seria 14.12.05, 21:53 Sorki z góry za zaśmiecanie, mam pytanie do znawcow: czy mozna kupic Scent Intense w ciemno, (bardzo, bardzo lubię Scent). Jak te dwa zapachy mają się do siebie i jak z trwałością Intense? Dziękuję! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rawita Re: Scent vs Scent Intense 14.12.05, 22:11 Osobiście trochę bardziej podoba mi się Scent, ale wydaje mi się, że jak sie lubi jedno, to na pewno spodoba się też drugie. Intense jest zdecydowanie bardziej męski i chociaż na kobietach też pięknie pachnie, to ja go wolę na mężczyznach a na sobie klasyka. Intense jest chyba trochę intensywniejszy (jak sama nazwa wskazuje), ale trudno mi powiedzieć, czy bardziej trwały. Odpowiedz Link
benita5 Re: Scent vs Scent Intense 14.12.05, 22:33 Intense jest intensywniejszy, "dosadniejszy" i mimo ze bardziej wyrazisty, gasnie bardziej miekko, jakby byl odrobine cieplejszy. Odpowiedz Link
sorbet Re: Scent vs Scent Intense 15.12.05, 02:37 Ja chyba wolę Scent. Intense jest jak "sequel":-) Scent jest imo bardziej oryginalny. Odpowiedz Link
seria Re: Scent vs Scent Intense/ CdG 53/71??? 15.12.05, 20:27 Dzięki za Wasze rady, nie kupię raczej Intense w ciemno. Myslałam, że Intense to wzmocniona wersja Scenta. Scent, świetny zapach, tylko troszkę brakuje mi w nim fajnej kilerskiej trwałości - tzn kilku psiknięć rano i potem przez cały dzien miłego poczucia otulenia powiewem - bo nie chmurą oczywiście ;) - zapachu, typu: wiem, że pachnę. Zastanawiam się też nad zapachami CdG - 53, moze 71 (Dwójka - piękna - za szybko ze mnie ucieka)? Chodzi głównie o tę trwałość i jednak warkocz... Czy CdG 2, Scent i Kingdom mają jakieś wspólne nuty? Dzięki! Odpowiedz Link
sorbet CdG 53/71??? 15.12.05, 21:05 Odeur 71 "ma więcej ciała" :-P niż Odeur53. 53 jest jak czyste powietrze, chłód, aluminium. 71 - "zanieczyszczenie", kurz, słodka roślinność zmieszana z elektrycznością (wącham i czuję smak baterii:-))) 53 jest foliowy, "czyste pranie". 71 jest lekko szyprowy, mchowy. Tylko z 53 musisz zrobić "do pępka", żeby coś czuć. w CdG2 czuję "curry" (zwłaszcza w głowie), które też czuję czasami w Kingdom. Ale generalnie są to różne zapachy, imo. Odpowiedz Link
benita5 Re: CdG 53/71??? 15.12.05, 21:13 Fajnie, ze haslo "do pepka" zagoscilo na stale w terminologii forumowiczow;) Hehe, a "ojcem" tego zwrotu jest nasz gdanski admin;) Odpowiedz Link
sorbet Re: CdG 53/71??? 15.12.05, 21:22 To nie pierwsze hasło autorstwa Forvera. Pierwsze było chyba "bierz mnie":-))) Odpowiedz Link
benita5 Re: CdG 53/71??? 15.12.05, 21:41 hehe, fakt masz racje ;)) ale "bierz mnie" dotyczylo blyszczykow plastic shine, a pepkowe jest stricte nasze ;P Odpowiedz Link