Dodaj do ulubionych

Wybór kierunku na SWPS - help !!!!

30.05.07, 17:56
Pomóżcie mi... Jeśli nie dostanę sie na Uniwersytet Warszawski na psychologię,
to pójdę na SWPS. Mam jednak problem odnosnie wyboru kierunku na tejze
uczelni. Na UW jest psychologia - psychologia ;) specjalizacje wybiera się na
3 kierunku... Tymczasem na SWPS muszę wybrać OD RAZU... Mam do wyboru:
-psychologia ogólna
-psychologia społeczna
-społeczna psychologia kliniczna
-neurokognitywistyka (dla tych, co nie wieda co to jest, a chca sie
dowiedziec, podaję linka: www.nk.edu.pl)

Waham się pomiędzy "społeczną psychologią kliniczną" a
"neurokognitywistyką"... POMÓŻCIE!! Co byście wybrali na moim miejscu?

P.S. Nie przekonujcie mnie o wyższosci UW nad SWPS-em ani o mankamentach tej
szkoły. Priorytetem dla mnie jest UW, ale jak się nie dostanę, to jakąś
alternatywę miec muszę... Z góry dziekuję! :*
Obserwuj wątek
    • Gość: ... Re: Wybór kierunku na SWPS - help !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 18:27
      ale na UW masz ograniczona liczbę miejsc na te specjalizacje żebyś nie skończyła
      na specjalizacji psychologa szkolnego ...
      • Gość: domina Re: Wybór kierunku na SWPS - help !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 23:35
        swps ma leszpa kadre, wiec jak masz kase to lepiej na swps skladac niz na UW...
        bo Uw to moze i trzeba sie postarac zeby sie dostac, ale pod wzgledem zaplecza
        naukowego UW zostaje daleko w tyle za SWPS'em, nawet zmibardo przyjechal na
        SWPS a nie na UW... to juz swiadczy o tej uczelni. Ale powodzenia.
        • Gość: toi-toi Re: Wybór kierunku na SWPS - help !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 18:40
          Chyba nie zrozumieliscie mojego pytania ;) Nie pytalam sie - czy mam wybrac UW
          czy SWPS ale o to,jaki kierunek moglibysciemi polecic ;) Dodam, ze interesuje
          mnie zarowno praca na uczelni (chcialabym kiedys wykladac) jak i psychologa w
          "tradycyjnym" tego slowa znaczeniu... Mam do wyboru - neurokognitywistyka i
          spoleczna psychologia kliniczna... Co byscie wybrali na moimmiejscu? Pozdrawiam! :*
          • Gość: a Re: Wybór kierunku na SWPS - help !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.07, 09:32
            spoleczna
            • Gość: ala Re: Wybór kierunku na SWPS - help !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.07, 10:19
              ja też bym wybrała społeczną, bo to drugie nie wiem co to jest:] Mogłaś chociaż
              wyjaśnić ogólnie, albo podać LINKA a nie samą stronę, bo nikomu się nie chce!;P
              Ludzie są z natury leniwi i dlatego się nie dziw, bo wszyscy Ci teraz będą
              doradzać społeczną kliniczną.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka