Dodaj do ulubionych

Pytanie techniczne o Coco Mademoiselle

12.02.07, 18:00
Kiedyś już o tym było,ale nie umiem znaleźć wątku. Czy wersja edt rózni się od edp trwałoscią? Na czym w ogóle polegają różnice między w/w.
Z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • m23p31 Re: Pytanie techniczne o Coco Mademoiselle 12.02.07, 18:40
      miałam kiedys edt., dzis dotarla edp. Mysle, ze trwalosc i jednej i drugiej
      wersji jest podobna. Woda perfumowana, jest spokojniejsza, elegantsza. W
      przeciwienstwie do wody toaletowej nie swidruje w nosie, nie wibruje az tak
      bardzo, jest aksamitna. Poza tym w edt. jest duzo owocow, jest rowniez
      drazniaca nuta, na ktora nie mialam ochoty. W edp. czuc wiecej kwiatow, czuje
      roze, podobna do tej w Stelli Sheer 2005. Roznica dla "czlowieka z zewnatrz"
      jest niezauwazalna, gdyz obydwu wersjom towarzyszy bardzo podobna jakas nuta
      glowna, ktora stala sie wizytowka Coco Mademoiselle.
    • mangos Re: Pytanie techniczne o Coco Mademoiselle 13.02.07, 08:40
      Przy okazji pytam o oryginalnośc tego:
      www.allegro.pl/item164401529_chanel_coco_mademoiselle_eau_de_parfum_100ml.html
      Umieszczam tutaj ,licze na szybka odpowiedź:)
      • m23p31 Re: Pytanie techniczne o Coco Mademoiselle 13.02.07, 08:53
        hmm... niby duzo komentarzy, ale ja bym nie ryzykowala. Za duza roznica w
        cenie, ja zaplacilam wiecej za 35 ml u roteza.
        • mangos Re: Pytanie techniczne o Coco Mademoiselle 13.02.07, 08:55
          Własnie tez się boję. Waham się pomiędzy edt u szarawy ( 50 ml) a 35 edp u Roteza własnie.
          • m23p31 Re: Pytanie techniczne o Coco Mademoiselle 13.02.07, 08:59
            Rotez w swojej aukcji umiescil info, jakie sa dowody na oryginalnosc, m.in.
            szklany korek i numer seryjny z tylu. Wiele razy widzialam podroby tego
            zapachu, widac po butelce od razy. Poza tym setki kosztuja ok. 280 zl!
            • mangos Re: Pytanie techniczne o Coco Mademoiselle 13.02.07, 09:02
              Kupiłam edt u Szarawy- przewazyły komentarze.Poza tym ktoś kiedyś polecał, mam nadzieję,że nie będę zawiedziona.
              Dziękuję Wam:)
              PS. Tak, właśnie- cena za setke wydaje się podejrzanie niska.
              • mangos Re: Pytanie techniczne o Coco Mademoiselle 13.02.07, 09:06
                Mari,boje sie tylko jednego- czy woda bedzie trwała? Diamatralnie np róznią sie według mnie J'adore edp i edt- pierwsze utrzymują się długo , drugie są bardzo ulotne.
                • m23p31 Re: Pytanie techniczne o Coco Mademoiselle 13.02.07, 09:08
                  woda toaletowa, wlasnie przez te swidrujaca nute, rowniez jest bardzo trwala.
                  Zreszta szanele maja to do siebie;P
                  • mangos Re: Pytanie techniczne o Coco Mademoiselle 13.02.07, 09:14
                    Teraz pozostaje tylko wpłacić i czekać na przesyłkę. Zdam relację.
                    PS. Chyba mi odbiło;)
      • kenzoania Re: Pytanie techniczne o Coco Mademoiselle 13.02.07, 08:54
        według mnie wygląda w poprządku:)
    • daggy4 Re: Pytanie techniczne o Coco Mademoiselle 13.02.07, 10:12
      akurat mam inne wrazenie niz mp23, bo wedlug mnie edp jest trwalsza od edt i ma
      intensywniejszy zapach
    • jarka63 Re: Pytanie techniczne o Coco Mademoiselle 13.02.07, 17:12
      Edt zdecydowanie mniej trwała i dla mnie to zupełnie inny zapach.
    • basiaplewik Re: Pytanie techniczne o Coco Mademoiselle 13.02.07, 20:30
      edt to szyprowo-owocowy - (ten jest bardziej krystaliczno-świeży) edp to
      szyprowo -kwiatowo zapach(ten wchodzi w orientalne klimaty) - ja czuję różnicę ;)
    • mangos Re: Pytanie techniczne o Coco Mademoiselle 13.02.07, 21:43
      Może jednak nie będzie tak źle z trwałością edt?
      • basiaplewik Re: Pytanie techniczne o Coco Mademoiselle 14.02.07, 06:55
        trwałość obu jest bdb! różnica jest jedynie (w sumie i tak niewielka) w zapachu!
        • wild_daffodil pytanie do posiadaczek CM EDP 14.02.07, 14:58
          Czy faktycznie jest tak, jak rotez podaje w opisie swojej aukcji, ze tylko
          oryginalne perfumy CM maja wygrawerowany numer seryjny z tylu butelki?
          napisalam do jednej sprzedajacej na allegro, zapewnia mnie o oryginalnosc
          perfum, ale wspomina o nalepce z tylu z numerem, wygrawerowane natomiast maja
          byc dane na spodzie: EDP,pojemnosc etc. Co o tym myslicie?
          • m23p31 Re: pytanie do posiadaczek CM EDP 14.02.07, 15:23
            moja edp. ma wygrawerowane numery z tylu, na dole.
            • seria Re: pytanie do posiadaczek CM EDP 14.02.07, 16:14
              Miałam kilka butelek edp, trwałość wspaniała. Testowałam poprzez psik na
              nadgarstek dla porównania edp i edt, i edt ulatnia sie w ciągu chyba godziny!
              • mangos Re: pytanie do posiadaczek CM EDP 14.02.07, 16:29
                Jestem załamana:( Choć może akurat na mnie edt nie bedzie az tak ulotne...
          • teparatres Re: pytanie do posiadaczek CM EDP 14.02.07, 19:29
            Moje maja wygrawerowane dane wylacznie na spodzie, ale numeru seryjnego brak.
            Raczej nigdy nie mialy nalepki z nr seryjnym z tylu butelki, za to widze nr
            serii na spodzie pudelka. Ich oryginalnosci moge byc absoulutnie pewna, bo
            kupowalam je w samolocie.
            • teparatres Re: pytanie do posiadaczek CM EDP 14.02.07, 20:00
              Numer seryjny rzeczywiscie znajduje sie z tylu butelki, na samym dole, na
              srodku. Trudno go dojrzec, bo jest wlasnie delikatnie wygrawerowany, zadnych
              naklejek nie ma.
              • daggy4 Re: pytanie do posiadaczek CM EDP 15.02.07, 09:42
                no wlasnie trudo go dojrzec, bo wczoraj wieczorem sprawdzilam, z ciekawosci, po
                przeczytaniu wpisu, ktory wspominal o numerze, ale nie bylam, az taka
                skrupulatna.
                pod spodem butelki sa wygrawerowane informacje o pojemnosci, nazwie, firmie.
                • daggy4 Re: pytanie do posiadaczek CM EDP 16.02.07, 09:29
                  faktycznie jest czterocyfrowy numer
          • gonitwa Re: pytanie do posiadaczek CM EDP 14.02.07, 19:53
            U mnie numer seryjny jest wygrawerowany z tyłu butelki, na dole, na środku. Dane
            na spodzie butelki również są wygrawerowane. Nie przypominam sobie zresztą, by
            na którejkolwiek buteleczce Chanel jaką kiedykolwiek miałam, była naklejka.

Co do trwałości, niestety nie mam porównania, bo zwykle kupuję edp, jeśli tylko
            jest możliwość wyboru. Ale może nie będzie tak źle, zapachy Chanel są naprawdę
            bardzo trwałe.:)
            • kenzoania do Mangos:) 15.02.07, 09:53
              moja edp też ma wygrawerowany numer seryjny z tyłu na dole.
              Nie martw się Małgosiu na zapas, przyjdzie za niedługo, przetestujesz i sama
              się przekonasz jak leży na Tobie;)ale tak jak piszą dziewczyny Chanel
              charakteryzuje się trwałością więc i z tą edt też tak musi być i już:)
              Pozdrawiam
              • mangos Re: do Mangos:) 16.02.07, 09:40
                Czekam, przesyłka nadana przedwczoraj,może dziś będzie.
                Swoją drogą, PP ma chyba znów jakies opóźnienia, nie zauważyliście? Na paczki czekam od piątku i nic. Czyżby walentynkowy szał?;)
    • dixi Re: Pytanie techniczne o Coco Mademoiselle 16.02.07, 09:46
      tak czytam Wasze wpisy i zastanawiam sie, czyzby nadchodzily lepsze czasy dla
      Coco Mlle ?? nosilam ten zapach, gdy jeszcze byl nowoscia, a na bazarach i w
      rozlewniach jeszcze o nim nie slyszeli; podobal sie zarowno mnie, jak i
      otoczeniu, duzym plusem byla trwalosc, o ktora bardzo trudno na moje j skorze,
      ktorej zapachy zwyczajnie "nie trzymaja sie" ;
      dawkowalam wiec bardzo oszczednie i nawet nie zuzylam w polowie swojego
      flakonika, poszedl w lepsze ręce gdy zapachu Coco M. tudziez innych madmuazelli
      zrobilo sie zbyt duzo wszedzie...
      hmmm, moze by tak rozwazyc powrot po latach ??
      • mangos Re: Pytanie techniczne o Coco Mademoiselle 16.02.07, 10:00
        Ja już od dawna nie czuję Coco Mademoiselle na "moich" ulicach. Tu, na wsi, to zapach jak najbardziej bezpieczny, nieznany wręcz, nigdy nie był tak popularny jak np. Euphoria obecnie. Rekordy popularności i tak bije Chanel 5. Każda modna pani, bez względu na wiek, używa tu "tych perfumów".;P
        Zatem kupiłam i wyczekuję z niecierpliwością.
        • dixi Re: Pytanie techniczne o Coco Mademoiselle 16.02.07, 10:15
          w takim razie co wies, to obyczaj... na ulicach mojej wsi jakies 2 lata temu
          nie czulo sie nic poza Mlle i spalinami :) teraz fakycznie Mlle czuje rzadko,
          popularnosc zyskaly inne hity, moze tez Euphoria ale przyznam sie ze nie znam
          wiec nie wiem...
          • m23p31 Re: Pytanie techniczne o Coco Mademoiselle 16.02.07, 12:35
            tak, tak być może, że zapachy po czasie masówki, warte sa dopiero
            zainteresowania. No bo kto by przypuszczał, ze taki Dune czy Poison, czy co tam
            jeszcze, aa Classique JPG na przyklad, były zapachami, ktore lawinowo
            zasypywały nas z zachodu i co druga miała u siebie:)
    • mangos Re: Pytanie techniczne o Coco Mademoiselle 16.02.07, 12:32
      Mam już edt. Zapach wydaje mi się dość lekki i przestrzenny ale nie mam porównania z edp w tym momencie. Duzo kwiatów na początku, aż byłam zaskoczona , spodziewałam się większego orientu.
    • mangos Wygląd edt 17.02.07, 14:56
      Napis Coco Mademoiselle na mojej 50tce nie znajduje się w kwadraciku tak jak tu:
      www.allegro.pl/item163984374_chanel_coco_mademoiselle_edt_50ml_orgina.html
      co jest grane?:/
    • mangos Moje wyglądaja dokładnie tak: 17.02.07, 14:57
      www.allegro.pl/item167376685_chanel_coco_mademoiselle_edt_50_ml_oryginal.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka