Dodaj do ulubionych

Akademik UJ

24.07.07, 09:42
Ile kosztuje? Jakie warunki? Czy trudno dostać? proszę o opinię wszystkich
poinformowanych:) drogi ten krakow, zwlaszcza jak sie mieszka 250 km dalej...
Obserwuj wątek
    • Gość: ag Re: Akademik UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 13:10
      lepiej wynająć pokój w tej samej cenie czyli 350 zł :] w samym centrum nawet.
      • Gość: Lila Re: Akademik UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 14:46
        akademik kosztuje ok. 100 zł mniej :)

Są jakieś tam kryteria przydzelania miejsc ale i tak najwięcej zależy od dochodu
        rodziny. Z tego co zauważyłam odległość to już kwestia drugorzędna (znam osoby z
        drugiego końca Polski, które nie dostały akademika). Nie wiem niestety jaki jest
        próg dochodu, chyba coś koło 700 zł/osoba ale nie dam sobie głowy uciąć.

Zanosząc papiery trzeba pamiętać zeby zabrac ze sobą wszystkie możliwe
        zaświadczenia. Potem jest straszny problem jak okazuje się, że czegoś brakuje...

Kwestia warunków panujących w akademiku... hmm... to zależy gdzie się trafi bo
        są dośyć zróżnicowane. Część jest odnowiona aż się błyszczy a część to hmm...
        standard studencki ;)
        • Gość: czesio Re: Akademik UJ IP: *.informel.pl 24.07.07, 17:37
          dzieki za taki dokładny opis. Tylko teraz to juz zupelnie nie wiem co zrobic,
          bo mieszkanie w okolicy znajomi wynajmują za 450zl, mnie na to nie stac;|
          • gabrielafrancuz Re: Akademik UJ 24.07.07, 17:55
            Warto dopłacić te 100 zlotych i wynająć pokój, i mieć święty spokój- o
            akademikach krążą legendy nt imprez na każdym piętrze. Poza tym (przynajmniej
            mi) ciężko byłoby się uczyć w jednym pokoju z 2-3 osobami jednocześnie.
            • Gość: ... Re: Akademik UJ IP: *.informel.pl 24.07.07, 18:03
              tylko że mieszkania w krakowie, zwłaszcza w pobliżu UJ są naprawde drogie.
              Szukalem ze znajomymi mieszkania 3pokojowego, byly chyba dwie oferty no i
              wybrali jedno z tych mieszkan w cenie 450 zl na głowę;| + kasa na życie,
              przeciez to bardzo drogo;| żwgnaj UJ;\
              • Gość: kszykszy Re: Akademik UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 18:09
                450 zł za mieszkanie i media?? to byłoby według mnie nawet tanio bo te oferty
                które ja przeglądam oscylują w granicach 400-450 zł+ opłaty za media+opłata za
                internet +wyżywienie i "inne rozrywki" tego typu;)=razem... nawet boje sie
                liczyć...
    • Gość: czesio Re: Akademik UJ IP: *.informel.pl 24.07.07, 18:07
      może ktos podac jakiej kwoty DOKŁADNIE i Z PEWNOŚCIĄ nie powinien przekraczac
      dochod na jednego członka w rodzinie, zeby dostac ten akademik?
      • Gość: famme Re: Akademik UJ IP: *.net.autocom.pl 24.07.07, 18:22
        student.law.uj.edu.pl/~dsmaga/?mod=&article=005 - oto link dotyczący
        przydziału miejsc w akademikach dla już studiujących na uj. jak zapewne
        zauważyłeś dochód nie mógł przekraczać 1000 pln na osobę. Obawiam sie jednak, że
        teraz ten próg może spaść, bo pierwszoroczniacy otrzymują miejsce z puli
        nieobsadzonych jeszcze, a tych pewnie nie zostało dużo. Niestety, mają oni
        największe problemy z uzyskaniem miejsca w akademiku;/
        Co do warunków uczenia sie w akademiku - to bzdura, że życie w akademiku to
        ciągła impreza. Radze Ci spróbować złożyc wniosek, nic nie tracisz:) uszy do góry:D
        • Gość: famme Re: Akademik UJ IP: *.net.autocom.pl 24.07.07, 18:30
          aaaaaaaaaa przepraszam wysłałam Ci linka dotyczacego tylko Wydziału Prawa i
          Administracji;/;/ a Ty na co się dostałeś? na Twoim wydziale może być inaczej;/
          • Gość: ja Re: Akademik UJ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.07, 19:08
            ja bardzo się cieszę, bo będę mieszkać 3 min. od rynku na pieszo za kwotę
            pomiędzy 290 a 320 zł (320 zł to maks.), już ze wszystkim :) tylko zostanie
            jedzenie, no i moje inne wydatki. jak na kraków to myślę, że dość tanio, bo i
            na biletach komunikacji oszczędzę :) uszy do góry
            • gabrielafrancuz Re: Akademik UJ 24.07.07, 19:23
              Swietna okazja, gratuluje :)
              Ja mieszkam dalej z mamusią ;] I tak będzie dopoki nie skoncze studiow ;]
            • Gość: ktosia Re: Akademik UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 22:08
              Mam pytanko gdzie znalazłeś/aś taką oferte??
    • Gość: xxx Re: Akademik UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 12:07
      to jak jest z tymi akademikami,bo czytając rózne fora przeraziłam sie
      śmiertelnie,że drogo,niewygodnie,niehigienicznie,nieestetycznie(nawet dla
      najmniej wybrednych)...Słyszałam że warunki są spartańskie,że ciężko sie
      skupić,że pierwszoroczni dostaja najgorsze z najgorszych,łazienki o ile mozna
      je tak nazwac są w opłakanym stanie i przypadaja na kilkadziesiat osób o
      kuchniach juz nie wspominając...
      • Gość: ??? Re: Akademik UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 22:29
        ???
      • polaroid_life Re: Akademik UJ 02.08.07, 09:42
        nie no bez przesady. kiedy składałem papiery do nocowałem w akademiku agh które
        w cale nie uchodzą za lepsze o tych z uj. wiadomo że nie ma "jak u mamy" trzeba
        sie przyzwyczaić że ktoś mieszka z tobą, że ludzie w nocy hałasują jak wracają z
        imprez (albo je robią) no ale w końcu ludzie w tych akademikach mieszkają i żyją
        jakoś....
        • Gość: famme Re: Akademik UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 12:00
          Powoli w Ujotowskich akademikach zachodzą zmiany, na lepsze oczywiscie:)
          Zgadzam się z przedmówcą, ze luksusów to nie można sie spodziewac ale nie jest
          najorzej.:) Co do cen.....taniej niz w akademiku to w Krakowie mieszkać nie
          można.....za 230 PLN nigdzie stancji nieznajdziesz:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka