Dodaj do ulubionych

umcs czy kul

24.07.07, 19:03
mam takie pytanie: co byście wybrali- prawo na umcsie czy prawo na kulu?
dostałam się na obie uczelnie i teraz nie wiem co wybrać;/ proszę, poradźcie
coś...
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: umcs czy kul IP: 195.136.180.* 24.07.07, 19:14
      osobiście nie idę na żadną z tych uczelni, będę wybierał między prawem na uwr,
      a stosunkami na uj, ale składałem też na umcs... tę właśnie uczelnię bym ci
      radził, ma większą renomę w lublinie (w polsce chyba też) i podobno wyższy
      poziom na wydziale prawa... poza tym to uczelnia świecka, nie znajdziesz tam
      tylu oszołomów, co na kulu (choć i na nim zdarzają się światli wykładowcy - bez
      wątpienia)... umcs ma trochę mroczne początki historyczne - został założony
      przez pkwn i długo był jednym z intelektualnych centrów prl - ale jest tam tez
      sporo solidarnościowców i ludzi o różnych poglądach... wg mnie to uczelnia
      lepsza i ciekawsza, jest na niej przestrzegany większy pluralizm
      światopoglądowy, niż na kulu...
      • Gość: milkah88 Re: umcs czy kul IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 19:37
        pewnie ze umcs
        • jaaa88 Re: umcs czy kul 24.07.07, 19:43
          dziękuje bardzo za wasze odpowiedzi:) i proszę o więcej:p
          • Gość: kika Re: umcs czy kul IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 19:51
            Proste ze UMCS co to wogóle za pytanie!!!Zobacz sobie na ranking wprost :
            szkoly.wprost.pl/?e=49&c=5
            • Gość: Agatka Re: umcs czy kul IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.07, 21:52
              Miałam podobny dylemat 2 lata temu. Ostatecznie wybrałam UMCS i wyboru nie
              żałuję. Poziom jest rzeczywiście wysoki a uczelnia ma lepszą opinię w
              środowisku prawniczym.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka