Dodaj do ulubionych

Wyniki UAM, na jakich wydziałach już są

19.07.07, 09:46
Obserwuj wątek
    • battus psychologia, politologia, germanistyka, turystyka 19.07.07, 09:48
      Enter mi się wcisnął przez przypadek :) Podawajcie w temacie posta na jakich
      wydziałach i kierunkach są już wyniki? Sądzę że lepiej będzie się nam,
      nieszczęśliwym maturzystom zorientować co, gdzie i kiedy.
      I proszę bez offtopów, bo w dziale "o maturze" jest już jeden wielki offtop z
      liczbą postów przyprawiającą o zawrót głowy
      • Gość: 4ever_gocha Re: psychologia, politologia, germanistyka, turys IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 11:18
        oprócz tego geografia oraz wyniki z kolegium przy uamie
        • xporferus biologia 19.07.07, 11:22
          • Gość: battus administracja, stosunki międzynarodowe i europeist IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 12:34
            • lee_la Re: administracja, stosunki międzynarodowe i euro 19.07.07, 13:45
              no tak niezupelnie na europeistyce jeszcze nie ma...na romanistyce wiem ze tez
              nie ...no chyba ze tylko ja na euro... nie mam jeszcze...;/
              • Gość: y Re: administracja, stosunki międzynarodowe i euro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 14:00
                jeszcze sa na filologii rosyjskiej z lingwistyka stosowana
                • Gość: Quetta Re: administracja, stosunki międzynarodowe i euro IP: *.e-cho.eu 19.07.07, 14:14
                  Prawo
                  • Gość: 4ever_gocha ros-ang IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 14:26
                    rosyjsko-angielską podali.. i miźle punkty policzyli...
                    • Gość: ania Re: ros-ang IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 14:27
                      gocha a dostalas sie?
                    • dib00 Re: ros-ang 19.07.07, 14:30
                      A wpisałaś wyniki z podstaw (wg. przelicznika) w zakładce [Wyniki matury] ?
                      • arafata Re: ros. z ling. stosowaną 19.07.07, 14:37
                        Są wyniki! Dostałam się :] Na prawo niestety nie... :/
        • Gość: bobek Re: psychologia, politologia, germanistyka, turys IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 10:36
          mozecie dac linka na psychologie
    • Gość: etnologia Re: Wyniki UAM, na jakich wydziałach już są IP: *.rene.com.pl 19.07.07, 15:20
      • Gość: 4ever_gocha Re: Wyniki UAM, na jakich wydziałach już są IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 15:32
        nie dostałam się.. Gdyby mi dobrze policzyli to zabrakłoby mi 1,08pkt, więc z
        drugiej listy bym się pewnie dostała.. Muszę sprawdzic czy wpisałam te
        podstawowe ale wydaje mi się, że tak
      • Gość: 4ever_gocha Re: Wyniki UAM, na jakich wydziałach już są IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 15:34
        Ale... w przeliczaniu pkt na ros-ang jest napsiane, ze jak ktos zdawal
        rozszerzony, to ma autoamtyznie 100% z podstawy, więc wedlug moich przeliczen
        wychodzi mi 82,8pkt a przyjmowali od 83,88
        mam 77% z pisemnego roszerzonego angola i 80% z ustnego takze rozszerzonego
        wyuchodzi mi tak: 77 x 0,4 + 80 x 0,4 + 100 x 0,1 + 100 x 0,1 = 30,8 + 32 + 10 +
        10 = 82,8 jak w morde strzelił!
        • Gość: an1565 Re: Wyniki UAM, na jakich wydziałach już są IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 18:41
          no to zle policzylas ;)

jesli zdawalas rozszerzony to wynik z podstawowego masz na swiadectwie
          maturalnym :] dlatego wychodzi na to, ze policzyli Ci dobrze i faktycznie masz
          tyle punktow. na pocieszenie dodam, ze na pewno sporo osob zrezygnuje bo
          traktowalo filologie rus-ang jako rezerwowa oprocz anglistyki czy rusycystyki -
          dlatego masz szanse sie zalapac. Trzymam kciuki, ze sie uda i jesli tak to do
          zobaczenia na w pazdzierniku :)
        • furmanka1988 Re: Wyniki UAM, na jakich wydziałach już są 19.07.07, 18:43
          żle liczysz gdzie bylo napisane ze automatycznie dostajesz 100% z podstaw? ja
          mam 80% z pisemnego i 100% z ustnego i wyszło mi 72pkt. i nie wiem w końcu czy
          się dostałam bo nie mogę wejsc na strone!!Ale raczej watpie...
          • Gość: an1565 Re: Wyniki UAM, na jakich wydziałach już są IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 19:10
            próg był około 83pkt

te wyniki masz z podstawowej czy rozszerzonej :>?
        • Gość: sm. Re: Wyniki UAM, na jakich wydziałach już są IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 00:06
          hm..oni to naprawdę weryfikują..cytuję: "
          No to Wam matołki coś ... napiszę. Przechodziłem dzisiaj koło jednej z komisji
          rekrutacyjnych, która próbowała z wpisanych
          przez Was danych o ocenach zestawić listy rankingowe. I co się okazało? Jedni
          maturzyści raczyli wpisać tylko poziomy
          rozszerzone, zapominając o widniejących na świadectwach Giertychówkach z
          poziomu podstawowego. Inni - z matur dwujęzycznych
          - nie podali ocen z języków. Jeszcze inni - międzynarodowi - przeoczyli, że
          zdawali również języki polski i obcy. W efekcie
          wszystko się przeciąga, niestety. Inni wreszcie dopiero dzisiaj zauważyli,
          że 'zapomnieli' do kierunków przypisać opłaty
          rekrutacyjne i bombardowali komisję telefonami, a komisja wg stanu na 8:00
          miała już zrąb list rankingowych. No i
          najważniejsze - dzwonili wszyscy, chcąc się dowiedzieć o wyniki, które przecież
          mają być wyłącznie w Internecie (o tym
          była/jest mowa we WSZYSTKICH informacjach rekrutacyjnych). W efekcie część
          komisji wprowadzała poprawki, a druga - stała na
          'warcie telefonicznej'. Dziwicie sie więc, że sprawa się przeciaga i niektóre
          wyniki będą nie dzisiaj, a najwcześniej jutro?"
          to chyba swiadczy o tym..ze przeliczaja wszystko i nanosza poprawki

• Gość: Scu_deria Re: Wyniki UAM, na jakich wydziałach już są IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.07, 15:47
      No ja właśnie zauważałam, ze mam juz wyniki na socjologii i kulturoznawstwie...
      • Gość: Do scuderia Re: Wyniki UAM, na jakich wydziałach już są IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.07, 16:04
        I jak? dostalas sie na socjologie? Mozna gratulowac?
        • Gość: Scu_deria Re: Wyniki UAM, na jakich wydziałach już są IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.07, 16:58
          Dostałam... ale dostałam się też na 3 inne kierunki i chyba zrezygnuje z
          socjologi .
          • Gość: Hehe Re: Wyniki UAM, na jakich wydziałach już są IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.07, 17:40
            Masz racje, na socjologie byl prog 65 punktow!!! Co to jest za prog?! Za
            niski! ;-) Moja proznosc nie pozwala mi na studiowanie kierunku ktory okazal
            sie tak malo oblegany ;-)
            • Gość: Scu_deria Re: Wyniki UAM, na jakich wydziałach już są IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.07, 18:06
              Nie wiem czy ten post był skierowany do mnie ale na wszelki wypadek odpowiem :)
              nie próg zadecyduje o moim wyborze socjologię wybrałam asekuracyjnie :)
              aczkolwiek jeszcze nie wiem na co się zdecyduje. Pozdrawiam :)
    • Gość: fibi geografia IP: *.idsl1.pcnet.com.pl 19.07.07, 16:33
      :)
      • Gość: j. Re: geografia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 17:09
        kiedy podali na fil. ang-ros.? bo na czystej ang. nie ma..
        • odik Re: geografia 19.07.07, 17:12
          dawno. ok. 14. nie łudź się nawet, że dzisiaj coś się pojawi. najwyżej jutro,
          ale w to też wątpię.
          • Gość: j. Re: geografia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 17:14
            nie łudzę..już, ale chciałabym, żeby jutro były wyniki z fil. ang. tzn.
            marzę..żeby było precyzyjnie;]
            • Gość: ros-ang Re: geografia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 19:14
              Ja jestem pewna, ze mi zle policzyli.. To, ze mam automatycznie 100% z podstawy
              jesli zdawalam rozszerzoną jest napisane z takich punktach na samym dole (strona
              z przelicznikami na neofilologie). przy napisie Nowa Matura sa odnośniki chyba
              1,3,4 z tego co pamiętam i jeden z nich wlasnie o tym mowi.. na pewno źle mi
              policzyli i jutro wysyłam polecony
              • Gość: 4ever_gocha ros-ang IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 19:22
                Ja jestem pewna, ze mi zle policzyli.. To, ze mam automatycznie 100% z podstawy
                jesli zdawalam rozszerzoną jest napisane z takich punktach na samym dole (strona
                z przelicznikami na neofilologie). przy napisie Nowa Matura sa odnośniki chyba
                1,3,4 z tego co pamiętam i jeden z nich wlasnie o tym mowi.. na pewno źle mi
                policzyli i jutro wysyłam polecony
                • Gość: an1565 Re: ros-ang IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 19:28
                  =.='
                  zapewniam Cie ze tak nie jest. Liczy sie tylko przelicznik z oficjalnej
                  "ministerialnej" tabelki (powinnas miec wg niego przeliczone punkty na
                  swiadectwie) oraz to, co jest w tabelce przy filologii ros-ang. Liczyłam wg tego
                  i wyszło mi dokładnie tyle samo ile dzisiaj podał mi UAM przy wynikach - teraz
                  wierzysz? Jak chcesz pewnosci to napisz tu swoje wyniki z angielskiego, a ja
                  przelicze je tym sposobem i zobaczymy czy się zgadza. przeczytaj jeszcze raz
                  uwaznie rekrutacje na ten jeden kierunek.
                  • Gość: jgeorge Re: ros-ang IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 21:03
                    Dotyczy również kandydatów, którzy są absolwentami szkół należących do
                    Organizacji Matur Międzynarodowych (IB). Sposób przeliczania wyników matury
                    międzynarodowej (IB) na punkty „nowej matury” podany jest w § 24 ust. 1 Części
                    ogólnej Uchwały. Przy obliczaniu końcowego wyniku stosuje się następujące
                    zasady: jeżeli kandydat zdawał wyłącznie poziom podstawowy, to za rozszerzony
                    dostaje 0 punktów; jeśli zdawał rozszerzony, to otrzymuje 100 punktów za poziom
                    podstawowy.
                    to jest ze strony UAM,jak nie masz IB to masz normalne swiadectwo i punkty
                    takie jak zdalas czy tez przelicznikowe
                    • furmanka1988 Re: ros-ang 19.07.07, 22:47
                      czy ktos moze wie ile osob przyjeto na filologie rosyjsko-angielska i czy
                      istnieja jakies listy rezerwowe??????? i czy moze ktos policzyc mi punkty bo ja
                      juz zglupialam; mam 80%angielski pisemny(rozsz.) i ustny 100%(rozsz.) i ja sobie
                      wyliczylam 72 pkt. a teraz ogladam wyniki i mam wyliczone przez nich 77,88
                      • Gość: an1565 Re: ros-ang IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 23:05
                        Oo' cos tu nie gra - i wychodzi ze powinnas miec 90,3 pkt
                        Twoje obliczenia sa zle, bo nie wzielas pod uwage punktow z poziomu podstawowego
                        (tak sadze :P), ale ich obliczenie tez jest nieprawidlowe o ile masz taki wynik
                        jak piszesz.
                        Wedlug tabelki ze strony UAM:

80 * 0,4 = 32
                        83 * 0,1 = 8,3
                        100 * 0,4 = 40
                        100 * 0,1 = 10
                        razem jak byk wychodzi 90,3

powody moga byc dwa - albo zle wpisalas swoje wyniki maturalne do systemu
                        (sprawdz to koniecznie, moze sie da sprostowac czy cos!, albo zaszla pomylka u nich)

Ja mialam niewiele wiecej punktow z pisemnego anglikai tez stowe z ustnego i
                        wyszlo mi 93,2 zarowno w moich obliczeniach i tyle samo "wyliczyl" mi UAM.
                        Dlatego mysle ze moj sposob obliczania jest dobry.
                        Dlatego, glowa do gory i do liczenia ;)!
                        sprawdz dokladnie wszystko, jesli nie zgadza sie cos z Twoja rejestracje to
                        jutro dzialaj. Napisz co i jak z tego wyszlo. Pozdrawiam :) Bedzie dobrze!
                        • furmanka1988 Re: ros-ang 19.07.07, 23:11
                          Nawet nie wiesz jak ci jestem wdzieczna :) zaraz wszystko sprawdzam i obliczam
                          ale chyba ze 100 razy sprawdzalam te moje wyniki czy dobrze wpisalam!!!
                          • furmanka1988 Re: ros-ang 19.07.07, 23:14
                            No i mam wszystko dobrze wpisane
                            • Gość: an1565 Re: ros-ang IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 23:19
                              teraz przyszlo mi na mysl, czy wpisalas do systemu wyniki zarowno z rozszerzonej
                              jak i podstawowej? moze o jakims zapomnialas czy cos, sprawdz czy sa te cztery
                              wyniki:
                              pis roz - 80
                              pis pod - 83
                              ust roz - 100
                              ust pod - 100

i wtedy jeszcze raz sobie je policz wg tych przelicznikow (przy podstawach
                              mnozysz razy 0,1, a przy rozszrzeniu razy 0,4)
                              jesli wszystko sie zgadza to moze wystapil u nich jakis blad. walcz walcz bo
                              warto, bo masz wynik, ktory z tego co widze spokojnie pozwolilby Ci dostac sie
                              na ten kierunek. Skladalas na cos jeszcze? To sa studia na ktore chcesz isc czy
                              taka "rezerwa"?
                              • Gość: ? Re: ros-ang IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 23:30
                                słuchajcie..a jak to jest - wpisałam przeliczniki dla podstawy (pisemne), ale
                                tam gdzie ustna - to przy angielskim wpisałam po prostu w tabeli dla
                                rozszerzonego, miałam przelicznik wpisywać dla podstawy? chyba nic o tym nie
                                mówili..
                                • Gość: an1565 Re: ros-ang IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 23:34
                                  tak, trzeba wpisywac za kazdym razem podstawe tez. No nie mowili, faktycznie,
                                  ale postaraj sie to jakos odkrecic bo szkoda tych punktow
                                  • Gość: pp Re: ros-ang IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 23:44
                                    ale oni przecież jeszcze weryfikują..(np. anglistyka już tyle dni czeka na
                                    wyniki..) myślę, że jeśli chodzi o ustny tylko to sami powinni automatycznie
                                    podstawę liczyć, skoro np. widzą, że roz. jest na 100% .
                                    • furmanka1988 Re: ros-ang 20.07.07, 00:17
                                      ja też nie wpisalam dopiero teraz znalazlam info ze tak trzeba robic na samym
                                      dole strony z zasadami rekrutacji pod nagłówkiem uwagi no i przez wlasna
                                      nieuwage iglupote stracilam 10pkt. a tak bym miala 90,3pkt.!!! co macie zamiar z
                                      tym zrobic? czy muslicie ze da sie to jakos odkrecic ?????
                                      • Gość: x Re: ros-ang IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 00:22
                                        Czy sadzicie ze z 79,1 pkt mam jeszcze jakies szanse na ros-ang? Czy próg
                                        spadnie w drugiej liscie o jakies 4,5pkt?
                                        • furmanka1988 Re: ros-ang 20.07.07, 00:33
                                          ale i tak mam żle policzone bo:
                                          `* 90,3 to moj "prawowity" wynik gdybym wpisala te niszczesne 100% z ustnych podstaw
                                          * 80,3 to wynik bez wliczonych ustnych podstaw
                                          *a na IRK mam 77,88pkt czyli wynik calkowicie z kosmosu
                                          co jest grane????czy ktos jest w podobnej sytuacji jak ja?????????????????????
                                      • furmanka1988 Re: ros-ang 20.07.07, 00:23
                                        aha i jeszcze raz dzięki dla an1593
                                        • Gość: x Re: ros-ang IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 00:31
                                          Nie wiem co bys mogla teraz zrobic.. moze do nich zadzwonic?
                                          A uwazasz ze prog na ros-ang moze sie obnizyc o jakies 4,5pkt w drugiej liscie?
                                          a co do miejsc, bo chyba o nie pytalas, to nigdzie nie znalazlam ile osob na to
                                          przyjmuja..
                                          • Gość: . Re: ros-ang IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 00:33
                                            ale oni i tak powinni to policzyć, bo sprawdzają wszystko! Poza tym..jakby Ci
                                            nie policzyli tych 10 pkt to powinnaś mieć 83,3 a nie jakieś 77..chyba sie
                                            sami pomylili? ..
                                          • furmanka1988 Re: ros-ang 20.07.07, 00:35
                                            ja nawet nie wiem czy jest w ogole jakas lista rezerwowa
                                            • Gość: ich pomyłka? Re: ros-ang IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 00:38
                                              nie jest tak? hm..oni to naprawdę weryfikują..cytuję: "
                                              No to Wam matołki coś ... napiszę. Przechodziłem dzisiaj koło jednej z komisji
                                              rekrutacyjnych, która próbowała z wpisanych
                                              przez Was danych o ocenach zestawić listy rankingowe. I co się okazało? Jedni
                                              maturzyści raczyli wpisać tylko poziomy
                                              rozszerzone, zapominając o widniejących na świadectwach Giertychówkach z
                                              poziomu podstawowego. Inni - z matur dwujęzycznych
                                              - nie podali ocen z języków. Jeszcze inni - międzynarodowi - przeoczyli, że
                                              zdawali również języki polski i obcy. W efekcie
                                              wszystko się przeciąga, niestety. Inni wreszcie dopiero dzisiaj zauważyli,
                                              że 'zapomnieli' do kierunków przypisać opłaty
                                              rekrutacyjne i bombardowali komisję telefonami, a komisja wg stanu na 8:00
                                              miała już zrąb list rankingowych. No i
                                              najważniejsze - dzwonili wszyscy, chcąc się dowiedzieć o wyniki, które przecież
                                              mają być wyłącznie w Internecie (o tym
                                              była/jest mowa we WSZYSTKICH informacjach rekrutacyjnych). W efekcie część
                                              komisji wprowadzała poprawki, a druga - stała na
                                              'warcie telefonicznej'. Dziwicie sie więc, że sprawa się przeciaga i niektóre
                                              wyniki będą nie dzisiaj, a najwcześniej jutro?"
                                              to chyba swiadczy o tym..ze przeliczaja wszystko i nanosza poprawki
                                              • furmanka1988 Re: ros-ang 20.07.07, 00:43
                                                a czy nie mogli ściagnąć nszych wynikow z KREM tak jak wiekszosc innych uczelni
                                                to byloby prosciej a tak zamieszanie...chcialam jeszcze dodac ze jezeli mam
                                                kogos obwiniac to tylko i wylacznie siebie ale i tak w moim przypadku zaszly
                                                rowniez pomylki z icz strony...
                                            • furmanka1988 Re: ros-ang 20.07.07, 00:38
                                              jedna dziewczyna na tym forum tez pisala ze sie u niej pomylili
                                              • Gość: . Re: ros-ang IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 00:45
                                                no właśnie..więc może lepiej zdzwonić i wyjasnić..powodzenia:) P.S. a gdzie to
                                                info dokładne? nie widziałam ad. ustnych..
                                                • Gość: 4ever_gocha Re: ros-ang IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 00:47
                                                  No ładnie.. Tak nas skomentowali... Każdy ma prawo o czymś zapomnieć.. Pierwszy
                                                  raz byliśmy zmuszeni wpisywać wszystko internetowo, co miało niby wszystko
                                                  przyspieszyć.. najlepiej by było wrócić do starego systemu - wysyłania
                                                  świadectw, ich odpisów, zdjęć itd. I było to najlepiej!!!
                                                  Mam nadzieję, że wszystko ciągle przeliczają i dodadzą mi moje punkty..
                                                  • Gość: j. Re: ros-ang IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 00:53
                                                    widzisz..pewnie sie pomylili, ale na pewno liczą podst. i roz. przecież i tak
                                                    to weryfikują.., biora Twoje dane i jeszcze raz sprawdzają jak wpisałaś. Ale i
                                                    tak życzę powodzenia, jak Ci się uda coś załatwic to daj znać.
                                                • furmanka1988 Re: ros-ang 20.07.07, 00:54
                                                  a nie sorry jednak to info to dotycz matur miedzynarodowych
                                                  • Gość: 4ever_gocha Re: ros-ang IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 01:42
                                                    które info furmanka?
                                                  • Gość: an1565 Re: ros-ang IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 09:42
                                                    no to info, ze jak pisalas rozszerzenie to z podstawy masz 100% - to dotyczy
                                                    tylko matur miedzynarodowych.

rzeczywiscie pewnie przeliczaja wasze punkty, ale na waszym miejscu
                                                    sprobowalabym sie z nimi skontaktowac zeby miec pewnosc co i jak.
                                          • Gość: an1565 Re: ros-ang IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 09:40
                                            trudno mi prorokowac, ale wydaje mi sie ze jest na to duza szansa. Bo ten
                                            kierunek przez pewnie sporo osob byl traktowany jak rezerwowy. Dlatego trzeba
                                            miec nadzieje. :)
                                            • 4ever_gocha Re: ros-ang 20.07.07, 09:43
                                              oooj... dzięki :)
                                              naprawde wyjątkowo mam nadzieję, że mogą mnie tam jeszcze przyjąć...
                                              • Gość: j. Re: ros-ang IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 10:00
                                                a dzwoniłaś się dowiedzieć?:)
                                                • Gość: malo1 Są wyniki na historii ! :P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 11:16
                                              • Gość: an1565 Re: ros-ang IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 12:34
                                                nie ma sprawy :) daj znac jak poszlo!
                                                • skuba88 Re: ros-ang 20.07.07, 22:48
                                                  Jeszcze co do filologii ros- ang- jeżeli zdawałam rozszerzony egzamin ustny z
                                                  ang, to w kolumnie "poziom podst" powinnam była wpisać 100 % ??
                                                  Szkoda, że nigdzie o tym nie napisali- a przynajmniej nie napisali wyraźnie i
                                                  zrozumiale, bo na pewno wiele osób zostało wprowadzonych w błąd...:( Ja tego
                                                  nie wpisałam i najwyraźniej policzyli źle... Mam 90% z rozsz. pisemnego i 80 %
                                                  z rozsz. ustnego, a według rankingu to tylko 75,13 pkt.??
                                                  • Gość: 4ever_gocha Re: ros-ang IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 23:51
                                                    skuba.. Tego nie wie nikt.. Niby jak mieliśmy przeliczać ustny rozszerzony na
                                                    podstawowy, skoro nie podano nam żadnego przelicznika? Istnieje tylko tabelka do
                                                    przeliczania matury pisemnej.. Mi też czegoś nie policzyli, bo mam za mało
                                                    punktów i to co najmniej o 11.. ;/
                                                  • furmanka1988 Re: ros-ang 21.07.07, 15:57
                                                    Mam ten sam problem co ty i tez jakis taki dziwny wynik...a moze zmienili
                                                    przeliczniki no bo nijak mi nie wychodzi ten moj dziwny wynik 77,88?????????????
                                                  • skuba88 Re: ros-ang 22.07.07, 12:41
                                                    No rzeczywiście mają jakiś dziwny spoób obliczania, ale wątpię żeby zmienili
                                                    przeliczniki, bo przecież to by było oszustwo względem kandydatów...Albo my źle
                                                    to obliczamy. Eech, nie wiem już. Zadzwonię tam w poniedziałek i po prostu
                                                    spytam.
                                                  • furmanka1988 Re: ros-ang 22.07.07, 13:37
                                                    Też mam zamiar dzwonić w poniedziałek.Jak się czegoś dowiesz to proszę napisz
                                                  • skuba88 Re: ros-ang 22.07.07, 19:04
                                                    Już wiem! Znajomy był w sekretariacie neofilologii i podobno przeliczniki są
                                                    takie: 0,375 za rozszerzony i 0,125 za podst. Mój wynik się zgadza:P Ale trzeba
                                                    by się jescze dowiedzieć co do tych 100% za poziom podstawowy ustny (jeżeli się
                                                    zdawało rozszerzony)...
                                                    Myślę jednak, że tą stówę trzeba było wpisać w tabelce. Policzyłam wyniki dla
                                                    100% ze wszystkiego biorąc pod uw. najpierw dwa pisemne i ustny rozszerzony a
                                                    później dwa pisemne i dwa ustne. Pierwszy wynik to 87,5 pkt. (jak na wynik
                                                    maksymalny trochę dziwnie) a drugi 100 pkt. Ta druga opcja jest chyba bardziej
                                                    prawdopodobna:P Trochę to wszytsko skomplikowane, no ale cóż- jeżeli uczelnia
                                                    czegoś nie policzyła to trzeba dochodzić swoich praw :P
    • odik Re: Wyniki UAM, na jakich wydziałach już są 20.07.07, 12:04
      filologia angielska.
      • Gość: wisienka Re: Wyniki UAM, na jakich wydziałach już są IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.07, 12:07
        lingwistyka stosowana
        • Gość: wisienka Re: Wyniki UAM, na jakich wydziałach już są IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.07, 12:07
          tzn ang. + niem. :)
          • Gość: xyz Re: Wyniki UAM, na jakich wydziałach już są IP: *.gorzow.mm.pl 20.07.07, 12:59
            jakie progi ?
            • odik Re: Wyniki UAM, na jakich wydziałach już są 20.07.07, 13:06
              filologia angielska 86.5
              filologia niderlandzka 86.4
    • odik Re: Wyniki UAM, na jakich wydziałach już są 20.07.07, 12:33
      na filologii niderlandzkiej też są.
    • Gość: agt filologia polska. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 14:36
      • maremma Re: filologia polska. 20.07.07, 18:16
        jest pedagogika! próg na resocjalizację: 76,3, dostałam się :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka