Dodaj do ulubionych

Producent GeForce wypuścił na rynek buble

IP: 92.244.56.* 14.07.08, 17:59
Wymiana podzespolow oznaczalaby w praktyce wymiane calej plyty glownej, wiec
watpie...
Obserwuj wątek
    • Gość: vasc Producent GeForce wypuścił na rynek buble IP: *.opera-mini.net 14.07.08, 18:01
      Producent układów graficznych. Nie kart graficznych.
      • tetlian Re: Producent GeForce wypuścił na rynek buble 15.07.08, 00:33
        Ciemne chmury zbierają się nad NVidią. Mam nadzieję, że nie zbankrutuje, bo
        wtedy znowu będzie monopol. Tym razem razem AMD. A lepiej jak jest równowaga na
        rynku.
    • Gość: karol Producent GeForce wypuścił na rynek buble IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.08, 18:09
      GF8600 w laptopach ponizej 3k zl? to ciekawe :)
      • Gość: Gall Anonim Re: Producent GeForce wypuścił na rynek buble IP: 89.171.243.* 14.07.08, 18:26
        www.bluemobility.pl/product_info.php/products_id/1771
      • Gość: Ja Wpisz Compal na Allegro IP: *.adsl.inetia.pl 14.07.08, 18:40
        Wszystkie maja 8600M GT, a ceny najtanszych nie przekraczaja 2 tys zl.
        • Gość: karol Re: Wpisz Compal na Allegro IP: *.chello.pl 14.07.08, 19:16
          w moim pytaniu zabraklo mi slowka "glownie". rtfa :)
    • kotolotekk Re: Producent GeForce wypuścił na rynek buble 14.07.08, 18:18
      Heh, to by tłumaczyło, czemu mój laptop zawiesza się przy bardziej wymagających
      grach (nv 8600m)...
      • Gość: Ja Re: Producent GeForce wypuścił na rynek buble IP: *.adsl.inetia.pl 14.07.08, 18:43
        Powodow moze byc bardzo duzo. Np sterowniki. Laptopy z zalozenia nie sa idealnym sprzetem do gier. Nawet te mocne. A jezeli ci sie przegrzewa to zainwestuj stowe w dobra podstawke chlodzaca. Polecam CM Notepal Infinity.
    • Gość: Ja Re: Producent GeForce wypuścił na rynek buble IP: *.adsl.inetia.pl 14.07.08, 18:41
      GF8600M GT, to nie ejst zintegrowany uklad, tylko oddzielna karta na zlaczu MXM.
    • Gość: ZiomisławPaliblant Producent GeForce wypuścił na rynek buble IP: *.e-wro.net.pl 14.07.08, 19:03
      Może czas zainteresować się czipami graficznymi AMD?
    • Gość: cudev Producent GeForce wypuścił na rynek buble IP: *.tomaszow.mm.pl 14.07.08, 19:03
      Ich problemy nie kończą się tylko na mobilnych gpu. NVidia wypuściła również
      wadliwe sterowniki 175.19, które w najgorszym przypadku mogą uszkodzić kartę
      graficzną.
      • Gość: zcx Re: Producent GeForce wypuścił na rynek buble IP: 79.97.244.* 14.07.08, 19:30
        uffff dobrze, ze Polska nic nie produkuje - nie ma takich problemow ;)
    • arturo1977 Producent GeForce wypuścił na rynek buble 14.07.08, 21:20
      no mam hp dv 9600 z takim chipem i grzeje sie sk...syn diabelnie. wentylator
      pracuje non stop. autonomia na bateriach jest zenujaca. teraz juz wiem dlaczego...
      no i co, beda wymieniac te chipy?
      • Gość: Ja Re: Producent GeForce wypuścił na rynek buble IP: *.adsl.inetia.pl 14.07.08, 23:16
        Grzeje sie bo to mocna, wysokotaktowana karta. Chciales taka co sie nie grzeje i nie pozera akumulatora, to trzeba bylo kupic jakas integre Intela.
        Podstawke chlodzaca sobie kup.
        • Gość: Stauffenberg Re: Producent GeForce wypuścił na rynek buble IP: *.acn.waw.pl 15.07.08, 00:40
          No cóż, "Rzepa" i "GW" się nie popisały. Amerykański "Computerworld" wałkuje tą
          sprawę już od...3 lipca!
          Oto link:
          www.computerworld.com/action/article.do?command=viewArticleBasic&articleId=9106398
          Dodam jeszcze ze tak samo nie popisało się polskie IDG, nie publikując tej
          informacji pochodzącej... z ich własnej sieci!
          Żeby było śmieszniej info to przeoczyła prawie cała polska prasa komputerowa,
          podczas kiedy w USA jest to jeden z hot-news...halo, halo, jest w tej prasie
          jakiś Kali znający langłydż???
          • Gość: Misiek Re: Producent GeForce wypuścił na rynek buble IP: *.chello.pl 15.07.08, 00:48
            Opublikowanie newsa z ich własnej sieci jest dość drogie (chodzi o royality
            fee). Trzeba odczekać na wiadomości stron trzecich i informacje o
            przeterminowaniu newsa.
            Zresztą polskie czasopisma nurkują od dawna, kto szuka na slashdocie ten wie o
            co chodzi. Z wyjątkiem niektórych tekstów w papierowych wersjach, przestałem
            czytać cokolwiek polskiego
        • arturo1977 zalezalo mi na wydajnosci przy rozsadnym zuzyciu 15.07.08, 18:38
          baterii. od renomowanego producenta kart i laptopow, chyba mozna wymagac, ze
          uklady ktore tam wkladaja stanowia najlepszy kompromis pod wzgledem wydajnosci i
          oszczednosci energii. w koncu centrino to technologia z zalozenia energooszczedna.
          • Gość: Ja Re: zalezalo mi na wydajnosci przy rozsadnym zuzy IP: *.adsl.inetia.pl 16.07.08, 14:00
            Ta karta nie jest kompromisowa. On jest stworzona glownie do grania na laptopie. I jako taka zawsze bedzie pochlaniac duze ilosci energii. Przeciez to praktycznie to samo co desktopowy 8600GT. Ma tylko pozanizane zegary, ktore mozna bez problemu podkrecic do poziomu "stacjonarnej" wersji. I grzac tez sie musi, bo w przeciwienstwie do normalnej wersji nie ma duzego radiatora z wentylatorem i nie jest umieszczona w sporej obudowie z kilkoma wentylatorami.
            A w Centrino to procesor, chipset i WiFi. Karta graficzna nie wchodzi w sklad platformy i jej wybor zalezny jest tylko od klienta.
    • smileordie Re: Producent GeForce wypuścił na rynek buble 15.07.08, 01:15
      :P Akurat wymienic uklad graficzny w laptopie jest bardzo latwo...
    • Gość: Asus Producent GeForce wypuścił na rynek buble IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.08, 11:26
      Miałem to samo, procek grafiki grzał się do 100 stopni nie żartuję.
      W końcu oddałem kompa na gwarancję, w protokole
      napisali:"Konserwacja oraz testowanie układu chłodzenia" co mnei
      mocno zdziwiło. Komp chodzi jak narazie już cichutko i się ne grzeje
      aczkolwiek temperatura procka grafiki dochodzi do 73 stopni ( ale to
      nie 100) sprawdzałem ale zegarów mi nie pozmniejszali :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka