kalooo 22.06.05, 19:44 Piekna nazwa,bardzo mi sie podoba;)Na wizażu-skrajne wręcz opinie,raczej pejoratywne bym rzekła;) Jakie macie wrażenia o tym zapachu? Przeraża mnnie troszkę drzewo sandałowe,a reszta taka nęcąca..;) Bardzo czuć ten sandał?;D Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
addinka Re: Lumiere Rochas 22.06.05, 22:23 no właśnie, jest to jeden z tych zapachów, które testowałam kilka razy i nadal nie wiem jak pachnie, nie pachnie? wydał mi się taki zupełnie neutralny, zero emocji Odpowiedz Link
forevermore79 Re: Lumiere Rochas 23.06.05, 08:26 Przy Lumiere zawsze warto sprawdzic, o ktory zapach chodzi. Rochas mial 2 o tej samej nazwie- pierwszy, klasyczny- faktycznie z nuta sandalu, drugi- nowszy, owocowy, z m.in. nuta dzikiej rozy i malin. Obydwa ciezko juz u nas uswiadczyc. Odpowiedz Link
kalooo Re: Lumiere Rochas 23.06.05, 08:29 no właśnie,też to zauważyłam-jedne są w jśniejszym opoakowaniu,inne w takim złotawym,a przynakmniej produkty uzupełniające.Myślałam,że wycofany już,bo w sephorach nie ma nigdzie... Odpowiedz Link
forevermore79 Re: Lumiere Rochas 23.06.05, 08:37 Tak, obydwa wycofane, gdyz Rochas, jesli chodzi o damskie zapachy, to dobrej passy u nas nigdy nie mial. Meskie maja wiecej szczescia- jesli nie wachalas, to polecam meski "stozek"- Rochas Man- ma w sobie slodkawe nuty, troche "amenowaty", troche ze starszych Jil Sander. Odpowiedz Link
ladyblue Re: Lumiere Rochas 23.06.05, 21:16 Lumiere (nowsze, srebrne z pomarańcozwym opakowanie) pachnie pięknie :) sandał nie jest nachalny tylko ładnie komponuje się z różami dając efekt drzewa różanego (tzn drewna z drzewa różanego) a nie kwiatu róży, delikatny ale z charakterem zapach, chyba nic podobnego nie ma na rynku ;] a Rochas "Man" wcale "amenowaty" nie jest ;] kompletnie i absolutnie (choć sam zapach baaaaardzo ciekawy) Odpowiedz Link
forevermore79 Re: Lumiere Rochas 24.06.05, 08:50 Przez amenowaty, to rozumiem ta fajna nute "gourmand", czyli karmel, czekolade- bo A*Men jest o wiele ciezszy, bardziej pizmowy od Rochas (ktoremu blizej chocby do Pi). Rochas Man mial tez przez chwile wersje Intense (limitowana, nie w Polsce)- tu juz skojarzenia z A*Menem byly bardziej widoczne :-). Odpowiedz Link
kalooo Re: Lumiere Rochas 24.06.05, 09:08 no dobra,za waszą sprawą moja kolekcja niniejszym powiększyła się o Lumiere..;) <brawooo> ;D Odpowiedz Link