gosiakak 20.11.06, 16:15 Hej! ta wiadomość jest do wszystkich maturzystów zdających z historii. Wpisujcie swoje punkty Będziemy mieli porównanie jak poszło naszym rówieśnikom! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gosiakak Re: Wpisujcie swoje wyniki z historii @@@@@@@@@@ 20.11.06, 16:16 mój wynik z poziomu podstawowej historii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greypc Re: Wpisujcie swoje wyniki z historii @@@@@@@@@@ IP: *.f.INTELINK.pl 20.11.06, 16:48 poziom podstawowy - ok.67% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malwa Re: Wpisujcie swoje wyniki z historii @@@@@@@@@@ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.06, 17:05 mój to 60% rozszerzona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gidymin Re: Wpisujcie swoje wyniki z historii @@@@@@@@@@ IP: 84.38.95.* 20.11.06, 20:09 Ja miałem 80% bez przerobienia XX wieku w maju bedzie lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoja Re: Wpisujcie swoje wyniki z historii @@@@@@@@@@ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 17:24 88% z rozszerzonej- w szkole już sprawdzili Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: go$ka Re: Wpisujcie swoje wyniki z historii @@@@@@@@@@ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.06, 19:11 u mnie też już sprawdzili- 60% z podstawowego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikkus Re: Wpisujcie swoje wyniki z historii @@@@@@@@@@ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.06, 19:29 a gdzie można wyniki znaleźć?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greypc Re: Wpisujcie swoje wyniki z historii @@@@@@@@@@ IP: *.f.INTELINK.pl 20.11.06, 19:30 wyniki można znależć w swojej szkole :) klucz odpowiedzi na stronie CKE, onet.pl, gazeta.pl i jeszcze pewnie kilku innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kfoczunia Re: Wpisujcie swoje wyniki z historii @@@@@@@@@@ IP: *.opole.internetia.pl 20.11.06, 21:17 ja też 60 % .... :(( za prace 14, ale za reszte kaszana ... a taki banał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TeewsRettib Re: Wpisujcie swoje wyniki z historii @@@@@@@@@@ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 14:40 Ja pisałam rozszerzoną i mam 68%, jestem zadowolona, bo przed maturą miałam przerobiony materiał tylko do XVI w. Zgadzam się, że te progi na wypracowaniach to masakraaaa... Życzę wszystkim powodzenia i maju i gratuluję tym, którzy mieli ok.80% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta_123 Re: Wpisujcie swoje wyniki z historii @@@@@@@@@@ IP: 217.98.71.* 21.11.06, 13:03 rozszerzony równe 80% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katrina Re: Wpisujcie swoje wyniki z historii @@@@@@@@@@ IP: 212.244.27.* 21.11.06, 16:32 na nic sie to nie zdało bo wszyscy ścemniają;) przeciez ci co maja takei wyniki z rozszeroznego nei maja czasu na fora bo caly czas kłują u mnie nie ma jeszccze wynikow,pisalam rozszerzona uwazam ze praca do napisania z historii nie jest taka latwa a o wielu decyduje wiec dobry wynik to idealna praca poza tym sposób oceniania tj jeden pkt za wszystko jeden bład - zero i nie dokładne trafienei w klucz odp dyskwalifikuje wiec prosze sie nie zachwycac łatwo jest sie machnac,cos przeoczyc a pkt leca ja sie podłamałam troche ,w tamtym roku mieli łatwiej i lepeij z tego wzgledu ze pisali podst i rozszerzony a teraz jest wielce niesprawiedliwie i jest spore ryzyko piszac rozsz ja nie kocham szkoly giertycha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malwa Re: Wpisujcie swoje wyniki z historii @@@@@@@@@@ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.06, 16:40 popieram katarina :) ubiegłoroczni mieli lepiej!! ja mam 60 procent i to jest pewne,bo podali mi wyniki. w sumie nieźle...a hist mam tylko 1 w tygodniu,a w 1 i 2 miałam po 2.Zdaje rozszerzenie...Samobój? aaa tam :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlpoikn Re: Wpisujcie swoje wyniki z historii @@@@@@@@@@ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.06, 17:11 tak, ja też tak myślę. A jeśli chodzi o pracę to uważam podobnie - nie dość że praca jest trudna do napisania, bo te tematy to chyba biorą z kosmosu (chociaż na szczęście w tym roku nie dowalili jakiegoś strasznego) to jeszcze wszystko zależy od egaminatora. Ja mam nadzieję, że trafię na takiego, który lubi sobie czasem walnąć przed sprawdzniem prac ze dwa piwka, bo wtedy sprawdzanie sprac nie jest aż takie nudne! Odpowiedz Link Zgłoś
ada_adecka Re: Wpisujcie swoje wyniki z historii @@@@@@@@@@ 21.11.06, 17:13 A ja nie znam jeszcze swojego wyniku, w dodatku pierwsi poznają go moi rodzice na zebraniu ^^ Co za szkoła... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greypc Re: Wpisujcie swoje wyniki z historii @@@@@@@@@@ IP: *.g.intelink.pl 21.11.06, 17:19 jejku.. co za beznadziejna szkola. podaj która to :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kellyp Re: Wpisujcie swoje wyniki z historii @@@@@@@@@@ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 18:39 u mnie tak samo!!! :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AD Re: Wpisujcie swoje wyniki z historii @@@@@@@@@@ IP: *.chello.pl 21.11.06, 18:47 popieram punkty lecą za byle gó..!! wiec 80 to myśle że troche ściemniacie Odpowiedz Link Zgłoś
lemonnka Re: Wpisujcie swoje wyniki z historii @@@@@@@@@@ 21.11.06, 19:44 tez popieram. Ja wlasnie takim sposobem raczej nie zdalam..:/ w kazdym poleceniu za 1 pkt mialam jeden blad i juz bez pkt:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Giedymin Re: Wpisujcie swoje wyniki z historii @@@@@@@@@@ IP: 84.38.95.* 21.11.06, 20:23 Nikt mi nie bedzie mówił ze sciemniam miałem 80% bo solidnie pracuje a nie się bawię komórką na przerwie i palę szpanera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katrina Re: Wpisujcie swoje wyniki z historii @@@@@@@@@@ IP: 212.244.27.* 21.11.06, 20:53 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katrina Re: Wpisujcie swoje wyniki z historii @@@@@@@@@@ IP: 212.244.27.* 21.11.06, 20:58 to może mały buncik he? no cóz nic nie zrobimy ludzie z podstawą bedą sie z nas potem smiac ale nic nie wiadomo:P trzeba mierzyc wysoko;) a do kolegi z góry ,rozumiem w takim razie że każda twoja przerwa to przerwa z książka z hiry to po prosru piękne;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaskoczona Re: Wpisujcie swoje wyniki z historii @@@@@@@@@@ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.06, 21:59 Nie miejcie pretensji do chłopaka... Bez przesady... Chce się uczyć, to się uczy i widać efekty. Każdy ma swoj sposób na zycie. Więcej tolerancji! Nie mamy przeciez po 10 lat, żeby być zazdrosnym o ocenę(poziom wiedzy), bo myslę, że to nic innego... nieźle zaskoczona................:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ble Re: Wpisujcie swoje wyniki z historii @@@@@@@@@@ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 22:21 Napisalem na 56% i wg mnie nie jest to źle. Bo nie przygotowałem się jakoś specjalnie na ten dzień. Takie ostre uczenie się do matury dopiero zacznę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dlop Re: Wpisujcie swoje wyniki z historii @@@@@@@@@@ IP: *.pronet.lublin.pl 21.11.06, 22:50 Ja miałem 74% z rozszerzonej i to tylko dlatego, ze byłem za leniwy aby sprawdzić czy wszystko dobrze powpisywałem. Przez proste błędy mam tyle ile mam, a mogłem miec spokojnie 80% i więcej. Naprawdę ta matura rozszerzona była prosta, nie wiem dlaczego jęczycie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greypc Re: Wpisujcie swoje wyniki z historii @@@@@@@@@@ IP: *.n.intelink.pl 21.11.06, 23:42 taa. tak się mówi. była prosta, ale mam 74%, bo sobie nie sprawdziłem. to trzeba było sprawdzić. nie mów, ze mogłeś mieć spokojnie 80%, bo widocznie nie mogłeś. Ale oczywiście życze powodzenia na prawdziwej maturze :) Sprawdź sobie tym razem wszystko spokojnie. PS Ja nie zdawałem hist. rozszerzonej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katrina Re: Wpisujcie swoje wyniki z historii @@@@@@@@@@ IP: 212.244.27.* 21.11.06, 23:57 spoko loko matura była banalna nie powinna nazywac sie matura rozszerzona tylko banalna i nikt nie jęczy kiedys moze dowiesz sie co to jest jęk he ja nie oceniam czy latwa czy trudna mowilam tylko o sposobie oceniania o tym jak latwo mozna tracic punkty i miec pecha przy pracy pisemnej a nie wierze ze jestes alfa i omega wydaje mi sie wrecz ze jestes spokrewniony z romanem he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dlop Re: Wpisujcie swoje wyniki z historii @@@@@@@@@@ IP: *.pronet.lublin.pl 22.11.06, 00:22 Może zamiast siedzieć na forum niektórzy powinni zacząć częściej zaglądać do książek, bo jeśli ktoś jest w klasie humanistycznej z rozszerzoną historią i nie jest w stanie jej napisać na 30% to czas się nad sobą poważnie zastanowić. A na dodatek, na próbnej maturze poza wypracowaniem nie trzeba było mieć obszernej wiedzy. wystarczyły źródła i logiczne myślenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lemonnka Re: Wpisujcie swoje wyniki z historii @@@@@@@@@@ IP: *.aster.pl 22.11.06, 17:16 Nie wiem do kogo to bylo ale ja nie jestem w kalsie z rozszerzona historia mam ją godzine tygodniowo a nauczyciela tez nie za dobrego.. no ale zdecydowalam sie na rozszerzona;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Giedymin Re: Wpisujcie swoje wyniki z historii @@@@@@@@@@ IP: 84.38.95.* 22.11.06, 07:50 Ja sie nie chwale z 80% ale czytam sporo ksiązek i uczę sie dlatego bo jestem od was drodzy koledzy i koleżanki o 2 lata starszy.Uczę sie obecnie w Liceum wieczorowym a z wykształcenia jestem murarzem, a więc kończyłem po gimnazjum zawodówkę.I uwierzcie mi ja na przerwach w tamtych czsach o wiele gorsze rzeczy robiłem ale naszczeście sie zmieniłem w pore i teraz wole czytać ksiązke z historii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malwa Re: Wpisujcie swoje wyniki z historii @@@@@@@@@@ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.06, 09:31 ludzie weźcie się uspokójcie!!!i nie piszcie,ze to osoby co piszą,ze mają 80% zmyślają!! przecież to jest normalne,że niektórzy lepiej napisali a inni gorzej.Rany...:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ss Re: Wpisujcie swoje wyniki z historii @@@@@@@@@@ IP: *.chello.pl 22.11.06, 11:24 bo że była łatwa to fakt. ja znałam odpowiedz praktycznie na każde pytanie a przez nie dopatrzenie punkty sie posypały!! poprostu trudność tej matury nie polegała na niewiadomo jakim poziomie pytań tylko na punktacji. Tu też trochę szczęcia wypadało mieć. Bo widzicie np. żaden problem było w wierszu rozpoznać że to Rejtan, a ja nie mogłam przypomnieć sobie jak on się nazywał i nie uważam się za głąba poprostu miałam zaćmienie na ta chwile i co 0ptk. tak było w większości błędy praktycznie bez znaczenia i poleciały ptk!! mam nauczkę zanim coś napisze 10 razy to przemyśle!! cóż wypracowanie miałam 7ptk chyba za brak terminologi ale też mam nauczkę. uważam że właśnie po to była ta próbna żeby wyciągnąć odpowienie wnioski! i dla mnie lepiej że miałam 50% dla mnie to straszna porażka zwłaszcza że uważam się za osobę co ma wiedze z historii, ale ten wynik stanowi dla mnie motorek do nauki!! wierze że na tej w maju wystrzęgnę sie tych paskudnych błędów i bedzie dobrze! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Wpisujcie swoje wyniki z historii @@@@@@@@@@ IP: 195.136.67.* 22.11.06, 13:52 Ja mam 58 % z rozszerzonej i jestem załamany. Z części pierwszej egzaminu miałem 75 %, ale za wypracowanie dostałem tylko 6 punktów na 20 :////... I zupełnie tego nie rozumiem! Nauczyciel powiedział mi, że moja praca była bardzo dobra pod względem historycznym i językowym, ale skupiłem się na opisie rozwoju systemów totalitarnych w czasach międzywojennych, a nie na opisie kryzysu demokracji... A ja nie wyobrażam sobie, jak można było napisać o kryzysie demokracji bez omówienia genezy i rozwoju faszyzmu i komunizmu, przecież to była podstawa kryzysu demokracji... Ogólnie to pisałem o dojściu faszystów do władzy we Włoszech, Niemczech, Hiszpanii, komunistów - w Rosji, i polskiej sanacji... Pisałem również o ideologii państwowej, delegelizacji partii opozycyjnych, ograniczaniu praw jednostki, ustawach norymberskich, obozach koncentracyjnych, reedukacyjnych dla wrogów politycznych, o napaściach na opozycjonistów itd.itp. A mój nauczyciel dał mi tylko 6 punktów. Bosssz, już nic z tego nie rozumiem. Miałem w pracy zawarte informacje zgodne z kryteriami nawet z ostatniego etapu oceniania (korelacje gospodarcze, międzynarodowe itp.), ale mój belfer musiał zatrzymać się na szóstym punkcie i reszty mi już nie przyznawał, bo według niego nie rozwinąłem kolejnego wątku, punktowanego jako punkt siódmy, czyli następstw kryzysu demokracji (a wypisałem - narodziny totalitaryzmu, konflikty zbrojne, upadek wolności politycznej i osobistej)... Może jeśli dostanę tą pracę do rąk własnych - tak było w ubiegłym roku, to prześlę ją jakiemuś historykowi, żeby mi ją jeszcze raz ocenił, żebym się upewnił, czy rzeczywiście zasługiwała na tyle tylko punktów... :/ Depression. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jampol Re: Wpisujcie swoje wyniki z historii @@@@@@@@@@ IP: 195.136.67.* 22.11.06, 13:54 Ja mam 58 % z rozszerzonej i jestem załamany. Z części pierwszej egzaminu miałem 75 %, ale za wypracowanie dostałem tylko 6 punktów na 20 :////... I zupełnie tego nie rozumiem! Nauczyciel powiedział mi, że moja praca była bardzo dobra pod względem historycznym i językowym, ale skupiłem się na opisie rozwoju systemów totalitarnych w czasach międzywojennych, a nie na opisie kryzysu demokracji... A ja nie wyobrażam sobie, jak można było napisać o kryzysie demokracji bez omówienia genezy i rozwoju faszyzmu i komunizmu, przecież to była podstawa kryzysu demokracji... Ogólnie to pisałem o dojściu faszystów do władzy we Włoszech, Niemczech, Hiszpanii, komunistów - w Rosji, i polskiej sanacji... Pisałem również o ideologii państwowej, delegalizacji partii opozycyjnych, ograniczaniu praw jednostki, ustawach norymberskich, obozach koncentracyjnych, reedukacyjnych dla wrogów politycznych, o napaściach na opozycjonistów itd.itp. A mój nauczyciel dał mi tylko 6 punktów. Bosssz, już nic z tego nie rozumiem. Miałem w pracy zawarte informacje zgodne z kryteriami nawet z ostatniego etapu oceniania (korelacje gospodarcze, międzynarodowe itp.), ale mój belfer musiał zatrzymać się na szóstym punkcie i reszty mi już nie przyznawał, bo według niego nie rozwinąłem kolejnego wątku, punktowanego jako punkt siódmy, czyli następstw kryzysu demokracji (a wypisałem - narodziny totalitaryzmu, konflikty zbrojne, upadek wolności politycznej i osobistej)... Może jeśli dostanę tą pracę do rąk własnych - tak było w ubiegłym roku, to prześlę ją jakiemuś historykowi, żeby mi ją jeszcze raz ocenił, żebym się upewnił, czy rzeczywiście zasługiwała na tyle tylko punktów... :/ Depression. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: Wpisujcie swoje wyniki z historii @@@@@@@@@@ IP: *.chello.pl 22.11.06, 14:38 mamy czas do maja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paceminterris Re: Wpisujcie swoje wyniki z historii @@@@@@@@@@ IP: *.chello.pl 22.11.06, 14:56 Ja z tym Rejtanem zwaliłem podobnie jak "ss". Kompletnie nie mogłem sobie przypomnieć jak się nazywał, mimo, iż ta wiedza jest dla mnie czymś całkowicie naturalnym. Nawet w pewnym momencie wpisałem, że to był Maciej Rataj... =D i jak teraz o tym myślę, to aż chce mi się śmiać (ale całe szczęście skreśliłem po tym jak przypomniałem sobie kim był Rataj). Co prawda nie wiem jeszcze ile mam procent, bo najpierw dowie się moja mama na dzisiejszym zebraniu, ale myślę, że generalnie nie było tak źle jak na próbną. Odpowiedz Link Zgłoś
afrikanka Re: Wpisujcie swoje wyniki z historii @@@@@@@@@@ 22.11.06, 16:18 Tu się histeryzuje widzę. jak ktoś zdał na 80% to chwalić się i tyle!!!! Co to za zasługa mieć te 40% jak ja?? Że nic sie nie uczyłam to chwała mi za to?? Co to kogo obchodzi jak sie spędza przerwy?? Zaznaczam, że co co mają takie wyniki sa nie kujonami ale osobami BARDZO ZDOLNYMI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qw Wpisujcie swoje wyniki z historii @@@@@@@@@@ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.06, 16:35 no- ja też tak myślę! ja miałam 77% ale- z podstawowej i wszyscy mi też mówią, że jestem kujonem bo z histy taki wynik to rzadkość. a ty miałaś 40% z rozszerzonej?-tak? Odpowiedz Link Zgłoś
afrikanka Re: Wpisujcie swoje wyniki z historii @@@@@@@@@@ 24.11.06, 20:34 z rozszerzenia miałam te marne 40% oczywiście. A tak to u mnie w szkole to niezbyt zachwycająco wyszło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Wpisujcie swoje wyniki z historii @@@@@@@@@@ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 16:45 ja mam 40 z podatawy i sie nie przejmuje. do maja jeszcze czas... Odpowiedz Link Zgłoś
historanka Re: Wpisujcie swoje wyniki z historii @@@@@@@@@@ 22.11.06, 16:49 no- jasne- przecież nie możemy teraz przejmować się i zadręczać tym, że po dwóch miesiącach nauki w klasie 3 nam się jakoś zachwycajaco nie powiodło. a jakie były ogólne wyniki w Twojej szkole z historii podstawowej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciex Re: Wpisujcie swoje wyniki z historii @@@@@@@@@@ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 18:57 Chodzę do niezłej w szkole w Warszawie, ok 20 miejsca w rankingu liceów, a najlpeszy wynik z histy rozszerzonej to było koło 40 pkt. Załamka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NieLubieMasla Re: Wpisujcie swoje wyniki z historii @@@@@@@@@@ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 15:55 A ja miałem 88 z rozszerzenia ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Wpisujcie swoje wyniki z historii @@@@@@@@@@ IP: *.microchip.net.pl 29.11.06, 19:48 Ja miałam 40% z rozszerzonej. I nie wiem czy mam sie cieszyć czy sie załamać. Bo miałam zamiar zmienić na wos rozszerzony, bo balam sie ze nie naucze sie tych wszystkich dat itp. Mowilam to najlepszej uczennicy w mojej klasie, ktora ma same 5 i sie okazalo ze ona ledwo zdala - na 32%! Reszta ludzi tak samo. Tylko jedna osoba zdala lepiej ode mnie na 56%. Wszyscy oczywiscie kuli a ja nic kompletnie. Po za tym ja dopiero zaczynam na podstawie oświecenie. Na rozszerzeniu jestem dopiero na Powstaniu Chmielnickiego. Rewolucje francuska i elemnety wspolczesnosci musialam pamietac z gimnazjum. Nie wiem czy zdarzymy z materialem do konca. Widze ze tu wszyscy maja wiecej godzin. I gdzie tu sprawiedliwosc kochany Lechu? Odpowiedz Link Zgłoś
aga291988 Re: Wpisujcie swoje wyniki z historii @@@@@@@@@@ 13.12.06, 16:19 Jak sadzicie??? w ciagu 5 miesiecy da sie nadrobic historie z 3 lat ( starozytnosc juz ukonczylam:D:D:d) ucze sie dopiero 1.5 tyg ale jestem do przodu coraz bardzieji zdac ja jeszcze na poziomie rozszerzeonym??? stw.ze ryzykuje najwyzej nie zdam to tylko dodatkowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małgorzatka swoje wyniki z historii @@@@@@@@@@ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.06, 20:02 przesta- lepiej daj sobie spokój! - historia to nie jest przedmiot dla leniuchów którzy przez 2 lata bimbali, a teraz chcą się wziąć do roboty! - przezuć się na geografię- bo to jest właśnie taki przedmiot! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka11 Re: Wpisujcie swoje wyniki z historii @@@@@@@@@@ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 20:24 no cóż..ja obliczyłam sobie za mam ok.43%...normlanie wynik rewelacyjny.. ale tak w ogole to my jeszcze nie przerobilismy NIC z historii Polski a wiekszosc zdania tego dotyczyła. a jak wyglada to w Waszych szkolach? miliscie juz historie Polski? pozdraiwam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greypc Re: Wpisujcie swoje wyniki z historii @@@@@@@@@@ IP: *.n.INTELINK.pl 22.11.06, 21:04 to znaczy jak? nic nie przerobiliscie (omówiliście) z historii Polski czy nic nie powtórzyliście? bo jak nic nie omówiliscie, to trochę dziwne :) Odpowiedz Link Zgłoś
lemonnka Re: Wpisujcie swoje wyniki z historii @@@@@@@@@@ 23.11.06, 09:07 No wiesz moj wynik tez nie bedzie rewelacyjny,zastanawiam sie nawet czy oby napewno zdalam ta historie.. ale u mnie sprawa przedstawiam sie tak,ze mam podstawowy profil histy,godzine tygodniowo ,beznadziejnego nauczyciela ktory traci lekcje na gadanie o glupotach/sprawdzaniu przez cala lekcje poprzedniej pracy do mowej i w rezultacie skonczylismy dopeiro co potop szwedzki,a malo tego i tak z dziurami ale u nas facet omija historie powszechną a nie Polski:/ Odpowiedz Link Zgłoś
kkkaaamil Re: Wpisujcie swoje wyniki z historii @@@@@@@@@@ 23.11.06, 12:58 60% ;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aswerd Re: Wpisujcie swoje wyniki z historii @@@@@@@@@@ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.06, 14:03 ale z podstawowej? Odpowiedz Link Zgłoś
gosiakak Re: Wpisujcie swoje wyniki z historii @@@@@@@@@@ 23.11.06, 15:15 u mnie to w ogóle były niezłe jaja z wynikiem historii, bo facet sprawdził mi maturę i powiedział że mam 75%, ale gdy na fakultetach omawialismy każde zadanie po koleji to okazało się, że uznał mi zdanie fałszywe, chociaż w kluczu jest to prawda, a potem nie uznał mi prawidłowo rozwiązanych dwóch zadań za 3 pkt. Więc w sumie to miałam 75%, jeden mi odjął, 3 dodał i takim sposobem mam 77%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominika Re: Wpisujcie swoje wyniki z historii @@@@@@@@@@ IP: *.54.jawnet.pl 23.11.06, 19:12 rozszerzona - 48% - porażka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: historyk Re: Wpisujcie swoje wyniki z historii @@@@@@@@@@ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 20:14 ja uważam że historia rozszerzona była banalna. Ja mam 98% bo odjeli mi jeden punkt za zapis w ostatnim ale ogólnie jestes zadowolony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominika Re: Wpisujcie swoje wyniki z historii @@@@@@@@@@ IP: *.54.jawnet.pl 23.11.06, 20:33 taaaa zwłaszcza, że na nowej maturze z historii nikomu jeszcze nigdy nie udało się dojść do IV poziomu wypracowania - powinieneś gdzieś się zgłosić jako ewenement ]:> oj ludzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żal Re: Wpisujcie swoje wyniki z historii @@@@@@@@@@ IP: *.chello.pl 24.11.06, 13:54 ja jestem bardziej genialna niż kolega na górze miałam 1499% nie wiem za co mi odjęli przeciezjestem geniuszem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: statystyk Re: Wpisujcie swoje wyniki z historii @@@@@@@@@@ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 16:07 yhy,yhy, nigdy nikomu, a te kilkaset osób z 100% to Marsjanie? Idx sobie obejrzyj statystyki na stronie CKE ("Wyniki egzaminu maturalnego 2006"), a potem opowiadaj bzdury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaq12wsx Re: Wpisujcie swoje wyniki z historii @@@@@@@@@@ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.06, 16:25 a co już są wyniki statystyczne z naszej próbnej na cke? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qa Re: Wpisujcie swoje wyniki z historii @@@@@@@@@@ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.06, 16:28 mój facet z hisdtorii powiedział, że nie zna nikogo kto napisał w 2006 roku mature z histy na 100% a niby te wyniki osób ze 100% to powiedział, że to są te osoby które były finalistami konkursów i te 100% zostało im przepisane na swiadectwo! - ja tam nie wiem co jest prawdą, ale ten mój historyk powiedział że on sam to na podstawie to może i by miał 100 ale na rozszerzonej to napewno by nie zdobył 100% Odpowiedz Link Zgłoś
duchczasow Re: Wpisujcie swoje wyniki z historii @@@@@@@@@@ 24.11.06, 17:24 Gość portalu: qa napisał(a): > mój facet z hisdtorii powiedział, że nie zna nikogo kto napisał w 2006 roku > mature z histy na 100% > a niby te wyniki osób ze 100% to powiedział, że to są te osoby które były > finalistami konkursów i te 100% zostało im przepisane na swiadectwo! Mój uczeń miał. A teściowa oceniła dwie prace na sto. Śląsk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dlop Re: Wpisujcie swoje wyniki z historii @@@@@@@@@@ IP: *.pronet.lublin.pl 24.11.06, 20:11 Osiągnięcie 100% z matury z historii jest praktycznie niemożliwe. Żeby ktoś z samego wypracowania dostał 20/20 jest raczej niespotykane. Musiałby się odwoływac do historiografii, wyciągnac właściwe wnioski, jednym słowem musiałby napisać prawdziwą rozprawę historyczną. Ciekawi mnie jeden fakt, jak jeden mądrala osiągnał z matury rozszerzonej 98%? Chodzi mi o zadanie z plakatem, gdzie trzeba było napisać, że kobieta to marianna, symbol Francji; a 100 lat oznacza ciągłośc rewolucji. Było to niewykonalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ss Re: Wpisujcie swoje wyniki z historii @@@@@@@@@@ IP: *.chello.pl 24.11.06, 21:15 mylisz sie plakat był łatwy miałam 3ptk a zresztą że stu lecie rewolucji to było napisane pod plakatem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: exmaturzysta Re: Wpisujcie swoje wyniki z historii @@@@@@@@@@ IP: *.chello.pl 24.11.06, 22:09 Żal mi Was, na moje szczęście maturę mam za sobą, pisałem w zeszłym roku, studiuję prawo na uw (dzienne)... tak samo jak Wy, rok temu czytałem wszystkie newsy z forum, po czasie stwierdziłem, że to chyba był mój największy błąd... chyba nigdzie nie spotkałem (wirtualnie) tak mnóstwo zakompleksionych i przestraszonych osób, każdy chciał podbudować swoje morale, także sytuacja była podobna do obecnej, tj. prawie każdy ze wszyskich przedmiotów miał po 100. Brednie... ja napisałem mature śrenio na poziomie 70 - 80% i jakoś mi sie udało dostać na wymarzony kierunek. Także, jeszcze raz przestrzegam, nie dajcie sie zmanipulować! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Wpisujcie swoje wyniki z historii @@@@@@@@@@ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.06, 11:33 Cześć! miałeś w ubiegłym roku 70% z podstawowej a 80% z rozszerzonej tak? kurcze i dostałeś się na prawo?- ale czadddddd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: exmaturzysta Re: Wpisujcie swoje wyniki z historii @@@@@@@@@@ IP: *.chello.pl 25.11.06, 12:19 Jeżeli Was to zadowoli to podam swoje wyniki z matury: 1. polski 78/70 2. angielski 92/70 3. wos 84/86 4. geografia 88/72 5. histoira 82/75 i dostałem sie na prawo na uj i uw, co prawda z rezerwy ale zawsze to dzienne ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paceminterris Re: Wpisujcie swoje wyniki z historii @@@@@@@@@@ IP: *.chello.pl 25.11.06, 16:34 czemu aż tyle przedmiotów zdawałeś na poziomie rozszerzonym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosiaka Re: Wpisujcie swoje wyniki z historii @@@@@@@@@@ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.06, 16:54 ale czadd! ale twoje wyniki robią wrażenie! - i to z listy rezewrowej???? o kurde!- gdyby mi się udało uzystać chociaż w połowie takie wyniki to bym normalnie skakała ze szczęścia, tylko, że ja się to się boję ryzykować pisanie rozszerzonych przedmiotów. - i dlatego już na starcie przegrywam z tymi którzy piszą rozszerzone Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: exmaturzysta Re: Wpisujcie swoje wyniki z historii @@@@@@@@@@ IP: *.chello.pl 25.11.06, 22:20 No tak, Was uszcześliwił Romek z rozszeerzeniami... a zdawałem tyle, bo wymagali 5 przedmiotów do Poznania, no ale wybrałem UW :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Wpisujcie swoje wyniki z historii @@@@@@@@@@ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 23:03 Jestes klamczuchem:) 1) Nie mogles uzyskac wyniku niepatzystego z rozszerzenia 2) Z takimi wynikami dostalbys sie w pierwszej turze, nie z odwolnia. Wiem, bo sam skladlem papiery na te uczelnie, wiec mam rozeznanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaja Re: Wpisujcie swoje wyniki z historii @@@@@@@@@@ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 00:23 Drodzy maturzyści, teraz weźcie głęboki oddech i odetchnijcie spokojnie. Próbna matura nie świadczy o całej waszej wiedzy, wiec spokojnie wynik z niej możecie olać. Nie porównujcie się też do ludzi z tego forum - każdemu sprawdza pracę znajomy nauczyciel, co nieco zaciemnia sytuację. A teraz, spokojnie i bez nerwów otwórzcie ksiażkę i zacznijcie czytać - ze zrozumieniem, nie ucząc się na pamięć. To wam zdecydowane bardziej pomoże niż ślęczenie na forum i nakręcanie psychozy. Ja tak zrobiłam rok temu i nie żałuję :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Wpisujcie swoje wyniki z historii @@@@@@@@@@ IP: *.citynet.pl 27.11.06, 21:56 Kaja -> jesli prosba byla skierowana do mnie, to sie do niej nie przychyle:) Napisze tylko tyle, ze jesli prawie wszystkie wasze wyniki maturalne znajduja sie w najwyzszym staninie (mozna to sprawdzic w raporcie CKE/OKE; tzn. 4% maturzystow, lub mniej, osiagnelo taki lub wyzszy wynik) to mozecie byc o miejsce na wymarzonych studiach. Mi sie udalo i jestem szczesliwym studentem prawdopodobnie najepszego wydzialu prawa w Polsce:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacemiterris Do "ja": IP: *.chello.pl 26.11.06, 10:02 a ile ty miałeś pkt z matury? Możesz wpisać swoje wyniki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maturzysta18 Re: Do "ja": IP: 82.115.76.* 26.11.06, 11:08 Poradzcie co mam robić . Na probnej pisałem rozszerzoną i zdobyłem 60% wtym 12 pkt za wypracowanie. Teraz siadł mi temat a co będzie na głownej . Nie wiem co mam robic poziom podstawowy poszedłby mi pewnie duzo lepiej ale z roszerzona mam wieksze szanse dostac sie na dobre studia. Najbarziej boje sie wypracowania gdyby nie ono nie miałbym pewnie dylematu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosiak Re: Do "ja": IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.06, 11:50 mam dokładnie ten sam problem, ale chyba wolę zdać bardzo dobrze podstawową np. na 85% niż śrdenio rozszerzoną. Odpowiedz Link Zgłoś
lemonnka Re: Do "ja": 27.11.06, 17:06 To zalezy co Wam sie bardziej opłaca..bo jesli uczelnie wymagaja rozszerzenia to nic nie poradzicie. Jesli tego i tego to tez spojrzcie jak oni to przeliczają,a wbrew pozorom poziom podtsawowy tez nie ejst latwy-ale np korzystniejsza jest punktacja. Na podstawie więcej jest konkretnej wiedzy,ale rozszerzona to troche i szczescia trzeba miec..bradzo latwo mozna pkt starcic,np za niepełną poprawną odpowiedz:/ tak nie powinno byc:/ ja to sie w ogole obawiam tej histori w maju :/ Odpowiedz Link Zgłoś
lemonnka Re: Do "ja": 27.11.06, 17:09 * mialo byc jesli podstawy lub rozszerzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gocha Re: Do "ja": IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.06, 14:42 ja też się obawiam. teraz podstawową napisałam na 77% ale jak robiłam sobie rozszerzoną w domu to nie miałam jakiegoś super wyniku, bo bez pracy dokładnie 29% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaja Re: Do "ja": IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 21:02 Ja też dostałam się na prawo na UW :) Miałam 80/75 historia, 85/70 wos, 98 angielski (bo tylko podstawa się liczyła). Wybrałam co prawda coś innego, ale na prawie pewnie też sie pojawię za jakis czas ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaś Re: Wpisujcie swoje wyniki z historii @@@@@@@@@@ IP: 212.244.27.* 29.11.06, 23:41 no to ja mialam 30% czyli punkcik mniej i bym nie zdala spodziwalam sie bo w sumie historii to zaczelam sie uczyc od pazdziernika w moim przypadku to niec tylko -porywa sie z motyką na slońce zobaczymy co z tego wyniknie,jakos mi sie nei chce myslec racjonalnie dam z siebie wszystko i wale rozszerzoną takie male wyzwanie to tak zeby pocieszyc tych ktorzy maja 60%i stękają:P oprócz tego wale jeszcze rozsz z wosku i angolka :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zasxz Re: Wpisujcie swoje wyniki z historii @@@@@@@@@@ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.06, 14:42 a ja to już sama nie wiem....... chyba przenoszę się na gegre, u mniwe w szkole z geografii osoby które lednie co zdają z klasy do klasy na dopuszczajacych to teraz pozdawały gegre na 60/70 % a ja historię na 50 :-(((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Wpisujcie swoje wyniki z historii @@@@@@@@@@ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 16:48 58% rozszerzona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pd Re: Wpisujcie swoje wyniki z historii @@@@@@@@@@ IP: *.sm-rozstaje.pl 01.12.06, 22:37 Ja nie pisałem 3 dnia w szkole, bo mi się nie chciało przychodzić, ale historię mam jako obowiązkowy. Robiłem sobie w domu oba poziomy i z podstawy miałem 92%, a z rozszerzenia bez pracy 87%. Myślę, że praca by mi trochę podciągnęła wynik, bo temat o władzy królewskiej jest z dziedziny, którą się interesuję i już kiedyś podobną pracę pisałem. Tak BTW jestem z klasy mat-inf., historię mam na podstawowym (2 godz. w I, 1 godz w II i miała być 1 godz w III, ale to jakoś min. nie wyrabiało i dali nam 2 godz. w III klasie), na którą i tak nie chodzę, a jak już to sobie czytam coś ciekawego, bo mój nauczyciel w większości gada kompletne bzdury. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
thomas888 Re: Wpisujcie swoje wyniki z historii @@@@@@@@@@ 01.12.06, 23:20 Hej:) Ja miałem 54% z rozszerzonej i nie jestem zbytnio zadowolony, ale uważam, że osoby które dostały po 80% po prostu miały ,,łagodnie" oceniane prace...i tyle. Myślę, że matura była prosta i zgadzam się z poprzednikami, że właściwie polegało to na trafieniu w klucz...tematy też nie należały do wybitnie trudnych (pisałem o zmianie systemu rządów)...Życzę wszystkim powodzenia i owocnej pracy z historią:) Pozd;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greypc Re: Wpisujcie swoje wyniki z historii @@@@@@@@@@ IP: *.n.INTELINK.pl 01.12.06, 23:41 pd, zamiast podawać wyniki z domowego rozwiązywania arkusza, trzeba było napisać go w szkole, w egzaminacyjnych warukach. zawsze to trochę inaczej. że ci się nie chciało przyjść - lekko nieodpowiedzialne. no ale to nie moja sprawa. Nie podważam twoich wyników, ale w klasie często robi się banalne błedy, których nie popełnia się w domowym zaciszu. Gratuluję wyniku 92% i życzę takiego (albo lepszego) na prawdziwym egzaminie. Co do rozszerzenia - jak mogłeś miec 87% bez pracy, skoro praca to 40% (20 punktów z 50)? Chyba chodziło ci o to, że masz 87% możliwych punktów z wszystkich zadan poza wypracowaniem. A to nie jest równoznaczne. 87% z 30punktów = 26,1 (? dziwne, że to nie jestl iczba całkowita), a to daje ok. 52%. Wychodzi z tego, ze bez pracy masz ok. 52%. Chyba, ze w twojej wypowiedzi była mowa o czymś innym. Chociaż na pewno za pracę dostałbyś trochę procentów. To, że temat pracy cię intersuje i już kiedyś podobną pisałeś, nie znaczy jednak, byś tę tematykę lekcewazył. Byli już rózni ludzie, którzy po ogłoszeniu wyników robili zdziwioną minę, bo "przecież to ich hobby było". Pozdrawiam :) greypc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pd Re: Wpisujcie swoje wyniki z historii @@@@@@@@@@ IP: *.sm-rozstaje.pl 01.12.06, 23:54 Tak, racja chodziło mi o to, że (ilość moich punktów uzyskanych bez pisania pracy)/(maksymalna ilość punktów możliwa do zdobycia za pierwsze 2 części) = 0.8(6) czyli 87% :) Za pracę dostałbym raczej sporo, bo niedawno koleżanka mnie prosiła o pomoc przy temacie o władzy królewskiej w Rzeczpospolitej, więc miałem dodatkowe przygotowanie. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pd Re: Wpisujcie swoje wyniki z historii @@@@@@@@@@ IP: *.sm-rozstaje.pl 01.12.06, 23:57 A właśnie gdybym pisał w klasie to miałbym dodatkową motywację i koncentrację i może bym bardziej uważał i lepiej to napisał :) Thx :D Ja również życzę powodzenia na maturze :) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sama Re: Wpisujcie swoje wyniki z historii @@@@@@@@@@ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.06, 04:03 oj! nie- w klasie robi się naprwdę bardzo banalne błedy a których w domu siedząc wygodnie na fotelu się nie robie- uwierz bo mi się tak zdarzyło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziewczynka Re: Wpisujcie swoje wyniki z historii @@@@@@@@@@ IP: 212.244.27.* 02.12.06, 12:44 mam juz dosyć tej historii:/ dzisiaj sobota i cały dzien z nią spedze i moze nawet noc:D na dodatek na kacu po ostatkach ..no ale trzeba a wy nie macie dosyć?kurka wodna jak mi ciezko he na dodatek przestałam wierzyc w siebie:/ powiedzcie ze macie tak samo he i jeszcze jedno ?interesujaecie sie historją tak na maxa?bo ja nie bardzo:/ tak na prawde to chcialabym pojsc na łodzką filmówke:]na reżyserke albo na asp na grafike a wy pewnie wszyscy chcecie walic na prawo?czy na lewo?studja na prawie sa baaardzo nude;)prestiż i pieniazki potem sa ale czy o to chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gocha Re: Wpisujcie swoje wyniki z historii @@@@@@@@@@ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.06, 13:35 ja zdaję historię bo ją lubie, ale jak widzę te książki stojace na moim biurku i pomyślę, że do matury powinnam się tego wszystkiego nauczyć to mnie szlag trafia-że inni mogą sobie przeczytać dwa razy podrecznik do WOSu (albo gegry) i jeszcze wyjdą na tym lepiej niż ja z tą historia Odpowiedz Link Zgłoś
afrikanka Re: Wpisujcie swoje wyniki z historii @@@@@@@@@@ 02.12.06, 14:03 To samo mogę o sobie powiedzieć. Cierp ciało jak żeś chciało. Ja robie z każdego tematu mapę mentalną, bo jak przeczytam raz , to nie potrafię wszystkiego dokładnie zapamiętać. jak przeczytam 2 razy to pamiętam, ale za tydzień już nie tak dokładnie a za miesiąc bardzo ogólnie. A jak napisze mapę mentalną to pamiętam na długo. Odpowiedz Link Zgłoś
historanka Re: Wpisujcie swoje wyniki z historii @@@@@@@@@@ 02.12.06, 14:08 a jak ją robisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawska Mapa mentalna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.06, 08:41 Czekamy na opis takiej mapy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marissa Re: Wpisujcie swoje wyniki z historii @@@@@@@@@@ IP: 83.238.145.* 05.12.06, 21:47 No ja mialam z rozszerzonej 54%... Oczywiscie, liczylam na minimum 65-70, ale nie wyszlo... Zdawalo mi sie, ze prace napisalam bardzo dobrze, wiec dostane jakies 12-15 punktow, a dostalam 8, co bylo wlasciwie jednym z najlepszych wynikow klasie. Moj kolega, ktory posiada olbrzymia wiedze historyczna, mial 56%, bo dostal z wypracowania 4 punkty bodajze... Jego historyk powiedzial, ze praca byla na bardzo wysokim poziomie i zaslugiwala na najwyzsze noty, ale przez to, ze nie napisal we wstepie "w dwudziestoleciu miedzywojennym", czyli nie okreslil ram czasowych, nie wyszedl poza prog 5 punktow... Z kolei moja znajoma miala 72%, a z historii szalu nie robi. poza tym jej nauczyciel nie sprawdzal pracy podlug progow... :/ A co do map mentalnych- nie cierpie tego strasznie i za cholere nauczyc sie z tego nie moge. Ostatnio moja historyca wymyslila, ze mamy zrobic taka mape na ocene. Dostalam 3+ z komenatrzem: "a gdzie wstep i zakonczenie?" O_o Jesli ktos taki bedzie mi sprawdzal prace, to czarno widze moja przyszlosc.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosiakak Re: Wpisujcie swoje wyniki z historii @@@@@@@@@@ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.06, 14:34 no- masz rację nasze wyniki z rozszerzonej historii w dużym stopniu zależą od tego kto nam te prace bedzie sprawdzał. jeśli traficie na mojego historyka(bo mi to oczywiscie nie będzie dane) - to normalnie już dziś możecie się cieszyć z doskonale zdanej matury! - to jest taki typ nauczyciela który uznaje wszystkie zadania, których treść jest sporna, na kożyść ucznia!!!! NA SERIO!!!!!- u nas za pracę nie było zmiej pkt niż 12 a pisały je osoby, które na prawdę nie są jakimiś super-orłami z histortii! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sama Re: 56% /bt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.06, 13:31 a;e 56% z podstawoej czy rozszerzonej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sara Re: 56% /bt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.06, 11:25 a ja się przenoszę na podstawową Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielona Re: Wpisujcie swoje wyniki z historii @@@@@@@@@@ IP: *.crowley.pl 10.12.06, 14:31 74% roz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elokwentny Re: Wpisujcie swoje wyniki z historii @@@@@@@@@@ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 17:33 Czy ktoś próbował sprawdzać się na www.mojamatura.pl? Jak Wam idzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pd Re: Wpisujcie swoje wyniki z historii @@@@@@@@@@ IP: *.sm-rozstaje.pl 14.12.06, 22:19 przeciętnie 70-80%, czasem 90-100%, z rzadka 60+ wpada... pzdr Odpowiedz Link Zgłoś