IP: *.chello.pl 03.08.03, 22:23
chce isc na FCE ale nie wiem czy jestem wystarczajaco gotowa? jakie jest tam
slownictwo? czy trudne? da sie zdac?;)
Obserwuj wątek
    • Gość: fara Re: FCE? IP: *.milc.com.pl / 10.1.5.* 04.08.03, 22:09
      wątek z fce wraca jak bumerang:D ja pare lat temu zdałam w sesji grudniowej fce
      ale jak nie czujesz się na siłach to odradzam tą porę lepiej w czerwcu..ja też
      nie wiedziałam czy się nadaję na fce czy nie dlatego trzeba się przejść do
      jakiejś dobrej szkoły językowej i tam powinni ci zrobić test
      (darmowo,niezobowiązujący)i wtedy realnie ocenić możliwości..mnie przesłuchiwał
      native i stwierdził że mogę zdawać w grudniu,ale to zdecydowanie za krótko by
      zapoznać się ze specyfiką testów(przynajmniej ja tak uważam)Co do słownictwa no
      cóż zależy ile kto umie,wiadomo wszystkiego na kursie cię nie nauczą(to 5
      części)dużo zal.od ciebie!!dla mnie najgorszy był listening,jak chcesz sobie
      zobaczyć przykładowe,ORYGINALNE testy fce to poszukaj na angielski.edu.pl!!
      • Gość: alternativa Re: FCE? IP: *.ynet.pl 18.08.03, 20:05
        kup sobie zestaw testow do FCE i porob, to zobaczysz, jak Ci idzie. polecam
        takie czerwono-czarne wyd Cambridge - to sa oryginalne testy ze starych examow.
        • Gość: laluniek Re: FCE? IP: *.acn.pl 29.09.03, 19:57
          A ja polecam iść na kurs maturalny. Po pierwsze, zaczniesz się uczyć z duzym
          wyprzedzeniem i po trochu, co rozładuje stres. A po drugie, dzięki temu
          gruntownie się do wszystkiego przygotujesz, bo na takim kursie lektor ma testy,
          przykłady, bieżące wytyczne. Z tego co wiem, coraz więcej szkół oferuje takie
          kursy. Ostatnio widziałem w ofercie Empiku, ale wiem, że inne szkoły też
          przygotowują.
          pzdr
          DS

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka