ronin_edo 31.07.04, 16:34 Moglibyście mi przyblizyć męską wersję Jungle. Nigdy nie miałem okazji powąchać. Czy jest bardzo słodki jak Joop Homme? Ciekawi mnie też jego trwałość. Z góry dzięki. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
luloo1 Re: Kenzo Jungle Men 31.07.04, 20:34 Piękny zapach, pomijając niesamowity design butelki (pędzelek na korku). Pachnie ciepło, przypomina trochę Joopa, ale w Joopie ta słodycz jest...taka wiśniowa,dokuczliwa, a tu delikatna, przyprawowa, egzotyczna, podprawiona przypalonym karmelem i wspomnieniem o dalekiej Afryce... i kawie cynamonowej.Ta słodycz to szlachetny cedr.Jest też wyraźnie męska nuta, ona trzyma się przy skórze.Podoba mi się w Juingle piżmo, kojarzy mi się z czystą skórą i białym kołnierzykiem.Sam zapach szalenie trwały i ciekawy.W ciepłych nutach przypomina odrobinę tę w Hugo Bossie szarym (VI), ale tu ma inny wymiar, bo pozostałe nuty zostały nienagannie dobrane i przyprawione egzotyką. Doskonały wybór jesień, zimę, wiosnę. Jest niewątpliwie najlepszą linią męską Kenzo. Odpowiedz Link
ronin_edo Re: Kenzo Jungle Men 01.08.04, 14:11 Dzięki luloo1. Chyba się na niego wkrótce skuszę (na wiosnę):-) Pozdrawiam. Odpowiedz Link
luloo1 Skuś się, bo warto:) 01.08.04, 19:05 ronin_edo napisał: > Dzięki luloo1. Chyba się na niego wkrótce skuszę (na wiosnę):-) > > Pozdrawiam. Zapach naprawdę wart uwagi, jeden z indywidualistów. Ja proponowałabym się skusić już jesienią, bowiem pięknie pachnie kropla utrwalona na golfie, swetrze, szaliku.W wiosennym słoneczku też będzie ciekawy, ale on sam woli chyba temparatury jesienno-zimowe:). Pozdrawiam również! Odpowiedz Link
ronin_edo Re: Skuś się, bo warto:) 01.08.04, 22:19 Ups, miało być własnie jesienią, ale mi sie pokręciło:-) Odpowiedz Link
ronin_edo A nie orientujesz się jak z ich trwałością? 02.08.04, 18:15 Pytam, bo jestem tak dziwnie skonstruowany, że wiekszość prefum szybko na mnie niknie. A nie jestem zwolennikiem noszenia flakonu i częstego psikania sie:-) Np. klasyczne 212 utrzymuję się około 4 godzin a potem nic. Dopiero ciężkie jak Opium mają jaką taką trwałość. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
luloo1 Re: A nie orientujesz się jak z ich trwałością? 03.08.04, 08:10 Hej ronin! Gdybyś mnie zapytał o trwałość 212 stwierdziłabym, że są bardzo trwałe...:) No i teraz jestem w kropce, bo do tej pory za trwałe uważałam też Jungle. Popieram noszenie flakonu i wdrażam to od kilku tygodni, choć czasem ,gdy już bardzo ciasno w torebce, psikam rano więcej i nie zabieram butli ze sobą, bo często to kulki. Zatem proponuję kupić Jungle na allegro(jeśli trafisz, bo to dość ciężko dostać), listę sprawdzonych sprzedawców znajdziesz na naszym forum, nosić i psikać. Odpowiedz Link
ronin_edo Re: A nie orientujesz się jak z ich trwałością? 03.08.04, 21:14 Jeszcze raz dzięki za pomoc. Mnie też się wydawało, że 212 są trwałe - właśnie dlatego je kupiłem. Choć z drugiej strony nie jest tak tragicznie:-) Flakonu raczej nie będę nosił. Z moim szczęściem pewnie zaraz bym go "strzaskał". Pozdrawiam. Odpowiedz Link
luloo1 Re: A nie orientujesz się jak z ich trwałością? 04.08.04, 07:21 > Flakonu raczej nie będę nosił. Z moim szczęściem pewnie zaraz bym > go "strzaskał". > Pozdrawiam. O! To mamy podobnie:( Odpowiedz Link