kwalifikacyjnej ("Stara Matura"). 8. W razie negatywnego rozpatrzenia OŚWIADCZENIA kandydatom przysługuje prawo ubiegania się o przyjęcia na studia zaoczne /wszystkie 4 specjalności/. Rekrutacja na st. zaoczne rozpoczyna się 28 sierpnia. 9. Wszystkim kandydatom przysługuje prawo składani ODWOŁAŃ. Podstawą może być jedynie wskazanie naruszenia warunków i trybu rekrutacji na studia. To chyba odpowiedzi na wszelkie zgłaszane do nas pytania. Prosimy już w wyjaśnionych (mam nadzieję, że skutecznie) sprawach do nas nie pisać i nie dzwonić. No chyba, że jeszcze coś innego... Odpowiedz Link Zgłoś
oxygen18 Re: AP KRaków-wyniki 25.07.06, 16:18 a wiecie ile trzeba bylo mieć punktów na filologie polska spec. edytorstwo i komunikacja?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: AP KRaków-wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 16:48 ja mialam 89 z pp.(tylko pp liczyli) i troche to dzine ale raz ejstem na 48 miejscu a raz na 52 :| cos dziwnajest ta akademia... ktos juz na forum pisal ze "ludzie wskakuja w licte" :/ wg informacjijest 60 miejsc. na liscie przyjetych jest 68 osob, ostatnia ma 88 ps. teraz spojrzalam na liste zeby podac ilosc punktow i sie okazalo ze ejstem 59 :| jak tak dalej pojdzie to okaze sie ze mnie nie przyjeli :/ co to k... jest?! ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentkaAP Re: AP KRaków-wyniki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.06, 21:11 hej, dostałam sie tez na edytorstwo i tam sa 3 listy, patrz dobrze, bo jedna jest np. wg numerow, u mnie sie nic nie zmienilo, mam te same numery na liscie przyjetych!! Po prostu spojrz ktora liste wybralas, pozdro, a propo zamierzasz tam studiowac na 100%? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytanie Re: AP KRaków-wyniki IP: *.ecs / *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.06, 22:59 Gość portalu: inna aga :) napisał(a): > ja sie dostalam na polonistyke edytorstwo z kom. medialna. na ap trzeba dokonac > > wpisu albo do 28 lipca (!!) a koeljny termin jest chyba miedzy 28 ssierpnia a 1 > > wrzesnia :] pan z komisji wyjasnil mi to w ten sposob, ze ten drugi termin (dla > > mnie byl poedjrzanie odlegly) jest dla osob, ktore z powodu np. wyjazdu nie > moga dokonac wpisu na studia w 1. terminie. Ale jak dla mnie to jest dla tych, > ktorzy czekaja na wyniki z uj, kulu itp. Tylko nie wiem czemu zrobili dwa > odlegle od siebie terminy zamiast wydluzyc ten pierwszy :) > Ja jesli sie dostane na uj lub kul lub umcs zadzwonie do komisji z informacja > ze rezygnuje, nie bede czekac do 1 wrzesnia :] Inna Aga - ile miałaś procent?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inna aga Re: AP KRaków-wyniki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.06, 13:18 mialam 89 z poz. podst., ale prawdopodobnie zrezygnuje, zalezy czy dostane sie na uj albo kul no i gdzie dostanie sie moje kochanie ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: AP KRaków-wyniki IP: *.c31.msk.pl 26.07.06, 11:12 Jedno pytanko: dostałam się na logopedię, prawdopodobnie jednak zrezygnuje, jak mam powiadomić o tym uczelnię? Po prostu zadzwonić czy jechać osobiście czy wystarczy, że nie potwierdzę chęci studiowania i mnie automatycznie wykreślą? Nie chciałabym blokować miesjca, ale mimo już chyba dzięsięciu maili otrzymanych od AP dalej nie wiem jak ma wyglądać ta rezygnacja..... Odpowiedz Link Zgłoś
plecionka Re: AP KRaków-wyniki 26.07.06, 11:18 Nie sadze, zeby zalatwiali takie sprawy na telefon, przeciez wtedy nie ma jak sprawdzic czy rzeczywiscie jestes ta osoba, za ktora sie podajesz. Napewno skresla Cie jesli w podanym terminie nie dokonasz wpisu i nie doniesiesz zadanych dokumentow. A jesli Ci sie bardzo chce mozesz tam jechac i odebrac swiadectwo:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: AP KRaków-wyniki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.06, 10:12 nie martw sie, ja też mam zdane CAE i też sie nie dostałam. może to przeznaczenie, żeby nie być nauczycielem? dostałam sie za to na turystyke:) i jestem zadowolona. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś