maia01 31.08.10, 23:23 Od dłuższego czasu poszukuję perfum z wyraźną nutą lawendy. Czy może mi ktoś jakies polecić pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
forevermore79 Re: Lawenda 31.08.10, 23:41 Przejrzyj forum wyszukujac slowo kluczowe "lawenda"- znajdziesz tam sporo inspiracji i watkow poswieconych lawendzie. Jednak, aby krotko odpowiedziec i podac pare przykladow- ta nute wyczujesz chocby w lawendowych single-note Yardley'a i L'Occitane, Serge Lutens Gris Clair, Bond no.9 New Haarlem, czy tez w stosunkowo nowym Chloe Eau de Fleurs Lavande. Mozna takze szukac dawnych Yves Rocher Pur Desir Lavande, czy tez Guerlain AA Lavande Velours, nie sa one juz jednak latwo dostepne. Pozdrawiam! Odpowiedz Link
czarna-marlena Re: Lawenda 01.09.10, 11:12 próbowałaś fragonarda zapach nazywa się eau de lavande- jak dla mnie to bardzo wierny lawendowy zapach,taki czysty niesyntetyczny....booski, ale nie wiem czy w Polsce go mozna kupic- ja przywiazłam swój z Francji i angielska lawenda yardleya tez jest godna polecenia:) Odpowiedz Link
theandzia85 Re: Lawenda 01.09.10, 12:00 Polecam Lavender z serii Essences Donny Karan. Udana orzeźwiająca lawenda Odpowiedz Link
forevermore79 Re: Lawenda 01.09.10, 12:16 Tez mi sie przypomnial potem, dziekuje! I jeszcze Eau de Lavande Annick Goutal, czy lawendowa serie Rogger&Gallet. Pozdrawiam! Odpowiedz Link
stephen_dedalus Re: Lawenda 01.09.10, 20:00 Ostatnio wpadł mi w ręce zapach Oxford&Cambridge marki Czech&Speake. Ładna choć jak na mój nos zdecydowanie męska lawenda podbita szyprową bazą. Odpowiedz Link
sumiya Re: Lawenda 01.09.10, 21:51 Z zapachów lawendowych znam: Essence Lavender Donny Karan Encens et Lavande Serge'a Lutensa Gris Clair Lutensa Wycofany zapach ze 'Zmierzchu'(Lawenda z frezją) Lavender Martini od Demeter [w sumie mało tam lawendy ;/] Oxford&Cambridge [Czech&Speake] Jicky Guerlain'a Lavende Velours Guerlain'a [ale teraz pewnie większość flaszek skisła, bo zapach jest od dawna wycofany] lawendę czuję też w Let me Play the Lion po recenzje odsyłam, bo nie chce mi się pisać drugi raz :P : smellofwhitecat.blogspot.com/ [jest osobna zakładka pt. 'lawenda' ] Odpowiedz Link