Dodaj do ulubionych

studia w Kanadzie

06.09.06, 20:42
Interesują mnie studia w Kanadzie. Jesli ktokolwiek wie coś o studiowaniu w
Kanadzie (chodzi mi o studia na uniwersytecie), proszę niech coś napisze. Z
góry dziękuję:)
Obserwuj wątek
    • madzia_smile Re: studia w Kanadzie 10.09.06, 19:03
      podbijam ten temat:) proszę jeszcze raz, jeśli ktoś ma jakieś informacje na ten
      temat...
      • Gość: wyssana.z.palca Re: studia w Kanadzie IP: *.stk-net.pl 10.09.06, 20:38
        wsztstko zalezy od prowincji w jakiej chcesz studiowac. na przyklad w Quebec
        (montreal, quebec city) na uniwersytet "idzie sie" rok wczesniej niz u nas. one
        wszystkie rzadza sie swoimi prawami i tak. juz nie wspomne o jezykach w jakich
        mozesz studiowac i samej strukturze studiow. a zeby sie dostac z tego co wiem
        licza sie wyniki ze "szkoly sredniej" i nie ma jako takich egzaminow wstepnych..
      • Gość: wyssana.z.palca Re: studia w Kanadzie IP: *.stk-net.pl 10.09.06, 20:38
        ale na pewno znajdzie sie ktos z konkretniejsza wiedza na ten temat :)
        • madzia_smile Re: studia w Kanadzie 12.09.06, 16:13
          dziękuję bardzo;) a jeśli już bym miała studiowac to w prowincji Ontario. Cały
          czas szukam w internecie jakiś informacji ale niczego konkretnego nie moge
          znaleźc:/
          • wyssana.z.palca Re: studia w Kanadzie 12.09.06, 16:48
            no niestety jezeli chodzi o Ontario moja wiedza jest nikła :) poszukaj sobie
            uniwersytety w Ontario (na pewno jest ich kilka) i wejdz na strony
            uniwersytetow. tam na bank powinnas wszytsko zanlezc (uniwersytety mozesz
            znalezc chocby na wikipedii)
            • Gość: mms Re: studia w Kanadzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.06, 08:33
              University of Western Ontario
              warunki przyjecia TOEFL 55o/213 pkt formularz aplikacyjny 105 dol kanadyjskich
              za oplaty swiadectwo szkoly sredniej i dokumenty z uczelni oficjalnie
              tlumaczone

termin zgloszen 15 maja
              oplaty 13 900 dol kan.za rok akademi ok 4000 dol kan,

wyzywienie ok 1500 dol kan.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka