Dodaj do ulubionych

Fizyka na maturze

16.02.08, 10:34
Czy fizyka na maturze w biegłym roku sprawiła wam jakieś problemy i czego
oczekujecie po fizyce w tym roku ? Na ile procent liczycie i jaki zdajcie
poziom. Jestem ciekawy bo sam zdaje fizyke na rozszerzeniu i wybieram się na
politechnikę. Dużo waszych znajomych idzie na tą uczelnię?
Obserwuj wątek
    • daberekteam Re: Fizyka na maturze 16.02.08, 10:35
      I jeszcze dodatkowe pytaNIE? Która politechnika wg Was jest najlepszą w kraju ?
      ;) oczywiście to tylko taka zabawa w ankiete :)
      • Gość: specjalista Re: Fizyka na maturze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.08, 14:41
        Pierwsza Politechnika jest oczywiście najlepsza w kraju /tylko nie wiem jakim,
        bo nie podałeś o jaki kraj Ci chodzi/.
    • Gość: errata Re: Fizyka na maturze IP: *.98.102.9.ip.airbites.pl 16.02.08, 14:56
      Jak zwykle fizyka w ubiegłym roku była trudna, bo to fizyka. Z tego co wiem to
      wiele osób liczyło na niższe wyniki, a po sprawdzeniu okazało się, że mają
      10-15% z poziomu rozszerzonego, także chyba sprawdzający docenili, że tak mało
      osób pisało ten trudny przedmiot.
      Hmm, na co liczymy w tym roku? Z poziomu rozszerzonego to na pewno, będzie
      jakieś zadanie z prądu i dużo fizyki współczesnej, to zawsze się powtarza, a
      reszta to zależy od arkusza. Ja lubię fizykę współczesną, także dla mnie może
      być jej jak najwięcej, dodatkowo jeszcze trochę termodynamiki, optyki, drgań i
      myślę, że realne jest osiągnięcie 70%, ale to zależy od działów i dyspozycji
      dnia :)).
      Ostatnio coraz więcej osób wybiera politechnikę, ale oblegane są właściwie tylko
      takie kierunki jak: informatyka, budownictwo, elektronika i telekomunikacja,
      gospodarka przestrzenna, geodezja.
      Z pewnością najlepsza jest politechnika warszawska, jedna z najlepszych uczelni
      w Polsce i w Europie Środkowo-Wschodniej. Jeszcze trzy inne politechniki mają
      swoją renomę: AGH, poznańska i wrocławska. Oczywiście inne też są dobre i to
      zależy od kierunku, bo jedna jest lepsza dla tego kierunku, a druga dla tego.
    • piotrglinek Re: Fizyka na maturze 16.02.08, 19:50
      w sumie nie wiadomo co bedzie na fizyce....ale mozna sobie powtórzyć kilka zadań
      mysle ze napewno z prądu, magnetyzm no i mechanika kwantowa. takie mam przeczucia.

Piotrek
      ----
      www.KorepetycjeSzczecin.pl
      • skowronfurion Re: Fizyka na maturze 22.02.08, 15:40
        Czuć to można co najwyżej kupe w majtkach :) Nie da rady przewidzieć co będzie w
        tym roku. Tak, czy siak, trzeba przerobić wszystkie działy i tematy. Też
        rozszerzoną lece, ale wybieram się na lekarski.
        Pozdrawiam :)
        • Gość: tyska89 Re: Fizyka na maturze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.08, 19:53
          Zgadzam się przerobić trzeba wszystko bo nie ma pewności czy coś się
          nie odmieni Komisji i prądu w tym roku nie będzie nigdy nic nie
          wiadomo. Też zdaję fizykę na rozszerzeniu i jakoś nie widzę tej
          matury. :)
          • Gość: praxmayer Re: Fizyka na maturze IP: *.gprs.plus.pl 23.02.08, 00:37
            patrzac na arkusz z ubieglego roku to nie byl to trudny egzamin nie
            bylo zadan udziwnionych albo jakiegos mocnego kombinowania
            rozszerzenie nie wymagalo wyciagania szczegolowych wzorow z
            krypty.. warto looknac na podsumowanie wystosowane przez OKE -
            zdawalnosc byla wysoka a maturzysci ktozy pisali fizyke beda dobrymi
            studentami fizyki i pokrewnych kierunkow wiec nie liczcie na latwy
            egzam w tym roku.
            • Gość: xxx Re: Fizyka na maturze IP: *.gprs.plus.pl 24.02.08, 18:57
              matura w tym roku nie będzie łatwa, zobaczycie sami progi niestety nie spadną bo
              ludzie z zeszłego roku z wysokimi wynikami zajmą miejsca. Matura będzie taka jak
              w maju 2006 gdzie bardzo dużo ludzi nie zdało biologi, dlatego w tym roku była
              nijaka (czyt --> nie na wiedzę) , chemia w tym roku średnia była, ale za to
              fizyka była bardzo łatwa wiec trzeba sie spodziewać czegoś ambitniejszego. Ale
              fizyki da sie nauczyć jak opanujesz dynamikę matura zdana, potem reszta sie
              opiera na tym. Fizyka uczy logicznego myślenia, o czym sie sam przekonuje.
              Poprawiam maturę w tym roku ( głównie się o fizykę rozchodzi) pozdr
              • Gość: Tomek Re: Fizyka na maturze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.08, 16:47
                z skad ty to mozesz wiedziec przyśniło ci się wiadomo, ze nie bezdie łatwa bo fizyka na maturze nie jest łatwa ,ale te twoje wywody sa nie na miejscu
                • Gość: xxx Re: Fizyka na maturze IP: *.gprs.plus.pl 25.02.08, 22:32
                  no słuchaj nie przyśniło mi się to tylko powiedział mi to mój korepetytor, a on
                  chyba jest w stanie obiektywnie to ocenić. zreszta zobaczysz sam Tomku
                  • Gość: Tomek Re: Fizyka na maturze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.08, 12:28
                    a co jeszce powiedział twój koreperytor (jasnowidz) jakie beda pytania ??
                    i czy Polska wyjdzie z grupy na Euro to u buka postawie i moze pare groszy wygram skoro taki przewidujacy jest
                    zmien korepetytora bo ci wode z mozgu robi hehe
                    • Gość: Tomek Re: Fizyka na maturze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.08, 12:30
                      anyway maturya majowa jest juz od 2 lat w cke wiec twoj uczony korepetytor nich lepiej sie nie kompromituje zenujacymi tezami
                      • daberekteam Re: Fizyka na maturze 26.02.08, 14:31
                        Dajcei spokoj i nie kłóćcie się :) ja mysle ze xxx chciał napisać tylko swoje
                        przypuszczenia a nie to co naprawde bedzie. Przeciez tego nikt nie przewidze
                        trzeba uczyc sie wszystkiego. Ale mozna sobie troche pogadać czego się
                        spodziewacie po tej maturze więc nie spinajcie sie tak Pozdro
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka