Dodaj do ulubionych

Fleur de Diva a Diva

09.02.06, 09:48
Uwielbiam FdD i zastanawiam się, czy są jakieś podobieństwa pomiędzy nimi a klasyczną Divą? Poczytałam opisy na Perfumeemporium ,ale taka sucha wiedza jednak nic nie daje.
Z góry dziekuję.
Obserwuj wątek
    • jollinka Re: Fleur de Diva a Diva 09.02.06, 11:59
      obawiam się, że żadnej; mam starą dobrą divę: klasyczny, elegancki, kwiatowy z
      gatunku tzw.półorientalnych, ciut słodkawy - niestety nie rozróżniam nut, więc
      tylko tak mogę opisać; natomiast od fleur mnie odrzucilo, bo byl zbyt kwiatowo-
      mdły
    • balbina_alexandra Re: Fleur de Diva a Diva 09.02.06, 23:38
      Mam maleńką klasyczną Divę, FdD używałam kiedyś i jeszcze trochę posiadam, są to
      dwa totalnie różne zapachy. Diva jest piekielnie mocnym zapachem, kwiatowym ale
      dość wytrawnym, wydaje mi się że dość mocno szyprowym. Kwiatowy owszem, ale nie
      na slodko, raczej na bardzo elegancko, to ten typ zapachów który zaczął mi się
      podobać z wiekiem :) wytworny i delikatnie pudrowy. Jeden z tych co nam pasują
      bardziej do dojrzałej kobiety niż do nastolatki.
      • mangos Re: Fleur de Diva a Diva 10.02.06, 10:16
        Szypry,hmmm... no to się trochę wystraszyłam;) Myślałam,że Diva jest raczej mocniejszą kopią FdD , a raczej na odwrót, że FdD to taka lżejsza wersja Divy... Namieszałam:D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka