Dodaj do ulubionych

Gdzie pracujecie,ile zarabiacie?

21.06.07, 13:49
Czas sezonowych prac.Kto z Was sobie gdzieś dorabia?Ja ciągle jestem za kogoś w zastępstwie,ochoty mi jakoś brak na codzienne poranne wstawanie do konkretnej pracy.A jak z Wami?
Obserwuj wątek
    • Gość: kasia Re: Gdzie pracujecie,ile zarabiacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 13:51
      a ja od lipca pracuję jako asystentka burmistrza, na początku niewiele-1500zł,
      ale potem liczę na podwyżkę.
    • betty88 Re: Gdzie pracujecie,ile zarabiacie? 21.06.07, 13:53
      Mówię o tegorocznych maturzystach.Należysz do nich?:P
      Powodzenia,jeśli 1500zł to dla Ciebie niewiele.Przeciętny nauczyciel mgr tyle nie zarabia:/
      • Gość: mammma Re: Gdzie pracujecie,ile zarabiacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 13:55
        tak,należę. No, ja wiem,że nauczyciele mało zarabiają. Ale jak się zrobi
        konkretne studia to potem się dostanie pracę-gdzieś 3000-5000zł, to już jest
        coś. A 1500zł? Nie wiem czy to tak znowu dużo. Muszę zarobić, na studia, na
        dojazdy. Szybko się rozejdzie.
        • betty88 Re: Gdzie pracujecie,ile zarabiacie? 21.06.07, 13:59
          Nie sądze,że owe "konkretne studia" są w stanie zagwarantować Ci prace gdzie tyle zrobisz.W takim wypadku bylibyśmy całkiem dobrze zarabiającym krajem,z malutką stopą bezrobocia.
          • Gość: eM' Re: Gdzie pracujecie,ile zarabiacie? IP: 217.197.79.* 21.06.07, 14:06
            Malutko 1500zl...
            Na waciki Ci nie starczy ;)
            • betty88 Re: Gdzie pracujecie,ile zarabiacie? 21.06.07, 14:08
              :D
              Co racja to racja
            • Gość: kasia Re: Gdzie pracujecie,ile zarabiacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 14:10
              O co wam chodzi? Autorka zrobiła taki wątek to odpowiadam!
              Skąd ta zawiść!? Zazdrościcie mi czy jak?
          • Gość: kasia Re: Gdzie pracujecie,ile zarabiacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 14:08
            bezrobocie wynika ze względów, że ludzie nie idą na konkretne studia po których
            jest praca (kierunki na Polibudach, różnego rodzaju finanse, bankowości,
            zarządzania, administracje, itp.) tylko poszerzają swoją pasję w kierunkach
            takich jak psychologia, socjologia, filozofia, filologia azjatycka, chińska i
            japońska.

Ja jednak twierdzę, że to możliwe, żeby po dobrych studiach tyle zarabiać, to
            zależy od nas samym, oczywiście nie wszystko od razu, ale stopniowo można do
            czegoś dojść. Nie brakuje osób, które jednak porządnie zarabiają. w takich
            urzędach właśnie, w bankach średnia pensja wykwalifikowanych pracowników to co
            najmniej 3000zł.

Moja ciocia nie ma studiów, a jako sama sekretarka w prokuraturze zarabia
            2500zł. Nieźle, prawda?
            • betty88 Re: Gdzie pracujecie,ile zarabiacie? 21.06.07, 14:20
              Przepraszam bardzo,ale jeśli ktoś twierdzi,że poszerzanie swoich zainteresowań poprzez studiowanie na wymarzonych kierunkach jest bezsensowne,to czy ma w ogóle w życiu ważniejsze cele od zarabiania samych piniędzy?Na moje oko,taki ktoś(wybacz Kasiu,ale tak mi się wydaje)niczym nie różni się od klasy robotniczej,która odpieprza dzienna charówę,po to tylko,aby zarobić,z tą właściwie różnicą,że nie jst pracownikiem fizycznym,tylko umysłowym,niczym robot,wyuczonym w swoim zawodzie.Jednym słowem robol bez pasji,z tą różnicą,że więcej zarabia.
              • Gość: kasia Re: Gdzie pracujecie,ile zarabiacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 14:32
                Myślę, że praca, która pozwala godnie żyć, daje satysfakcję, jakakolwiek by nie
                była. A będąc mgr filozofii i nie mając co do garnka włożyć, na pewno nie będzie
                się szczęśliwym.
                • betty88 Re: Gdzie pracujecie,ile zarabiacie? 21.06.07, 14:36
                  A ja myślę,że praca,w której po prostu więcej zarabiasz i odpier...swoje obowiązki nie jest satysfakcnująca.Cóż,różne priorytety.Niektórzy zmieniają prace na mniej płatną,tylko po to,aby robić to co naprawdę lubią,a inni po prostu są materialistami.
                  • Gość: kasia Re: Gdzie pracujecie,ile zarabiacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 14:42
                    Ty chyba nie rozumiesz słowa: materialista. Materialiści to ludzie, którzy gonią
                    za pieniędzmi, harują od świtu do nocy, robią lewe interesy byleby zarabiać jak
                    najwięcej, a PRZY TYM są skąpi, chytrzy, egoistyczni... A osoby, która dobrze
                    zarabia (choć *dobrze zarabiać* to pojęcie subiektywne) nie można tak nazwać.
                    Osoby, która podjęła dobre studia, NIE bo jest materialistką, ale myśli realnie,
                    jest odpowiedzialna i wie, że w przyszłości założy rodzinę i chciałaby mieć
                    pieniądze na wszystkie potrzeby, tak, żeby nie martwić się o jutro, I nie mów
                    mi, że to jest materializm. To zwykła, świadoma troska o przyszłość.
                    • betty88 Re: Gdzie pracujecie,ile zarabiacie? 21.06.07, 14:49
                      A cóż to,definicja naukowa,czy własna?
                      Potocznie materialista to człowiek "oceniający wszystko z punktu widzenia własnych korzyści, wygód, daleki od ideałów.."
                      No cóż...pozostaje mi życzyć powodzenia.
                      • Gość: kasia Re: Gdzie pracujecie,ile zarabiacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 14:57
                        ah, czyli Ty sugerujesz mi materializm? no, cóż, jeśli ideały mają żywić, a Ty
                        masz bogatego tatusia, który wkłada Ci pieniążki do rękawa, to jak najbardziej
                        powodzenia i jeszcze więcej ideałów.
                      • dib00 Re: Gdzie pracujecie,ile zarabiacie? 21.06.07, 15:00
                        Ja się jednak zgadzam z betty88. Nie odczuwałabym żadnej satysfakcji studiując
                        na kierunku, który w ogóle mnie nie pociąga, anie interesuje. To byłyby
                        zmarnowane 5 lat! Czemu ludzie mieliby rezygnować z marzeń dla pieniędzy?
                        Nie wyobrażam też siebie siedzącej przed biurkiem i wpisującej dane do komputera
                        przez cały dzień:/ Każdy powinien sie kierować swoimi zainteresowaniami, tylko
                        to daje szczęście i satysfakcje - nie pieniądze:/
                        • Gość: lost-in-the-city Re: Gdzie pracujecie,ile zarabiacie? IP: *.lodz.dialog.net.pl 22.06.07, 14:18
                          ale się napinacie... dla kogoś, kto chce studiować poza miastem rodzinnym
                          powiedzmy 4,5 tys zł za te 3 miesiące pracy to nie jest tak dużo...
                          i moglibyście nie wieszać psów na dziewczynie dlatego, że pracuje jako
                          asysytentka burmistrza, a nie zbiera zamówienia w restauracji albo układa towary
                          w Tesco, jak większość maturzystów... Znalazła coś niezłego, zakręciła się, to
                          ma. Jej szczęscie.

co do materializmu... Niektórych nie stać na to, żeby móc w przyszłości robić to
                          co lubią, a wcześniej poświęcić temu 5 lat na uczelni... Można iść na studia,
                          dzięki którym będzie się mieć wystarczająco dużo kasy, żeby i na życie
                          wystarczyło, i na rozwijanie zainteresowań.

a co do samego tematu.. nie pracuję, bo stwierdziłam, że nie będę się męczyć z
                          byle czym przez 3 miechy, bo nijak kelnerowanie w przyszłym zawodzie mi nie
                          pomoże. Raczej po 2-3 roku studiów sobie do kancelarii jakiejś pójde, żeby mieć
                          kontakt z praktyką prawniczą, a nie tylko teorią serwowaną na studiach.
                    • ujotka1 do kasi 21.06.07, 16:06
                      jak tam mowisz to niech ci ciocia zalatwi prace sekretarki bedziesz maial 2 i
                      pol tysiaka i na studia wcale nie musisz isc.. i nie wymadrzaj sie tak. wole
                      studiowac wymarzona psychologie i miec z tego satysfakcje niz byc jak maszyna
                      do robienia pieniedzy i byc cale zycie niesczesliwa nienawidzac tego co robie
    • Gość: kasia Re: Gdzie pracujecie,ile zarabiacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 14:58
      zauważ,że to u Ciebie sam tytuł wątku sugeruje materializm, skoro tak bardzo
      obchodzi Ci ile kto zarabia...
      • betty88 Re: Gdzie pracujecie,ile zarabiacie? 21.06.07, 15:19
        Hahaha..wiesz,egoista np. też nigdy nie przyzna się nawet przed samym sobą,że nim jest.Patrząc na Twoje wypowiedzi,wnioskuję swoje i wyrażam swoją opinię.Nie,nie mam bogatego tatusia,ba,ja nawet już ojca nie mam,gdyż rodzice moi się rozwiedli i nie widuję się z tym człowiekiem-to tak dla Twojej wiadomości,więc mnie nie obrażaj.Skoro poprzez sam tytuł mojego wątku sugerujesz,że to ja jestem materialistką,bardzo Ci gratuluję.Myślę,że gdybyś od razu ten mój jakżesz mocny materializm wyczuła,nie odpowiadałabyś,chwaląc się,że tak mało zarabiasz,tylko od razu nastąpiła by z Twej strony napaść na mnie.
        A jeśli nie zrozumiałaś moich intencji i nie wyczułaś tego,że zwyczjanie chcę się dowiedzieć jakie są szanse na znalezenie ciekawsze pracy niż stanie na promocjach po LO,to trudno.W mojej miejscowości niestety ciężko znaleść coś interesjącego i jestem (wciąż) ciekawa jak z ludźmi z całej Polski.I tyle.
        • Gość: socjolog Re: Gdzie pracujecie,ile zarabiacie? IP: *.sieci.fonet.pl 21.06.07, 15:39
          W niedługim czasie bedzie za dużo inżynierów i sytuacja calkowicie sie odmieni
          bedzie brakowac zawodów humanistycznych (psychologów itp.). Wynika to z tego, że
          teraz więcej osób stara sie o przyjęcie do techników i na kierunki techniczne.
          Ten niedługi czas to przynajmniej 10-15 lat.
          • betty88 Re: Gdzie pracujecie,ile zarabiacie? 21.06.07, 16:02
            Dlatego też,myślę,że najlepiej byłoby być elastycznym,umieć się przekwalifikować,a na dobry początek kierować własnymi zainteresowaniami,aby to co się robi,było robione jak najlepiej;)
            Wiem,idealistka;)
        • Gość: Ania Re: Gdzie pracujecie,ile zarabiacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 15:42
          ja tez mieszkam w malej miescince, w ktorej nie ma szans znalezienia dorywczej
          pracy po liceum..no chyba ze chce sie rpacowac w mc donaldzie za 360 zl:) jedyna
          oopcja jest wyjzad do wiekszego miasta, chocby na miesiac. Zlozylam juz CV do
          kilku sklepów we Wroclawiu i dostalam juz jedna odpowiedz:) mam nadzieje ze
          zarobie chociaz 1500zl:( :) usmiechnijcie siee:*
          • Gość: qwe Re: Gdzie pracujecie,ile zarabiacie? IP: *.sieci.fonet.pl 21.06.07, 16:11
            Najlepiej to mieć dyplom wyższego wykształcenia, nie ważne jakiego kierunku, z
            jakiej szkoły i mieć dobre znajomości ;)
            • Gość: romario Re: Gdzie pracujecie,ile zarabiacie? IP: *.dsl.zen.co.uk 22.06.07, 13:38
              Anglia - 3500-4000zł looz blues :) Wracam jakos we wrzesniu i od pazdzierniku na
              studiaaaaa :D
          • Gość: Grzesiek0000 do Ani IP: *.broker.com.pl 22.06.07, 19:22
            a w tym Wrocławiu masz gdzie mieszkasz czy szukasz pracy z zamieszkaniem? :x
    • Gość: lily marlene Re: Gdzie pracujecie,ile zarabiacie? IP: *.plock.msk.pl 22.06.07, 14:37
      ja pracuję przy tzw. taśmie - stoję 8 godzin w chłodni (temp. chyhba -7) i
      segreguję owoce i warzywa :D 6 dni w tygodniu na trzy zmiany - na 6.00, 14.00 i
      najgorsza (nocka) o 22.00. hmm wychodzi tak koło 800zł miesięcznie. Zawsze
      coś :P na piwo będzie xD
    • karol3wch Re: Gdzie pracujecie,ile zarabiacie? 22.06.07, 15:43
      Jutro jadę do Holandii. Na czysto minimum 80 euro na tydzień, ale i tak jadę
      zaszaleć a nie po kasę, bo potem wracam i lecę do Anglii na wakacje. Oby było
      jako tako :D
    • Gość: x Re: Gdzie pracujecie,ile zarabiacie? IP: *.mlyniec.gda.pl 22.06.07, 16:27
      na stoisku z biżuterią, 7 zł za godzinę
      • Gość: x...yz Re: Gdzie pracujecie,ile zarabiacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 16:38
        No to nieźle, jeśli pracujesz po 8 godzin to Ci wychodzi jakieś 1500
        miesięcznie. Bardzo nieźle!:)
        • Gość: Grzesiek0000 Re: Gdzie pracujecie,ile zarabiacie? IP: *.broker.com.pl 22.06.07, 19:21
          Na promocji , pracuje jako promotor i moja stawka od 6 do 10 zł za godzine
          zalezy co promuje nap. teraz proszek :)

Praca zaj....iscie nuda :(
          • Gość: she Re: Gdzie pracujecie,ile zarabiacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 19:27
            a nie wiecie czy daloby sie znalezc jakas prae w gorach np?
            W koncu mozna polaczyc przyjemne z pozytecznym prawda?!:P
            • dotie.s Re: Gdzie pracujecie,ile zarabiacie? 23.06.07, 00:23
              ja pracuje teraz jako nianka do dzieci;) konkretniej jestem au pair w Paryzu (3
              miechy) i oprocz tesknoty cholernej widze same korzysci...szkole jezyk,
              zarabiam 1600 miesiecznie, prace mam dosyc lekka, bo tylko gotuje i bawie sie z
              dziecmi;) do tego oni mnie utrzymuja, placa za wszystko i teraz cale dwa
              miesiace bede z nimi podrozowac...co uwielbiam...
              polecam takie rozwiazanie dziewczynom!!!
              • Gość: niet Re: Gdzie pracujecie,ile zarabiacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.07, 10:04
                No, nie wiem, nie wiem. Dojrzała chyba nie jestem, bo dzieci lubię, ale nie aż
                tak, aby z nimi siedzieć non stop, bo są męczące a ja mam słabą cierpliwość. W
                dodatku nie umiem gotować. I nie zgodzę się, że to lekka praca. Ja od lipca (jak
                dobrze pójdzie) idę do roboty do Urzędu, za biureczkiem, siedzę i się
                opierdzielam, ciepło, kawkę se piję. O, to mi odpowiada. A taplać się w garach,
                w dodatku dzieciak ciągle coś chce. Zależy jeszcze w jakim wieku. Taki mały co
                się dopiero urodził, to jeszcze bo cały czas śpi praktycznie, ale najgorsze są
                takie powyżej dwóch lat, co to już łażą, wszędzie łapy wsadzają i na dodatek
                jeszcze głupie pytania zadają. <niecierpliwy>
              • Gość: e-la Do dotie.s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.07, 10:19
                Niezly pomysl,popieram jak najbardziej. Sama chcialam tak jechac, szkolic
                jezyk, a z bachorkami jakos sie wytrzyma dla dobra sprawy. Tyle, ze musze
                pomagac rodzicom, a i tak wyjezdzam za granice we wrzesniu, wiec te ponad 3
                miechy chcialam spedzic z nimi- to moze byc ostatni raz tak dlugo...trudno. Ehh
                Paris, Paris...moze innym razem.
    • Gość: inka najniewdzieczniejsza robota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.07, 10:25
      Ja wykonuje najniewdzieczniejsza robote pod sloncem- robie aktualnie za
      gospodynie domowa we wlasnym domu (!). Pracy duzo: gotujesz, sprzatasz, skutki
      tych dzialan tzn. jedzenie i porzadek szybko znikaja...nikt Twojej pracy nie
      docenia, zero zaplaty. Ale wpadlam.
      • Gość: just Re: najniewdzieczniejsza robota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.07, 11:37
        :)
        :D
        fakt, wpakowałaś się jak nic. Jak dobrze, że ja nie umiem gotować:P
        • malutki_kwiatusek Re: najniewdzieczniejsza robota 23.06.07, 16:12
          ja wyjeżdżam na cale wakacje po wynikach... czy wam się naprawdę opłaca
          marnować wakacje, lato i ładną pogodę na pracę? :D
          • Gość: just Re: najniewdzieczniejsza robota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.07, 16:19
            no, z pewnością opłaca, chcemy iść na studia. A nie wszyscy sr**ą pieniędzmi...
            i stać ich na podróże dookoła świata.
            • malutki_kwiatusek Re: najniewdzieczniejsza robota 23.06.07, 16:24
              aż zazdrość Cię zjada :) Ja akurat jestem z dużego miasta więc nie muszę
              zarabiać na studia ;P Jakbym była z małego i niebyło by mnie stać - czyli
              musiałabym pracować w wakacje - po prostu bym na nie nie poszła :P Widze, że tu
              większość wyżej sr* niż du** ma :P
              • Gość: hahahaha Re: najniewdzieczniejsza robota IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.07, 17:08
                hahaahah wiekszych bredni nie slyszlalam. No jak ktos podchodzi tak do
                studiowania 'nie stac mnie - nie ide, po co marnowac wakacje na zarobienie
                pieniedzy' to wspolczuje. Co ty myslisz,ze studia sa dla tych z duzych miast?
                cos ci sie chyba poprzewracalo w glowce.
                • Gość: malutki_kwiatusek Re: najniewdzieczniejsza robota IP: *.magma-net.pl 23.06.07, 17:16
                  tak wlasnie, studia powinny byc tylko dla tych z duzych miast ktorzy tam
                  mieszkaja od urodzenia... wy przyjezdzacie i nam tylko miejsca zabieracie!
                  • Gość: wieśniak Re: najniewdzieczniejsza robota IP: *.magma-net.pl 01.07.07, 01:55
                    Drogi malutki_kwiatusku. Skoro zabieramy Wam miejsce, znaczy to tylko tyle, że
                    jesteśmy mądrzejsi :) Wieje pustką :) Pozdrawiam "Wrocławską Paris Hilton" ;)
                    • Gość: Ku6i Re: najniewdzieczniejsza robota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 13:55
                      Oj, chyba krakowską ;)
    • Gość: security Re: Gdzie pracujecie,ile zarabiacie? IP: *.toya.net.pl 01.07.07, 14:04
      ja pracuje jako "ochroniarz" choć bardziej pasuje okreslenie portier.9 duzurów
      daje ok. 1100/miesiąc. Dyzury 24h ale z 4h da rade sie kimnąć:D. Praca lajtowa,
      niestresujaca. Jak dla mnie żyć nie umierać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka