pszczolka37 22.08.06, 12:54 jakie pytania dostaliscie na ustnym z polskiego?? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sm87 Re: ustny polak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 17:46 dziecko drogie!! jest sierpien. ciesz sie wakacjami poko mozesz. o pytaniach pomyslisz w kwietniu lub maju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maha Re: ustny polak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.06, 19:15 pytania miłam tylko do tych lektur które wybrałam. dotyczyły one treści i problematyki utworów a nie tematu jaki wybrałam. władciwie nigdy nie wiadomo na co sie trafi... pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
alutkaaa Re: ustny polak 22.08.06, 22:37 Słyszałam ze jedna osóbka wybrała temat prezentacji z polskiego motyw ogrodu i jeden z członków komisji zapytał osobe zdającą: "jak mozna pozbyc sie kreta z ogrodu". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: ustny polak IP: 217.153.162.* 23.08.06, 09:40 To jest możliwe, często nauczyciele widząc zestresowanego maturzystę zadają takie pytanie by go rozśmieszyć, rozluźnić. Ustna to nie jest jakieś przesłuchanie tylko luźna rozmowa. Tak przynajmniej było u mnie, konwersowałam z przewodniczącą komisji o Islamie, kamikadze itd. mimo że w parcy o tym nie miałam jako tako :P Miło wspominam ten egzamin;) Naprawdę nic strasznego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lupus48 Re: ustny polak IP: *.lcs.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.06, 13:25 ja miałam temat o "róznych obliczach maski w literaturze" i wiem ze spytali mnie o to czy współczesny człowiek moze i jak tak czy potrafi zyc bez maski,a inne pyt. dotyczyły konkretnych lektur ale były proste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliber Re: ustny polak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.06, 22:01 moi znajomi pisali dzien wczesniej swoja prezentacje i zdali od 8p do 15p. CACY!a przed wejsciem od rana siedzieli i sie uczyli tego! OLAC to!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahaha Re: ustny polak IP: 80.51.147.* 24.08.06, 15:23 ja się uczyłam dzień wcześniej i zdałam na 20. Twoi znajomi jacyś dziwni są... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: ustny polak IP: *.system.szczecin.pl 23.08.06, 22:39 ja miałem temat o symbolice roslin w kreacji świata Litwy i mi bynajmniej nie zadawali prostych pytań - np. jak wpływa roslinność na epickość "Nad Niemnem"? dla mnie to byl ogromny stres od poczatku prezentacji do ogloszenia wynikow... ale jakos prsezylem... 80% w końcu to nie tak malo;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magdalena Re: ustny polak IP: *.net.autocom.pl 25.08.06, 12:16 jak roznorodnosc gatunkowa wplynela na sposob przedstawinia przeze mnie tematu, dlaczego wybralam taka a nie inna pozycje do liter.opracowan i jak bym zinterpretowala jej tytul.. temat:JEDNOSTKA WOBEC ZBIOROWOSCI.. Odpowiedz Link Zgłoś
d-st Re: ustny polak 25.08.06, 17:24 Witam!!! Oferuję oryginalna prezentację maturalna , której tematem jest "Symbolika roślin w kreacji świata w Litwy w literaturze". Razem tekstem przezentacji oraz planem i bibliografią jest prezentacja multimedialna, mapy mentalne, foliogramy z cytatami i przykładowe pytania komisji. Prezentacja wykonana jest przez nauczyciela języka polskiego więc fachowość języka i meryrtoryki nie powinna budzić zastrzeżeń. Praca oczywyście na 100%;) Dla leniwych moge wysłać ksero dokładnych opracowań lektur dla tych, którym nie chce się ich przeczytac;) Prosze pisac na mail: d-st@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
007arek1 Re: ustny polak 25.08.06, 14:45 Witam! Ja w tamtym roku dostałem 100%. Mój temat: Dokonaj analizy jezyka reklam, wyjaśnij jaki obraz swiata one kreują. Mam wszytsko:filmy-spoty reklamowe i ich analiza, nagrania radiowe, zdięcia, bibliografie,literature podmiotu, literature przedmiotu, gotowy tekst - wstep, przedstawienie problemu, rozwinięcie, podsumowanie w którym sa zawarte własne odczucia i wnioski--->wszytsko bardzo ciekawe i profesjonalne. Jezeli zaproponujesz ten temat juz teraz (tzn. we wrzesniu), napewno ukaże on sie w spisie tematów maturalnych w twojej szkole. Zadzwoń 600403586 lub napisz snagi@vp.pl ZAPRASZAM!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filo Re: ustny polak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.06, 17:40 tematy mozna było zgłaszać do kwietnia (dla maturzystów w 2007) Odpowiedz Link Zgłoś