Dodaj do ulubionych

Genialny pomysł!

11.04.07, 17:03
Słuchajcie- mam pomysł!
Piszcie kiedy macie matury ustne z języków obcych, bo mój porofesorek
powiedział nam dzisiaj że w całym kraju są tylko jedne zestawy matur, dlatego
jak wiadomo powtarzają się one w różnych szkołach.

Jak już będziecie po wszystkim, to piszcie o co was pytali i na co
trafiliście.
Obserwuj wątek
    • ruda-88 Re: Genialny pomysł! 11.04.07, 18:02
      14. maja
      • Gość: karola Re: Genialny pomysł! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 16:41
        11 maja
    • Gość: lara Re: Genialny pomysł! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.07, 19:01
      22 maj ustna z francuskiego!
      (09 maj ustna z polaka)
      • Gość: mamama Re: Genialny pomysł! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.07, 19:21
        23 maj anglik
        dobry pomysł!!
    • Gość: ulka Re: Genialny pomysł! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.07, 20:31
      15 maja, angol, podstawowy
      • Gość: Paulinka Re: Genialny pomysł! IP: *.zgora.dialog.net.pl 11.04.07, 20:48
        Tylko ja tak pięknie trafiłam, że angielski zdaję w swoje urodziny-pierwszy
        dzień matur ustnych, czyli 8 maja. Ja się zabiję!;/
        • ka_spin Re: Genialny pomysł! 11.04.07, 20:55
          lol :D

pomyślcie logicznie...:D
          • Gość: Paulinka Re: Genialny pomysł! IP: *.zgora.dialog.net.pl 11.04.07, 21:03
            i nie dam się wykorzystać...;P
        • Gość: foka Re: Genialny pomysł! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.07, 21:03
          ja mam niemiecki 22 maja
          • Gość: foka Re: Genialny pomysł! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.07, 21:04
            i chętie się podziele moimi wrażeniami
            ;)
            • kas.poswiat Re: Genialny pomysł! 12.04.07, 21:15
              ja mam 24 maja- podstawowy angielski
              • Gość: Grzesiek0000 Re: Genialny pomysł! IP: *.broker.com.pl 12.04.07, 21:29
                23 maja angielski podst.
                • hazarr Re: Genialny pomysł! 13.04.07, 14:06
                  21 maj anglik podstawowy.

Ten temat musi trwać i trwać ;]
                  • Gość: qwwq Re: Genialny pomysł! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 15:03
                    28 maja ang podst:)
                    • Gość: Angela Re: Genialny pomysł! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.07, 16:47
                      O kurcze!!!!!!!!!! 28 maja ?????????
                      ale późno!!!!!

A nikt z was nie zdaje niemieckiego ?
                      bo ja mam niemiecki i chciałabym się dowiedzieć o jakieś tematy z niemca...
                      ja mam 22 maja
                      • Gość: Ja Re: Genialny pomysł! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 17:29
                        www.cke.edu.pl/index.php?option=content&task=view&id=203
                        Czy nie jest za mało zestawów zadań na egzamin ustny z języków obcych ?
                        21.04.2005, 12:59

Zgodnie z rozporządzeniem MENiS z 7 września 2004 r. okręgowe komisje
                        egzaminacyjne przygotowują zestawy zadań na egzamin ustny z języków obcych
                        osobno na poziom podstawowy i rozszerzony. Zestawy te przesyłane są do każdej
                        szkoły w liczbie proporcjonalnej do liczby osób zdających dany język, jednak
                        nie większej niż 50 zestawów na każdy poziom. Zadania zamieszczone w tych
                        zestawach pokrywają cały zakres tematów przedstawionych w standardach wymagań
                        egzaminacyjnych.

Głównym zadaniem egzaminu ustnego jest sprawdzenie umiejętności mówienia w
                        języku obcym i to zarówno umiejętności interakcyjnych, czyli właściwego
                        reagowania na tekst obcojęzyczny, jak i produkcyjnych, czyli przygotowania i
                        przedstawienia dłuższej własnej wypowiedzi. W obu przypadkach temat wypowiedzi
                        odgrywa drugorzędną rolę.
                        Ponadto, na poziomie podstawowym, oceniana jest umiejętność mediacyjna, czyli
                        przekazanie w języku obcym informacji podanych w poleceniu w języku polskim.

Zarówno nauczyciele, jak i osoby uczące się języka obcego wiedzą doskonale, że
                        nie da się umiejętności posługiwania się językiem obcym opanować w ciągu kilku
                        dni. Egzamin ma formę rozmowy ucznia z egzaminatorem, a każda rozmowa, nawet na
                        znany temat, jest nieprzewidywalna w swoim przebiegu. Dlatego nawet ujawnienie
                        tematów nie ma większego wpływu na przebieg i możliwość obiektywnej oceny
                        egzaminu. Wiedzą o tym doskonale twórcy egzaminów językowych we wszystkich
                        krajach, w tym również tak doświadczeni jak autorzy egzaminów Cambridge, którzy
                        dla wielotysięcznej populacji zdających przygotowują kilkanaście zestawów do
                        egzaminów ustnych.

• ka_spin Re: Genialny pomysł! 14.04.07, 17:04
                          :-)
                      • Gość: edi Re: Genialny pomysł! IP: 80.51.92.* 17.04.07, 20:50
                        ja mam polak pisemny 4 maja a niemiec 7
                      • Gość: artur Re: Genialny pomysł! IP: 217.70.50.* 25.04.07, 14:47
                        zdaje z niemca 18 05 podstawowy
                        POLAMANIA PIOR i dlugopisow!
                • Gość: paula Re: Genialny pomysł! IP: *.speed-net.pl 13.04.07, 20:52
                  21 maja franc.roszerz.
                  nie wiem czy powinnam wierzyc:P
          • Gość: kasieńka Re: Genialny pomysł! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 18:54
            Ja mam rosyjski 29 maja tylko pytanie czy ktoś zdaje ten przedmiot na maturze??
    • cienmotyla Re: Genialny pomysł! 13.04.07, 21:53
      buu ja się nie zgadzam;P
      Ja mam angol 11:P i od kogo ja ściągnę?:D
      • Gość: nvm Re: Genialny pomysł! IP: *.brzesko.net.pl 14.04.07, 13:18
        Ja mam 7 maja i co ja mam powiedzieć ?:P
        • cienmotyla Re: Genialny pomysł! 14.04.07, 16:04
          No to nie jestem stracona;)
          Powiesz co było;)
        • Gość: Ja Re: Genialny pomysł! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.07, 17:51
          7 maja to mają wszyscy, bo to jest pisemny
      • Gość: Niunia665 Re: Genialny pomysł! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.07, 16:14
        ja mam 5 maja ma ktoś szybciej?? watpie:(
    • oxygen18 Re: Genialny pomysł! 14.04.07, 19:13
      te same zgoda;] ale nie na całą Polskę tylko województwo i zmieniają sie co trzy
      lata. Więc Wy, tegoroczni maturzyści macie te same zestawy co rok temu i dwa
      lata temu:) poszperajcie w necie bo jak ja zdawałem rok temu znalazłem forum
      gdzie był bardzo podobny post jak ten i były przykładowe dialogi. Jak sie
      okazało na moim examie, że trafiłem na dwa prawie takie same (jak były trzy
      sytuacje do powiedzenia w jednym dialogu, to miałem takie same dwie:)
      powodzenia:))
      • Gość: Angela Re: Genialny pomysł! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.07, 11:35
        WoW! ej to jak znajdziecie to forum, to wklejcie tutaj link do tej stronki.
    • oxygen18 Re: Genialny pomysł! 15.04.07, 11:56
      www.ang.pl/matura_ustna_31148.html
      o ile mnie pamięć nie myli to była ta stronka:) dwa przed egzaminem zrobilem
      wszytskie jakie tam byly i mialem 15/20:)
      powodzenia!:)
    • kwitnaca.wisnia Re: Genialny pomysł! 15.04.07, 11:58
      a ja mam 23;DDDD angielski rozszerzony;)

kocham Was normalnie:)
    • katanaka Re: Genialny pomysł! 15.04.07, 19:13
      Ja mam 21 maja i jak nie zapomne chętnie sie podziele zestawami
      • Gość: Maja Re: Genialny pomysł! IP: *.acn.waw.pl 17.04.07, 15:17
        21 maja, niemiecki podstawowy
        • Gość: Maleńka Re: Genialny pomysł! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.07, 16:58
          22 maja niemiecki podstawowy, jeżeli ma ktoś pózniej to chętnie opowiem co
          miałam :))
        • Gość: gosieńka Re: Genialny pomysł! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.07, 23:31
          a widział ktoś może takie forum na yemat języka niemieckiego????????????

wklejcie proszę linka
    • Gość: Madziatek18 Re: Genialny pomysł! IP: 195.205.202.* 18.04.07, 20:27
      Ustny niemiecki - 18 maj. Piątek:/
    • Gość: Alexia_19 Re: Genialny pomysł! IP: *.c28.msk.pl 19.04.07, 12:23
      ja tez bym chciala znac tematy z ustnej ale obawiam sie ze to i tak nic nie
      da.... jesli nie umiesz mowic po angielsku to nic ci nie pomoze...proste...
      • oxygen18 Re: Genialny pomysł! 19.04.07, 13:02
        Ludzie!! nie panikujcie z obcymi na ustnym!! na mojej maturze rok temu tez
        praiwe wogole anhola nie umialem, i zreszta do dzis go nie umiem i a ustny
        zdalem na 15! trzeba tylko gadac na temat ale nie logicznie i nie musi tez byc
        poprawnie gramatycznie, masz tylko przekazac te informacje ktore masz zawarte w
        zestawie. nawet jesli mialoby to byc stylem :"moja miec krowa".
        Glowa do gory bedzie dobrze!!!

powodzenia
        • Gość: ania Re: Genialny pomysł! IP: *.chello.pl 19.04.07, 13:09
          mam ustną z angielskiego 8. maja jak nie zapomnę napiszę z czego odpowiadałam :)
    • Gość: agaaaaaaaaa:P Re: Genialny pomysł! IP: 83.2.76.* 19.04.07, 15:06
      racja, oxygen dobrze mowi, mozesz mowic po chinsku wazne by oni zorumieli co
      masz na mysli;D
      chyba sie jzu przestalaam bac tego glupiego niemca..;D a ustny mam juz 7 maja:)
      powodzenia zycze wsyztskim
    • Gość: justa Re: Genialny pomysł! IP: 89.174.71.* 20.04.07, 22:29
      hej ja mam 11 maja,jak bedziesz cos miec to daj znać z góry dzieki :)to mój
      email justa_a@buziaczek.pl
      • Gość: Sonya_ Re: Genialny pomysł! IP: *.net144.okay.pl 22.04.07, 16:18
        15 maja angielski rozszerzony
        • Gość: nike Re: Genialny pomysł! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.07, 16:28
          Cześć :)
          ja mam angielski podstawowy dopiero 28 maja :D
          trzymam za Was i za mnie kciuki :]
      • Gość: hakka19 Re: Genialny pomysł! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.07, 16:24
        ja mam niemiecki 21 maja
    • Gość: bk Re: Genialny pomysł! IP: *.adsl.inetia.pl 23.04.07, 15:22
      Angielski na podstawie: 14 maja
    • Gość: tak Re: Genialny pomysł! IP: *.ists.pl 23.04.07, 18:29
      30 maja....:P trochę do bani szczerze mówiąc:P
      • proces6 Re: Genialny pomysł! 23.04.07, 19:32
        oki- więc zrobimy tak
        • butch.bmf Re: Genialny pomysł! 25.04.07, 13:19
          genialny pomysł,
          ja mam 25 maja

powodzenia wszystkim maturzystom!
        • butch.bmf Re: Genialny pomysł! 25.04.07, 13:22
          odnośnie założenia tu nowych tematów na forum, myśle, że lepszym pomysłem
          byłoby założenie strony lub jakiegoś własnego forum, na którym każdy mógłby
          wpisywać co mu się trafiło na maturze. uważam tak ponieważ wydaję mi się, że
          takie wątki na tym forum mogłyby zostać zamknięte, a pozatym każdy mógłby
          wypisywać tu róźne brednie, które niekoniecznie były na maturze
          • Gość: massa Re: Genialny pomysł! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.07, 20:32
            Ja moge sie czymśtakim zająć, utworze stronke i zapodam wam. Będziemy tam wpisywać tematy.
            • Gość: Aga Re: Genialny pomysł! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 13:48
              i gdzie ta stronka???
              • Gość: ooo Re: Genialny pomysł! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.07, 16:37
                www.tematymatura.fora.pl/
                • Gość: gohha1 Re: Genialny pomysł! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.07, 16:43
                  tak!- wklejajcie wszystko tam, bo tutaj się robi bałagam a tam wszystko jest w
                  jak najlepszym porzadusiu.

www.tematymatura.fora.pl/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka