Dodaj do ulubionych

News- T. Mugler: linia The Fragrances of Leather

12.07.12, 14:35
Ten rok jest wazny dla Thierry Mugler Parfums- pod koniec roku fanow Angela czeka sporo atrakcji z okazji 20-lecia wykreowania tego kultowego zapachu- od specjalnych zestawow po limitowane flakony (dla przypomnienia- w 2012 doczekalismy sie juz letnich Aqua Chic, Pure Shot, Womanity Eau Pour Elles, najnowszego b. udanego Alien Essence Absolue oraz butikowego Miroir des Majestes).

Za to w pazdzierniku marka wylansuje wspominana juz przeze mnie na FoP, limitowana serie The Fragrances of Leather.
Kontynuuje ona tradycje dodawania nowych skladnikow do klasycznych juz zapachow.
Po serii likierowej oraz kulinarnej The Taste of Fragrance/Le Gout czas na skore- wszystkie nowe zapachy bowiem przejda 4-tygodniowe "postarzanie" w beczkach ze stali nierdzewnej ze skorzanym wiekiem, co pozwoli wydobyc nowe akordy kompozycji.
Procz tego oczywiscie, jak zwykle zostana zmienione nieco nuty. Premiera w Anglii na poczatku w Selfridges, zas w kolekcji znajda sie znow Angel, Alien, A*Men oraz Womanity. Kolor plynu bedzie intensywnie zolty, a flakony zyskaja nowy ksztalt (procz A*Mena).

Wiecej szczegolow i zdjec wkrotce- na razie wyszperana przeze mnie apetyczna "zajawka" z konferencji Muglera:
twitter.com/Thierry_Mugler/status/222716771243798528/photo/1/large?tw_p=twt
Obserwuj wątek
    • forevermore79 Re: News- T. Mugler: linia The Fragrances of Leat 12.07.12, 21:54
      A przy okazji- urodzinowa gwiazdka Angel Precious Star z zawieszka- na rynku od pazdziernika. Zapach oczywiscie bez zmian.
      www.grazia.fr/beaute/news/la-fragrance-angel-s-offre-une-edition-limitee-pour-son-20eme-anniversai-488979
      • furka_dusz Re: News- T. Mugler: linia The Fragrances of Leat 14.07.12, 14:00
        Dbają o nas. Stracę rozum (resztki) przy tych skórzanych miksach, to pewne.
      • forevermore79 Dokladniejszy rzut na flakon Angel Precious Star 22.07.12, 23:25
        www.nicematin.com/beaute/la-fragrance-angel-scintille-de-mille-feux-pour-son-20e-anniversaire.936685.html
    • elve Re: News- T. Mugler: linia The Fragrances of Leat 15.07.12, 14:50
      no ładnie. skórzane Womanity? nie umiem sobie tego wyobrazić. może być pysznie, w każdym przypadku.
      • forevermore79 Re: News- T. Mugler: linia The Fragrances of Leat 16.07.12, 10:18
        Macie racje, a Mugler rozpieszcza. Womanity nie jest potwierdzone, Angel i Alien beda na pewno, ale podobniez jednak ma to byc kwartet- obaczymy :)
        A Olu i Malgosiu, napiszcie moze jeszcze o paprykowym A*Menie The Taste jeszcze pare slow w odpowiednim watku, zanim ta seria przejdzie do historii :)
    • michau2312 Re: News- T. Mugler: linia The Fragrances of Leat 25.07.12, 14:09
      Zastanawiam się, jak przykrycie kadzi skórą może mieć wpływ na przechowywane w niej perfumy.
      Jak pewnie wszyscy fumoholicy wiemy, zapachu skóry się nie destyluje, tylko uzyskuje przez złożenie innych akordów. Jeżeli kadź nie jest napełniona po brzegi (a pewnie nie jest), to jak perfumy mają przeniknąć aromatem skóry? Więc hisotryjka o skórzanej pokrywie zalatuje mi marketingową mową-trawą.

Co nie zmienia faktu, że skórzanego Angela i A*Mena jestem b. ciekaw!
      • forevermore79 Re: News- T. Mugler: linia The Fragrances of Leat 25.07.12, 14:25
        Tak, o tej metodzie wyczytalem w mini-folderze spod lady na stoisku Muglera, ale mysle, ze firma nam jeszcze przedstawi szersza historie :) Nasiakanie aromatem skory brzmi jednak atrakcyjnie dla wyobrazni- stad tez ta metalowa beczka przedstawiona na zdjeciu.
        Likiery i Pure Malt (ktory zreszta wrocil do produkcji na wybrane rynki) lezakowaly w przez miesiac w drewnianych beczkach, niczym szlachetne trunki i tutaj ta opowiesc byla duzo bardziej oczywista :)
        Rezultatu tez jestem ciekaw- tym bardziej, iz zwykle te roznice nie wynikaja wcale z wspomnianego lezakowania, ale po prostu ze sporych zmian w skladzie nut.
    • forevermore79 Basenotes docenia nasz news o nowej linii :-) 31.07.12, 15:50
      Calkiem nice- choc Google Translate powala- "Premiera w Anglii" zostala zmieniona na "Premier Anglii" :-)

www.basenotes.net/threads/307071-Are-you-ready-for-Mugler-s-The-Fragrances-of-Leather
      • furka_dusz Re: Basenotes docenia nasz news o nowej linii :-) 31.07.12, 19:40
        Uczą się :-) Gratulacje, Forevermore79! :-)
        • forevermore79 Re: Basenotes docenia nasz news o nowej linii :-) 31.07.12, 23:25
          Nie lubie swojego nicka w calosci, moment chwili i tak juz zostalo przez lata, haha.
          A niech sie ucza cytowania zrodla- co i sam czynie. Magia google jest swietna, poza tym sam czesto korzystam z BN i dobrze. Muglery beda za to juz faktycznie na przelomie wrzesnia/pazdziernika- postaram sie powachac i zdobyc sample jak najwczesniej, ot co :)
    • furka_dusz The Fragrances of Leather: zjawiskowy teaser 11.08.12, 09:12
      Na perfumowym blogu The Candy Perfume Boy można już obejrzeć 2.5 minutowe video o procesie tworzenia tej kolekcji. Piękna impresja na temat. Womanity tym samym również potwierdzone.

thecandyperfumeboy.com/2012/08/11/smelly-news-thierry-mugler-les-parfums-de-cuir-the-making-of-teaser-video/
      • forevermore79 Re: The Fragrances of Leather: zjawiskowy teaser 11.08.12, 10:19
        Dziekuje, nie tylko teaser, ale i opis poszczegolnych zapachow, super!
        Dzieki filmikowi widac, ze skora znajduje sie nie tylko na wieku beczki, ale i w jej wnetrzu. Woreczek dla zapachow swietny, a akordy brzmia rownie ciekawie. Skorzana faktura na flakonie A*Mena wyglada b. zacnie :)
        • forevermore79 The Fragrances of Leather/ Les Parfums de Cuir 12.08.12, 12:10
          Fragrantica tez napisala o nowym kwartecie, ale bez cytowania Candy Perfume Boya, bardzo nieladnie.
          www.fragrantica.com/news/Thierry-Mugler-Les-Parfums-de-Cuir-3470.html
        • michau2312 Re: The Fragrances of Leather: zjawiskowy teaser 12.08.12, 14:51
          Jakoś niedowierzam temu przenikaniu skóry w perfumy. Prędzej odwrotnie (nie pogardziłbym skórzaną bransoletą pachnącą AMenem :)
    • forevermore79 Pierwsza recenzja kwartetu na blogu TCPB 17.08.12, 08:08
      Yummy.
      thecandyperfumeboy.com/2012/08/17/muglers-fetish-material-thierry-mugler-angel-alien-womanity-les-parfums-de-cuir-and-amen-pure-cuir-perfume-reviews/
      • forevermore79 Re: Pierwsza recenzja kwartetu na blogu TCPB 28.09.12, 11:00
        I wg Persolaise:
        persolaise.blogspot.co.uk/2012/09/persolaise-review-fragrances-of-leather.html#more
    • forevermore79 Przy okazji- informacja dla fanow Pure Malt 23.08.12, 14:45
      Wg znajomego- Pure Malt powroci w Anglii we wrzesniu/pazdzierniku (obecnie jest w e-shopach marki we Francji i USA). Dom towarowy Selfridges zamowil 1000 flakonow na wylacznosc, zapewne zatem rozejdzie sie blyskawicznie.
    • forevermore79 I z zaskoczenia- nowy zapach Mugler Show 03.09.12, 12:24
      Na ang. strefie wolnoclowej jako nowosc zauwazylem kompletnie mi nieznany z opisow zapach. To Mugler Show (nazwa wzieta z jedej z gwiazdkowych kolekcji Muglera), w bialo-rozowym kartoniku. Zawartosc skrywa... flakon identyczny, jak Innocent, z intensywnie rozowym plynem i rozowa gwiazka na korku. Flakon zas oplata takze srebrnego koloru bransoletka, ktora mozna zdjac i uzywac jako bizuterie.
      Zapach jest kwiatowy, dosyc interesujacy, wg opisu na kartoniku glowne skrzypce graja magnolia i biale pizmo. Z pewnoscia to nowa kompozycja, a nie wskrzeszenie ktorejs z limitowanek a la Innocent Secret, czy Illusion.
      Debiut pewnie tylko poki co na strefach, ale zapewne trafi i do szerszej dystrybucji. Zdjec w sieci poki co brak, poj. to 50ml EdT.
      • forevermore79 Re: I z zaskoczenia- nowy zapach Mugler Show 26.09.12, 14:47
        Dla ciekawych- Mugler Show pojawil sie takze i na lotnisku w Okeciu, to zapach poki co stworzony na wylacznosc sieci Aelia (dlatego tez 1-y raz widzialem go w londynskiej wolnoclowce Aelii). 50tka kosztuje bodajze ok. 190 zl.
        Mam w ogole pare zdjec standu i opakowania Mugler Show, moze wrzuce je przy okazji.
        • forevermore79 Re: I z zaskoczenia- nowy zapach Mugler Show 12.10.12, 15:11
          Mugler Show blyskawicznie zniknal juz z brytyjskiej Aelii- juz zero sladow po pieknej ekspozycji. Moze to droga do szerszej dystrybucji- choc przedstawiciele marki w ogole o nim nie slyszeli, a i w sieci o dziwo zadnych zdjec.
          • forevermore79 Re: I z zaskoczenia- nowy zapach Mugler Show 09.01.13, 23:38
            I wrocil- jest w Aelii i we Francji i w Polsce i tez w Anglii.
            Wygrzebalem wreszcie zdjecie flakonu- wyglada tak:
            societe.nice.aeroport.fr/Passagers/BOUTIQUES-SERVICES/La-Promenade-Nice-Airport-Shopping2/La-Promenade-Nice-Airport-Shopping/Image-du-carrousel/Mugler-Show-en-exclusivite-dans-les-boutiques-Aelia-Duty-Free
            • olaj.j Re: I z zaskoczenia- nowy zapach Mugler Show 11.01.13, 19:00
              Wąchałam Show jakiś czas temu i z tego co pamiętam nie zrobił na mnie wrażenia i wydał mi się mało "muglerowski", kwiatowy zapach jakich tysiące:). Zdziwił mnie też flakon, który może wprowadzać w błąd wielbicielki nieodżałowanego Innocenta. Ale z flakonami, jak widać, wszystko u nich jest możliwe.;)
    • forevermore79 Seria debiutuje online w USA 07.09.12, 15:07
      Tu przykladowo Womanity Fragrance of Leather
      www.muglerstoreusa.com/Womanity-Fragrance-of-Leather/M01090112,en_US,pd.html?start=20
      A tu A*Men Pure Leather- z pierwszych rec. na Basenotes wynika, iz jest b. podobny do oryginalu, hmm- niedobrze.
      www.muglerstoreusa.com/Amen-Pure-Leather/M020103015,en_US,pd.html
    • forevermore79 Jeszcze artykul z GdM- 20-te urodziny Angela 10.09.12, 13:18
      graindemusc.blogspot.com/2012/09/thierry-mugler-angel-blows-20-candles.html
      • forevermore79 Przy okazji- powrot pudru Angel 11.09.12, 09:22
        Dostepny nieraz jako limit. edycja, puder do ciala Angel wchodzi do stalej oferty w nowym image, poki co dostepny w USA.
        shop.nordstrom.com/s/angel-by-thierry-mugler-perfuming-body-powder/3313828?origin=category&BaseUrl=Fragrance
    • furka_dusz The Fragrances of Leather: Angel 16.09.12, 17:33
      Alert! Na razie tylko testowanie i resztki z sampla, ale flakon już w drodze! Zamszowa ekstaza.
      Więcej jak powrócę do zmysłów ;-)
    • forevermore79 Juz w UK i limit. flakony The Leather Collection 26.09.12, 15:01
      Latwo o pomylki w nazwach- The Fragrances of Leather to limitowany kwartet zapachow o skorzanych nutach (A*Men zwie sie Pure Leather), pojawily sie one juz zreszta w Anglii.
      Kazda z 30tek EdP kosztuje po 40 funtow.
      Angel
      www.houseoffraser.co.uk/Thierry+Mugler+Angel+Fragrances+of+Leather+Eau+de+Parfum+30ml/175787343,default,pd.html
      Alien
      www.houseoffraser.co.uk/Thierry+Mugler+Alien+Fragrances+of+Leather+Eau+de+Parfum+30ml/175789159,default,pd.html
      Womanity
      www.houseoffraser.co.uk/Thierry+Mugler+Womanity+Fragrance+Of+Leather+Eau+de+Parfum+30ml/175814970,default,pd.html
      A*Men Pure Leather EdT 100ml zas 45 funtow:
      www.houseoffraser.co.uk/Thierry+Mugler+A*Men+Pure+Leather+Eau+de+Toilette+100ml/175815023,default,pd.html

Malo tego, w tym sezonie, z okazji 20-lecia marki pojawi sie takze seria limitowanych flakonow pod haslem The Leather Collection/Collection. To zestawy klasykow z dolaczonymi bransoletkami.
      Mamy tu Angela- 25 i 50ml EdP, ten ost. na zdjeciu:
      www.houseoffraser.co.uk/Thierry+Mugler+Angel+The+Leather+Collection+Eau+de+Parfum+50ml/175815811,default,pd.html
      Jest Alien EdP 30 i 60ml, ten ost. na zdjeciu:
      www.houseoffraser.co.uk/Thierry+Mugler+Alien+The+Leather+Collection+Eau+de+Parfum+60ml/175816011,default,pd.html
      Oraz Womanity EdP 50ml:
      www.houseoffraser.co.uk/Thierry+Mugler+Womanity+Leather+Collection+Eau+de+Parfum+50ml/175816485,default,pd.html

A za to swiateczne zestawy sa pakowane w tym roku tak:
      www.houseoffraser.co.uk/Thierry+Mugler+Angel+Eau+de+Parfum+Gift+Set+25ml/175773679,default,pd.html
      Tu ich pelny wybor:
      www.houseoffraser.co.uk/on/demandware.store/Sites-hof-Site/default/MTemplCont-Show?q=ThierryMugler&sz=200&extS=1&oldMContAsset=true&silence_rr=true&extSH=THIERRYMUGLER_ALL&cid=EQUITY_BEAUTY_THIERRYMUGLER_ALL&clip=1&fromBrand=null
      • maxx73 Re: Juz w UK i limit. flakony The Leather Collect 26.09.12, 15:05
        Niestety-A*Men Pure Leather wyprzedany:(
        • forevermore79 Re: Juz w UK i limit. flakony The Leather Collect 28.09.12, 11:01
          Raczej nie tyle, co wyprzedany, co jeszcze nie dotarl- online pojawily sie nieco wczesniej, a stacjonarnie i w innych domach towarowych beda od pierwszego tygodnia pazdziernika. Moje wrazenia zatem wkrotce :)
          • maxx73 Re: Juz w UK i limit. flakony The Leather Collect 29.09.12, 16:12
            Udało mi się złapać jedną sztukę,właśnie do mnie jedzie:)Zobaczymy,co niesie ze sobą nowa propozycja Muglera:)
            • forevermore79 Re: Juz w UK i limit. flakony The Leather Collect 29.09.12, 17:34
              To daj oczywiscie znac, ja jako dawny fan klasyka oraz edycji Havane i Malt (The Taste i Pure Shot pomijam milczeniem) tez jestem ciekaw tej wariacji. A mieszkasz w ogole w Anglii, jesli mozna spytac, czy sciagales zapach online? Pozdrawiam!
              • maxx73 Re: Juz w UK i limit. flakony The Leather Collect 29.09.12, 21:22
                Nie,w Polsce-poprosiłem kolegę,by kupił Leather i mi podesłał:)
                Ja osobiście lubię i posiadam Taste of Fragrance,z chęcią dużą nabyłbym Havane,ale obecne ceny niestety porażają:(
                Nie jestem natomiast fanem oryginału:) Pozdrawiam również:)
                • forevermore79 Re: Juz w UK i limit. flakony The Leather Collect 29.09.12, 21:49
                  TOF niestety mnie nie zauroczyl, a i konsultanci skarzyli sie, za ta edycja w ogole sie nie sprzedaje, o Pure Shot juz nie mowiac- ten okazal sie juz kompletna klapa.
                  A co do Pure Havane- popros tego samego kolege- angielski e-shop Muglera na powrot sprzedaje nowe partie Havane i Pure Malta, w butikach internetowych we Francji i USA tez mozna je nabyc i to po normalnych cenach. A jak nie po drodze- to miewa je czesto niemiecka wolnoclowka.
                  www.muglerstore.co.uk/A*Men/M110,en_GB,sc.html
                  • maxx73 Re: Juz w UK i limit. flakony The Leather Collect 30.09.12, 10:32
                    Dziękuję za link Forever:)
                    Rozważę w takim razie zakup właśnie z Anglii,ceny są nienajgorsze:)swoją drogą powiedz mi,skłaniałbyś się bardziej do Havane,czy Malt,jeśli chodzi o trwałość i projekcję? Pozdrawiam
                    • forevermore79 Re: Juz w UK i limit. flakony The Leather Collect 30.09.12, 10:54
                      A prosze, ceny sa atrakcyjne, fakt.
                      Polecam obydwa, na tyle rozne, zeby spokojnie je posiadac. Havane lubie za waniliowo-tytoniowa-wisniowa slodycz, kojarzy mi sie nieco z waniliowymi shakami, czasami moze nieco mdlacymi.
                      Malt zas- za slodycz, ale z kolei rozgrzewajaca i niemalze miodowa. Chyba Malt jest jednak moim faworytem.
                      Obydwa na mnie rownie trwale, moze nieco przyskorne- a ubrania pachna nimi jeszcze wiele dni, choc w moim przypadku- az do kolejnego prania jak najszybciej :)
                    • forevermore79 Re: Juz w UK i limit. flakony The Leather Collect 05.10.12, 10:46
                      Widze, ze szybko sie pozybyles Pure Leather, az tak Tobie zatem nie podpasowal? :) Co bedzie nastepne w koncu do zakupu- Malt, czy Havane?
                      • maxx73 Re: Juz w UK i limit. flakony The Leather Collect 05.10.12, 15:30
                        Niestety,jak dla mnie jest zbyt podobny do oryginału,za którym osobiście nie przepadam
                        Odnośnie planów,moje myśli krążą teraz wokół New Haarlem:):
                  • katja_24 Re: Juz w UK i limit. flakony The Leather Collect 12.10.12, 17:48
                    Przepraszam, ze sie wtrace, ale ile kosztuje wysylka do Pl? Bo nie moge znalezc tej informacji.
                    • forevermore79 Re: Juz w UK i limit. flakony The Leather Collect 13.10.12, 10:37
                      Niestety, poszczegolne sklepy internetowe Mugler Store wysylaja tylko do swoich rodzimych krajow- Francja, Anglia itd.
                      Debenhams nie wysyla do Polski, w przypadku House of Fraser jest to 6 funtow (standard) lub 10 (ekspres).
                      www.houseoffraser.co.uk/Delivery+Options/CustomerServicesDelivery,default,pg.html#top
                      Mysle jednak, ze to kwestia czasu, az Cuir trafia do naszych perfumerii- zarowno stacjonarnych, jak i internetowych.
                      • katja_24 Re: Juz w UK i limit. flakony The Leather Collect 13.10.12, 11:14
                        Nie wiedzialam o tym, szkoda...
                        Dzieki za odpowiedz, na razie widzialam jedna flaszke na All i jedna tutaj, ale moze beda i w perfumeriach.
                        Pozdrawiam
    • magdama1 Re: News- T. Mugler: linia The Fragrances of Leat 01.10.12, 12:36
      Pytanie może głupie, ale czy ktoś wie kiedy bedę mogła kupić bAliena i Angela? przeglądnęłam portale ebay, itp, muglerstore, inne i nic.
      • forevermore79 Re: News- T. Mugler: linia The Fragrances of Leat 01.10.12, 12:46
        W Anglii wlasnie debiutuje w domach towarowych, na ang. Muglerstore tez bedzie, we Francji to kwestia tygodnia-dwoch, w Niemczech juz bywa.
        W USA sa juz online i w sklepach. Istnieje szansa, ze i w Polsce kwartet skorzany sie pojawi (na lotniskach na pewno bedzie skorzany A*Men- w sieci Aelia, przegladalem juz ich katalogi, a i zapewne w sieciowkach tez zadebiutuje).
    • forevermore79 Blogowe recenzje skorzanego Angela 04.10.12, 14:41
      ismellthereforeiam.blogspot.com/2012/10/thierry-muglers-angel-les-parfums-des.html
      www.peredepierre.com/2012/09/les-parfums-de-cuir-angel-thierry-mugler.html
    • forevermore79 20 Ans- strona z okazji urodzin Angel i o 2013 12.10.12, 15:14
      Polecam nowa strone, z konkursem i wspanialym przejsciem przez historie Angela- od edycji limitowanych, po specjalne flakony i kampanie.
      20ans.mugler.com/#/en/home/
      Wersja nieco bardziej statyczna:
      www.muglerstoreusa.com/20-Years/20Ans,en_US,sc.html

I jeszcze ciekawostka przy informacji o likierowym Angelu z 2009- "w 2013 przygoda bedzie kontyuowana- przygotuj sie na niespodzanki", wiemy juz zatem czego sie spodziewac w przyszlym roku- innej likierowej wariacji :)
      • furka_dusz 20 Ans - Debiut Angel Room Service :-) 28.11.12, 07:03
        Nowa, tradycyjnie genialna, propozycja marki dla fanów Angela:

www.muglerstoreusa.com/Angel-Room-Service/590,en_US,sc.html?cm_mmc=newsletter-_-20121126-_-AngelRoomService-_-service
        Joël Palix, prezes grupy Clarins, opowiada o tym pomyśle Michelyn Camen z CaFleureBon:

www.cafleurebon.com/cafleurebon-exclusive-joel-palix-president-of-clarins-fragrance-group-the-debut-of-angel-room-service-membership-has-its-privileges-draw/
        • forevermore79 Re: 20 Ans - Debiut Angel Room Service :-) 29.11.12, 11:36
          Oferta niestety tylko na Stany, fajna- ale mnie do konca nie zachwycila, bo wydaje sie nieco wymuszonym abonamentem w ramach pozbywania sie przez firme mniej chodliwych produktow z linii Angel :) No i fakt w wywiadzie- kolorowka Muglera niestety raczej nie wypalila, chetnie dorzucaja ja jako gift w zestawach. Seria zapachow Miroir, Miroir za to zostaje.
    • forevermore79 Moje wrazenia- A*Men Pure Leather 14.10.12, 19:51
      Wielu z forumowiczow pamieta, jak lubilem zawsze klasycznego A*Mena, zuzywalem go litrami, dokupowalem wszystkie produkty uzupelniajace, w ciemno takze jego kolejne warianty- az nastapil moment przesytu- teraz oryginal nosze z rzadka i rozsadnie. Przeszkadza mi jego ekspansywnosc, a takze trwalosc- moze za bardzo kojarzy mi sie z dawnymi szalonymi nocami, gdy padalem nad ranem, a po przebudzeniu ubrania wciaz pachnialy rownie mocno A*Menowa slodycza.

W przypadku Pure Leather mamy tutaj duzo z klasyka- to wciaz A*Men, ale z delikatna, wywazona skora, jednak nie tyle animalna, aby dominowac nad przewodnia, rozpoznawalna nuta. Odarto oryginal z jego smolistosci, mocniej czuje kawe a la Pure Coffee, ale im pozniej, tym roznice maleja- i zostajemy z czasem z delikatniejsza, ale wciaz A*Menowa baza.
      Pure Leather/Cuir wydaje mi sie takze mniej syntetyczny i bardziej przystepny, ale nie na tyle inny, aby siegnac po portfel. Nie krytykuje go jednak za mocno- jesli ktos lubi klasyka, na pewno sie nie zawiedzie.
      Mi zas przypomnialo sie, ze pare lat temu stworzylem pomylkowo "idealnego" skorzanego Muglera- w atomizer po Cuir Ottoman przepsikalem wlasnie A*Mena i zabralem w podroz, mieszanka wyszla wybuchowa, zwierzeca, ale i bardzo sensualna. :-)

Nawiasem mowiac, juz kolejny zreszta raz, gdy Mugler dba o moja kieszen- nie zawladnal mna Le Gout Chilli, a Pure Shota (zwanego czesto Pure Sh*tem lub tez Pure Flopem) laskawie pomine milczeniem- obydwie te wariacje jeszcze zreszta licznie zalegaja na angielskich polkach, a i w Polsce Shot byl pomylka.

Ponadto, wg moich wyliczen to juz rowna 10 w historii wariacja rodziny A*Men, zatem czas na moj ranking- od najbardziej lubianych:
      1. A*Men Pure Malt
      2. A*Men Pure Havane
      3. A*Men Pure Leather/Cuir- The Fragrances of Leather
      4. A*Men (klasyczna wersja- obecnie takze we flakonie Gold, zapach jednak bez zmian)
      5. A*Men Pure Coffee
      6. A*Men Sunessence Edition Orage d'Ete/Summer Storm
      7. A*Men Chilli- The Taste of Fragrance/Le Gout du Parfum
      8. B*Men
      9. Ice*Men, wczesniej znany jako A*Men Summer Flash
      10. A*Men Pure Shot
      Tylko nr 1-4 znajduja sie obecnie w produkcji (2 pierwsze w krotkich seriach zagranica, reszta byla limitowana lub zostala wycofana po sromotnej klesce komercyjnej- vel B*Men i Ice*Men dogorywajace w dyskontach).
      • forevermore79 Re: Moje wrazenia- A*Men Pure Leather 14.10.12, 20:14
        Jeszcze specjalna prezentacja skorzanej serii- czyli sekrety produkcji w pigulce:
        www.muglerstore.co.uk/Fragrances%20of%20Leather/fragrances_leather_2012,en_GB,sc.html
    • forevermore79 Elve o Angel The Fragrances of Leather 16.10.12, 09:30
      nosthrills.blox.pl/2012/10/Thierry-Mugler-Angel-Les-Parfums-de-Cuir.html
      • forevermore79 ...oraz o Womanity The Fragrances of Leather 28.10.12, 12:47
        nosthrills.blox.pl/2012/10/Thierry-Mugler-Womanity-Les-Parfums-de-Cuir.html
        • forevermore79 ...i Alienie The Fragrances of Leather 20.11.12, 09:05
          nosthrills.blox.pl/2012/11/Thierry-Mugler-Alien-Les-Parfums-de-Cuir-The.html
    • forevermore79 I zgodnie z zapowiedziami- Pure Malt 25.10.12, 12:08
      Pure Malt powrocil juz jakis czas temu jako edycja limit. online w e-shopach Muglera w USA, UK i Francji, teraz 1000 flakonow trafilo do Selfridges- beda w sprzedazy online, jak i w domu towarowym- az do wyczerpania zapasow.
      www.selfridges.com/en/Beauty/Categories/NEW-IN/A-Men-pure-malt-limited-edition-eau-de-toilette_358-73043207-75288662/
      • forevermore79 Re: I zgodnie z zapowiedziami- Pure Malt 05.11.12, 13:50
        Pure Malt stoi sobie spokojnie juz w duzych ilosciach i bez wiekszego szumu na wszyskich stoiskach Muglera- nie tylko w Selfridges, ale i Debenhams, House of Fraser, John Lewis itd. Cena normalna, opakowanie rowniez bez zmian. Powachalem ta nowa partie- moze wydala mi sie nieco slodsza, ale to wciaz dobry, rozpoznawalny Pure Malt.
        • fivka485 Re: I zgodnie z zapowiedziami- Pure Malt 05.11.12, 17:09
          a ten tabakowy? chce ten tabakowy
          • forevermore79 Re: I zgodnie z zapowiedziami- Pure Malt 05.11.12, 21:06
            Pure Havane jest, ale zwykle nie stacjonarnie- tylko w e-shopach Muglera w Anglii, Francji i USA, na duty-free w Niemczech tez mi pare mies. temu mignela nowa dostawa.
    • forevermore79 I przy okazji- cudny flakon Angel Voyage Celeste 29.12.12, 10:27
      Piekna kula w stricte limitowanej edycji 100 egz., 175 euro.
      www.mimifroufrou.com/scentedsalamander/2012/12/jimmy_choo_flash_2013_new_perf.html#more
      blogs.clarinsfragrancegroup.com/fr/thierrymugler/partenaire-de-reves/medias/edition/2-CP-TMP_France_Presse_Voyage_Celeste_627x300_BD.pdf
      • furka_dusz Re: I przy okazji- cudny flakon Angel Voyage Cele 29.12.12, 11:11
        ... zamarłam.
        • forevermore79 Re: I przy okazji- cudny flakon Angel Voyage Cele 29.12.12, 11:37
          Mugler zawsze oczarowuje tymi edycjami :)
          A pierwszy link mial byc inny:
          www.mimifroufrou.com/scentedsalamander/2012/12/thierry_mugler_angel_voyage_ce.html#more
          • renia.renia Re: I przy okazji- cudny flakon Angel Voyage Cele 30.12.12, 15:48
            Piękny, że też to musi być Angel ;0)
    • forevermore79 Artykul- nowa strategia Muglera i puste flakony 11.01.13, 10:25
      Artykul mowiacy o przyszlym mocniejszym powiazaniu dzialow perfum i mody Muglera. Dowiadujemy sie z niego, iz sprzedaz zapachow marki ciagle rosnie (o 12 proc. w 2012), a od wiosny marka zacznie stopniowo wprowadzac nowa metode- sprzedaz pustych flakonow Angela i potem nast. zapachow, aby klienci mogli je sami napelniac wkladami lub w zrodelkach.
      www.cosmeticsbusiness.com/news/article_page/Clarins_aligns_Thierry_Mugler_fragrance_brand_with_fashion_arm/82885
      • olaj.j Re: Artykul- nowa strategia Muglera i puste flako 11.01.13, 11:09
        Gdyby jeszcze wprowadzili punkty skupu pustych butelek, to by zabrzmiało jak natychmiastowa odpowiedź firmy na wątek Piratessy o recyklingu flakonów.;)
        A poważnie, strategia może ciekawa, ale także i dosyć niepokojąca, bo i tak już wszędzie mnóstwo podóbek Muglerów, zwłaszcza Angela. Obawiam się, że to może otwierać drzwi rozmaitym hochsztaplerom, którzy firmowe flakoniki kupią, ale uzupełnią je w inny sposób i wystawią na portalach aukcyjnych jako oryginały.
        • forevermore79 Re: Artykul- nowa strategia Muglera i puste flako 11.01.13, 11:21
          O tym pewnie koncern nie pomyslal- ale sadze, ze i tak ta metoda bedzie wprowadzana glownie we Francji, gdzie Angel Source jest naprawde sporo w kazdej wiekszej perfumerii, no i na poczatek tylko w formie wspominanej bestsellerowej gwiazdki 25ml.
          A i domowe wklady i dotychczczasowe pelne flakony niewymienne beda i tak nadal pewnie w ofercie.
          Hochsztaplerzy moga juz i tak samo postepowac z rozkrecalnymi gwiazdami, ale masz racje- koszt pustego flakonu jest mniejszy, niz zuzycie oryginalu i napelnienie go "niewiadomo czym".

Ja w ogole kiedys giftowo dostalem piekna miniature Angela 5ml na stojaku, ale jakie bylo moje zdziwienie, jak okazala sie pusta- za napelnienie w zrodle juz mnie skasowano :)
          • olaj.j Re: Artykul- nowa strategia Muglera i puste flako 11.01.13, 12:31
            Szkoda, że o tym nie pomyślano, bo już sobie niechcący zobrazowałam taki elegancki punkt skupu pustych butelek po Angelach.;))
            Oj, mogą i co gorsze postępują, nie tylko z rozkręcanymi Angelami zresztą, ale i z wieloma innymi.
      • forevermore79 Puste flakony Muglera- wiecej plus zdjecia 13.01.13, 12:54
        Inicjatywa sprzedazy pustych flakonow rusza we Francji juz od kwietnia 2013, a bedzie szersza, niz zapowiadano- bo obejmie Angel EdT i EdP, Womanity oraz Aliena EdP.
        Calosci bedzie towarzyszyc nowe, poczworne Mugler Source z tymi zapachami.
        Napelnienie np. Womanity 30ml to koszt 35 euro.

Tak wyglada opakowanie pustej gwiazdki Angel:
        www.lefigaro.fr/societes/2013/01/09/20005-20130109ARTFIG00639-mugler-veut-commercialiser-des-flacons8230-sans-parfum.php
        Tu zblizenie na nowe, potezne Zrodlo, juz nie Zrodelko :)
        www.nicematin.com/beaute/thierry-mugler-se-met-a-la-vente-de-flacons-de-parfum-vides.1108460.html
        Rzut na wszystkie opakowania pustych Muglerow:
        www.emballagedigest.fr/blog.php?2013/01/09/15383-avec-ses-packagings-et-loperation-flacons-vides-thierry-mugler-valorise-avec-audace-le-developpement-responsable
        Oraz kampania reklamowa nowego zrodla:
        www.lavenir.net/article/detail.aspx?articleid=DMF20130111_00254043
        • forevermore79 Re: Puste flakony Muglera- wiecej plus zdjecia 16.01.13, 13:40
          Octavian krytykuje pomysl pustych flakonow:
          1000fragrances.blogspot.com/2013/01/angel-vide-sans-parfum.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka