Dodaj do ulubionych

do matematykow

25.01.07, 09:15
Jak zdaliscie mature z matmy (jezeli juz jestescie po) i jak to sie mialo do
waszych ocen czastkowych w poszczegolnych klasach?
Obserwuj wątek
    • ka_spin Re: do matematykow 25.01.07, 09:29
      matematykiem nie jestem,ale pomyśl logicznie:oceny to wypadkowa poziomu
      szkoły,chęci,zdolności,pracowitości,wiedzy etc.
      matura to wypadkowa:szczęścia,zdolności,pracowitości,wiedzy.

Pomijając nawet czynnik szkoły-jak chcesz porównywać oceny uzyskane np. w LO nr
      nnn im.Małego Piętaszka z LO nr xxx im.Bohaterów Wiedzy?

;-)
      • Gość: krzychu Re: do matematykow IP: *.icpnet.pl 26.01.07, 10:55
        Nie mozna porownywac ocen ze swiadectwa uczniow chodzacych do roznych szkol.
        Wszystko zalezy od szkoly, nauczyciela, klasy itp. Ja moge miec 5 na koniec bo
        chodzilem do kiepskiego liceum a ty mozesz miec 3 a wiedza przewyzszasz mnie
        wielokrotnie. ja np. w gimnazjum i I i II klasie LO mialem 3 z matematyki. Przed
        matura wzialem sie do roboty i zdobylem 5. Mature napisalem 100/65 jak dla mnie
        to dobrze chociaz napewno ludzie z elitarnych LO mieli po 100/100.
    • Gość: student Re: do matematykow IP: *.t2.ds.pwr.wroc.pl 02.02.07, 15:08
      Ta matura to jest śmiech na sali- wziąłem się do roboty w kwietniu i 96/92. Te
      egzaminy są po prostu żenujące- minimum myślenia, sprawdzają tylko umiejętność
      sprawnego liczenia. Ale co tu się dziwić skoro nawet analiza na studiach powoli
      sprowadza się do tego samego...
      • Gość: anakonda19 Re: do matematykow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 20:22
        no nie gadaj,pomyslec troche tez trzeba:) a na jakich studiach teraz jestes?
        • Gość: student Re: do matematykow IP: *.t2.ds.pwr.wroc.pl 02.02.07, 21:27
          Politechnika Wrocławska, Teleinformatyka. Dostałem się bez fizyki.
          P.S. Wiadomo że trzeba myśleć:) Ale nowa matura nawet nie umywa się do starej.
          Jakoś jest dziwnie podobna do egzaminu gimnazjalnego...
        • Gość: student Re: do matematykow IP: *.t2.ds.pwr.wroc.pl 02.02.07, 21:33
          Aha, jeszcze jedno. Robiłem dużo zadań, więc nie myśl że nawet do takiej matury
          podchodzi się bez przygotowania:) Z tego co pamiętam, to kupiłem zielony zbiór
          zadań, autor to chyba Kłaczkow czy jakoś tak :P
          Anakonda, a na jakie studia się wybierasz?
          • ka_spin Re: do matematykow 03.02.07, 16:33
            ciekawe,ale widze tu pare sprzecznosci;-)

"Ta matura to jest śmiech na sali- wziąłem się do roboty w kwietniu i 96/92"

a zaraz potem:

"Robiłem dużo zadań, więc nie myśl że nawet do takiej matury
            podchodzi się bez przygotowania:)"

hm,moze wszystko i tak zwalic na ten relatywizm?:P

• Gość: student Re: do matematykow IP: *.t2.ds.pwr.wroc.pl 03.02.07, 17:33
              Gdzie widzisz tu sprzeczność? Zacząłem robić zadania w kwietniu, przerobiłem ich
              (moim zdaniem) sporo. Też byłem maturzystą i też się bałem, ale nie na tyle żeby
              robić OGROMNE ilości zadań. Czułem że pójdzie mi dobrze. Radzę tylko to aby nie
              zlewać sobie matury (nie można lekceważyć nawet najmniejszego przeciwnika:)),
              ale żeby się nią zbytnio nie przejmować.
              • ka_spin Re: do matematykow 04.02.07, 17:00
                nie bardzo mam czas wdawac sie w jalowe dyskusje.chrzanisz student,ale to juz
                Twoja sprawa.
          • Gość: anakonda19 Re: do matematykow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.07, 21:33
            wybieram sie na politechnike, budownictwo; tak, z tego zdaje sobie sprawe ja tez
            rozwiazuje duzo zadan, bo tylko wtedy zadania na maturze beda "gimnazjalnie"
            latwe... ja tez nie zdaje fizyki:) co to to nie, heh... Nie wiem o jakim zbiorze
            mowisz, ja mam 1001 zdan z CKA, slyszalam tez dobre rzeczy o jakims zbiorze
            Kielbasy...
            • Gość: student Re: do matematykow IP: *.t2.ds.pwr.wroc.pl 04.02.07, 14:54
              Najlepiej robić zadanka ze zbioru utworzonego pod kątem nowej matury, te
              "starsze" mniej się przydadzą. W każdym razie życzę powodzenia na maturze i przy
              rekrutacji:)
              • Gość: anakonda19 Re: do matematykow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.07, 15:53
                no wlasnie to co robie sa skonstruowane pod takim wlasnie katem, zbior jest
                genialny. Nie dziekuje;P
                • adziunia Re: do matematykow 07.02.07, 21:23
                  Kłaczow i Kiełbasa, innych zbiorow w rekach nie mialam ;]
                  U mnie oceny byly marniutkie, w 1 klasie to byly troje a w drugiej to juz
                  jedynki, w 3 klasie wrocilam do troj ale i tak zmienilam deklaracje i zdaje
                  podstawowa matme :)
                  • Gość: onaa Re: do matematykow IP: *.dwtele.pl 20.03.07, 10:39
                    anakonda a do jakiego miasta na budownictwo bedziesz zdawac? jak tez bede sie
                    probowala dostac na ten kierunek)
                    • Gość: nvm Re: do matematykow IP: *.brzesko.net.pl 20.03.07, 11:18
                      W gimnazjum - tróje
                      W 1 liceum - dop, ale to było spowodowane problemami osobistymi, szokiem pogimnazjalnym ;P
                      2 liceum - dobry
                      Obecnie między 4 a 5.
                      Do matury przygotowuje sie z kiełbasy, mam jeszcze jakąś własnie zieloną ksiązke, ale jej nie ruszyłem, do tego jakieś arkusze maturalne czasem sie przewiną, powtórki w szkole.
                      Lekki stres jest, ale pracuje nad tym:)
                      Celuje na AGH, informatyka, lub inżynieria naftowa.
                      Aha i matma rozszerzona+niemiecki podstawowy niestety...przez 2 lata liceum niemiecki był jedną wielką ściemą. Dopiero w trzeciej klasie dostałem profesorke z prawdziwego zdarzenia, a angielskiego sie nie ucze, mam francuski...
                      Ktoś celuje jeszcze na AGH?:)
                      • Gość: Dodko Re: do matematykow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 15:22
                        Ja na informatyke stosowana :D
                        Przez 3 lata w LO same 5 niekiedy 4,oczywiscie z matmy ;D
                        Ucze sie z kielbasy + jakis innych zbiorow i kserowek od nauczycielek , zal mi
                        bylo kasy na dokupienie CKA :).

• Gość: nvm Re: do matematykow IP: *.brzesko.net.pl 22.03.07, 17:28
                          Na jaki wydział infy stosowanej?:)
                          • Gość: Dodko Re: do matematykow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 18:09
                            EAIE
                          • Gość: cusik Re: do matematykow IP: *.telpol.net.pl 25.03.07, 13:32
                            Ja rowniez na EAIE celuje :)

Infa/infa stosowana.
                            • Gość: Dodko Re: do matematykow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.07, 16:21
                              To super,moze bedziemy kumplami z roku :).
                              Jak tam przygotowania? :D
                              Skladacie gdzies awaryjnie? :)
                              Ja niby celuje glownie w UW i w AGH(obym sie dostal :D) ale tez trzeba zlozyc
                              gdzies awaryjnie :P.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka