21.09.06, 17:57
Po cudownych radach w sprawie londynskich perfumerii ,pozwole sobie poprosic
forumki ze Stanow(sa tu chyba takie?).
Hotel na Fifth Avenue i jesli bozia da to moze ze 2 godzinki wolnego..
Przelecialam internetowo calego Saksa i ciezko pochorowalam sie przy
butach...:-))torebkach i w ogole tego ogladac sie nie da..buuu

Gdzie isc w czasie tychze kilku wolnych godzin aby poniuchac cos pieknego.
Interesuje mnie SL i Fr.Malle ale takze cos co piekne a nieznane..

Podpowiedzcie cos,bede wdzieczna:-),po grob;-)
Obserwuj wątek
    • zettrzy Re: NYC 21.09.06, 19:11
      idz do Aedes de Venustas, przy Christopher Street, jedna ulica ponizej Greenwich
      Ave. i jedna na zachod od Sixth Ave., maly bardzo wiktorianski butik w ktorym
      urzeduja Kurt i Karl, o nieskazitelnych cerach aby stanowic dobra reklame
      swojego interesu... i tam mozesz wyciagac z szafek i gabinecikow wszystkie cuda
      MPG, SL, Diptyque, Santa Maria Novella, CSP, Creeda, Etro, Chevalier d'Orsay i
      wiele innych, bo wszystkich nie pamietam no i oni bez przerwy cos zmieniaja;
      albo mozesz sie przejsc po Madison miedzy 47 i 80 i tam sa rozne perfumerie o
      bardziej banalnym repertuarze, dobra jest tez Third, ale wyzej 60
      mozesz tez sprobowac to nowe centrum handlowe przy Columbus Circle, ale co tam
      jest sama nie wiem bo jak wpadam do glownie do Stockholm Face, na pewno ktos
      sprzedaje perfumy
      Sephora jest wszedzie, 34/Sixth, 18/Park, 20/Fifth, Broadway ze dwie ulice ponad
      Wall St., i w wielu miejscach ktorych teraz nie pamietam, Douglas na dworcu
      centralnym, a tak w ogole to perfumy mozna kupic takze w zwyczajnej drogeryjnej
      sieciowce, jakich tysiace wszedzie, ale tylko jakies bardziej znane i chodliwe;
      nie bylabym pewna czy to nie obejmuje roznych szaneli
      zamiast Saksa idz do Bloomies, 59/Lexington, lepsza oferta i wiecej tego
      • senta Re: NYC 21.09.06, 22:45
        Dzieki,prawde mowiac liczylam na Ciebie:-),nie interesuja mnie "szanele",ale
        cos czego nie bede miala okazji poznac w Europie.
        Taki np Clive Christian-zauroczyl mnie flakon i cena;-)

Od razu "kupilam" wiktorianskie klimaty KK,z Twojego opisu to Liberty bis:-
        ),jeśli jest tam drewniany wystroj i dzieki temu suche,wygrzane powietrze-w
        takim najlepiej odbiera sie zapachy,to na tym butiku moglabym poprzestac:-)
        Dzieki,raz jeszcze:-)i chetnie wyslucham sugestii innych..

• zettrzy Re: NYC 22.09.06, 20:12
          > Od razu "kupilam" wiktorianskie klimaty KK,z Twojego opisu to Liberty bis
          > ),jeśli jest tam drewniany wystroj i dzieki temu suche,wygrzane powietrze-w
          > takim najlepiej odbiera sie zapachy,to na tym butiku moglabym poprzestac:-)

ja tez na nim poprzestaje od dekady, bo naprawde maja wspanialy wybor, swietnie
          znaja sie na rzeczy i potrafia mowic godzinami o produktach
          teraz przyszla mi do glowy inna drogeria, przy Lafayette w okolicach Spring czy
          Prince, nie pamietam dokladej lokalizacji, ale to krotki odcinek i tak, maja
          Santa Maria Novella i Lorenzo Villaresi, i uwaga - jak placisz gotowka a nie
          maja reszty to rezygnuja z drugiego banknotu i jeszcze przepraszaja za niewygode
          (czyli masz zaplacic $27, dajesz im $40, a oni biora $20 bo naprawde nie maja
          drobnych)
          rozne nieoczekiwane perfumy mozna tez znalezc w butikach sprzedajacych glownie
          sztuczna biżuterie, albo rożne sliczniusie drobiażdżki do domu - jesli bedziesz
          miala czas pochodz po Village, tam sa najlepsze
          ale tak zupelnie szczerze mowiac Nowy Jork schodzi na psy; bardzo wiele fajnych
          sklepow zniknelo w ciagu ostatniej dekady, a na ich miejsce przyszly
          restauracje, banki i gabinety dentystyczne, to zupelnie nie to samo miasto co
          przed dekada
          ah, i oczywiscie o malo nie zapomnialam o Erbe, Prince w okolicach MacDougal,
          maja bardzo przyjemne wody kwiatowe
          Caswell Massey - glowny sklep przy 49 i Lexington, a w Rockfeller Center
          znajdziesz Crabtree & Evelyn, oba interesy maja typowo amerykanskie perfumy,
          kwiatowe i warzywno-owocowe, bardzo naturalne
          ale Aedes naprawde wystarczy, nawet jesli nic nie kupisz to sie nawachasz na
          dlugie lata

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka