Dodaj do ulubionych

Polećcie mi jakieś naprawdę dobre repetyrorium z

18.08.06, 16:39
..matematyki.
Bardzo Was o to proszę:)
Tyle tego jest,że nie wiem co wybrać.
Obserwuj wątek
    • Gość: domja Re: Polećcie mi jakieś naprawdę dobre repetyroriu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 17:09
      mysle ze wydawnictwa aksjomat matemtyka na maturze czy cos takiego:)torunskie
      wydawnictwo bardzo dobre!!!!!mialam z matury 90 i 85%:):):)
    • Gość: Dymo Re: Polećcie mi jakieś naprawdę dobre repetyroriu IP: *.netblok.pl 18.08.06, 17:10
      Jesli chodzi o repetytorium, to moga byc ksiazki z LO, lub tez ksiazka z wydawnictwa CKA, ale ona kosztuje 35zl. Jesli chodzi o ksiazki z zadaniami to twoim priorytetem jest zbior Andrzeja Kielbasy (2czesciowy) - dosc duzo zadan, niektore trudne inne bardzo trudne (:P) ale jak przerobisz go od deski do deski to bedziesz gotowa na wszystko. Oprocz tego ja przerobilem jeszcze zbior "1001 zadan" z wydawnictwa CKA, on niestety kosztuje az 50zl, ale za to sa tam pelne rozwiazania i czesto mozna poznac pare fajnych sposobow (chodzilem do nich na kursy w Gliwicach i szczerze polecam, sa swietne).

Teorii tak na dobra sprawe nie jest duzo (jak przerobisz sobie wszytskie dowody to prawie skonczylas). Wazne sa zdania, zadania i jeszcze raz zadania a do tych jak mowilem najlepsza jest kultowa Kielbasa;]
      • Gość: ktos Re: Polećcie mi jakieś naprawdę dobre repetyroriu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 17:50
        tylko i wylacznie kiełbasa, mialam 94 na roz:)
        • Gość: Dymo Re: Polećcie mi jakieś naprawdę dobre repetyroriu IP: *.netblok.pl 18.08.06, 18:29
          Dodam jeszcze, lepiej przerobic troche mniej zadan ale dokladnie. Ja wiekszosc zadan przerobilem "po lebkach" myslac "a nie bede tego pisal, bo nie ma sensu, na maturze bede o tym pamietal", no coz nie pamietalem i to mnie (oraz nie czytanie poecen:P) kosztowalo duzo punktow (dokladnie to 14 na obu poziomach...:P)
          • Gość: Martynka Re: Polećcie mi jakieś naprawdę dobre repetyroriu IP: *.gdynia.mm.pl 18.08.06, 20:41
            Bardzo dobrą książką jest "Matura w nowej formie z matematyki" Alicji Cewe i
            Haliny Nahorskiej wyd Podkowa poleciła ją moja korepetytorka i z każdym uczniem
            właśnie z niej kożystała ,można tam poza zwykłymi zadaniami znaleźć przykładowe
            arkusze egzaminacyjne opisy krok po kroku jak je rozwiązywać są również
            odpowiedzi do zwykłych zadań(same wyniki)polecam bardzo przydatna książka jeśli
            ją przerobisz maturę masz w kieszeni i to z dobrymi wynikami :)
            • Gość: bartek Re: Polećcie mi jakieś naprawdę dobre repetyroriu IP: *.satfilm.net.pl 18.08.06, 21:15
              polecam zbiór zadanmaturalnych Pwn(takie w niebieskiej okładce z żółtym
              napisem)...dokładne rozwiązania, jasno naznaczona punktacja.poza tym to chyba
              jeszcze kiełbasa, odradzam matematyke z sensem-zbiór bez sensu! Pozdro
              • Gość: Dymo Re: Polećcie mi jakieś naprawdę dobre repetyroriu IP: *.netblok.pl 18.08.06, 21:20
                Rowniez odradzam sens - przerobilem wszystko z rozszerzenia i znalazlem dosc duzo bledow, pozatym same zadania debilne. No i niekiedy miejscajeszcze mniej niz na maturze :P
    • Gość: ... Re: Polećcie mi jakieś naprawdę dobre repetyroriu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 22:20
      kiełbasa i 1001 zadań z cka
    • Gość: student Re: Polećcie mi jakieś naprawdę dobre repetyroriu IP: *.chello.pl 18.08.06, 23:01
      Jeżeli mówimy o tej (właściwie to "tym") samej Kiełbasie to polecam.

Sprawdź jeszcze książkę: "Maturalne repetytorium z matematyki. Liczby i zbiory"
      (teoria + zadania z tego zdiału) - jest na stronie:
      matematyka-zbiory-liczby.zlotemysli.pl/fachoweebooki.php
      i można tam ściągnąć fragment darmowy.

A tak poza tym to rób zadania jakie Ci wpadną w ręce :). I nie popełniaj błędu
      w stylu: "Tego nie będę rozwiązywał, bo wiem jak i nie zapomnę..."

Pozdrawiam i powodzenia
      • loteczka Re: Polećcie mi jakieś naprawdę dobre repetyroriu 20.08.06, 17:27
        Diękuję Wam wszytskim bardzo za odpowiedzi:)
        • Gość: ola Re: Polećcie mi jakieś naprawdę dobre repetyroriu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.06, 19:13
          na pierwszym miejscu "Matura w nowej formie z matematyki" Alicji Cewe i
          Haliny Nahorskiej wyd Podkowa.. praktycznie ona mi wystarczyła, a z Kiełbasy
          zrobiłam tylko kilka zadań przed samą maturą i jakoś bardzo dobrze mi poszło :)
          Pozdrawiam... Najważniejsze to liczyć codziennie :)
      • Gość: . Re: Polećcie mi jakieś naprawdę dobre repetyroriu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.06, 22:39
        TO JEST G..NO.
        • Gość: . Re: Polećcie mi jakieś naprawdę dobre repetyroriu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.06, 22:40
          powiem jaśniej chodziło mi o to:

Sprawdź jeszcze książkę: "Maturalne repetytorium z matematyki. Liczby i zbiory"
          (teoria + zadania z tego zdiału) - jest na stronie:
          matematyka-zbiory-liczby.zlotemysli.pl/fachoweebooki.php

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka