Dodaj do ulubionych

Tentations

23.11.04, 00:02
Tak mi sie dzis przypomnialy z dawnych czasow korzenno-orzechowe Tentations
Palomy Picasso. Ktos moze zna i moze sie podzielic uwagami? Kolejny piekny
zapach w jeszcze piekneijszym flakoniku, ktory zniknal z polek perfumerii,
mam nadzieje, ze tylko polskich.
Obserwuj wątek
    • forevermore79 Re: Tentations 23.11.04, 13:07
      Oj, pamietam- uwielbialem ten zapach na mojej mamie i wspominalem o nim juz
      nieraz na forum, raz nawet w osobnym watku. Piekny arabeskowy flakon, w wersji
      perfum- amfora na zloconym stojaku. Sam zapach bardzo niespotykany- mieszanka
      winorosli oraz cennych arabskich przypraw, glownie pieprzu- rzadko
      wykorzystywanego w perfumach afganskiego i pieprzu rozowego. Niestety, zla
      wiadomosc- zapachu juz sie od kilku lat nie produkuje, marka Paloma Picasso
      znika coraz bardziej z rynku ( odejrzewam, ze gasnie licencja z koncernem
      L'Oreal)- podobny los dziela inne zapachy Picasso- Minotaure i Mon Parfum
      ( produkuje sie je jeszcze w malej ilosci glownie dla duty-free i tylko w
      postaci wody, bez produktow uzupelniajacych).
      W Polsce Picasso juz nie ma, a szkoda- to byly trwale, eleganckie zapachy- moja
      mama lubila takze "free gifty" dodawane do produktow- eleganckie apaszki,
      wieczorowe torebki, czy nawet pomadke w odcieniu krwistej czerwieni noszonej
      przez Palome Picasso. Sama artystka zaniedbala sie w innych dzialaniach-
      projektowaniu zastawy stolowej dla Villeroy & Boch i bizuterii, miala pracowac
      nad kolejnym zapachem- czyzby jakis kryzys albo brak finansowych porozumien?
    • aniuu Re: Tentations 24.11.04, 12:29
      A ja jeszcze mam, mam, mam... Dostałam flakonik 4 lata temu. Nie wiem jak się
      ma tak długi upływ czasu do jakości zapachu, no ale jeszcze na dnie coś się
      zachowało. Pierwsze "zaciągnięcie" sprzed lat i pierwsze skojarzenie -
      goździki, ale mój nos pewnie się myli. Moje wspomnienia związane z tym
      zapachem? Opary Tentations, dymu z papierosa, alkoholu i flirtu...w przutulnej
      knajpce w zimowy wieczór. Bardzo przyjemne, ciepłe chwile.
      • senta Re: Tentations 24.11.04, 21:42
        Coz dodac...? Szkoda Palomy !
        Na wiosne kupilam 1000 ml Tentations w sprzedazy promocyjnej.

Tylko zima,tylko do cieniutkiej dzianiny i w zaglebinu piersi...

Cieplo zima z Paloma !
    • strega Re: Tentations 25.11.04, 09:46
      Witajcie
      Ja dzis widzialam je w netowej perfumerii,www.aleperfumy.pl Sa nawet w top 5 :)
    • dori7 ale wpadka... 29.12.04, 01:18
      Pamietalam Tentations sprzed kilku lat, bylam zachwycona. Cieple, korzenne,
      orzechowe - normalnie czuje ten zapach w wyobrazni. A dzis niespodziewanie
      trafila mi sie okazja do poniuchania i od rana jestem w ciezkim szoku, bo
      owszem, Tentations sa piekne... ale pachna zupelnie inaczej niz to, co mam w
      pamieci!! Po prostu musialam zapamietac inny zapach jako Tentations, agentka
      jedna. Teraz czeka mnie chyba tropienie, co to moglo byc, bo nie mam pojecia...
      • forevermore79 Re: ale wpadka... 29.12.04, 09:08
        Tak, rozmawialismy o tym- ciekawe, co zapamietalas pod szyldem "Tentations" :-).
        • luloo1 Re: ale wpadka... 30.12.04, 18:57
          forevermore79 napisał:

> Tak, rozmawialismy o tym- ciekawe, co zapamietalas pod szyldem "Tentations"

Bardzo podobał mi się ten zapach, kiedy na studiach. Często go testowałam (bo
          EMPIK był pod drodze:)). Niestety już kompletnie nie pamiętam jak pachnie.
          Pewnie by mi się nie spodobał, bo to był etap fascynacji "Sun Moon Stars",
          które mi obecnie nie podchodzą.
        • dori7 Re: ale wpadka... 31.12.04, 01:48
          forevermore79 napisał:

> Tak, rozmawialismy o tym- ciekawe, co zapamietalas pod szyldem "Tentations"
          :-)

No wlasnie usiluje sobie przypomniec i nie moge... Mozliwe, ze ten cud zapach
          to byla jakas dzika mieszanka w stylu Tentations plus Amarige plus np. Magnetic
          Gabrieli Sabatini hihihii :)) Pewnie sie juz w zyciu nie dowiem...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka