Dodaj do ulubionych

europeistyka uw

18.05.07, 14:22
jaki progi rok temu? ktokolwiek sie orientuje? co do prawa jest info a co do
europeistyki brak;/
Obserwuj wątek
    • Gość: up Re: europeistyka uw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.07, 16:59
      up
      • Gość: ihaveiceeyes Re: europeistyka uw IP: *.astra-net.com 18.05.07, 17:33
        orientuje sie moze ktos, na czym polega dokładna różnica europeistyki ce i
        wdinp? tzn wiem co oznaczaja te skróty:P ale moze ktos wie cos wiecej
    • Gość: duśka Re: europeistyka uw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.07, 17:41
      na europeistyce uczysz się więcej państwach Europy, o systemach, rzadach,
      prawie eu-im, (itd)
      • Gość: ihaveiceeyes Re: europeistyka uw IP: *.astra-net.com 18.05.07, 17:52
        tzn mowisz w tym momencie o europeistyce w tym centrum europeiskim a nie na
        wydziale dziennikarstwa i nauk społecznych?
        studiujesz europeistyke? czy tez chetna;)
        • Gość: duśka Re: europeistyka uw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.07, 17:56
          też chetna, ale troche się dowiadywałam na ten temat właśnie od studentów
          • Gość: ihaveiceeyes Re: europeistyka uw IP: *.astra-net.com 18.05.07, 17:59
            a jak wyniki matury u ciebie:> nie wiesz nic a propo progow?
            • Gość: duśka Re: europeistyka uw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.07, 18:01
              niestety o wynikach nie wiem dużo.
              ale myślę srednio trzba mieć wyniki ok.80%
              • Gość: ihaveiceeyes Re: europeistyka uw IP: *.astra-net.com 18.05.07, 18:10
                no u mnie srednia z rozszerzenia koło 80 z wos/ang/hista bedzie. cieakwie
                tylko, czy nie za mało. oni o tyle w ce licza dobrze, ze angol jest liczony na
                równi z historia a nie mnożony x0.5;] w razie czego stosunki na uamie witaja;]
    • Gość: intraprendente Re: europeistyka uw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 20:01
      Na europeistyce w CE jest więcej ekonomii.

Uważam, że trudniej będzie się dostać, ponieważ można dać dwa przedmioty spośród
      trzech (historia, wos, geografia). wosowców i historyków (z tymi marnymi
      wynikami z rozszerzonej), ubiegną ci z maturą z wosu i z geo.
      • Gość: ihaveiceeyes Re: europeistyka uw IP: *.astra-net.com 18.05.07, 20:07
        no co fakt, to fakt. geo na rozszerzeniu zdac jest łatwiej na dobry wynik niz
        histe;/. 485/na 600 mozliwych daje nadzieje?
        • Gość: evelle Re: europeistyka uw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 22:02
          Na europeistyce uczyć sie trzeba obowiązkowo dwóch języków obcych(ang,fran)
          dlatego mysle że to dobry kierunek tylko troche ciężki pozatym jest
          ekonomia,prawo europejskie,geografia,historia o krajach UE...troche tego
          dużo....
          A dostać się jest pewnie ciężko...Oprócz UW ten kierunek jest jeszcze na UJ lub
          Uniwersytecie rzeszowskim szkoda ,że na UMCS'ie nie ma...!!!
          • Gość: ihaveiceeyes Re: europeistyka uw IP: *.astra-net.com 18.05.07, 22:09
            koniecznie francuski? nie ma możliwosci uczenia sie innego jezyka?
            • Gość: evelle Re: europeistyka uw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 22:12
              trudno powiedzieć ...ale to obowiązkowy język w UE i jej instytucjach mi to
              akurat na ręke bo zdaje roz w poniedziałek....stasznie się boję!
              • Gość: ihaveeeyes Re: europeistyka uw IP: *.astra-net.com 18.05.07, 22:17
                życzę co najmniej 100%;) a jak ci poszedł wos i hista/gegra?
    • Gość: intraprendente Re: europeistyka uw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.07, 11:48
      A czy ktoś sie orientuje jakie były progi w tamtym roku? Niestety, przymierzam
      się tylko do dziennych, wieczorowe w razie czego nie wchodzą w grę, bo w CE
      liczy się na nich ŚWIADECTWO.

Co za głupota.
      • Gość: ja Re: europeistyka uw IP: *.acn.waw.pl 19.05.07, 12:36
        na wdinpie byl prog kolo 74% na ce chyba kolo 78%.rok temu dostac srednia 80 to
        trzeba bylo umiec i miec farta
        • Gość: ihaveiceeyes Re: europeistyka uw IP: *.astra-net.com 19.05.07, 13:02
          dzieki. w tym powinny ulec zmniejszeniu - chociazby ze wzgledu na angol gdzie w
          tamtym roku ktos majac 80 pare z rozszerzenia na pewno miał koło 100 z podst. a
          teraz jest kochana tabelka;]
          • Gość: evelle Re: europeistyka uw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.07, 15:05
            Do ihaveeeyes ( :
            Matury poszły mi tak sobie,zobaczymy jak będa oceniać ale narazie
            przypuszczam ,że z WOSu będe mieć 70-80 a z geografii 80-90 najgorszy polski...
            a Ty jakie masz wyniki???
            • Gość: ihaveiceeyes Re: europeistyka uw IP: *.astra-net.com 19.05.07, 15:14
              wiesz, ja się w swojej wielkiej naiwności nastawiałam na mish;). historie
              olałam, postawiłam na polski i sie przejechałam. z polaka z rozszerzenia ok 70-
              80, z ang -+88 z wos 95-+ ale z histy no to cóż, porażka;] koło 50. all
              rozszerzone. nastawiałam sie bardziej na uam na stosunki bo tam jak juz
              wspominałam jest dla mnie super przelicznik.
              ale chyba i tak dam zarobic uw:P
    • Gość: kkkk Re: europeistyka uw IP: *.chello.pl 24.05.07, 22:37
      po pierwsze Wydzial nie nazywa sie Dziennikarstwa i Nauk Politycznych a nie
      spolecznych. Kolejna sprawa to to, ze (w moim mniemaniu) europeistyka w centrum
      europejskim jest lepsza a na WDINP to nie jest najlepszy pomysl. Poza tym nie
      trzeba sie uczyc francuskiego i angielskiego tylko dowolnych 2 jezykow. I tak
      na marginesie to juz lepiej chyba isc na nauki polityczne niz na europeistyke.
      Mowie to z perspektywy czasu
      • Gość: evelle Re: europeistyka uw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 21:18
        A ty studjujesz na tym kierunku???
        Skąd ta opinia???
        • Gość: kkkkk Re: europeistyka uw IP: *.chello.pl 27.05.07, 20:08
          studiuje nauki polityczne, rownoczesnie dostalam sie na europeistyke, wiec
          musialam podjac decyzje i wybralam nauki. Decyzja z doswiadzcznia mozna
          powiedziec :) swoejgo i znajomych z calego WDINP
      • Gość: sweetnsour Re: europeistyka uw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 21:28
        z tymi językami to nie do końca tak luzacko,bo angielski i tak zaliczyć trzeba
        pisząć odpowiedni egzamin.drugi język do wyboru,ale powinna być zachowana
        ciągłość - tzn. nie można z abardzo co semestr zaczynać czegoś nowego.
        to tak z mojego doświadczenia,a jakiś czas już euro studiuję.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka