wissienkaa 10.03.08, 21:01 Za iles tam dni matura nawet nie wiem ile...probuje sie brac do nauki ale kompletnie mi to nie wychodzi:/jak mam sie uczyc jesli nie mam motywacji?..bleee nauka:/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: HighLife Determinacja ????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.08, 09:51 Ja miałam tak przez ostatnie 3 dni . Nawet nie wiedziałam skąd to się wzieło. Ale naszczęście przeszło i mogę normalnie zabrać się do nauki jak przedtem. Ja zawsze sobie powtarzam słowa Roberta Kubicy Przegrywa się z braku determinacji lub gdy za mało pracuje się nad osiągnięciem celu ! I to pomaga ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marakuja Re: Jak zdobyc motywacje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.08, 09:55 Na tej stronie są przydatne biuletyny mam nadzieje że ci pomogą www.cke.edu.pl/index.phpoption=content&task=view&id=262&Itemid=155 Znajdziesz tam np Jak skutecznie zarządzać czasem. Jak się uczyć. Jak stawiać sobie cele. Życze powodzenia w szukaniu motywacji bo czsu już nie dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: forget me Re: Jak zdobyc motywacje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.08, 10:00 Ja zawsze jak coś robie to zastanawiam sie czy to czemuś służy . CZy daje mi jakieś korzyśi. Dlatego siędząc przed telewizorem warto się zastanowić czy to co oglądam pomoże mi zdac mature na dobrym poziomie. Jeżeli tak to oglądam a jak nie to zaczynam robić to co potrzebne jest mi do osiągnięcia celu. Zadaj sobie pytanie Czy to co robie przyblizy mnie do celu czy wręcz przeciwnie. Mi to pomogło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucky Re: Jak zdobyc motywacje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.08, 10:03 NIe wiem co ci poradzić bo sam mam ten problem. Posłucham rad na forum . Napisze jak mi idzie. Jak wy je sprawdzicie to napiszcie jak skutkują. WISH ME LUCK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pimponka Re: Jak zdobyc motywacje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.08, 10:05 Dzieki za rady będę próbować ! Ja jeszcze ciągle powtarzam sobie DAM RADE ale chyb ato troche za mało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renya Re: Jak zdobyc motywacje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.08, 10:07 Ja traktuje naukę jak wielką przygodę. Uwielbiam zdobywac wiedze z pzrzedmiotów które mnie interesuja. W życiu trzeba robić to co się kocha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flower of heart Re: Jak zdobyc motywacje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.08, 11:06 Uwierzyc we własne siły ! JESTEM NAJLEPSZY ! KTO JAK NIE JA MAM ZDAĆ MATURE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: star Re: Jak zdobyc motywacje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.08, 11:51 Ją sie ma albo nie Żeby zdać czeba się uczyć PROSTE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nastyyyyyyyyy Re: Jak zdobyc motywacje? IP: *.pwsz.legnica.edu.pl 12.03.08, 13:09 Czeba, oj czeba. Ale widzę, że tobie to bardzo potrzebne. Małe pytanie, ile godzin dziennie poświęcacie na przygotowanie do matury? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marakuja Re: Jak zdobyc motywacje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.08, 13:30 Jak nie jestem w szkole to jamuje mi to ok. 8-10 godzin. Ale jak trzeba chodzic do szkoły to dużo mniej ok 3godz ATY ? Odpowiedz Link Zgłoś
wissienkaa Re: Jak zdobyc motywacje? 12.03.08, 16:55 yyy..no to tak ja szczerze mowiac nie lubie sie uczyc..ucze sie bo musze..przez te dwa lata liceum tak sie rozleniwilam ze taraz mam wlasnie problem..przerazaja mnie te wszystkie ksiazki ktore dla mnie wygladaja jak encyklopedie:D:D ale trza sie wziasc..ogarne sie i bedzie dobrze;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renya Re: Jak zdobyc motywacje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.08, 13:33 ja mam tak samo w czasie chodzenia do szkoły mniej poświęcam na przygotowanie do matury. A w soboty czy niedziele to wyjdzie ok 10 godzin :0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chihuahua1 Re: Jak zdobyc motywacje? IP: *.igloonet.pl 12.03.08, 14:43 Twoje zniechęcenie może wynikać z tego, że nie wiesz, co umiesz, a czego nie. wg mnie najlepszą metodą [niezależnie od tego, co zdajesz] jest rozwiązywanie zadań maturalnych. wychodzi wszystko - i to, co umiesz, i to, czego nie umiesz. zwłaszcza to drugie:p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Jak zdobyc motywacje? IP: *.fema.krakow.pl 03.04.08, 08:55 Spróbuj połaczyć przyjemne z pożytecznym. Jakoś umilić sobie naukę: właczyć jakąś przyjemną muzykę, kupic coś pysznego do jedzenia...spróbuj się zainteresować tym czego sie uczysz...inaczej nauka faktycznie bedzie blee... A tak nawiasem mówiąc matura to prosta jest...i naprawde warto zainwestować troche czasu w nauke do niej...bo naparwdę niewielkim kosztem można ją swietnie zdać...schodki zaczną się na studiach....belive me;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pio Re: Jak zdobyc motywacje? IP: *.chemo.tuniv.szczecin.pl 03.04.08, 12:55 wyspij sie!!! Piotrek ---------- www.KorepetycjeSzczecin.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: Jak zdobyc motywacje? IP: 85.17.145.* 05.05.08, 09:00 a po co brałeś taki temat skoro nic nie wiesz z niego? Odpowiedz Link Zgłoś