aguniaaa 28.02.05, 18:47 Czy znacie jakieś perfumy, lub wody toaletowe o zapachu wanilii? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
luloo1 Re: perfumy o zapachu wanilii 28.02.05, 22:20 aguniaaa napisała: > Czy znacie jakieś perfumy, lub wody toaletowe o zapachu wanilii? Sephora ma taką "niby czystą" syntetyczną wanilię. Pachnie jak choinka samochodowa:) Ja wanilię czuję mocno w Cinema, L'Instant Guerlain, Dune, Addict, mocno w Angel i Absolu Rochasa Odpowiedz Link
charade Re: perfumy o zapachu wanilii 28.02.05, 22:41 Prawie czysta wanilia to dla mnie np. Hypnotic Poison lub Casmir Choparda. Odpowiedz Link
kalia_t Re: perfumy o zapachu wanilii 28.02.05, 23:30 Yves Rocher ma serię pielęgnacyjną do ciała, m.in. wodę toaletową o zapachu wanilii, równie świetne z tej serii jest mleczko waniliowe(polecam). Kilka lat temu na rynku dominowały perfumy Vanilla Fields Coty, od tamtego czasu, chyba żadna woda nie kojarzy mi się tak waniliowo:) Z klasycznych perfum z nutą wanilii polecam: Addict(zawsze "tuninguję" go balsamem YR), Hypnotic Poison i klasyczna Samsara. Odpowiedz Link
chatka_ Re: perfumy o zapachu wanilii 28.02.05, 23:51 "Extreme" Paul Smith - pieprz i wanilia, w zaleznosci od skory na ciele pozostaje albo pieprz albo wanilia :) Odpowiedz Link
sorbet Re: perfumy o zapachu wanilii 01.03.05, 00:27 Chyba wanilia jest w Shalimar. Napewno w CdG White, Sherbet Rhubarb i CdG Avignon - tyle że tu jest dość "brudna":-) Wydaje mi się że wanilia jest podstawowym składnikiem rodziny orientalnej. Odpowiedz Link
ashanti5 Re: perfumy o zapachu wanilii 01.03.05, 09:49 Brzmi niexle! gdzie mogłabym sprawdzić ten zapach, Chatko? Odpowiedz Link
chatka_ Re: perfumy o zapachu wanilii 01.03.05, 14:12 ashanti5 napisała: > Brzmi niexle! gdzie mogłabym sprawdzić ten zapach, Chatko? W googlach ;)) Niedawno pozbylam sie go, na kolezance slicznie lezal. Moglabym do niej podejsc i spryskac wacik :) W polskich sklepach nie widzialam Paula Smitha, ale w Warszawie pewnie da sie gdzies znalezc ;) Odpowiedz Link
fa25 Re: perfumy o zapachu wanilii 06.03.05, 14:04 Dorzuciłabym jeszcze Max Marę, Emporio Night, Magnetic Beat, Deep Red...Wyczuwanie wanilli to z resztą sprawa mocno indywidualna; w wielu wymienionych zupełnie jej nie czuję np. w Dune. Odpowiedz Link
lune :) 01.03.05, 09:44 mozna powiedziec ze czuje wanilie nawet tam gdzie jej nie ma :))))))) najciekawszym dla mnie zapachem ktory jednak 'przepadl' z uwagi na waniliowa nute jest Jaipur Saphir :), takze Organza Indecense lune Odpowiedz Link
benita5 Re: perfumy o zapachu wanilii 01.03.05, 10:15 Do tego co podaly przedmowczynie,dodam wyklety na forum Davidoff-tym razem Goodlife- w koncowej nucie spokojna magnoliowa wanilia. Lekko mleczno-waniliowo pachnie Sensations,natomiast dla kontrastu - szczytem waniliowatosci:)) jest motylek Hanae Mori. Odpowiedz Link
chatka_ Re: Do Benity, sorrrrry ;) 01.03.05, 14:14 Skontaktuj sie prosze ze mna, chyba moj list do Ciebie nie doszedl :((( Odpowiedz Link
luloo1 Jeszcze Sensation J.Sander 01.03.05, 19:23 aguniaaa napisała: > Czy znacie jakieś perfumy, lub wody toaletowe o zapachu wanilii? Odpowiedz Link
dori7 Re: perfumy o zapachu wanilii 06.03.05, 14:09 Przypomnialy mi sie dwa potwory: Vanilia Fields i Vanilia Musk oraz slodkie Grafitti Naf NAf. Odpowiedz Link
kajakajak Re: perfumy o zapachu wanilii 06.03.05, 17:18 Dla mnie bardzo waniliowe jest Allure, ale wywąchałam to dopiero po dłuższym czasie naszej znajomości.:-) Odpowiedz Link