a-gritos 02.08.07, 16:50 Może ktoś sie dostał jeszcze na Autonoma de Madrid na filologie hiszpańską?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: emka Re: UAM Madryt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 18:04 a mógłbys napisac w jaki sposób się tam dostałeś?? tzn. jakie formalności musiałeś załatwić, pewnie były egzaminy wstępne???? itd:) będę wdzieczna za info a nie myślałes o universidad complutense de madrid?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agritos Re: UAM Madryt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 18:12 myslalem o Universidad de Sevilla. Najpierw rejestrujesz sie na stronie www.uned.es i wypelniasz podanie i wysylasz wraz z przetlumaczonym swiadectwem ze szkoly i swiadectwem maturalnym. Mozesz tez przystapic do egzaminów hiszpanskich,czyli Selectividad,ale w tym roku zrobili nam niespodzianke i wystarczy miec polska maturę :) Wysyłasz swoje wyniki do UNEDu i oni wystawiaja ci ocene w skali 10,co daje ci wstep na uniwersytet. Potwem na stronach internetowych uniwersytetow drukujesz podanie na uyczelnie i wysylasz wraz z ta ocena,kopia paszportu,etc. Do tego potrzebna jest znajomosc hiszpanskiego. Jak masz inne pytania to pisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emka Re: UAM Madryt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 18:56 a w przyszłym roku myślisz ze tez zrobia taka niespodzianke:)?? tzn bez tego selectividad?? a moge wiedzieć ile miałes pkt z tych 10?? i z czego zdawałeś mature? albo jakie przedmioty biorą pod uwagę do tej 10(skali)?? w tym roku nie dostałam sie na wymarzone studia, oczywiscie lingwistyczne, i myślałam o poprawie matury, ale o wyjezdzie tez zawsze myślałam. a na jakim poziomie jestes z hiszp, ile lat sie uczysz?/ ja mam w sumie z asobą 6lat nauki i nie wiem czy bym sobie poradziła na takich studiach?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agritos Re: UAM Madryt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 12:48 w skali 10 mialem 8,83 czyli pozwala mi to studiowac praktycznie wszedzie. mature zdawałem na rozsz: polski,hiszpanski,angielski i WOS. Mysle,.ze proboj do Hiszpanii,ja tutaj tez na UW i Uj byłem na rezerwowej i zrezygnowalem. W Polsce traktuja cie jak szmate i nawet jak masz dobrze mature zdaną. Jeżeli chcesz to sproboj zapisac sie we wrzesniu na stronie UNED i mozesz w tym roku studiowac jeszcze,tylko,ze musisz wziac pod uwage to,ze nie na wszystko bedzie miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emka Re: UAM Madryt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 14:45 dzieki za info:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak Re: UAM Madryt IP: *.98.102.9.ip.airbites.pl 03.08.07, 16:46 No dobra powiedz mi jakie widzisz plusy studiowania w Hiszpanii? Na same studia trzeba wydać mnóstwo kasy. Nie prościej byłoby na UAM w Poznaniu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agritos Re: UAM Madryt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 18:48 bede studiował filologie hiszpanska i będę mówił jak nativo i będę szlifował kastylijski akcent. Ja osobiście mam negatywny stosunek do poziomu polskich filologii,który jest żałosny,bo: zajęcia prowadzone są po polsku,a taki studencina potem nie potrafi dobrze mówić w języku o którego obszarze się uczył przez 5 lat.Teraz kiedy jesteśmy w UE nie trzeba wydawać fortuny na studia. Profitów jest znacznie więcej niż studiowanie w Polsce filolgii każdego rodzaju. Gdybym chciał studiować anglistykę pojechałbym do UK.Może jak zrobię doctorado z hiszpańskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emka Re: UAM Madryt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.07, 14:46 popieram całkowicie:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: senorita Re: UAM Madryt IP: 212.122.223.* 04.08.07, 14:57 a czy sa jakies kierunki gdzie sa wyklady po angielsku? moj hiszpanski nie jest az taki dobry ale chcialabym studiowac w hiszpanii... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agritos Re: UAM Madryt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.07, 16:40 nie chce cie straszyć,ale takich kierunków jak ze świecą... raczej w grę wchodzi castellano.Przykro mi,ale tak jest przynajmniej na państwowych uczelniach. W każdym razie,ja będę miał normalnie anglika i literaturę angielską jako normalny przedmiot wykładowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta002 Re: UAM Madryt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 20:20 hej a-gritos! mam jedno zapytanie, więc czy możesz podać jakieś bliższe namiary na siebie?:) np. maila??:) Pozdrawiam!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agritos Re: UAM Madryt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.07, 15:31 jak chcesz to pisz na maila- jcorriano@hotmail.com Odpowiedz Link Zgłoś