Dodaj do ulubionych

HiStOrYcY!!

11.05.07, 15:38
Ciekawe czy Historia też będzie tak banalna jak geografia i biologia ;-/ LAbo
znowu nam coś rypną ;/MOgliby w koncu zrobic łatwe arkusze z histy,a nei
zawsze najtrudniejsze;/
Obserwuj wątek
    • Gość: óla Re: HiStOrYcY!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 16:33
      Też mam taką nadzieję, właściwie to już tylko nadzieję zyję, że dadzą akurat to
      co wiem

a nadzieja matka .... eh :|
      • Gość: Pat. Re: HiStOrYcY!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 17:08
        jaki okres obstawiacie :P ?
        • Gość: heh Re: HiStOrYcY!! IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 11.05.07, 17:11
          okres rozrodczy
          • Gość: Ad Re: HiStOrYcY!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 17:25
            Gość portalu: heh napisał(a):

> okres rozrodczy

Bilogia była dzisaj <lol>
    • Gość: ja Re: HiStOrYcY!! IP: *.pro-internet.pl 11.05.07, 17:11
      Mysle ze bedzie taki sam poziom jak w latach ubiegłych bo to układaja Ci sami
      ludzie
      • Gość: xyz Re: HiStOrYcY!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 17:24
        Ja mam nadzieję że będzie łatwy-przynajmniej bym chciała...a na wyprawku
        chętnie zobaczyłabym uniwersalizm albo reformacje :)
    • Gość: l.l Re: HiStOrYcY!! IP: *.lanserwis.net 11.05.07, 18:13
      podobno ma być sporo historii Polski ;]
    • Gość: Zebra Re: HiStOrYcY!! IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 11.05.07, 18:16
      matury z historii zawsze są dość trudne...Zadania wymagają wiedzy, której w
      żadnym podreczniku nie znajdziemy. W sumie to duzo osób obstawia rozbiory,
      powstania, PRL...
      • Gość: xyz Re: HiStOrYcY!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 19:58
        Z powstaniami to jakoś pójdzie. Zawsze się coś napisze....a jak dadzą coś o
        miastach tak jak w zeszłym roku to 20 punktów w plecy;/....hmmm ale o
        reformacji może być bo przecież giertych taki prokatolicki jest:)...a spór o
        inwestyturę to też kiedyś był bardzo popularny temat więc może wróci jako mój
        upragniony:)
        • Gość: Zebra Re: HiStOrYcY!! IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 11.05.07, 20:22
          tematy o reformacji, spór o dominium mundi, czy nawet ten nieszczęsny ruch
          egzekucyjny dają możliwość "walki" o tych kilka punktów.Zgadzam się co do
          tematu o miastach...(mało kto się tym interesuje. O ile pamiętam to
          Roman "Cudowne dziecko" Giertych jest autorem jakichś publikacji
          historycznych...można się do nich zawsze odwołać...heh
          • Gość: xyz Re: HiStOrYcY!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 20:37
            Wydaje mi się że ruchu egzekucyjnego nie będzie bo na próbnej było o demokracji
            szlacheckiej. W sumie to nawet wojny XVII-wieczne dają kilka punktów dla osoby
            kompletnie zielonej...bo tego jest tak dużo że wystarczy wymienić kilka rzeczy
            i są już 3 punkty:)
            • Gość: Zebra Re: HiStOrYcY!! IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 11.05.07, 20:39
              dokładnie,to jest temat ( wojny XVII wieku ) ktorego wiekszosc nie lubi, ale
              mało kto o nich nie słyszał...
              • Gość: xyz Re: HiStOrYcY!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 20:51
                Lepsze to od polityki habsburgów wobec Polski w XVI wieku;/ (podałam jakiś
                przykładowy temat który jest dla mnie czarną magią:)
              • Gość: aniaaaa Re: HiStOrYcY!! IP: *.chello.pl 11.05.07, 20:51
                piszcie jakie tematy chcielibyście na maturze ja bym chciala przemiany
                gospodarcze w 20-leciu międzywojennym w II RP a wy??
                • Gość: xyz Re: HiStOrYcY!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 20:58
                  Ja już napisałam że chciałabym spór o dominum mundi, reformacje albo wojny w
                  XVII wieku- zawsze z tego wycisnę chociaż 5 punktów
                  • Gość: ja Re: HiStOrYcY!! IP: *.pro-internet.pl 11.05.07, 21:10
                    ja bym chciał zagadnienia ustrojowe z panstw europy zachodniej obojetnie w
                    jakim okresie!
                    • Gość: =]]] Re: HiStOrYcY!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 21:15
                      Polityka Napoleona =]
                      • Gość: ddd Re: HiStOrYcY!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 21:31
                        Upadek Rzymu!!!
                        • Gość: Zebra Re: HiStOrYcY!! IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 11.05.07, 22:14
                          te tematy które wymieniamy są zbyt sensowne żeby pojawic się na mturze...więc
                          jako mój koszmar podam temat " Przemiany w strukturze społeszeństw w
                          średniowiecznej Europie" za długi okres czasowy, za duzo dat, nazwisk i ogólnie
                          bleee
                          • Gość: magda Re: HiStOrYcY!!- do zebry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 08:45
                            A mozesz mi powiedzieć o czym trzeba pisać w takim wypracowaniu którego temat
                            przykładowo podałaś?? Proszę
                            • Gość: ddd Re: HiStOrYcY!!- do zebry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 10:19
                              " Przemiany w strukturze społeszeństw w
                              średniowiecznej Europie"
                              Tragic. Trzeba by było chyba odwołać się do starożytności, opisać różnice między poszczególnymi państwami, opisać przyczyny zmian np. polityczne, gospodarcze i ich skutki. Ogólnie temat maxymalnie zwalony ;/
                              • Gość: borg Re: HiStOrYcY!!- do zebry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 11:35
                                ja obstawiam temata zwiazany z PRL, albo Rola Kosciola w panstwie polskim...
                                chociaz chodzi mi po glowie tez "walki naraodowowyzwolencze w okresie
                                rozbiorow" ... takie przeczucia subiektywne, choc tez pasowaly by do Romana te
                                tematy :P
                                • Gość: dmowski Re: HiStOrYcY!!- do zebry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 12:25
                                  Na pewno nie będzie wszystkich walk narodowowyzwolenczych ;-O mamy tylko 3h na mature a są też inne pytani ;p Rola kościoła - temat łatwy i przyjemny w każdym okresie, a w PRL najbardziej. Ja nadal stawiam na początki kształtowania się idei integracji europejskiej (średniowiecze)
                            • Gość: Zebra Re: HiStOrYcY!!- do zebry IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 12.05.07, 11:34
                              Myślę że trzeba by było napisać cos o stosunakch i systemie feudalnym,
                              wykształcenie się cechów rzemieślniczych, stowarzyszenia kupieckie np. Hanza
                              Niemiecka,powstania chłopskie w Anglii ( Wat Tyler), funkcjonowanie miast(
                              przymus drogowy,prawo składu), nowa forma produkcji ( system nakładczy)
                              itp. ...beznadzieja
                              • Gość: magda Re: HiStOrYcY!!- do zebry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 11:55
                                no to już się załamałam:(
                                • Gość: dmowski Re: HiStOrYcY!!- do zebry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 12:26
                                  Nienawidze tematów związanych tak blisko z gospodarka ;/ najlepiej gdyby dali jakis konflikt zbrojny, bo można dużo napisać.
                                  • Gość: Zebra Re: HiStOrYcY!!- do zebry IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 12.05.07, 18:10
                                    Ja tez mam nadzieje na jakis sensowny temat związany z historią a nie
                                    godpodarką, malarstwem, czy lokacją miast jak to miało miejsce w zeszłym roku
    • Gość: qe Re: HiStOrYcY!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 12:20
      TESTY Z HISTORII I WOSU ONLINE

www.mojamatura.pl

Fantastyczny materiał do matury - www.mojamatura.pl/5,matura.html

z historii i WOS – u największa baza testów z tych przedmiotów w Polsce. Wejdź
      na Platforma<Demo

Uratowaliśmy TWOJĄ MATURĘ! Czytaj www.mojamatura.pl.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka