mangos 27.02.06, 06:11 Z jakimi zapachami najczęściej w ciagu dnia się spotykacie? Czego używa Wasza mama, ojciec, brat, siostra, koleżanki i koledzy w pracy, szef, szefowa itd;) Ja może zaczne od pracy, gdzie da sie wyczuć: DV, Chanel 5, Amor Amor. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mrouh Re: Spotkania 27.02.06, 08:39 W jednej pracy wyczuwam L'eau par kenzo, mademoiselle, Cool Water i Beyond Paradise (ale to za moją sprawą, bo moją dyrekcję skusiłam na nie:-)), a w drugiej Angel Violette i to nie mój:-) i Cinema. Więcej zapachów nie rejestruję- zapachy mi nieznane przeważają, nic ciekawego i charakterystycznego, bo przynajmniej tyle bym zanotowała nosem:-) Za to moja pani doktor używa jakichś perfum, które wąchałam, ale nie są dla mie, jednak do niej pasują i jakoś raźniej mi się robi jak wchodzę do gabinetu, a tam mnie otacza obłoczek (delikatny) dobrych perfum. Niestety, nie umiem rzopoznać, co to jest. Odpowiedz Link
a.g.n.i Re: Spotkania 27.02.06, 08:46 W pracy spotykam sie z Hypnose (ta sama koleżanka latem nosi J'Adore i Acqua di Gio), Amarige (czasem wymienianym na Treselle Avonu), Samsarą (po prostu boski obłoczek na jednej z koleżanek, czasem wymieniany na Opium;-)) White Musk z Body Shop;-), Avonem Extraordinary - reszty nie pamiętam;-) Nie wiem, czym pachnie szef, ale ładnie;-) i często czymś innym, chyba też lubi perfumy. Moja mama L'Air du Temps NR, J'Adore, pomarańczowym sweterkiem i Rose de Rosine, najbliższa przyjaciółka właściwie wiekszością tego co ja;-) - ma "święte i niezbywalne" prawo jako jedyna osoba na świecie korzystać z mojej półki, sporo perfum dostaje ode mnie, przeplataja nam się gusty i upodobania, np słonik przez wiele lat to był jej zapach, mój dopiero później;-) Mój mąż jest pod tym względem lekkim ignorantem;-). Używa "bo musi" balsamu po goleniu Nivea, perfumy mu prawie wszystkie "śmierdzą". Jeżeli już, to toleruje czyste drzewne zapachy, np sandałowiec lub cedr, ale woli olejki niż perfumy, choć ostatnio "pozwolił" kupic sobie sandałowe perfumy, a ja wpadłam w taki szok, że rozważam kupno mu Etro Sandalo, hehe (no, intencje nie były bardzo czyste, też muszę coś z tego mieć, hehe)... Czasem psikam go Palisandrem;-P Odpowiedz Link
mrouh Re: Spotkania 27.02.06, 08:56 A, zapomniałam o rodzince- brat używa Hirisa i żałuję, że tak daleko mieszka, bo a) poczułabym go częściej, b) czasem podebrała (sama mu je dałam:-)), mama- bzu YR, PLeasure, Nature YR i Foliflory AA, siostra głównie pink Suede i bardzo dobrze na niej pachną oraz kokosu YR, bratowa Ode a l'amour, a chrzestna Bautiful. Oprócz avonu to wszystko prezenty ode mnie, obkupuje ich, jak wiem, że coś im się podoba, żeby usprawiedliwić swoją szafę z flakonami:-) Odpowiedz Link
benita5 Re: Spotkania 27.02.06, 09:10 mangos napisała: > Ja może zaczne od pracy, gdzie da sie wyczuć: DV, Chanel 5, Amor Amor. Podobniez i w moim otoczeniu: Ch5, M-lle, Amor Amor. Ale i Casmir,Gucci2, DG homme, szary Boss...rozniscie ;)) Odpowiedz Link
kasiulek Re: Spotkania 27.02.06, 09:32 Moj maz ma teraz Higher Diora, ale mowi coraz czesciej, ze wroci do Allure (nie mialabym nic przeciwko temu, bo tym pachnial, jak sie poznalismy:-) Mama uzywa JPG Classique i takiej pomaranczowej rozgwiazdy Naomi Campbell, tato Nature YR, a siostra ma caly zastep zapachow:-))) Ale ostatnio najchetniej chyba Flower Kenzo i Brown z Sephory. A w pracy wyczuwam tez wlasnie Flower:-), D&G granatowe meskie (kiedys mi sie podobalo, ale jakos zbyt popularne sie zrobily...), Amor Amor, szary Boss, J'Adore, DV i ktoras dziewczyna uzywa tez Neonatura Cocon. W poprzedniej pracy bylo nas duzo wiecej, wiec mialam do czynienia z wieksza roznorodnoscia:-) A kolezanki pozapracowe uzywaja: Eternity i Dune, Burberry, EdM i Angel, jedna taka ma zawsze 1881, a druga Envy odkad je znam, czyli od ponad 8 lat:-))), Fendi i Celine Dion, Light Blue, Romance Laurena... i tak dalej...:-) Odpowiedz Link
a.g.n.i Re: Spotkania 27.02.06, 09:38 a jak raz pachniałam Hirisem, to nowy kolega z pracy się rozmarzył i powiedział, że mu umilam dzień, bo tym pachnie jego dziewczyna;-))) Odpowiedz Link
mrouh Re: Spotkania 27.02.06, 09:44 Ja swojego Hirisa oddałam bratu, bo poczuł na mnie i mu się spodobał. Na nim jest, mam wrażenie, ostrzejszy i trwalszy. Pytałam go potem jak odbierany jest na nim- nikt mu nie zarzucił, że nosi babskie perfumy, czyli prawdziwy uniseks:-) Odpowiedz Link
elami3 Re: Spotkania 27.02.06, 09:58 W pracy niestety Eden Cacharela (przez cały rok bez dnia przerwy) i niestety na osobie, która go używa nie pachnie najlepiej. Druga koleżanka także bez względu na porę roku Light Blue Dolce & Gabbana - ( psika teraz futro). W domu czuję perfumy córki, czyli NU YSL, Hot Couture, czasem Lacoste Odpowiedz Link
goldioo Re: Spotkania 27.02.06, 10:17 Mama do końca zycia bedzie mi się kojarzyc z Magie Noir(które czasem zdradzi dla No5 lub Roma L.B.), mój mężczyzna to albo Happy młody blondas, albo B.Delicious do schrupania na miejscu :), bardziej "ułozony" w D&G pour Homme. Ojciec uczulony na wszelakie zapachy, katowany przez rodzinę Shiseido Basala. Znajome -L.F. Issey Miyake, Envy, J.P.Gaultier, Slonik, jedna bardzo zmienną jest:)Ciocia - Lacoste p.f. (tolerowany TYLKO na niej:).Reszta(praca)- niezydentyfikowane Avony,bossy i lacoste:))) Odpowiedz Link
escape5 Re: Spotkania 27.02.06, 12:04 Poison,Naomi,Puma-moje koleżanki ze studiów.Przyznam że mnie te zapachy strasznie męczą,zwłaszcza ze dziewczyny nie wiedzą(zdaje się) co to umiar...Wczoraj jedna "uderzyła" z Perceive Avonu,cały dzień miałam mdłości;PP Oprócz tego Olimpia(teściowa) i Blue Jeans(mąż). Odpowiedz Link
nitulina Re: Spotkania 27.02.06, 13:17 Bartek używa Obsession, All about Adam, Klasyka Yohji męskiego, Escape, Life Essence, czasem klasycznego Lagerfelda Generalnie jednak jest wielbicielem klasyków CK. Tata przez lata używał klasyczne Yardleya, uwielbiałam ten zapach, teraz zdaje się HUGO.. Mama EL Private Collection,Aromatic Elixir, Coco, Cerruti 1881, Klasyczną SUI... Mati czyli mój brat głównie paczuli w różnych postaciach...uwielbiał klasycznego męskiego Cacharela... Asia używała Panthery...na codzień Chance...:(:(:( Przyjaciele z reguły pachną fajnie...nikt się nie "wygłupia" ;) Najbliższa przyjaciółka która mieszka w Hiszpanii pachnie charakterystycznie po hiszpańsku dużą lością wody kolońskiej kupowanej w ogromnych butlach... Odpowiedz Link
renia.renia Re: Spotkania 27.02.06, 17:46 Mąż używa teraz Pi na przemian z Egoiste, ale bardzo lubię kiedy pachnie Escadą Magnetism, więc za chwilkę ją dostanie na urodziny. Mama uwielbia Angel ale go nie używa ze względu na nietoleranję otoczenia ;o), na co dzień nosi Spiced Green Tea, Venecję, wody kolońskie z YR (zużywa je litrami). W pracy mam niezłą mieszankę: właśnie dołączyła nowa koleżanka, która jest fanką Safari i w ten sposób poznałam ten zapach, nie załuję , że dopiero teraz, na szczęście juz jej się kończy. Pozostałę zapachy juz nie są takie mocne: By D&G, O Qui, Rush 2, Brit Red, ILA, ILA 2005, 2006 (tak, jest u mnie silna frakcja fanek ILA), Wings, Etra, Ambra Etro, Jovan Musk. Ogólnie jest pachnąco i większość koleżanek "donasza" moje perfumy, które mi się znudziły albo nie spodobały. He he - nieźle się ustawiłam, co? pzdr. Odpowiedz Link
rawita Re: Spotkania 27.02.06, 18:16 Moje otoczenie pachnie przeważnie tym, co sama mu sprezentowałam lub do czego namówiłam. Mój mężczyzna - Cerutti Image (za moją sprawą rzecz jasna :)), przyjaciel CdG 2 (namówiłam go), tata - Versace Blue Jeans (ode mnie, bo super na nim pachną), mama Coco Mademoiselle, Armani Night, Trussardi Jeans (zróżnicowany zestawik, cały ode mnie)), siostra jakieś Naomi, a ostatnio Słonikiem (dałam jej, bo już nie mogłam tych Naomi :)), współlokatorki: OI ("odgapione" ode mnie ;)), Light Blue (z tym to nie mam nic wspólnego), trzy najbliższe przyjaciółki: Angel, Fendi, Zen (wybrały same i za to jeszcze bardziej je lubię ;)) Odpowiedz Link
martyna101 Re: Spotkania 27.02.06, 19:27 Moj Maciek uzywa PI Givenchy, Polo Sport RL oraz czasami Acqua do Gio, nastoletni brat upodobal sobie Blue Jeans oraz Puma Flowing, mama pachnie Celine Dion , uzywa tez kilku wod YR, tata Versus-Versace a przyszla tesciowa zlewa sie od stop do glow 5th avenue EA ;) Najblizsze przyjaciolki pachna Organza klasyczna,Rush 2, Wish ,Coco Mademoiselle a najlepszy przyjaciel mojego chlopaka uzywa LE Male , Obsession Night oraz Givenchy Pour Homme. W szkole czesto czuje Manie, Angel oraz jakies dzwiwne podrobki od niektorych dziewczyn ;// Odpowiedz Link