nujska 08.05.07, 19:46 Jestes moze? Musze bardzo bardzo pilnie sie Ciebie o cos spytac. Odezwij sie :> Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: anakonda Re: ------------------do anakondy :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 19:48 jestem:) Odpowiedz Link Zgłoś
nujska punkty 08.05.07, 20:00 To tak. Przeczytalam Twoja wypowiedz o pisaniu rozszerzonego poziomu i o tym, że jesli przy rekrutacji na kierunek o wymaganym poziomie podstawowym zdajesz z ROZSZ to masz specjalne bonusy. 1. to zalezy pewnie od uczelni - nie wiem skad jestes i o jakiej uczelni myslalas. pomijajac zalezniosci uczelni (ja mysle o UWarszawskim). U mnie pula punktow =600 3 przedmioty: poziom podst + rozszerzenie (100+100) + (..... = 600 I tak. Niestety nie pamietam wzory przeliczania wynikow dla podstawowcow... Czy orientujesz sie, moze jest taka ogolna zasada a ja sie nie zorientowalam, czy podstawowcy tez moga sobie dodawac x 2 swoj poziom, czy to dotyczy jedynie rozszerzencow? Czy raczej tak, że bez wzgledu na poziom przeliczasz sobie wynik na podstawe i dodaje podst z rozszerzenia? Wybacz, czytalam Twojego posta w takim podnieceniu, ze nic z niego nie pamietam i dopadla mnie amnezja związana ze sposobem przeliczania punktow przy rekrutacji.. a nie moge jej teraz znaleźć na stronach ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anakonda Re: punkty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 20:10 :) a więc jest to tak: ja też nie pamiętam dokładnie, ale ta tabelka giertychowska jest gdzieś dostępna, pamiętam tylko, że 40 % rozszerzonego to 49% podstawowego:P, ale tabelka ta dotyczy jedynie tych, którzy zdają poziom rozszerzony, tych, którzy zdają podstawę tabelka nie zaszczyca:) i wygląda to przy przeliczaniu punktów następująco: załózmy napiszesz podstawę na 80% --> 80 + 0 = 80, napiszesz rozszerzenie na 40% --> 40 + 49 = 89 :) chyba, ze uczelnia wymaga jedynie podstawy, wtedy nie opłaca się zdawać rozszerzenia, bo nie dodadzą Ci tak jak wyżej 40 + 49 = 89 a tylko do tego ich wzoru podstawią 49, a oczywiste, że pisząc samą podstawę większe prawdopodobienstwo,że lepiej sobie poradzisz, aniżeli przwiduje tabelka Giertycha. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evelle Re: ------------------do anakondy :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 20:17 Anakonda jesteś kochana! ( : Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anakonda Re: ------------------do anakondy :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 20:18 ja?? O.o :D Odpowiedz Link Zgłoś
nujska Re: ------------------do anakondy :) 08.05.07, 20:39 aaaaa, no tak. To ok. W porzadku, myslalam, ze stworzylas - nowa genialniejsza teorie :> Juz nie pamietam o co mi chodzilo... Taka bylam tym podekscytowana ;] dziekuje za odpowiedz :* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anakonda Re: ------------------do anakondy :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 20:44 nową genialniejszą teorię? eee... o co chodzi?:> a proszę, nie ma za co:* aż miło, że moje posty wywołują taką powszechną ekscytację i podniecenie;) a jaka ja byłam zdziwiona, gdy zobaczyłam temat z moim nickiem:P heh, pozdrawiam, trzymaj się:) Odpowiedz Link Zgłoś