mangos 12.02.07, 18:00 Kiedyś już o tym było,ale nie umiem znaleźć wątku. Czy wersja edt rózni się od edp trwałoscią? Na czym w ogóle polegają różnice między w/w. Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
m23p31 Re: Pytanie techniczne o Coco Mademoiselle 12.02.07, 18:40 miałam kiedys edt., dzis dotarla edp. Mysle, ze trwalosc i jednej i drugiej wersji jest podobna. Woda perfumowana, jest spokojniejsza, elegantsza. W przeciwienstwie do wody toaletowej nie swidruje w nosie, nie wibruje az tak bardzo, jest aksamitna. Poza tym w edt. jest duzo owocow, jest rowniez drazniaca nuta, na ktora nie mialam ochoty. W edp. czuc wiecej kwiatow, czuje roze, podobna do tej w Stelli Sheer 2005. Roznica dla "czlowieka z zewnatrz" jest niezauwazalna, gdyz obydwu wersjom towarzyszy bardzo podobna jakas nuta glowna, ktora stala sie wizytowka Coco Mademoiselle. Odpowiedz Link
mangos Re: Pytanie techniczne o Coco Mademoiselle 13.02.07, 08:40 Przy okazji pytam o oryginalnośc tego: www.allegro.pl/item164401529_chanel_coco_mademoiselle_eau_de_parfum_100ml.html Umieszczam tutaj ,licze na szybka odpowiedź:) Odpowiedz Link
m23p31 Re: Pytanie techniczne o Coco Mademoiselle 13.02.07, 08:53 hmm... niby duzo komentarzy, ale ja bym nie ryzykowala. Za duza roznica w cenie, ja zaplacilam wiecej za 35 ml u roteza. Odpowiedz Link
mangos Re: Pytanie techniczne o Coco Mademoiselle 13.02.07, 08:55 Własnie tez się boję. Waham się pomiędzy edt u szarawy ( 50 ml) a 35 edp u Roteza własnie. Odpowiedz Link
m23p31 Re: Pytanie techniczne o Coco Mademoiselle 13.02.07, 08:59 Rotez w swojej aukcji umiescil info, jakie sa dowody na oryginalnosc, m.in. szklany korek i numer seryjny z tylu. Wiele razy widzialam podroby tego zapachu, widac po butelce od razy. Poza tym setki kosztuja ok. 280 zl! Odpowiedz Link
mangos Re: Pytanie techniczne o Coco Mademoiselle 13.02.07, 09:02 Kupiłam edt u Szarawy- przewazyły komentarze.Poza tym ktoś kiedyś polecał, mam nadzieję,że nie będę zawiedziona. Dziękuję Wam:) PS. Tak, właśnie- cena za setke wydaje się podejrzanie niska. Odpowiedz Link
mangos Re: Pytanie techniczne o Coco Mademoiselle 13.02.07, 09:06 Mari,boje sie tylko jednego- czy woda bedzie trwała? Diamatralnie np róznią sie według mnie J'adore edp i edt- pierwsze utrzymują się długo , drugie są bardzo ulotne. Odpowiedz Link
m23p31 Re: Pytanie techniczne o Coco Mademoiselle 13.02.07, 09:08 woda toaletowa, wlasnie przez te swidrujaca nute, rowniez jest bardzo trwala. Zreszta szanele maja to do siebie;P Odpowiedz Link
mangos Re: Pytanie techniczne o Coco Mademoiselle 13.02.07, 09:14 Teraz pozostaje tylko wpłacić i czekać na przesyłkę. Zdam relację. PS. Chyba mi odbiło;) Odpowiedz Link
kenzoania Re: Pytanie techniczne o Coco Mademoiselle 13.02.07, 08:54 według mnie wygląda w poprządku:) Odpowiedz Link
daggy4 Re: Pytanie techniczne o Coco Mademoiselle 13.02.07, 10:12 akurat mam inne wrazenie niz mp23, bo wedlug mnie edp jest trwalsza od edt i ma intensywniejszy zapach Odpowiedz Link
jarka63 Re: Pytanie techniczne o Coco Mademoiselle 13.02.07, 17:12 Edt zdecydowanie mniej trwała i dla mnie to zupełnie inny zapach. Odpowiedz Link
basiaplewik Re: Pytanie techniczne o Coco Mademoiselle 13.02.07, 20:30 edt to szyprowo-owocowy - (ten jest bardziej krystaliczno-świeży) edp to szyprowo -kwiatowo zapach(ten wchodzi w orientalne klimaty) - ja czuję różnicę ;) Odpowiedz Link
mangos Re: Pytanie techniczne o Coco Mademoiselle 13.02.07, 21:43 Może jednak nie będzie tak źle z trwałością edt? Odpowiedz Link
basiaplewik Re: Pytanie techniczne o Coco Mademoiselle 14.02.07, 06:55 trwałość obu jest bdb! różnica jest jedynie (w sumie i tak niewielka) w zapachu! Odpowiedz Link
wild_daffodil pytanie do posiadaczek CM EDP 14.02.07, 14:58 Czy faktycznie jest tak, jak rotez podaje w opisie swojej aukcji, ze tylko oryginalne perfumy CM maja wygrawerowany numer seryjny z tylu butelki? napisalam do jednej sprzedajacej na allegro, zapewnia mnie o oryginalnosc perfum, ale wspomina o nalepce z tylu z numerem, wygrawerowane natomiast maja byc dane na spodzie: EDP,pojemnosc etc. Co o tym myslicie? Odpowiedz Link
m23p31 Re: pytanie do posiadaczek CM EDP 14.02.07, 15:23 moja edp. ma wygrawerowane numery z tylu, na dole. Odpowiedz Link
seria Re: pytanie do posiadaczek CM EDP 14.02.07, 16:14 Miałam kilka butelek edp, trwałość wspaniała. Testowałam poprzez psik na nadgarstek dla porównania edp i edt, i edt ulatnia sie w ciągu chyba godziny! Odpowiedz Link
mangos Re: pytanie do posiadaczek CM EDP 14.02.07, 16:29 Jestem załamana:( Choć może akurat na mnie edt nie bedzie az tak ulotne... Odpowiedz Link
teparatres Re: pytanie do posiadaczek CM EDP 14.02.07, 19:29 Moje maja wygrawerowane dane wylacznie na spodzie, ale numeru seryjnego brak. Raczej nigdy nie mialy nalepki z nr seryjnym z tylu butelki, za to widze nr serii na spodzie pudelka. Ich oryginalnosci moge byc absoulutnie pewna, bo kupowalam je w samolocie. Odpowiedz Link
teparatres Re: pytanie do posiadaczek CM EDP 14.02.07, 20:00 Numer seryjny rzeczywiscie znajduje sie z tylu butelki, na samym dole, na srodku. Trudno go dojrzec, bo jest wlasnie delikatnie wygrawerowany, zadnych naklejek nie ma. Odpowiedz Link
daggy4 Re: pytanie do posiadaczek CM EDP 15.02.07, 09:42 no wlasnie trudo go dojrzec, bo wczoraj wieczorem sprawdzilam, z ciekawosci, po przeczytaniu wpisu, ktory wspominal o numerze, ale nie bylam, az taka skrupulatna. pod spodem butelki sa wygrawerowane informacje o pojemnosci, nazwie, firmie. Odpowiedz Link
daggy4 Re: pytanie do posiadaczek CM EDP 16.02.07, 09:29 faktycznie jest czterocyfrowy numer Odpowiedz Link
gonitwa Re: pytanie do posiadaczek CM EDP 14.02.07, 19:53 U mnie numer seryjny jest wygrawerowany z tyłu butelki, na dole, na środku. Dane na spodzie butelki również są wygrawerowane. Nie przypominam sobie zresztą, by na którejkolwiek buteleczce Chanel jaką kiedykolwiek miałam, była naklejka. Co do trwałości, niestety nie mam porównania, bo zwykle kupuję edp, jeśli tylko jest możliwość wyboru. Ale może nie będzie tak źle, zapachy Chanel są naprawdę bardzo trwałe.:) Odpowiedz Link
kenzoania do Mangos:) 15.02.07, 09:53 moja edp też ma wygrawerowany numer seryjny z tyłu na dole. Nie martw się Małgosiu na zapas, przyjdzie za niedługo, przetestujesz i sama się przekonasz jak leży na Tobie;)ale tak jak piszą dziewczyny Chanel charakteryzuje się trwałością więc i z tą edt też tak musi być i już:) Pozdrawiam Odpowiedz Link
mangos Re: do Mangos:) 16.02.07, 09:40 Czekam, przesyłka nadana przedwczoraj,może dziś będzie. Swoją drogą, PP ma chyba znów jakies opóźnienia, nie zauważyliście? Na paczki czekam od piątku i nic. Czyżby walentynkowy szał?;) Odpowiedz Link
dixi Re: Pytanie techniczne o Coco Mademoiselle 16.02.07, 09:46 tak czytam Wasze wpisy i zastanawiam sie, czyzby nadchodzily lepsze czasy dla Coco Mlle ?? nosilam ten zapach, gdy jeszcze byl nowoscia, a na bazarach i w rozlewniach jeszcze o nim nie slyszeli; podobal sie zarowno mnie, jak i otoczeniu, duzym plusem byla trwalosc, o ktora bardzo trudno na moje j skorze, ktorej zapachy zwyczajnie "nie trzymaja sie" ; dawkowalam wiec bardzo oszczednie i nawet nie zuzylam w polowie swojego flakonika, poszedl w lepsze ręce gdy zapachu Coco M. tudziez innych madmuazelli zrobilo sie zbyt duzo wszedzie... hmmm, moze by tak rozwazyc powrot po latach ?? Odpowiedz Link
mangos Re: Pytanie techniczne o Coco Mademoiselle 16.02.07, 10:00 Ja już od dawna nie czuję Coco Mademoiselle na "moich" ulicach. Tu, na wsi, to zapach jak najbardziej bezpieczny, nieznany wręcz, nigdy nie był tak popularny jak np. Euphoria obecnie. Rekordy popularności i tak bije Chanel 5. Każda modna pani, bez względu na wiek, używa tu "tych perfumów".;P Zatem kupiłam i wyczekuję z niecierpliwością. Odpowiedz Link
dixi Re: Pytanie techniczne o Coco Mademoiselle 16.02.07, 10:15 w takim razie co wies, to obyczaj... na ulicach mojej wsi jakies 2 lata temu nie czulo sie nic poza Mlle i spalinami :) teraz fakycznie Mlle czuje rzadko, popularnosc zyskaly inne hity, moze tez Euphoria ale przyznam sie ze nie znam wiec nie wiem... Odpowiedz Link
m23p31 Re: Pytanie techniczne o Coco Mademoiselle 16.02.07, 12:35 tak, tak być może, że zapachy po czasie masówki, warte sa dopiero zainteresowania. No bo kto by przypuszczał, ze taki Dune czy Poison, czy co tam jeszcze, aa Classique JPG na przyklad, były zapachami, ktore lawinowo zasypywały nas z zachodu i co druga miała u siebie:) Odpowiedz Link
mangos Re: Pytanie techniczne o Coco Mademoiselle 16.02.07, 12:32 Mam już edt. Zapach wydaje mi się dość lekki i przestrzenny ale nie mam porównania z edp w tym momencie. Duzo kwiatów na początku, aż byłam zaskoczona , spodziewałam się większego orientu. Odpowiedz Link
mangos Wygląd edt 17.02.07, 14:56 Napis Coco Mademoiselle na mojej 50tce nie znajduje się w kwadraciku tak jak tu: www.allegro.pl/item163984374_chanel_coco_mademoiselle_edt_50ml_orgina.html co jest grane?:/ Odpowiedz Link
mangos Moje wyglądaja dokładnie tak: 17.02.07, 14:57 www.allegro.pl/item167376685_chanel_coco_mademoiselle_edt_50_ml_oryginal.html Odpowiedz Link