Dodaj do ulubionych

Repetytoria

08.09.09, 00:00
W przyszłym roku zdaję maturę. Chciałbym się do niej jak najlepiej przygotować. W związku z tym postanowiłem zakupić pomoce naukowe w postaci dwóch repetytoriów: do polskiego i matematyki... I tutaj jest problem, bo trochę ich na rynku jest.
Nie mam tyle kasy, a i czasu na wszystkie najpewniej by zabrakło. Dlatego też pytam się was: jakie repetytoria są najlepsze, z których tegoroczni maturzyści korzystaliście i je sobie chwalicie. Z jakich pomocy korzystają, i mogą mi polecić, przyszłoroczni maturzyści. Czekam na jakieś konkretne odpowiedzi, bo chciałbym ruszyć z powtórkami jak najszybciej.
Co do repetytoriów, to chyba jak każdy cenię sobie przejrzystość, wszelkie kieszonkowe pomoce odpadają, nie jestem zwolennikiem zbitej masy tekstu
Przejrzałem ofertę sieci empik, rozejrzałem się po okolicznych księgarniach i wzrok mój przykuło coś takiego:

www.empik.com/abc-maturzysty-matematyka-ksiazka,prod12330114,p
w księgarni miałem ją w ręce, przekartkowałem, wydawała mi się spoko. Ale nie wiem jak z materiałem, czy na przykład jest to napisane przystępnym językiem. Liczę na jakieś komentarze

Miałem również w ręce repetytorium do polskiego. Niestety nie pamiętam nic poza tym, że nie była jakaś obszerna i kosztowała chyba mniej niż 20 zł. Na okładce był napis brzmiący mnie więcej tak: "testy maturalne" albo "100 testów maturalnych" Już naprawdę nie pamiętam. Chodzi oczywiście o maturę pisemną.
Mam nadzieję, że ktoś naprowadzi mnie na odpowiednią drogę i wskaże warte uwagi repetytoria do języka polskiego. Ważne, aby miało testy. Fajnie by było, gdyby miało i testy i jakieś sprawy typu epoki literackie (ale mieć ich nie musi!) Liczę na waszą pomoc!

Wracając do empiku. Wśród ich oferty znalazłem coś takiego:
www.empik.com/repetytorium-maturzysty-matematyka-ksiazka,368472,p?slotName=BoxSale
Jak to repetytorium ma się do tego które już podałem. Dwóch raczej nie kupię, ciekawi mnie czy ktoś miał z którymś z nich styczność i może mi powiedzieć na ich temat coś więcej.
A może na rynku jest coś innego wartego uwagi? Zaznaczam, że zdaję maturę na poziomie podstawowym.
Obserwuj wątek
    • kaburax Re: Repetytoria 08.09.09, 18:26
      mógłby ktoś odpowiedzieć?
    • molii19 Re: Repetytoria 08.09.09, 19:32

allegro.pl/item735691481_deustch_repetytorium_tematyczno_leksykalne_tanio.html

polecam do niemieckiego:)
    • kaburax Re: Repetytoria 08.09.09, 21:47
      Fajny ten niemiecki. Tylko że ja go nie potrzebuję ;p
      I nadal czekam na jakieś informacje odnośnie wspomnianych przeze mnie repetytoriów.
      Czy naprawdę nikt nie miał z repetytoriami przygotowującymi do matury styczności? Jakoś nie chcę mi się wierzyć ;p
    • Gość: daniel diablo Re: Repetytoria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.09, 22:36
      ja kupilem to
      www.allegro.pl/item735393117_matura_2010_co_potrzeba_do_matury_z_j_polskiego.html
      jeszcze nie wiem czy dobre
      • kaburax Re: Repetytoria 08.09.09, 23:37
        No to jest przynajmniej jakiś konkret ;p
        Mi by bardziej zależało na testach z pisemnego polskiego. Mam nadzieję, że ktoś tutaj jeszcze zajrzy.
        Piszcie tutaj repetytoria, z którymi przyjemnie wam się pracowało/pracuje. Może komuś się przyda.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka