01.03.06, 12:31
Co sądzicie o tym zapachu , tak mało popularnym na tym forum ?Jak z jego
trwałością .
Obserwuj wątek
    • mangos Re: Chanel 19 01.03.06, 12:43
      Czy ja wiem, czy mało popularny na forum?;)Na pewno używała ich Balbina, zatem czekamy na głos. Chanel 19 są bardzo trwałe i bardzo "zielone". Rozwija się ciekawie i choć sama nie gustuje w tego typu zapachach to Chanel 19 mogłabym nosić.
      A opis z www.asteria.pl
      "W 1970 roku projektant Henri Robert stworzył perfumy Chanel No.19, które miały uczcić dzień urodzin Coco Chanel - 19 sierpnia. Ich zapach ma obrazować dwa przeciwieństwa - duszę kobiety i mężczyzny, połączone w perfekcyjnie wyważonej kompozycji. Ten nieoczekiwany mariaż został wysoko oceniony przez panie, stając się jednym z wzorcowych zapachów w świecie perfum.

W pierwszej chwili oczaruję Cię zapachem kwiatów gorzkiej pomarańczy połączonym z wonną żywicą Galbanum z Iranu, by powoli przejść w zapach róż i irysów z Florencji. Podstawową nutę zapachu tworzą cyprysy i zielona woń wetiweru."
      • niesiatek Re: Chanel 19 01.03.06, 12:54
        mangos , wielkie dzięki :)
        Czy jest jakaś różnica w samym zapachu miedzy EDP a EDT ?
        • mangos Re: Chanel 19 01.03.06, 13:08
          Oj , tego nie wiem. Miałam próbkę 2 ml latem ubiegłego roku. Kojarzyć chyba już zawsze będą mi się z polskim morzem i wieczornymi spacerami plażą. Sa troche pudrowe, mojemu mezowi niezbyt się podobały, zarzucał im babciowatość, ale mimo to nie obrzydził. Według mnie mają to "coś".
        • sorbet Re: Chanel 19 01.03.06, 14:08
          EdT jest oryginalną wersją. EdP powstał później. Jak dobrze pamiętam, to
          bardziej mi się podoba EdT. Lżejszy, prostszy ale radośniejszy:-)

Chyba pisaliśmy o tych wersjach jakiś czas temu!
          • maja1000 Re: Chanel 19 01.03.06, 14:29
            Sorbet oczywiście ma rację. EdT jest o wiele ciekawsza, ma w sobie wyczuwalny
            akord kory drzewnej, może mchu, którego już nie wyczywam w EdP, które jest wg
            mnie mniej gorzkie. Wiem, ze niektórzy twierdzą, że jest to babciny zapach,
            ale konia z rzędem temu, który wskaże mi babcię używającą tego zapachu.
            Pardon, ja nią będę na pewno;-), ale to jeszcze za jakiś czas.
            To zapach, który gdy się go pokocha, to już na całe życie. Ja jestem jego
            wielka admiratorką.

Jednak najpiękniejsza wersja Chanel 19, to czyste perfumy, cudownie wibrują i
            co jakiś czas ukazują swoją nową odsłonę. Jestem od kilku miesięcy ich
            szczęśliwą posiadaczką:) Zapach przetrwał całonocne szaleństwa sylwestrowe i
            nadal był wyczywalny i piękny, ale czyste perfumy mają to do siebie....
            • salma88 Re: Chanel 19 01.03.06, 21:29
              Ciekawy zapach, jak dla mnie bardzo szyprowy, troche trawiasty, troche meski...
              Ale kazdy odbiera inaczej. Dla mnie jednak za bardzo w starym stylu. Jako 15-
              latka bardzo chcialam je miec, ale dobrze, ze mi przeszlo:p
              • niesiatek Re: Chanel 19 01.03.06, 23:08
                czy mają coś wspolnego z 24 Faubourg , So Pretty ,Celeche ?
                Tak jakos je sobie wyobrażam , dobrze?
                • zettrzy Re: Chanel 19 02.03.06, 01:19
                  nic nie maja z 24 Faubourg, pachna sianem, takim w stogu na lace, nieco jak Niki
                  de Saint Falle
                  nie sa bynajmniej specjalnie wyrafinowane, i wcale nie przypominaja nr5, ktory
                  definiuje Chanel dla wiekszosci populacji
                  trwale, jak zreszta wszystkie szanele
                  zabawne - wole je od nru5, podobnie jak Chanel 22, tez niby szanel a zupelny
                  antyszanel
                • sorbet Re: Chanel 19 02.03.06, 01:26
                  Z 24F nie. Nie jest wcale kwiatowy (bo chyba te dwie pozostałe są:-)
                  Raczej skórzany, oh!
                  • niesiatek Re: Chanel 19 02.03.06, 07:54
                    No tak , kolor perfum tutaj chyba wiele mówi , ta trawa , mech , siano.
                    Takie klimaty nasuwają mi na myśl Cerutti Image
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka