niewaznekto88 11.05.07, 15:40 Czy miał ktoś juz francuski ustny?Ja bede miec dopiero 22maja;/ jesli mieliscie jzu?piszcie wasze zestawy plisss Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pitu pitu Re: Francuski Ustny!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.07, 16:17 ja będę mieć dopiero 18 ale mimo wszystko piszcie tu zestawy z podstaw i z rozszerzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :D:D:D Re: Francuski Ustny!! IP: *.chello.pl 11.05.07, 17:02 ja dopiero 28 mam, ale piszcie piszcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościówa Re: Francuski Ustny!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 17:25 ja tez dopiero 18, ale chetnie sobie poczytam jesli ktos juz mial:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rubia88@gazeta.pl Re: Francuski Ustny!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 18:00 a ja mam.... 31 maja:D więc ludzie piszcie wszystko co wiecie:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zebra Re: Francuski Ustny!! IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 11.05.07, 18:13 Ja mam 25. Zdajecie rozszerzenie czy podstawy? ( ja rozsz...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosik:) Re: Francuski Ustny!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 18:36 Hej:) Ja mialam tak: obrazek: uczniowe w klasie i nauczycielka, W klasie byly mapy, tablica itaki tam. Nauczycielka cos pokazywala jednemu z uczniow. Pytania: pierwszego nie zrozumielama:P ale chyba chodzilo o to jak nauczyciel poswieca swoj czas po pracy a drugie to czy praca nauczyciela jest latwa czy trudna i dlaczego Scenki 1. Mialam powiedziec jak sie czuje, spytac sie czy jest koniecznosc leczenia i w jaki sposob ocbokrajowcy maja placic we Francji. 2.Mialam opisac slub mojej siostry, jak ona wygladala o opisac wrazenia 3. Mialam sie nie zgodzic no wyjscie do kina,bo chcialam zostac w domu odpisywac na listy, potem miala sie nie zgodzic na to zeby kolega zostal ze mna w domu i potem zaproponowac wyjscie do kina na jutro:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ariadna Re: Francuski Ustny!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 20:09 francuski, ustny... mmm... orgazm! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościowa Re: Francuski Ustny!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 20:54 rozszerzony Odpowiedz Link Zgłoś
cathialine Re: Francuski Ustny!! 11.05.07, 21:20 Ja mam 14 maja, więc to chyba najwcześniej z was:> Zdaje rozszerzony, oprócz mnie zdaje 20 osób z mojej klasy, więc postaram się pozbierać informacje i wam tu napisać co było:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qqq Re: Francuski Ustny!! IP: *.chello.pl 11.05.07, 21:34 ja mialam zdjecie z chirurgami, ktorzy patrza sie na rentgen pytania do zdjecia: po co nosza maske? czy medycyna bez technologii moze istniec? a dialogi 1. umowic sie do lekarza, bo odczuwam i jakie objawy grypy , gdzie jest najblizsza apteka 2.widzialam cos strasznego na ulicy (ja mowilam o wypadku), jak zareagowala policja 3.moja lokatorka przyjmuje ciagle przyjaciol, mam wynegocjowac inne warunki, bo za duzo i za czesto spoko dostalam 18 :) trzymam za was kciuki i bedzie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zebra Re: Francuski Ustny!! IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 11.05.07, 22:11 To fajnie! U mnie rozszerzenie zdają 3 może 4 osoby... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evelle Re: Francuski Ustny!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 22:39 Ja miałam i obrazek przedstawiał rodzinę która pakowała się do wyjazdu,nosili jakieś bagaże i obok nich stały dzieci ,byli w ogrodzie.pytania do obrazka : -dlaczego dzieci cieszą się na wyjazd -nie pamiętam Relacjonowanie wygladało tak ze miałam opisać swój pierwszyy dzień w nowej pracy,opowiedzie o czym rozmawiałam podczas obiadu,co robiłam ,jaka współprace podjełam z koleżanka i tyle ..więcej Wam nie powiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ev Re: Francuski Ustny!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 22:40 Wybieracie się na romanistyke???? Dużo osób u Was w szkole zdaje??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lemonnka Re: Francuski Ustny!! IP: *.aster.pl 12.05.07, 09:22 Ja mam ustny 23 maja. A do tego czasu chetnie poczytam Wasze zestawy;] do ev-> ja akurat nie wybieram sie na romanistyke.Wybralam francuski zamiast angielskiego,bo nie znosze ang i go nie umiem;P z franca tez nie jestem zawybitna ale wolego niz meczenie sie z angielskim;P A ode mnie ze szkoly francuski zdaje jakies 15 osob,w tym pewnie kilka sklada na ten kierunek (5-10os). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :D:D:D Re: Francuski Ustny!! IP: *.chello.pl 12.05.07, 11:54 ode mnie ze szkoly zdaja 2 osoby wlacznie ze mna ;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucyferka Re: Francuski Ustny!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.07, 00:21 ja zdaje jako jedyna ze szkoly:D i...wybralam romanistyke. mam nadzieje, ze nie bede zalowac, bo wiele osob mi odradza:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lalalala Re: Francuski Ustny!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.07, 14:02 uuf już po :) napisze wszystkie tematy jakie słyszałam, że ktoś miał (i jakie pamiętam):P Najpierw do dłuższej wypowiedzi: Rola kobiety w domu. (były z 4 tematy które w jakis sposób odnosiły się do kobiet w społeceństwie) Region Francji w którym chciałabyś żyć. Czy telewizja może nauczać? W jaki sposób mieszkańcy miasta mogą wpłynąć na to, żeby było mniej zanieczyszczeń? z dokumentów pamiętam dwa: jeden o paleniu, drugi o bazach noclegowych (podróżach/wakacjach). nie było tak źle :P PS. Woj. pomorskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natalia Re: Francuski Ustny!! IP: *.chello.pl 14.05.07, 14:24 Jestem własnie po rozszerzeniu :) u mnie w szkole zdawały 4 osoby rozszerzoną, reszta dwujezyczna w wiekszosci. Było łatwo i przyjemnie :) Tematy prezentacji, jakie pamiętam: a) czy życie na emeryturze oznacza wykluczenie ze społeczeństwa? Uzasadnij swoją opinię (ja mówiłam o tym ;p) b) wierność, uczciwość i coś jeszcze - czy są tow artości przestarzałe w dziejszych społeczeństwach i dlaczego c) wymarzony dom d)coś o miłości, chyba czy jest najważniejszą wartością w życiu A co do zestawów z obrazkami: a) atrakcje tourystyczne Paryża i symbole francji b) zdrowe odżywianie c) kredyty (to było chyba najgłupsze) Generalnie było dosyć łatwe i komisja uśmiechnięta, więc ja z mojego 19/20 jestem zadowolona :) Powodzenia wszytskim, którzy mają to dopiero przed sobą :) ps. macie jakieś typy na wypracowanie na pisemnej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niewaznekto88 Re: Francuski Ustny!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 12:34 o rany ja mam jutro, trzymac kciuki ludzie :) napisze co bylo zdaje jako jedna z 3 wariatek z szkoly:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plis... Re: Francuski Ustny!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 13:05 www.tematymatura.fora.pl/ Polecam tę stronkę i proszę,aby każdy, któ ma już coś za sobą, dał coś od siebie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lemonnka Re: Francuski Ustny!! IP: *.aster.pl 22.05.07, 11:09 Mam jutro! Przy okazji podnosze temat-moze ktos wpisze jeszcze swoje zestawy- na podstawe?? Odpowiedz Link Zgłoś
niewaznekto88 wpisałam ZeStAwY!!! 22.05.07, 11:36 wpisalam na forku zestawy o godz 11.30! szukac pod -> niewaznekto88 pt"Na Ustna ZESZTAWY z Francuskiego"!!Mam andzieje,ze pomoga:) Odpowiedz Link Zgłoś