Dodaj do ulubionych

Francuski Ustny!!

11.05.07, 15:40
Czy miał ktoś juz francuski ustny?Ja bede miec dopiero 22maja;/ jesli
mieliscie jzu?piszcie wasze zestawy plisss
Obserwuj wątek
    • Gość: pitu pitu Re: Francuski Ustny!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.07, 16:17
      ja będę mieć dopiero 18 ale mimo wszystko piszcie tu zestawy z podstaw i z
      rozszerzenia :)
      • Gość: :D:D:D Re: Francuski Ustny!! IP: *.chello.pl 11.05.07, 17:02
        ja dopiero 28 mam, ale piszcie piszcie
    • paulinaa Re: Francuski Ustny!! 11.05.07, 17:14
      ja 18 mam
      • Gość: gościówa Re: Francuski Ustny!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 17:25
        ja tez dopiero 18, ale chetnie sobie poczytam jesli ktos juz mial:)
        • Gość: rubia88@gazeta.pl Re: Francuski Ustny!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 18:00
          a ja mam.... 31 maja:D

więc ludzie piszcie wszystko co wiecie:D
    • Gość: Zebra Re: Francuski Ustny!! IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 11.05.07, 18:13
      Ja mam 25. Zdajecie rozszerzenie czy podstawy? ( ja rozsz...)
    • Gość: ktosik:) Re: Francuski Ustny!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 18:36
      Hej:)
      Ja mialam tak:
      obrazek: uczniowe w klasie i nauczycielka, W klasie byly mapy, tablica itaki
      tam. Nauczycielka cos pokazywala jednemu z uczniow. Pytania: pierwszego nie
      zrozumielama:P ale chyba chodzilo o to jak nauczyciel poswieca swoj czas po
      pracy a drugie to czy praca nauczyciela jest latwa czy trudna i dlaczego
      Scenki
      1. Mialam powiedziec jak sie czuje, spytac sie czy jest koniecznosc leczenia i
      w jaki sposob ocbokrajowcy maja placic we Francji.
      2.Mialam opisac slub mojej siostry, jak ona wygladala o opisac wrazenia
      3. Mialam sie nie zgodzic no wyjscie do kina,bo chcialam zostac w domu
      odpisywac na listy, potem miala sie nie zgodzic na to zeby kolega zostal ze mna
      w domu i potem zaproponowac wyjscie do kina na jutro:)
    • Gość: ariadna Re: Francuski Ustny!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 20:09
      francuski, ustny... mmm... orgazm!
      ;)
      • Gość: gościowa Re: Francuski Ustny!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 20:54
        rozszerzony
    • cathialine Re: Francuski Ustny!! 11.05.07, 21:20
      Ja mam 14 maja, więc to chyba najwcześniej z was:> Zdaje rozszerzony, oprócz
      mnie zdaje 20 osób z mojej klasy, więc postaram się pozbierać informacje i wam
      tu napisać co było:D
      • Gość: qqq Re: Francuski Ustny!! IP: *.chello.pl 11.05.07, 21:34
        ja mialam zdjecie z chirurgami, ktorzy patrza sie na rentgen
        pytania do zdjecia:
        po co nosza maske?
        czy medycyna bez technologii moze istniec?

a dialogi
        1. umowic sie do lekarza, bo odczuwam i jakie objawy grypy , gdzie jest
        najblizsza apteka
        2.widzialam cos strasznego na ulicy (ja mowilam o wypadku), jak zareagowala policja
        3.moja lokatorka przyjmuje ciagle przyjaciol, mam wynegocjowac inne warunki, bo
        za duzo i za czesto

spoko dostalam 18 :)
        trzymam za was kciuki i bedzie dobrze
        • Gość: :D:D:D: Re: Francuski Ustny!! IP: *.chello.pl 11.05.07, 21:58
          ja podst.
      • Gość: Zebra Re: Francuski Ustny!! IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 11.05.07, 22:11
        To fajnie! U mnie rozszerzenie zdają 3 może 4 osoby...
        • Gość: evelle Re: Francuski Ustny!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 22:39
          Ja miałam i obrazek przedstawiał rodzinę która pakowała się do wyjazdu,nosili
          jakieś bagaże i obok nich stały dzieci ,byli w ogrodzie.pytania do obrazka :
          -dlaczego dzieci cieszą się na wyjazd
          -nie pamiętam
          Relacjonowanie wygladało tak ze miałam opisać swój pierwszyy dzień w nowej
          pracy,opowiedzie o czym rozmawiałam podczas obiadu,co robiłam ,jaka współprace
          podjełam z koleżanka

i tyle ..więcej Wam nie powiem...
          • Gość: ev Re: Francuski Ustny!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 22:40
            Wybieracie się na romanistyke????
            Dużo osób u Was w szkole zdaje???
            • Gość: lemonnka Re: Francuski Ustny!! IP: *.aster.pl 12.05.07, 09:22
              Ja mam ustny 23 maja. A do tego czasu chetnie poczytam Wasze zestawy;] do ev->
              ja akurat nie wybieram sie na romanistyke.Wybralam francuski zamiast
              angielskiego,bo nie znosze ang i go nie umiem;P z franca tez nie jestem
              zawybitna ale wolego niz meczenie sie z angielskim;P A ode mnie ze szkoly
              francuski zdaje jakies 15 osob,w tym pewnie kilka sklada na ten kierunek (5-10os).
              • Gość: :D:D:D Re: Francuski Ustny!! IP: *.chello.pl 12.05.07, 11:54
                ode mnie ze szkoly zdaja 2 osoby wlacznie ze mna ;p
                • Gość: lucyferka Re: Francuski Ustny!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.07, 00:21
                  ja zdaje jako jedyna ze szkoly:D i...wybralam romanistyke. mam nadzieje, ze nie bede zalowac, bo wiele osob mi odradza:/
    • Gość: lalalala Re: Francuski Ustny!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.07, 14:02
      uuf już po :) napisze wszystkie tematy jakie słyszałam, że ktoś miał (i jakie pamiętam):P

Najpierw do dłuższej wypowiedzi:
      Rola kobiety w domu. (były z 4 tematy które w jakis sposób odnosiły się do kobiet w społeceństwie)
      Region Francji w którym chciałabyś żyć.
      Czy telewizja może nauczać?
      W jaki sposób mieszkańcy miasta mogą wpłynąć na to, żeby było mniej zanieczyszczeń?

z dokumentów pamiętam dwa:
      jeden o paleniu, drugi o bazach noclegowych (podróżach/wakacjach).

nie było tak źle :P

PS. Woj. pomorskie.
    • Gość: Natalia Re: Francuski Ustny!! IP: *.chello.pl 14.05.07, 14:24
      Jestem własnie po rozszerzeniu :) u mnie w szkole zdawały 4 osoby rozszerzoną,
      reszta dwujezyczna w wiekszosci. Było łatwo i przyjemnie :) Tematy prezentacji,
      jakie pamiętam:
      a) czy życie na emeryturze oznacza wykluczenie ze społeczeństwa? Uzasadnij
      swoją opinię (ja mówiłam o tym ;p)
      b) wierność, uczciwość i coś jeszcze - czy są tow artości przestarzałe w
      dziejszych społeczeństwach i dlaczego
      c) wymarzony dom
      d)coś o miłości, chyba czy jest najważniejszą wartością w życiu
      A co do zestawów z obrazkami:
      a) atrakcje tourystyczne Paryża i symbole francji
      b) zdrowe odżywianie
      c) kredyty (to było chyba najgłupsze)
      Generalnie było dosyć łatwe i komisja uśmiechnięta, więc ja z mojego 19/20
      jestem zadowolona :) Powodzenia wszytskim, którzy mają to dopiero przed sobą :)
      ps. macie jakieś typy na wypracowanie na pisemnej?
    • Gość: niewaznekto88 Re: Francuski Ustny!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 12:34
      o rany ja mam jutro, trzymac kciuki ludzie :) napisze co bylo zdaje jako jedna
      z 3 wariatek z szkoly:D
    • Gość: plis... Re: Francuski Ustny!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 13:05
      www.tematymatura.fora.pl/
      Polecam tę stronkę i proszę,aby każdy, któ ma już coś za sobą, dał coś od
      siebie:)
    • Gość: lemonnka Re: Francuski Ustny!! IP: *.aster.pl 22.05.07, 11:09
      Mam jutro! Przy okazji podnosze temat-moze ktos wpisze jeszcze swoje zestawy- na
      podstawe??
    • niewaznekto88 wpisałam ZeStAwY!!! 22.05.07, 11:36
      wpisalam na forku zestawy o godz 11.30! szukac pod -> niewaznekto88 pt"Na Ustna
      ZESZTAWY z Francuskiego"!!Mam andzieje,ze pomoga:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka