kamila1234 25.05.05, 12:41 znacie moze jakies perfumy kojarzace sie z tropikami,soczystymi brzoskwiniami,upalnym latem ,i cytrusowym zapachem. szukam takiego zapaszku(p,s naomi cambel odpada ) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fa25 Re: owocowe PERFUMY na lato 25.05.05, 12:48 One Summer Kleina ? Rockin' Rio Escady ? Pamplelune Guerlaina ? Odpowiedz Link
benita5 Azzura bez brzoskwini, Ô de Lancome 25.05.05, 13:00 Cristalle,ILA...a "z brzoskiwnia": Yvresse, Deci Dela...tak na szybko:) Odpowiedz Link
benita5 i mala prywata :) pls tylko nie pisz "zapaszku" 25.05.05, 13:01 -złe skojarzenia Odpowiedz Link
kalia_t Re: i mala prywata :) pls tylko nie pisz "zapaszk 25.05.05, 13:06 Baby Doll, Roberto Verino, Aquawoman, Brit Red, Magnetic Beat Escada, Island Kiss, Ibiza Hippie, Happy, and more & more. Odpowiedz Link
escape5 Re: i mala prywata :) pls tylko nie pisz "zapaszk 25.05.05, 13:40 HA,ha,uśmiałam się:))).Rzeczywiście zapaszek=smrodek:)))) Odpowiedz Link
fa25 Re: owocowe PERFUMY na lato-Magnetic beat ? 25.05.05, 13:19 Dużo Escad jak najbardziej tak ale w Magnetic beat królują wanilia, ambra i piżmo. Właśnie z uwagii na tę wanilię kupiłam ją w zeszłym roku. Bardzo fajny zapach ale nie z gatunku cytrusowych... Odpowiedz Link
eowyn Re: owocowe PERFUMY na lato-Magnetic beat ? 25.05.05, 13:31 co do escady, to sprobuj gdzies wywachac Tropical Punch (letnia escada sprzed 3 lat bodajze), In Love Again 2005 tez pasuje do Twojego opisu, klasyczne zreszta tez. Odpowiedz Link
kamila1234 Re: owocowe PERFUMY na lato-Magnetic beat ? 25.05.05, 13:37 tropical punch juz nigdzie nie ma:( odwiedzilam duzo perfumeri i zero Chodzi mi raczej o zapaszek jak soki owocowo-egzotyczne Escada jest za słodka i za cukierkowa:(9 Odpowiedz Link
icegirl tropical punch na pedet 25.05.05, 14:18 www.pedet.pl/x_C_I__P_7010917-7010001.html Odpowiedz Link
kalia_t fa25:))) 25.05.05, 19:28 Może to kwestia skóry ale MB na mnie pachnie cytrusami, niestety. Co gorsza miałam kiedys przygodę z Kenzoki - powinien to być bambus i zgadnij jak pachniał na mnie? Cytrusowo, w typie My Couture i Celine Femme, niestety moja skóra czasem robi psikusy.:))) Wanilia wybija się dopiero w Escada Magnietsm(o, tak tam jest wyraźna w nutach bazy). P.S.Natchnęło mnie:))) W Magnetic Beat to może być czarna porzeczka, która na mojej skórze udaje cytrusy, bo w przypadku Celine Femme jest podobnie.:-))) Odpowiedz Link
fa25 Re: Kalia 25.05.05, 22:06 A to bardzo możliwe.. Z moich doświadczeń czarna porzeczka jest nieprzewidywalna -jak zawsze wszystko zależy od skóry... Odpowiedz Link
kalia_t Fa25 26.05.05, 00:25 Jeszcze jeden przykład:)) W nucie głowy Nilang Lalique też jest czarna porzeczka i jaki efekt...cytrusowy, przynajmniej u mnie, później dopiero zapach staje się wytrawny.:)) Pozdrawiam.:) Odpowiedz Link
escape5 Re: owocowe PERFUMY na lato 25.05.05, 13:45 -Burberry Weekend -I love Moschino -Morgane Le fay(zapach chyba mało znany w Polsce,ale typowo letni-mięta,cytrusy,jakieś zioła) -Amor Amor-bardzo słodki(malina,truskawka) i przy okazji obnoszony.Miałam go kupic ale przeszkadza mi ta jego popularność. -Hermes nowy(nazwy nie pomnę,ale ten najnowszy)bardzo cytrusowy -Herba Fresca -nieśmiertelny Pret`a Porte i Chanson D`eau:)) Odpowiedz Link
charade Re: owocowe PERFUMY na lato 25.05.05, 15:31 A ja polecam Paris Hilton (wcale nie żartuję !), bardzo ładny owocowy zapach, odrobinę podobny do Ralpha Ralpha Laurena, ale ładniejszy. Bardzo trwały i zbiera się za niego komplementy ! Odpowiedz Link
fa25 Re: owocowe PERFUMY na lato 25.05.05, 16:01 Witaj Szaradko, A coś bliżej - jakie nutki, gdzie upolować i za ile ? Odpowiedz Link
charade Re: owocowe PERFUMY na lato 26.05.05, 14:33 Hej Fa :) Nutki dla Paris H. są skomplikowane, bardziej niż sam zapach ;) Paris pachnie trochę jak Ralph, to ten sam rodzaj owocowości, czuć jabłko, maliny. Jednak Paris H. jest mniej ostra niż Ralph, który mnie osobiście nie odpowiadał. Jest słodsza w "drydown", cieplejsza. Zbiera komplementy ! I jest bardzo trwała. Tu link do nutek: www.perfumeemporium.com/womens/details.cfm?id=8471 Niemniej jednak muszę dodać, że dla mnie jest chyba zbyt owocowa, ale zobaczymy ! P.S. Dotarła już paczka ? Odpowiedz Link
ziereal Re: owocowe PERFUMY na lato 28.05.05, 00:23 nowa , zrefreshowana wersja GLow - jennifer lopez. Miami Glow. Taki tropikalny , letni zapach. Ck summer. Odpowiedz Link
escape5 Z tańszych 28.05.05, 12:03 -Oriflame-Sun -Puma Jamajka Ja bardzo je lubię,minus to nietrawłość. Odpowiedz Link