Dodaj do ulubionych

Che studiować informatyke tylko bez ścisłych

27.11.06, 21:26
Witam chciałbym studiować informatyke tylko nie będe zdawał nic z
przedmiotów ścisłych(matematyka, fizyka , chemia).Najprawdopodobnie bede
zdawał WOS lub Geograwię tylko jestem z góry spalony przy rekrutacji . Mam
jakieś szanse na dostanie sie na informatyke ??????????
Obserwuj wątek
    • kaja86 Re: Che studiować informatyke tylko bez ścisłych 27.11.06, 22:12
      Zależy, gdzie chcesz ją studiować. Na jakąś uczelnię prywatną na pewno masz szanse.
    • Gość: x Re: Che studiować informatyke tylko bez ścisłych IP: *.aster.pl 27.11.06, 23:36
      Mozesz isc na platne ale jaki sens ? Informatyka to albo w polowie matma (jesli
      uczy sie programowania), albo w 1/3 matma i w 1/3 fizyka (uczelnie techniczne).
      Musialbys przez wakacje nadrobic zaleglosci, a to jest maloprawdopodobne.
    • Gość: cyc Re: Che studiować informatyke tylko bez ścisłych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 00:21
      bez scislych nie dasz rady,aby studiowac infe tzreba byc dobrym z matmy ,bo to
      tylko sama matma ja jestem na matmie na uam i mam to samo co informatycy
      • Gość: pd Re: Che studiować informatyke tylko bez ścisłych IP: *.sm-rozstaje.pl 29.12.06, 00:24
        Matma będzie przez pierwsze 2 lata, a potem normalna infa :)

pzdr
        • adziunia Re: Che studiować informatyke tylko bez ścisłych 29.12.06, 19:24
          Na AP w Krakowie mozesz dostac sie bez matmy, sprawdz tez inne uczelnie.
    • Gość: ja Re: Che studiować informatyke tylko bez ścisłych IP: 80.48.178.* 30.12.06, 13:12
      przeciez kazda uczlenia wybiera sobie przemdioty, jakie trzeba zdawac na dany
      kierunek, jelsi bedziesz zdawac geografie a na danej uczleni na informatyke
      trzea bedzie matme czy fizyke, to chyba oczywiste, ze Cie nie wezma nawet pod
      uwage. Najpierw trzeba sie zapoznac z warunkami rekrutacji na uczleniach.
      • Gość: kamil Re: Che studiować informatyke tylko bez ścisłych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.06, 12:36
        aaa dupa :P z geografia mozesz isc na AGH na wydzial geologii geofizyki i ochrony srodowiska, www.ukr.agh.edu.pl/st_dzienne/zasady.php?matura=nowa wybierz tam odpowiedni wydzial, uczelnia porządna wydzial porzadny, a kierunek tez w porządku tylko są trzy rodzaje matmy, takie geologiczne przedmioty są akurat na tym kierunku łatwe, luknij
        • Gość: Dymo Re: Che studiować informatyke tylko bez ścisłych IP: *.ds5.agh.edu.pl 31.12.06, 13:22
          Uczelnia porzadna, z wydzialem juz gorzej :P
          • Gość: :) Re: Che studiować informatyke tylko bez ścisłych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.06, 16:44
            bo?? stary fajnie sie tam studiuje :D jestem na inzynierii srodowiska i jest w porządku :)
            • Gość: mushari Re: Che studiować informatyke tylko bez ścisłych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.07, 14:32
              Z informatyką to zależy gdzie tyle matmy i fizyki. Prawda jest taka, że się
              studentów przeładowuje wiedzą ścisłą, która nie zawsze sie przydaje w procesie
              nauczania, przy czym cierpią zajęcia praktyczne. Chcielibyście pracować z
              informatykiem-teoretykiem? Nie wiem, jak wygląda w tym roku rekrutacja na
              publicznych, ale ja studiuję drugi rok na prywatnej, robię inżyniera z
              informatyki i z ściasłych mamy niezbędne podstawy potrzebne nam do pracy, a
              potem już laboratoria, warsztaty itd.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka