Dodaj do ulubionych

Organza First Light

03.03.04, 22:26
Ten nowy zapach trafi do nas na dniach- po pachnacym tuberoza oryginale i
wycofywanych powoli ciezkich, kadzilanych Indecence, First Light ma byc lekka
kompozycja swiezo-orientalna przywodzaca na mysl rodzacy sie dzien. Aure te
podkresla szata graficzna- zrezygnowano z bogatego zlota na rzecz niewinnej
bieli.
Moze te perfumy beda powrotem do klasycznego, eleganskiego stylu Givenchy?
Dla mnie ta marka ciagle i nie zawsze rowno probuje szukac swego kierunku-
kilka premier zapachowych w roku, mieszanie nowych stylow- warto tu
przypomniec komercyjna i wizualna klape z trio Oblique, odswiezanie klasykow
po latach- vel Amarige d'Amour, coroczne edycje limitowane- po Into The Blue
czekaja nas w tym roku ONLY, a w nastepnym So Givenchy ( dostepne z
wyprzedzeniem jako duty-free exclusive). No i nowy, meski Givenchy powinien
pojawic sie jeszcze w tym polroczu.
Zdjecia z kampanii reklamowej i produkty Organza First Light mozecie obejrzec
tutaj:
www.beautyme.com/fragrance/givenchy2-2004.htm
Obserwuj wątek
    • elve Re: Organza First Light 04.03.04, 01:51
      łokropna, dziś wąchałam. męcząca, słodko-pudrowo-kwaśna kompozycja (coś jak
      puder constance caroll na słodszym, jeszcze bardziej pudrowym, mniej wilgotnym
      tle). troche mi przypomina bvlgari pour femme, ale jest dużo mniej wdzięczna,
      mniej wytrawna. nie widze w niej nic świeżego, orientalna jest baza - ale bez
      polotu.
      • forevermore79 Re: Organza First Light 04.03.04, 01:59
        No prosze, a reklama wyglada tak kuszaco :-). Sprawdze osobiscie, z Twojego
        opisu Elve, wyglada, ze to kolejny nieudany projekt Givenchy. Szkoda wiec tej
        marki, jak mowilem :-) Puder constance carrol? Ostre, ale fajne porownanie :-).
    • szczekuszka Re: Organza First Light 04.03.04, 14:26
      Moze te perfumy beda powrotem do klasycznego, eleganskiego stylu Givenchy?
      > Dla mnie ta marka ciagle i nie zawsze rowno probuje szukac swego kierunku-
      > kilka premier zapachowych w roku, mieszanie nowych stylow- warto tu
      > przypomniec komercyjna i wizualna klape z trio Oblique, odswiezanie klasykow
      > po latach- vel Amarige d'Amour, coroczne edycje limitowane- po Into The Blue

Nie przepadam za drugimi wersjami perfum, ale zgadzam sie z Toba co do
      nierownosci jesli chodzi o perfumy tej marki. Mnie Givenchy kojarzy sie z
      mocnymi odwaznymi zapachami. Organza, Extravagance, Hot Couture- to zapachy,
      ktore przyciagaja mnie do tej marki.
      Faktycznie Oblique to byl niewypal. I zapach i opakowanie. Za to Into The Blue
      zachwycil mnie swoja mocna swiezoscia. Swietny zapach na lato, kupilam i nie
      zaluje.

A co sadzisz o Very Irresistible?! Jak dla mnie troszke oklepane nuty. A Liv
      Tyler (mimo calego swojego uroku) wcale mnie do tego zapachu nie przekonala.

• forevermore79 Re: Organza First Light 04.03.04, 21:28
        A co sadzisz o Very Irresistible?! Jak dla mnie troszke oklepane nuty. A Liv
        Tyler (mimo calego swojego uroku) wcale mnie do tego zapachu nie przekonala.

Podzielam Twoja opinie- zapach jest sympatyczny, ale jednoczesnie odrobine
        banalny i nie wyrozniajacy sie z tlumu kompozycji kwiatowych- bardziej
        rozowych, a nie "rozanych". Do Tresora, czy Paris mu daleko. Szkoda, bo sklad
        brzmi ciekawie- niespotykana dotad koncentracja olejku rozanego zostala jakos
        slabo wykorzystana. A Liv Tyler? Sprawdzila sie dla mnie jako ksiezniczka
        Arwena, a nie przekonala we wspolczesnym wcieleniu Audrey Hepburn. :-) Ale
        bedziemy ja widywac wielkokrotnie- aktorka podpisala kontrakt na kolejne
        reklamy dla Givenchy- nastepna bedzie kamapania nowej linii do makijazu
        LeMakeup (zastepujaca dotychczasowa Miroir).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka