alaskas_man 08.05.07, 15:22 Na jakie kierunki dajecie papiery ?? i co waszym zdaniem opłaca się studiować ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ... Re: Na jakie kierunki dajecie papiery ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.07, 15:29 opłaca się studiować coś ścisłego, sama składam na humanistyczne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezello Re: Na jakie kierunki dajecie papiery ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.07, 14:08 na madycyne :S najbardziej sie opłaca Odpowiedz Link Zgłoś
janiol1988 Re: Na jakie kierunki dajecie papiery ?? 08.05.07, 16:44 Ja składam na pedagogikę resocjalizacyjną oraz do Szczytna na bezpieczeństwo wewnętrzne, liczę na jakieś wyjątkowe szczęście jeśli chodzi o tę Szkołę Policji. Co się opłaca? Hmmm... opłaca się studiować to, co Cie interesuje i w czym jesteś dobry. Pozdrawiam i życzę powodzenia przy rekrutacji :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: proces6 Re: Na jakie kierunki dajecie papiery ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.07, 16:47 a ja po tych matirach to chyba sobie złoże papiery na bardzo prestiżowy kierunek w bardzo prestizowej uczelnimianowicie obsługa klienta KFC Odpowiedz Link Zgłoś
enelka Re: Na jakie kierunki dajecie papiery ?? 08.05.07, 16:54 Na psychologie zarządzania na swps Wroclaw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loll Re: Na jakie kierunki dajecie papiery ?? IP: *.electronic.pl 08.05.07, 16:56 Europeistyka Socjologia Turystyka Stosunki międzynarodowe Zarządzanie Coś z tego :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: historanka Re: Na jakie kierunki dajecie papiery ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.07, 17:03 ja też bym chciała stosunki miedzynarodowe ale wątpie ;) że się dostane Odpowiedz Link Zgłoś
lek_na_sraczke Re: Na jakie kierunki dajecie papiery ?? 08.05.07, 17:03 Nie wiem czy jest sens gdzieś składać. Muszę się zastanowić. I poczekać na wyniki matury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolo Re: Na jakie kierunki dajecie papiery ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 17:10 A ja mam takie pytanie czy jest szansa dostanie sie na studia z takimi wynikami? Pol 45-50% 60% Angol 60-65% ustny 75% Hista 50-55% Wos rozsz 40-45%? chciałbym iśc na administracje, europeistyke, turystyka i rekreacja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anakonda Re: Na jakie kierunki dajecie papiery ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 17:21 a Ty co już histę zdałaś? :> ja Ci tu dam gdybaczko jedna! pewnie, że się dostaniesz, to są bardzo dobre wyniki! Szczególnie, ze w tym roku zdajemy albo taki albo taki poziom, wypaść możemy gorzej względem poprzedników, ale nie wobec naszego rocznika. Otóz to jak zdasz sobie taką rozszerzoną historię albo rozszerzony wosik na 45% to zaden podstawowy osobnik, a takich jest zdecydowana większość (i oni też się dostaną!), Cię nie pokona w rekrutacji, bo jego matura zdana na 100% nawet jest mniej warta niż Twoja rozszerzona przy rekrutacji, bo Ci Giertych pięknie przeliczy 45% rozszerzonego na 55% (?-nie wiem, mówię około) podstawowego i to daje Ci 100 pukntów, czyli tyle samo ile dostanie historyk/wosowiec podstawowy! Bo Ty jesteś mniejszością, Ty musiałaś się na rozszerzeniu naprodukować, namęczyć, a podstawowy cyk cyk se napisał, wierz mi-mały odetek zdaje dziś rozszerzenie-dla przykładu polski rozszerzony zdawało jedynie 11% uczniów, oni se napiszą spokojnie na 40% (=89 punktów) a mało kto napisze na 89 % na podstawowym! więc opyla się jak nic zdawać rozszerzenie i nie marudźcie tylko bądźcie z siebie dumni, że się nie poddaliście pomimo tego w jak trudnej sytuacji nas Giertych nagle postawił, a gdzie MY-rozszerzeni pomimo przeciwności losu wykazaliśmy się niesamowitą odwagą i nie zrezygnowaliśmy z walki o naszą przyszłość, nie okazaliśmy się tchórzami, którzy ze strachu przeszli na podstawę. Co innego gdy szkoła wymaga podstawy, wtedy ok, po co się wysilać! wszyscy się dostaną - nie panikujcie! powodzenia!:* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nnoo Re: Na jakie kierunki dajecie papiery ?? IP: *.jasman.pl 08.05.07, 17:25 No. Przyjemna, niezawistna wypowiedź podnosząca człowieka na duchu.o! Wybierasz się na psychologię?;) Odpowiedz Link Zgłoś
na_lesnik anakonda:P 08.05.07, 17:29 :) z całym szacunkiem jakim Cię darzę, nie masz racji:) ja składam na lesnictwo:) na lesnictwie brane jest pod uwagę m.in. polski i angielski ale na poziomie podstawowym!!! jeśli pisałeś rozszerzony, to przeliczają ci po prostu na podstawę i tyle... żadnego dodawania...także jeśli ktoś podstawę anglika napisał na 85%, a ktos rozszerzenie na 60%, to ten z podstawą jest w pierwszej kolejności, bo ma więcej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anakonda Re: anakonda:P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 17:38 zauważ drogi na_leśniku, że zdaję sobie z tego sprawę i na końcu zaznaczyłam: chyba,że uczelnia wymaga inaczej, to wtedy jak najbardziej robić tak jak uczelnia wymaga. Wiem, że uczelnie mają różne wymagania, ale ten apel był skierowany do osób, które to zdają rozszerzony bardzo dobrze bo na 50% i marudzą, że się nigdzie nie dostaną, podczas gdy na takiej własnie uczelni będą w randze, bo podstawowych jest więcej, nawet do takich szkół, gdzie rozszerzenie wymagane. Ty zrobiłeś dobrze wybierając podstawę, bo dużo byś zaryzykował, wiadomo, że ten przelicznik dla samej podstawy nie jest korzystny, bo ktoś kto zdał w zeszłym roku rozszerzenie na 30% podstawę mógł zdać na 98% i ja Cię rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anakonda Re: anakonda:P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 18:13 oczywiście!:) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_spin Re: anakonda:P 08.05.07, 18:15 zatem Feynman miał rację-w świecie króluje relatywizm;-) ja nie wyobrażam sobie kogoś z 50% np. z matematyki rozszerzonej np.na matematyce teoretycznej na UJ:D ale to...inna bajka;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anakonda Re: Na jakie kierunki dajecie papiery ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 17:41 :) nie, ale bardzo się tym interesuję i trochę na rzeczy znam:) marzą mi się studia psychologiczne, ale bardziej jako hobby, gdy już będę starą babą z magistrem inżynierem:P idę na politechnikę:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noo Re: Na jakie kierunki dajecie papiery ?? IP: *.jasman.pl 08.05.07, 17:48 uu, no to życzę powodzenia;) Dla mnie przedmioty ścisłe to magia, dlatego marzy(podkreślam: MARZY) mi się dziennikarstwo.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anakonda Re: Na jakie kierunki dajecie papiery ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 18:14 będzie dobrze, jak Ci się marzy to nie ma bata żebyś się nie dostał/a. Powodzenia:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcyska Re: Na jakie kierunki dajecie papiery ?? IP: *.promax.media.pl 08.05.07, 20:20 mnie sie tez marzy dziennikarstwo :D ale po dzisiejszym WOSIKU moje marzenie zostalo rozwiane jak mgła hah :D:D a na jaką uczelnie mozna wiedziec? :-) Moze bedziemy stwarzały dla siebie konkurencje :-) Tzn... ja raczej tylko sztuczny tłok he he he ;-) Pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
paulina9661 Re: Na jakie kierunki dajecie papiery ?? 08.05.07, 17:38 Niestety ale osoba której matura wyszła poniżej 50% nie ma większych szans dostania sie na lepsze studia:( może jakieś prywatne ale życzę Ci powodzenia aby Twoje wyniki maturalne były o wiele lepsze:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anakonda Re: Na jakie kierunki dajecie papiery ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 17:39 osoba która zdała podstawę na 50% owszem, ma szanse, ale małe, ale osoba, która zdała tak rozszerzenie ma bardzo duże szanse, bo rozszerzenie zdaje mniejszość, a z tymi co zdawali podstawę nie może się równać.. Odpowiedz Link Zgłoś
na_lesnik Re: Na jakie kierunki dajecie papiery ?? 08.05.07, 17:45 rzecz w tym, że to nieprawda, dlatego tak wiele osób w tym roku wybrało podstawę... tabela giertycha jest tak niesprawiedliwa, że bardziej opłaca się zdac podstawę... i o to tu chodzi... ci z rozszerzeniem nie mają żadnych przywilejów i żadnych większych szans jeśli uczelnia bierzę pod uwagę podstawę.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anakonda Re: Na jakie kierunki dajecie papiery ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 17:50 masz bo nie chce mi się powtarzać:P forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=157&w=62021885&a=62031130 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaa Re: Na jakie kierunki dajecie papiery ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 17:43 czas się chyba zorientować w wymaganiach;) niewiele jest w tym momencie szkół, które Ci chcą doliczać za free punkty- na większości, jeśli chcą podstawowy to rozszerzony przeliczą z tabelki i tyle ( zadne tam + 100;D ). dlatego tak mało osób zdaje podstawowy, bo to sie często nie opłaca, np. na rozszerzone 40 czasem trzeba się napocić, a przeliczą na podstawowe 40 pare, czyli ledwo zdane. gdzie ty sprawiedliwość??? mnie nie pytać...;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anakonda Re: Na jakie kierunki dajecie papiery ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 17:49 tak, ale to dotyczy tylko takich sytuacji, gdzie w szkole wymagana jest podstawa, wtedy jak se zdasz rozszerzony na 60% załóżmy, napocisz się, a oni Ci przeliczą na 65%, to fakt, żadna sprawiedliwość, w porównaniu do tego jakie możliwości mieli nasi poprzednicy, ALE przy odwrotnej sytuacji-gdy w szkole wyagają rozszerzenia to Ty z takimi 60% jesteś mistrzynią (60 punktów + tabelkowe 65 = 125) w porównaniu do 65 % osoby zdającej podstawę (65 punktów). A że większość zdaję podstawę... do szkoły przyjmują Cię z otwartymi ramionami!:) Odpowiedz Link Zgłoś
pizmaczeq Re: Na jakie kierunki dajecie papiery ?? 08.05.07, 17:14 obciachologia ze specjalizacja bakoznastwo na ujocie :) Odpowiedz Link Zgłoś
chanson_de_geste Re: Na jakie kierunki dajecie papiery ?? 08.05.07, 17:31 Piżmaku, leziesz na ujota? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
pizmaczeq Re: Na jakie kierunki dajecie papiery ?? 08.05.07, 17:39 no przecie mowie :D Odpowiedz Link Zgłoś
chanson_de_geste Re: Na jakie kierunki dajecie papiery ?? 08.05.07, 17:40 Ale ja tak serio serio pytam :D Odpowiedz Link Zgłoś
pizmaczeq Re: Na jakie kierunki dajecie papiery ?? 08.05.07, 17:40 cos Ty ! ja sie martwie zeby sie gdziekolwiek dostac !! :( Odpowiedz Link Zgłoś
chanson_de_geste Re: Na jakie kierunki dajecie papiery ?? 08.05.07, 17:41 <głaszcze>... A jak Twoja historia sztuki dzisiaj? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
pizmaczeq Re: Na jakie kierunki dajecie papiery ?? 08.05.07, 17:42 własnie probuje sie dowiedziec :D ale wydawała sie w miare łatwa , ale pewnie jak zobacze rozwiazanie to sie załamie :D :( Odpowiedz Link Zgłoś
na_lesnik Re: Na jakie kierunki dajecie papiery ?? 08.05.07, 17:43 e, nienormalni ludzie, kam an forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=47400 Odpowiedz Link Zgłoś
pizmaczeq Re: Na jakie kierunki dajecie papiery ?? 08.05.07, 17:45 nooo włazic !! tam jest wolnosc i swoboda :D:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evelel Re: Na jakie kierunki dajecie papiery ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 17:47 Oby było tak jak mówi anakonda chociaż to raczej mało prawdopodobne! Ale być moze lektorzy wyższycch uczelni docenia odwage i upr zdających rozszerzenie! Przypomnijcie sobie jak było 2 lata temu na studia dostała się większośc ze stara matura a ci z nowa sie nei dostali! W tym roku moze być podobneie!!!! Live is brutal!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
chanson_de_geste piżuś, coś 4 you 08.05.07, 17:48 matura.onet.pl/1409319,informacje.html masz juz odp. do historii sztuki ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
pizmaczeq Re: piżuś, coś 4 you 08.05.07, 17:50 gwóźdz do trumny ... ale dziekuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anakonda Re: Na jakie kierunki dajecie papiery ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 17:53 racja, w stosunku do poprzedników mamy mierne szanse, oni nas wykurzą jak nic, ale załóżmy, że już sobie siedzą na studiach :P i wara od nas `88 ;) będzie dobrze, bo jak ma być?:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniaaaa Re: Na jakie kierunki dajecie papiery ?? IP: *.chello.pl 08.05.07, 18:26 Ja jestem rocznik 86 i dyis zdawalam rozszerzoną wos bo tylko taką biora na administracje na uj:)jestem na 2 roku na zaocznych ale chce sie na dzienne dostac mam nadzieje ze sie uda..powiem tylko ze dla mnie test byl b prosty ale to oczywiste po examinie z prawa konstytucyjnego i administracyjnego.życze wszystkim powidzenia najgorsze przed nami HIsT tez zdajecie?? Odpowiedz Link Zgłoś
anakonda19 Re: Na jakie kierunki dajecie papiery ?? 08.05.07, 18:54 ja np. nie, zdaję matematykę rozszerzoną oprócz wosu:) heh, jestem wszechstronna:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaaa Re: Na jakie kierunki dajecie papiery ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 19:12 dziennikarstwo na UW. się ktoś wybiera jeszcze?;)powodzenia w przyszły czwartek na historii;D Odpowiedz Link Zgłoś
bbiedrooneczkaa Re: Na jakie kierunki dajecie papiery ?? 11.05.07, 14:05 Gość portalu: jaaa napisał(a): > dziennikarstwo na UW. się ktoś wybiera jeszcze?;)powodzenia w przyszły czwartek > > na historii;D Najprawdopodobniej także. Jak tam wos i angielski ;) ? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
jelonn Re: Na jakie kierunki dajecie papiery ?? 08.05.07, 20:27 Opłaca się studiować "coś" na politechnice... A papiery składam na biotechnologię, chemię po angielsku (makrokierunek) i jeszcze nie wiem co 3. Wszystko na Politechnice Śląskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: butterfly Re: Na jakie kierunki dajecie papiery ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 20:35 biologia UMCS, ktoś jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pamina Re: Na jakie kierunki dajecie papiery ?? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.05.07, 20:49 ja mam nadzieje na prawo na UWr boje sie tylko o swoje wyniki ale mnie trochę pocieszyliście;p najgorzej z ang_rozszerz_82% a z WOS_rozszerz_72% ale pewnie będzie trochę lepiej... hista tez celuję około 70-80... nie wiem:( nikt na prawo? tacy, co chcą, to pewnie nie siedzą na forach, tylko ryją i toną w książkach... eh nie wiem co mam myśleć ale progi w tym, roku chyba będą wyższe, bo matura łatwiejsza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimoza Re: Na jakie kierunki dajecie papiery ?? IP: 80.54.4.* 11.05.07, 14:04 Wybiera sie ktoś na geodezje na UWM? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia88-88 Re: Na jakie kierunki dajecie papiery ?? IP: *.zaodrze.punkt.pl 11.05.07, 14:28 Anakonda ma rację. Ja takze wybrałam rozszerzenia bo uczelnie, na które sie wybieram na ekonomię wymagaja rozszezreń i mają wage prawie 2 razy większą... wszędzie na ekonomię biorą matmę, gegrę i ang. na razie licze na: ok.65 % z ang roz. (moze wiecej) ok.70-75 % z geog. rozsz. (tu moze do 80 dociągne) matma roz. - ? Mam szansę z takimi wynikami na AE w katowicach lub wrocku ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wr_ae Re: Na jakie kierunki dajecie papiery ?? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.05.07, 15:14 na Ekonomiczna we Wrocławiu nie jest się ciężko załapać, jak będziesz miała około60 - 70% z matmy to jestes tam BANKOWO. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marysia Re: Na jakie kierunki dajecie papiery ?? IP: *.lubin.dialog.net.pl 11.05.07, 15:26 Mówisz serio? Do Wrocławia "wystarczy" mieć w przedziale 60-70% z rozszerzonej matematyki? Ale na co dokładnie? Bo ZiM odpada jak dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pamina Re: Na jakie kierunki dajecie papiery ?? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.07, 10:24 Dla porównania: we Wrocławiu na prawo się dostają osoby które maja średnio od 75% ze wszystkich branych pod uwagę przedmiotów. Więc na AE (pewnie nie na wszystkie kierunki) będzie łatwiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enya Re: Na jakie kierunki dajecie papiery ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 13:03 czy mam szanse sie dostać sie na geografię na uś?zdawałam tylko geo rozszerz (około 60%), a tam biorą jeszcze pod uwagę inny dodatkowy przedmiot. Proszę pomożcie... Odpowiedz Link Zgłoś