nosay 13.07.07, 12:22 Nie rozumiem ludzi, którzy zdają na uczelnie inne od UAM, UJ albo UW. Cała reszta to tylko marne szkółki, które aspirują do stania się renomowaną uczelnią, a tymczasem poziom na nich jest bardzo niski. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nosay Re: żenada 13.07.07, 12:24 zwłaszcza, że pracodawcy zwracają coraz większa uwagę na uczelnię, którą się kończy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: żenada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 12:26 wez sie nie kompromituj .. kazdy idzie tam gdzie albo ma najblizej albo mu sie podoba .. wiele uczuelni w polsce jest dobrych : pozdrowaiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
nosay Re: żenada 13.07.07, 12:28 no nie wiem. moja koleżanka nie zdała matury z historii, a jakimś cudem studiuje teraz DZIENNIE prawo w Szczecinie. nie wydaje mi się więc,by wymagania i poziom były tam zniewalające. Odpowiedz Link Zgłoś
tallryn Re: żenada 13.07.07, 12:40 Niestety nie masz racji. Każdy uniwersytet prezentuje podobny poziom nauczania, różnica polega wyłącznie na poziomie wiedzy studentów, którzy się w nim uczą. Na UJ znajdziesz mnóstwo średnich studentów, podobnie na Uniwersytecie Szczecińskim. Jedyne czym tak na prawdę owe uczelnie się różnią to szeroko rozumiany 'prestiż'. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobek Re: żenada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 12:42 nie wywyzszaj sie jesli jestes UJ .. sorry ale ja nie pojde do krakowa skoro mam UL pod nosem ... po pierwsze wydam 100 razy wiecej kasy a po drugie znam juz tu ludzi wiec o co w ogole ci chodzi ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: żenada IP: *.dip.t-dialin.net 13.07.07, 19:04 hehe smiech i to bardzo zwlaszcza duzymi literami. dobre temat godny autora :) Odpowiedz Link Zgłoś
nosay Re: żenada 13.07.07, 12:45 wybacz, ale o poziomie świadczy również poziom trudności egzaminów. jeśli dziewczyna, która nie zdała historii [ani na próbnej ani na prawdziwej maturze] i tylko dzięki amnestii giertycha została przyjęta na prawo [na którym licza się przeciez wyniki z examu z historii - ta dziewczyna miała ponizej 30%] studiuje na tej uczelni i zalicza egzaminy na piątki, to nie wierzę, że poziom jest wysoki. a prestiż wynika z poziomu nauczania i stopnia trudności dostania się tam. wiadomo, że najlepsi startują tam, gdzie najtrudniej się dostac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobek Re: żenada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 12:48 to napisz ze chodzi ci o uniewerek szczecinski, ja nie slyszlama zeby na lodzkim takie smieszne rzeczy sie zdarzaly ... moze na szczescinskim faktycznie tak jest ale na UL czy UJ nie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamila Re: żenada IP: *.biznesklasa.lisek.pl 13.07.07, 12:52 moze pomysl, ze nie wszyscy są takimi geniuszami jak Ty i studiują na prestiżowych uczelniach... zapomniałas chyba, ze istnieją jeszcze ASP czy AMy, gdzie wcale nie jest łatwo sie dostać.... a poza tym skoro jestes taka zbulwersowana, pomysl, gdzie szłabys do fryzjera, do sklepu etc. jakby wszyscy studiowali na uniwersytetach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobek Re: żenada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 12:53 wlasnie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nosay Re: żenada 13.07.07, 12:53 AMy i ASP to jakby uczelnie innego rodzaju, tam dostają się tylko dobrzy i najlepsi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobek Re: żenada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 12:56 dobrze to idz sobie na prestizowa uczelnie a my pojdziemy do jakis zapizialych i nie bedziemy sie pchac tam gdzie ty :) jesli ci szczecin nie odpowiada to dam nie idz :) ja tam nawet nie pomyslalam zeby zlozyc podanie :D Odpowiedz Link Zgłoś
tallryn Re: żenada 13.07.07, 13:00 Owa dziewczyna, o ktorej wspomiales/wspomnialas mogla miec trudnosci z nauka historii. Nie swiadczy to jednak, ze nie moze byc dobra studentka. Badz co badz prawo i historia nie maja ze soba az tyle wspolnego. Przepraszam za brak polskich znakow, ale jestem chwilowo za granica. Odpowiedz Link Zgłoś
negativeburn Re: żenada 14.07.07, 09:50 Ludzie nie wierzcie w te brednie !!! Brednie i kłamstwa za pier... takich głupot ktoś powinien cie do odpowiedzialności pociągnąć ! Odpowiedz Link Zgłoś
negativeburn Re: żenada 14.07.07, 09:56 O ile jest cos w tym prawdy to ta twoja koleżanka jest jakims mega wyjatkiem znam mnostwo ludzi która miala świetne wyniki i studiuja prawo w Szczecinie z roznych powodow. Znam tez sporo osób z dobrych liceów które zdały mature a i tak sie nie dostały na prawo na US - a amnestii przecież nie miały. Więc przestańcie wypisywac niewiadomoco o moim wydziale bo obrazacie dobrych studentów i mnostwo bardzo dobrych prawinkow ktorzy ten wydzial konczyli!! wrrr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobek Re: żenada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 13:03 no to sobie studiuj :) chwala ci za to :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cratola Re: żenada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 13:06 No to chyba tylko Ty masz problem ze zrozumieniem ludzi, którzy wybierają inne uczelnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lela Re: żenada IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.07, 13:09 To idz na for studentow i im marudz... Odpowiedz Link Zgłoś
duzy.wielki.chomik Re: żenada 13.07.07, 13:28 Na której z wymionionych przez Ciebie uczelni hodują takie trolle, jak Ty? Na wszystkich trzech?! Dobrze, że studiuję na "marnym" uniwersytecie (UKSW) :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prof.dr.mgr.inż. Re: żenada IP: 217.98.102.* 13.07.07, 15:11 Uczelnia to nie wszystko, można skończyć Oxford a być nikim tzn. nie mieć żadnych umiejętności, które są potrzebne aby pracować. Niektóre osoby bez szkoły średniej więcej potrafią o tych różnych magistrów przykładowo psychologi z uniwersytetu jagiellońskiego. Taka jest prawda !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: żenada IP: *.adsl.inetia.pl 13.07.07, 13:30 Też masz problemy. Ja na przykład marzę o UG, a prawo, na które się wybieram, jest w rankingach wyżej niż prawo na UAM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peru Re: żenada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 14:54 przecież to prowokacja Odpowiedz Link Zgłoś
malutki_kwiatusek Re: żenada 13.07.07, 14:55 hehehe sama jestes żenadą... jeśli to prowokacja to marna, a jeśli Twoje poglądy - to inteligencją nie grzeszysz Odpowiedz Link Zgłoś
benia00 Re: żenada 13.07.07, 15:01 a ty jestes debilem :D w dodatku tez marnym... pozdro i zycze rychlego wyleczenia z choroby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielony Re: żenada IP: *.tktelekom.pl 13.07.07, 17:30 nie kazdemu poszla matura wysmienicie by mogl szturmowac twoje trzy prestizowe uniwerki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawczyni Re: żenada IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.07, 18:06 w wielu specjalnosciach UWR, jest lepszy od UAM a nawet UJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e' Re: żenada IP: *.chello.pl 13.07.07, 18:21 oho,swiezy narybek. Naucz sie troche pokory, to Ci sie przyda na studiach :) Odpowiedz Link Zgłoś
myszasta11 Re: żenada 13.07.07, 19:10 nosay napisała: > Nie rozumiem ludzi, którzy zdają na uczelnie inne od UAM, UJ albo UW. Cała > reszta to tylko marne szkółki, które aspirują do stania się renomowaną > uczelnią, a tymczasem poziom na nich jest bardzo niski. Am w Bydgoszczy to wg Ciebie "marna szkółka"? Ja właśnie się tam dzisiaj nie dostałam na kosmetologię, jestem 188 na liście. W poniedziałek wyniki na UKW, też się na na bank nie dostanę. Pozostaje mi tylko iść do roboty, nie mam co marzyć o studiach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: migotka Re: żenada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 20:14 Rety, gdzie ty masz rozum? Każdy idzie na studia tu gdzie chce, jedni dalej się uczą, inni nie, to indywidualna decyzja każdej osoby. Nie musisz się wywyższać, myślę, że większość osób jest mądrzejsza od Ciebie. Nienawidzę takich tępych osób... To twoje zachowanie jest żałosne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rensenberink Re: żenada IP: 213.199.253.* 13.07.07, 21:23 A ja dostalem sie na umcs,uwr,pewnie dostane sie i na UJ i UW a pojde do szczecina, bo po co mam isc na historie lub prawo czy administracje skoro multum ludzi konczy te kiernunki.W szczecinie jest bezpieczenstwo narodowe i to jest git. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malow Re: żenada IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.07, 21:38 to po co składałeś na historie i prawo skoro nie chcesz tego studiowac?? O_o Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rensenberink Re: żenada IP: 213.199.253.* 14.07.07, 09:18 Bo niewiem czy dostane sie do Szczecina :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukas Re: żenada IP: *.krasinskiego.trustnet.pl 14.07.07, 09:30 Co za debilizm ... Takich głupot już dawno nie czytałem na tym forum ( no może poza wątkiem, w którym jakaś dziewczyna pisała, że ludzie z OKE będą dzwonic do ludzi, którzy nie zdali matury ). Według Ciebie te trzy uniwerki to super mega elitarne szkoły, a inne to tylko prowincjonalne i marne szkółki ? Uważasz, że PW, AGH, PWr, wszystkie AM-y to szkoły o niskim poziomie ? Matematyk czy chemik z AGH wie mniej niż odpowiadający mu pracownik naukowy UJ ? A która z tych twoich extra placówek wykształci np. inżyniera znającego się na budowie dróg, mostów, budynków mieszkalnych etc. ? Który z tych uniwerków wykształci architekta, elektronika czy inżyniera mechanika ? Nie wspomnę o zawodzie lekarza ... Nieźle się kompromitujesz wypisując te bzdury. Ciekawe ile takich specjalistów od poziomu edukacji na polskich uczelniach jest w Twojej szkółce ( zapewne elitarnej ). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ellyzka Re: żenada IP: *.miechow.com 14.07.07, 10:13 Pomyśl, jakby wszyscy chcieli studiować ja UJ czy UW to przecież nie ma tyle miejsc! I chyba lepiej iść do jakiejś innej szkoły niż siedzieć w domu lub wyjeżdżać za granicę. Sama idę na UJ, ale są prywatne szkoły o bardzo wysokim poziomie i prestiżu, chociażby Tischnera.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siddharta Re: żenada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.07, 12:58 no proszę to ja właśnie zrezygnowałam z UJ na rzecz 'marnej szkółki' jaką jest AM w Warszawie, chyba się rzucę pod pociąg ;D weź sie k...a lecz a nie wypisuj takich głupot na forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolinka183 To prowokacja! Nie odpisujcie jej! IP: *.chello.pl 14.07.07, 13:11 Kochani, nie denerwujcie się i nie odpisujcie jej,bo założycielce tego postu chodziło tylko o to, żeby wzbudzić sensację i kontrowersje. To czysta prowokacja! Dziewczyna chciała stworzyć najbardziej "oblegany" wątek i powoli jej się to udaje:/ Więc nie ma co jej odpisywać, bo widać, że nie jest tego warta! Odpowiedz Link Zgłoś