Dodaj do ulubionych

Allegro- Pytania o sprzedawców - część 2

04.01.08, 11:10
Tworze nowy watek z odnosnikiem do gory forum- bedzie latwiej go
czytac i odpowiadac na posty.
Poprzednia czesc:
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15707&w=26851244
Obserwuj wątek
    • iron_sabbath UBV u Piwo81 22.01.08, 13:28
      Witajcie,
      jestem na Gazecie nowa, część z Was zna mnie jednak z forum Wizaż.pl pod nickiem
      Sabbath.
      Zarejestrowałam się, ponieważ uznałyśmy podczas dyskutowania tematu na Wizażu,
      że dobrze będzie, jeżeli jako strona opiszę sprawę osobiście.

23 grudnia 2007 nabyłam na aukcji u użytkownika Piwo81 Un Bois Vanille Lutensa.
      Po otrzymaniu towaru okazało się, że zapach jest zmieniony - to znaczy nie
      śmierdzący, ale inny, niż być powinien, dysponowałam UBV świeżym do porównania.
      Trudno mi było w to uwierzyć, jednak po drugim teście w odstępie 2 dni uznałam, że:
      - otwarcie jest nieco bardziej cierpkie, niż powinno
      - zapach jest mniej gęsty, mniej słodki
      - rozwija się mniej aksamitnie, z ledwo wyczuwalną goryczką
      - trwałość jest bardzo mizerna (co w przypadku UBV niepojęte)
      Więcej nie pamiętam - to było parę tygodni temu.

Zadzwoniłam do sprzedającego informując go bardzo grzecznie, że zapach jest
      zmieniony i że prawdopodobnie albo jest przeterminowany, albo był przechowywany
      w niewłaściwych warunkach. Poprosiłam o możliwość zwrotu.
      Pan najpierw powiedział, że zwrot jest niemożliwy, bo on dziś wyjeżdża i go nie
      będzie. Potem zaproponował, żebym mu przywiozła butelkę do Sosnowca. Kiedy
      oświadczyłam, że mogę to zrobić, ale po południu uznał, że to za późno.
      Zaproponował, że opuści cenę do ceny zakupu, czyli o sto złotych. Uznałam, że po
      nic mi kosztujące 200 złotych perfumy, które nie pachną tak, jak powinny.
      Nalegałam na zwrot i ostatecznie zgodziliśmy się, że wyślę perfumy za pobraniem
      dziewczynie pana Piwo.
      Wysłałam, pieniądze zostały mi zwrócone, po czym zepsute perfumy zostały
      ponownie wystawione na Allegro, a na moim koncie pojawił się negatyw sugerujący,
      że inwestując 300 złotych i tracąc na tym 30 kupiłam owe perfumy wyłącznie po
      to, żeby użyć ich na Sylwestra i oddać. Hmmm...
      W odpowiedzi na mojego negatywa Pan napisał, że miałam oddać towar nieruszany -
      w jakiż wówczas sposób miałabym dowiedzieć się, że zapach nie był taki, jak
      powinien? Ubytek, kiedy wysyłałam flakon wynosił ok 2 ml.

Ze sprawy wynika po pierwsze - że możliwość zwrotu u Piwo rzeczywiście jest, ale
      wiąże się z zemstą w postaci negatywa.
      Po drugie zaś, że człowiek ten wiedząc, że perfumy są felerne wystawia je na aukcji.

Dopuszczam możliwość, że nie opisałam sprawy wystarczająco jasno, a także fakt,
      że moja wiarygodność jest niewielka. Myślę, że Dziewczyny udzielające się także
      na Wizażu zechcą potwierdzić moją tożsamość i fakt, że o zapachach SL mogę co
      nieco wiedzieć.

Link do aukcji:
      allegro.pl/show_item.php?item=287964794
      Lojalnie uprzedzam: wystawione aktualnie na aukcji Piwo81 UBV to zwrócony przeze
      mnie zepsuty egzemplarz.

• irkax Re: UBV u Piwo81 22.01.08, 13:47
        Znam Sabbath z perfumowego forum wizażu.
        Jej wiedza na temat perfum przyćmiłaby niejednego profesjonalnego "perfumiarza".
        Historię jej zakupu UBV u Piwo81 znam i muszę przyznać, że sposób, w jaki
        sprzedawca "załatwił" sprawę jest dla mnie oburzający.
        Nie dość, że ponownie wystawił na aukcję perfumy, o których wiedział, że coś
        jest z nimi nie w porządku, to jeszcze bezczelnie wystawił Sabbath negatywa.
        A sam pisze na swoich aukcjach, że zwrot jest u niego możliwy.
        To ja dziękuję za taką możliwość okupioną potem negatywem.
        Tak nie postępuje profesjonalny sprzedawca.
        U mnie ten "pan" ląduje na czarnej liście.
      • zoe125 Re: UBV u Piwo81 22.01.08, 13:56
        Ja na gazecie udzielam się rzadko, natomiast na Wizażu loguję się jako Aggie125.

Sabbath opisywała już całą sprawę z owym panem Piwo, a jedna z Wizażanek opisze
        zapewne również swoje wrażenia po wymianie maili z owym "panem" (ręce opadają).

A Sabbath na Wizażu cieszy się opinią uczciwej i słownej osoby, organizuje
        wspólne zakupy i jakoś wszystko szlo sprawnie, bez żadnych kłótni czy o
        pieniądze, czy o terminowość wysyłki.

Niestety, kultura pana Piwo pozostawia wiele do życzenia. Jeden z jego Lutkow też...
      • jop Re: UBV u Piwo81 22.01.08, 14:43
        Cóż, ja mogę tylko potwierdzić wiarygodność osoby, która opisała tę
        historię - znam ją osobiście, jest poważną kupującą, na pewno nie
        robiłaby numerów ze zwrotem bez powodu i zna się doskonale na
        Lutensach.
      • born2bwild Re: UBV u Piwo81 22.01.08, 14:47
        Hej :) Również przybywam z wizażu, egzystuję tam pod nikiem Lea93 i
        stwierdziłam, że chętnie i tutaj opiszę swoje wrażenia co do poziomu kultury i
        intelektu pana Piwo81. Otóż z ciekawości niedawno napisałam maila do pana
        Rafała, ponieważ miałam kilka wątpliwości co do jego aukcji. Myślę, że
        najwygodniej będzie gdy wkleję tutaj mojego maila do pana Piwo i odpowiedź na
        niego :)
        "Witam,
        mam kilka wątpliwości dotyczących Pańskich aukcji :) Po pierwsze, wzmianka o
        tym, coby tester cechowała dłuższa trwałość niż normalny produkt, to już dawno
        obalony mit. Zawartość flakonika testerowego NICZYM nie różni się od zawartości
        produktu. Tak więc uważam iż wypadałoby usunąć ten wpis z aukcji, gdyż może on
        wprowadzać w błąd użytkowników :). Po drugie, tak bardziej przy okazji, forma
        perfum, perfuma i tym podobne nie istnieją w poprawnej polszczyźnie, perfumy
        występują tylko w liczbie mnogiej tak jak spodnie czy nożyczki :). Po trzecie, w
        opisie każdej Pańskiej aukcji widnieje wzmianka, iż nigdy nie zdażyło się Panu,
        żeby ktoś był niezadowolony z produktu - komentarze jednak mówią zupełnie co
        innego, więc jak to jest? Na pewno wszyscy byli zadowoleni? Kolejną wątpliwość
        mam co do wystawionej ponownie wody Un Bois Vanille - poprzednia kupująca po
        porównaniu z, na pewno świeżym, UBV stwierdziła, że oferowany przez Pana produkt
        jest przeterminowany. Nie sądze by się myliła czy robiła sobie jaja - jest jedną
        ze znawczyń perfum, znam ją z wizażu (wizaż.pl) gdzie napisała już mnóstwo
        postów i recenzji perfum i w temacie jest naprawdę oblatana, więc jeśli ktoś kto
        zna się na perfumach tak jak Ona, stwierdza, że z jakimś zapachem jest coś nie
        tak - jestem pewna, że to prawda. Czy jeśli ktoś miał jakieś wątpliwości co do
        konkretnego flakonu perfum, fair w stosunku do nieświadomych Allegrowiczów jest
        wystawić ten zapach ponownie na aukcję? Nie sądzę. Szczególnie biorąc pod uwagę,
        że jeśli ktoś już kupuje perfumy S. Lutensa, to nie jest, że tak powiem, laikiem
        w tej dziedzinie, tylko uwielbia perfumy i interesuje się nimi od pewnego
        czasu, gdyż Lutens nie produkuje zapachów, które można znaleźć na półkach
        Sephory czy Douglasa i nie są one tak łatwo dostępne. Ktoś taki, znający zapach
        UBV, będzie wręcz zrozpaczony, gdy zamiast wyczekiwanej, świeżuteńkiej i
        idealnej flachy UBV, otrzyma coś o zdecydowanie gorszej trwałości i
        intensywności, większej cierpkości
        zapachu... Proponuję przemyśleć sprawę, bo trochę smutno gdy ponownie na aukcję
        trafiają perfumy prawdopodobnie przeterminowane, a ktoś nieświadom tego,
        uradowany możliwością zakupu UBV, może się na to naciąć... A później pozostaje
        tylko niesmak i smutek, a chyba nie takie chce Pan pozostawiać wrażenie?
        Pozdrowienia, Kasia."
        i jakże wyczerpująca odpowiedź pana Rafała:
        "Witam
        Cóż gdyby głupota bolała to by się Pani zastanowiła co pisze :) Tylko
        winni
        się tłumaczą :) albo piszą tak wyczerpujące e-maile :)
        Pozdrawiam Rafał"

nie skomentuję nawet, bo cóż mogę rzec? ręce, nogi i inne ewentualne kończyny
        opadają...

Pozdrowienia.
        • piwo1981 Re: UBV u Piwo81 25.03.08, 22:35
          Witam wszystkich.
          Wcześniej nie miałem szansy odpowiedzieć na te oskarżenia. Ocena
          nieświeżości tegoż zapachu SL UBV to subiektywna ocena tej tylko
          Pani. Sprzedałem kilkadziesiąt egzemplarzy Lutensów i nikt nigdy nie
          podważał ich "terminu do użycia". Niejednokrotnie kupowały osoby,
          które zajmują się kolekcjonowaniem perfum i też, znające się na
          rzeczy. Zawsze były zadowolone. Mój pierwszy negatywny komentaż,
          którego mogłem uniknąć ale bardzo nie lubię kiedy ktoś mnie
          okłamuje. Pani była niezadowolona i nie było problemu mogła zwrócić
          towar. Według tego co ustaliłem z Panią Iron2004 miała odesłać
          perfumy po dwóch testach - raczej niezauważalne dla oka. Jak dla
          mnie to żużycie raczej wskazywało na 30 "testów". Prawie 1/10 perfum
          została zużyta do "testowania".
          I tylko i wyłącznie za to jest negatyw - za odesłanie towaru w dużej
          części zużytego kłamiąc że praktycznie się nie używało. A komentaż
          odwetowy to ja dostałem a nie ta Pani. Pani towar zwróciła i dostała
          pieniądze spowrotem, a ja dostałem zwrot w postaci niekompletnego
          towaru. Pani Iron2004 i Jej urażonej dumie polecam troszeczkę
          samokrytycyzmu bo wypisuje Pani i "uprzejmie donosi" na różnych
          forach na temat mojej kultury a sama Pani odsyła niekompletny towar
          mając przeświadczenie, że skoro wysyłka za pobraniem to po otwarciu
          paczki i tak będzie za późno bo listonosz już dla Pani pieniądze
          zabrał. I nie będę tutaj wzywał kolegów i koleżanek, żeby mnie
          popierali na tym forum jak Pani ma to w zwyczaju. Jest wiele osób,
          które kupiły ode mnie nie jeden produkt i zawsze były zadowolone.
          Pozdrawiam czytających.
          Piwo81
          • iron_sabbath Re: UBV u Piwo81 30.03.08, 06:38
            Z wątpliwą przyjemnością odpowiem na Pana zarzuty.

Po pierwsze moja OCENA ZAPACHU jest subiektywna jedynie o tyle, o ile każde
            postrzeganie zmysłowe takim jest.
            Miał pan o tyle dużego pecha, że nie tylko znam zapach dobrze, ale dysponowałam
            "egzemplarzem porównawczym", więc mogłam sprawdzić różnice.

Po drugie, kontaktowałam się z nową nabywczynią zapachu i uzyskałam od Niej
            następującą informację:
            - zapachu nie zna, trwałość jest bardzo słaba ale i tak Jej się podoba.
            Czyli dokładnie tak, jak przewidywałam, osoba nie znająca zapachu może się nie
            zorientować.
            Jednak opinia o kiepskiej trwałości nabytych u Pana perfum jest jednoznacznym
            dowodem na to, że coś jest nie tak. Można bowiem nie być miłośnikiem UBV, ale
            krótkiego żywota im zarzucić nie można.

Druga poruszona przez Pana kwestia to UBYTEK we flakonie.

Najpierw w odpowiedzi na mój negatyw napisał Pan, że obiecywałam zwrot
            kompletnego towaru, co jest oczywistym kłamstwem. Skąd miałabym wiedzieć, że
            zapach jest niewłaściwy, gdybym go nie użyła?

Potem sprzedał pan te same perfumy jako "testowane".
            Teraz zaś zrobiła się z tego 1/10 flakonu?

Naprawdę sądzi Pan, że kombinowałabym z inwestowaniem trzystu złotych i
            ponoszeniem kosztów wysyłki tylko po to, żeby (jak sugeruje Pan w wystawionym mi
            komentarzu) wyperfumować się na imprezę sylwestrową?!

Toż w takiej sytuacji łatwiej by mi było nabyć na Allegro próbkę lub atomizerek
            z perfumami (którego koszt jest podobny i nie wymaga inwestowanie 300 zł).

W kwestii ZWROTU TOWARU również mija się Pan z prawdą.
            Proponowałam najpierw przesyłkę i przelew na konto, na którą to opcję nie
            zgodził się Pan twierdząc, że nie będzie mógł wysłać przelewu po odebraniu
            paczki z powodu rychłego wyjazdu.
            Zaproponowałam wówczas spotkanie i osobisty zwrot towaru (ja mieszkam w
            Katowicach, pan w Sosnowcu), niestety jedyna opcja, która Panu odpowiadała to
            ta, żebym przywiozła Panu towar tego samego dnia, w którym rozmawialiśmy i to
            koniecznie przed piętnastą, co jest dla normalnie pracującego człowieka awykonalne.
            jakiż więc miałam wybór?
            Odesłałam perfumy Pana dziewczynie.

I wreszcie pozwolę sobie wyjaśnić Panu dlaczego zdecydowałam się "wypisać" tutaj
            tę zajmującą historię.
            Może i nie zrobiłabym tego, gdyby nie fakt, że WIEDZĄC O TYM, ŻE PRODUKT JEST
            FELERNY WYSTAWIŁ GO PAN PONOWNIE NA AUKCJI ZATAJAJĄC TĘ INFORMACJĘ w jej opisie.

Na drugim forum zaś pisałam o tym także dlatego, że jego użytkownicy doskonale
            wiedzieli, jak marzyłam o własnym flakonie tego zapachu, jak bardzo cieszyłam
            się, gdy go kupiłam i o tym, jak bardzo przykro mi było, kiedy okazało się, że
            ktoś mi sprzedał bubel. :-(
            • piwo1981 Re: UBV u Piwo81 31.03.08, 23:16
              Tak jak pisałem już wcześniej mówiła Pani że zrobiła dwie próby. A
              ubytek był spory 4-5 ml to przecież około 10% z flakonu 50
              mililitrowego. Psikając dwa razy nie ma możliwości żeby użyć taką
              ilość. To że akurat wyjeżdżałem na dłuższy okres to zbieg
              okoliczności i wcale nie naciskałem Pani żeby mi Pani przywoziła te
              perfumy tylko zaproponowałem. Nie jestem zwolennikiem odbierania
              jakichkolwiek zwrotów w przesyłce pobraniowej i nie pomyliłem się.
              To że wystawiłem ponownie te perfumy było poparte opinią mojej
              przyjaciółki, która nie urągając Pani wiedzy zjadła zęby na
              perfumach. A Pani od razu przedstawia mnie w najgorszym świetle, że
              kogoś z premedytacją chciałem oszukać. Sprzedając cokolwiek niestety
              trzeba się liczyć z tym, że zawsze znajdzie się ktoś niezadowolony.
              Przykro mi, że akurat Pani jest tą osobą. Pozostaje mi ze swojej
              strony życzyć Pani samych udanych zakupów i miłego siedzenia przed
              monitorem i oczerniania mojej osoby. To ostatnia moja jakakolwiek
              polemika z Panią na ten temat.
              • iron_sabbath Re: UBV u Piwo81 02.04.08, 05:48
                Proszę uwierzyć, że mnie również jest przykro, że to ja jestem osobą, której
                przydarzyła się ta niemiła historia.

Rozumiem, że klientka, której sprzedał Pan towar będący olejkiem jako wodę
                toaletową, a potem wystawił negatywa w odwecie za neutrala też była sama jest
                sobie winna?

Widzi Pan, nie zajmuję się kolekcjonowaniem perfum. Gdyby chodziło mi o
                kolekcjonowanie, być może oryginalna butelka, nawet z niewłaściwie pachnącą
                zawartością, by mi wystarczyła.
                Przyjemność sprawia mi używanie perfum, nie "manie". I dlatego zależało mi na
                zapachu.

I tym optymistycznym akcentem kończę swój niewesoły post.

• piwo1981 Re: UBV u Piwo81 05.04.08, 23:40
                  Witam ponownie
                  Zaczyna mnie Pani denerwować. Nie zna Pani sprawy a bardzo głupio
                  komentuje.
                  Odnośnie Pani której rzekomo sprzedałem olejek zamiast wody
                  toaletowej to już wyjaśniam. Produkt był wyraźnie opisany, wraz ze
                  zdjęciem. Był umieszczony w kategorii wody perfumowane ale tylko
                  dla większego forum oglądających, i dla faktu że to był olejek
                  perfumowany. Jak dla mnie to coś więcej niż olejek. Huile parfumee -
                  to raczej nie jest ani woda perfumowana ani toaletowa. A tak właśnie
                  było napisane. Jeśli się czegoś nierozumie to wydaje mi się że
                  powinno się najpierw zapytać zanim się zalicytuje, mail nie kosztuje
                  a nie potem mieć wielkie pretensje. Zaproponowałem dwie opcje zwrot
                  towaru lub obniżenie ceny do minimalnej jakiej mogłem. A wcale nie
                  musiałem tego robić. Tylko fakt umieszczenia przedmiotu w innej
                  kategorii skłonił mnie do tego żeby obniżyć cenę. Pani wybrała tę
                  drugą opcję. Zwróciłem pieniądze. A negatywny komentarz był za
                  wyjątkową bezczelność tej Pani, próby jakiegoś szantażu i bardzo
                  nierzetelną informację na temat okoliczności tegoż zakupu w
                  komentarzu wystawionym przez tą Panią.
                  I drażni mnie fakt Pani zachowania. Jak Pani nie zna sprawy to
                  proszę się nie wypowiadać na ten temat. Idąc tym tropem podejrzewam
                  że podobnie zna się Pani na perfumach
                  • iron_sabbath Re: UBV u Piwo81 07.04.08, 04:32
                    Mam Pan pecha, Panie Piwo.
                    Tak się składa, że miłośnicy perfum często znają się między sobą.
                    Znam więc sprawę, o której Pan pisze i znam Osobę, którą Pan tu oczernia.
                    A ponieważ Osoba ta zagląda tu dość rzadko - uznałam, że warto zwrócić Jej uwagę
                    na to, jak to jedyny sprawiedliwy naprawiacz świata Piwo81 postanowił wszem i
                    wobec obwieścić, że swoim negatywem ukarał przykładnie kolejną bezczelną
                    miłośniczkę perfum. Taki prawie Kapitan Ameryka z Pana. ;-)
                    • piwo1981 Re: UBV u Piwo81 07.04.08, 20:05
                      No właśnie zna Pani wersję swojej koleżanki i razem stanowicie
                      kółeczko wzajemnego poparcia.Cóż powinna Pani razem z tą drugą Panią
                      założyć fundację pokrzywdzonych osób przeze mnie. Raczej więcej
                      członkini nie znajdziecie. Śmiem twierdzić że to Pani rodzona
                      siostra bo to ten sam poziom. Jedna Pani nie wie co kupuje i później
                      ma pretensje pomimo tego, że czytać uczą już w podstawówce, a druga
                      Pani ma węch chyba lepszy od psa i wyczuwa różnice których nie ma.
                      Gratulacje. Pozdrawiam i już mam nadzieję nie pisać bo to nie ma
                      sensu.
      • piwo1981 Re: UBV u Piwo81 06.04.08, 13:01
        Witam
        Broniąc swojej osoby po raz kolejny odpierając bezpodstawne ataki
        Pani iron_sabath dodam, że mam w tej chwili dostęp do sporej ilości
        próbek Serge Lutens i osobiście zrobiłem próbę partii butelek
        testerów (50 ml), które są wystawione. NIE MA RÓŻNICY!! Nie wiem
        czym Pani Iron dysponowała do porównania ale według mnie to właśnie
        to coś miało odmienny zapach (niewłaściwy) bo jak zajrzycie Państwo
        na moje aukcje znajdziecie oryginalne próbki Serge Lutens a nie
        jakieś odlewane z czyichś prywatnych butelek.
        Pozdrawiam
        • iron_sabbath Re: UBV u Piwo81 07.04.08, 04:40
          Nie ma niczego haniebnego w perfumach "odlewanych z czyichś prywatnych butelek".
          Szczególnie jeśli jest to butelka gazetowej forumki.
          Tak się jednak złożyło, że poza "jakąś" odlewką z prywatnej butelki dysponowałam
          oryginalną miniaturą z renomowanego sklepu internetowego. A obecnie także
          nabytym w takim renomowanym sklepie flakonem i jestem pewna, że zapach
          sprzedanych mi przez Pana perfum różnił się od zapachów z trzech innych źródeł.

Może Pan oczywiście próbować przeforsować opinię, że sprzedany przez Pana flakon
          jest jedynym istniejącym egzemplarzem właściwie pachnących UBV, a cała reszta to
          podróby. Ale przyznaje Pan, że to ryzykowna teza.

Szczególnie, że dostęp do próbek ma Pan już po sprzedaniu flakonu pechowej
          klientce, więc chyba nie miał Pan możliwości zrobienia bezpośredniego
          porównania. A ja takie zrobiłam.

• iron_sabbath Re: UBV u Piwo81 28.09.08, 01:42
          piwo1981 napisał:

> Witam
          > Broniąc swojej osoby po raz kolejny odpierając bezpodstawne ataki
          > Pani iron_sabath dodam, że mam w tej chwili dostęp do sporej ilości
          > próbek Serge Lutens i osobiście zrobiłem próbę partii butelek
          > testerów (50 ml), które są wystawione. NIE MA RÓŻNICY!!

Przepraszam, że wracam do tematu, ale pointa dopisała się sama.

Oto fragment opisu z aukcji pana Piwo81:

NOTA BENE PANI, KTÓRA JEST ZAINTERESOWANA INNYM ZAPACHEM Z TYCH, KTÓRE POSIADAM
          ZAKUPIŁA W AUTORYZOWANEJ PERFUMERII Z ZAGRANICY INNY ZAPACH SL PO CZYM MIAŁA
          TAKIE SAMO ODCZUCIE JAK JEDEN Z MOICH KLIENTÓW. SKONTAKTOWAŁA SIĘ W TEJ SPRAWIE
          Z PRODUCENTEM. INFORMACJA JAKĄ OTRZYMAŁA BRZMIAŁA NASTĘPUJĄCO - PERFUMY SERGE
          LUTENS SĄ CZĘŚCIOWO ROBIONE Z NATURALNYCH SKŁADNIKÓW (I TU ICH UNIKATOWOŚĆ). W
          ZWIĄZKU Z TYM JEST NIEMALŻE NIEMOŻLIWYM WYPRODUKOWANIE IDENTYCZNEJ PARTII
          ZAPACHU, NIE WSPOMINAJĄC O TYM, ŻE NIEKTÓRE ZE SKŁADNIKÓW MOŻNA POWIEDZIEĆ ŻE Z
          CZASEM "DOJRZEWAJĄ" W REAKCJI Z INNYMI, INNE MOGĄ TRACIĆ SWOJE WŁAŚCIWOŚCI.

Abstrahując już od tego, czy rzeczywiście jakakolwiek poważna firma wypuściłaby
          na rynek zapach, którego każda partia pachnie inaczej - przedstawiane tu opinie
          Pana Piwo popierane osądem owej koleżanki, która "zęby zjadła na perfumach" są
          sprzeczne z informacją na jego aukcjach.
          Czyżby była to forma zabezpieczenia się przed ewentualnymi kolejnymi
          reklamacjami zepsutych perfum?
    • forevermore79 Re: Allegro- Pytania o sprzedawców - część 2 22.01.08, 15:02
      Dziekuje sabbath i Wam wszystkim za ta wypowiedz i sluszna reakcje.
      Faktycznie, poziom sprzedawcy nastawionego wylacznie na zysk
      pozostawia wiele do zyczenia.
      Przykra sprawa, dobrze, ze choc udalo Ci sie go odeslac, tyle, ze
      nastepna osoba zdecydowanie nie powinna sie naciac- moze choc
      zerknie na Wizaz lub FoP i ryzyko bedzie mniejsze.
      Dziwi mnie zreszta ten ciagly, lutensowy szal na allegro-
      wystawianie darmowych probek 1,2 ml po nascie zlotych, nieziemsko
      drogie odlewki, sprzedawanie uzywanych testerow po wiecej, niz 300
      zl, podczas, gdy w Europie nowiutki, zafoliowany flakon jest po max.
      280-290 zl (klasyczne EdP, haute concentration sa drozsze).
      No ale takie prawa rynku- w koncu znaduja sie na to nabywcy.
      A poza tym witam oczywiscie i mam nadzieje, ze bedziecie tu nadal
      zagladac, jak i rowniez pisac :-)
      • zoe125 Re: Allegro- Pytania o sprzedawców - część 2 22.01.08, 16:13
        Lutki kuszą, bo są niedostępne. Dlatego dziewczyny organizują wspólne zakupy,
        czyli 1 osoba zamawia na siebie paczkę z ilomaś butelkami perfum, a pozostałe
        wpłacają jej swoją część na konto i otrzymują odlewki. Ale dużo dziewczyn ktore
        testowały owe Lutki niespecjalnie sie nimi zachwyca. Czyli dopóki owe słynne
        Lutki nie będa dostępne w polskich perfumeriach, tacy jak pan Piwo będa mieli
        używanie.
      • iron_sabbath Re: Allegro- Pytania o sprzedawców - część 2 22.01.08, 16:44
        Dziękuję za miłe powitanie.
        W przypadku sprzedawców o niszowym asortymencie rzeczywiście spore są szanse, że potencjalny nabywca będzie przynajmniej podczytywał któreś forum.

Szał lutensowy nie dziwi mnie aż tak bardzo - nie tylko ze względu na niedostępność i wyjątkową urodę, ale także, a może głównie przez wzgląd na ową szczególną, pojawiającą się w wielu Lutensach wspólną, bardzo szczególną nutę bazową.
        Jako drewniakowy maniak uznaję zapachy w stylu Santal de Mysore, Chene, czy Chergui za trudno zastępowalne czymkolwiek innym i... No cóż - zachwycające.
        Ale to już temat na inny wątek. :-)
        • forevermore79 Re: Allegro- Pytania o sprzedawców - część 2 22.01.08, 17:47
          Nie ma za co, w koncu zadalas sobie sporo trudu :-)

Oczywiscie- jako posiadacz paru kompozycji SL urody Lutensow nie
          kwestionuje, wciaz ja doceniam i chetnie wacham kolejne propozycje
          marki.
          Teraz juz jakby mi spowszednialy, moze dlatego iz ostatnie kreacje
          sa dosc przewidywalne, a apetyt rosnie w miare jedzenia.
          Regula ta nie dotyczy na szczescie klasykow- Chergui,czy Ambre
          Sultan- te zawsze zostana w mojej czolowce :-).
    • mangax Re: Allegro- Pytania o sprzedawców - część 2 14.02.08, 22:02
      Witam,
      Szukałam na forum, ale nie znalazłam informacji o tym użytkowniku - może stali
      bywalcy coś wiedzą - ma dużo komentarzy i tylko jeden negatyw ... użytkownik:
      azzaro66, link: www.allegro.pl/show_user.php?uid=6694793

Wygląda na ok, ale dla pewności wolę zapytać.

Z góry dzięki za odpowiedź,
      Pozdrawiam,
      Mangax
      • lucapuka Re: Allegro- Pytania o sprzedawców - część 2 15.02.08, 08:50
        Nie bałabym się kupować :) tym bardziej, że:
        cyt. z komentarza do neutrala "NA WLASNY KOSZT PRZEPROWADZE
        EKSPERTYZE ORGINALNOSCI W LABORATORIUM CHEMICZNYM!!! UDOWODNIE,ZE
        MOJ TOWAR JEST ORGINALNY!!! NIE POZWOLE NA OSZCZERSTWA!!!! NIGDY!!!
        AZZARO"

• goldioo agulis 26.03.08, 15:08
      www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=350699
      nie za tanio?(czaję się na zestaw Euphoria - 30 + pod prysznic za
      119zł???)
      • forevermore79 Re: agulis 29.03.08, 11:38
        Widac, ze ten sprzedawca ma dojscie do promocyjnych kanalow w UK-
        mysle, ze jest w porzadku.
    • goldioo Re: Allegro- Pytania o sprzedawców - część 2 29.03.08, 08:41
      Następne pytanie:) - SirLord???
      Forumowa lista sprzedawców jest już mocno nieaktualna:)
      • forevermore79 Re: Allegro- Pytania o sprzedawców - część 2 29.03.08, 11:40
        Ceny i asortyment sugeruja oryginalnosc- ma w ofercie rzadsze
        kompozycje i kompletne nowosci- np. biale, meskie Allure, ktore
        jeszcze do podrabiania zapewne nie weszly.
        Opinie tez w porzadku- poczekajmy jeszcze na wypowiedzi innych :-)
        • goldioo Re: Allegro- Pytania o sprzedawców - część 2 29.03.08, 13:47
          Dziękuję Ci bardzo za porady i pozdrawiam!:D
    • rybka.marcowa ReCoco1231 01.04.08, 16:57
      Dlaczego tak tanio?

www.allegro.pl/my_page.php?uid=5210510
      Własnie zamówiłam setke Angela-nieznaczne zuzycie,tester z korkiem za 240 zł i
      troche sie martwię :/
      • fa25 Re: ReCoco1231 01.04.08, 19:32
        240 zlp to mało ? Żartujesz, prawda ?
        • rybka.marcowa Re: ReCoco1231 01.04.08, 21:03
          Jak na ta pojemnośc tego zapachu to wydaje mi sie że przyzwoicie,nawet jak na
          tester.
          Zreszta chodzi mi tez o inne zapachy,ceny naprawde ma dobre.
        • icegirl Re: ReCoco1231 08.04.08, 08:39
          Całkiem tanio. Kiedyś za taką cenę można było kupić 25 ml :)
    • goldioo Cóż to? 03.04.08, 13:43
      www.allegro.pl/item340446924_calvin_klein_euphoria_perfumy_w_zelu_poj_15ml.html
      • forevermore79 Re: Cóż to? 03.04.08, 13:59
        Widze, ze juz po aukcji- ale choc zdjecie niewyrazne, to z opisu
        wynika, ze to Euphoria Sensual Touch Perfume Gel- wlasnie w poj.
        15ml. U nas widzialem je pare razy w perfumeriach, produkt na forum
        miala chyba tez mangos.
    • brombusia80 A co myślicie o smellwellperfum ? 05.04.08, 08:50
      www.allegro.pl/my_page.php?uid=7338668
      • iron_sabbath Godny zaufania sprzedający. Polecam. 06.04.08, 00:34
        .
    • rozterka47 Re: Allegro- Pytania o sprzedawców - część 2 07.04.08, 21:33

Witam serdecznie. Jako użytkowniczka tego forum, znana Wam również z
      forum Wizaz.pl jako Roz-ter-ka, w związku z wypowiedziami Pana
      Piwo81 , chciałam wyjaśnić sprawę zakupu u pana Piwo81 testera
      produktu o nazwie " Chocolat Huile Parfumee IL Profumo". Przedmiot
      ten w cenie o ile pamiętam 185zł ( mogę się mylić o 5 zł ) został
      wystawiony w kategorii Wody Perfumowane .W krótkim opisie przedmiotu
      sprzedawca użył sformułowania perfumy, uprzedził ,że się "pocą"
      czyli nieco ciekną. Byłam przekonana , że kupuję tester wody
      perfumowanej.
      Owszem nazwa sprzedawanego przedmiotu wskazuje , że jest to olejek
      tyle , że nazwa włoska. Ja włoskiego nie znam i nie mam obowiązku
      znać.
      Kierowałam się kategorią , ceną, oświadczeniem sprzedającego na
      aukcji , że perfum jest oryginalny, podkreślam perfum a nie olejek !
      Otrzymałam ku swojemu zdumieniu zamiast testera wody perfumowanej
      rzeczony olejek. Nie zamierzałam nabywać olejku do ciała a wodę
      perfumowaną. Napisałam do sprzedawcy , iż opis i kategoria
      wprowadziły mnie w błąd i że chciałabym olejek zwrócic lub wymienić
      na tester innej wody perfumowanej. Sprzedawca kategorycznie odmówił
      wymiany , zgodził się na zwrot olejku pod warunkiem pokrycia kosztów
      przesyłki i zwrotu mu prowizji jaką pobrało Allegro, alternatywnie
      zaproponował obniżenie ceny o 20 zł . Żadne z rozwiązań mi nie
      odpowiadało. Sugerowałam , o ile pamiętam obniżenie ceny o ok. 50
      zł czyli do poziomu cen za jakie tego typu testery "chodzą " na
      allegro . A nie za pół darmo jak sugeruje sprzedawca. Otrzymałam
      odpowiedź , że Pana Piwo nie interesują ceny na allegro i może mi
      zwrócić 20 zł lub mogę odesłać przedmiot, a on zwróci mi pieniądze
      odliczając koszty. Nie zamierzałam ponosić kosztów cudzego blędu. W
      tej sytuacji , to on powinien ponieść te koszty , a nie ja !
      Napisałam do pana Piwo , że jego obowiązkiem - zgodnie z prawem, w
      naszym kraju obowiązującym - jest sprzedawany towar opisać
      rzetelnie, w sposób umożliwiający jego identyfikację i to w języku
      polskim.
      Niestety nic nie wskórałam. Pan Piwo nie posiada znajomości prawa ,
      które jako sprzedawcę go obowiązuje, jeszcze raz podkreślam , że
      obowiązuje go rzetelny opis produktu w języku polskim nie włoskim
      ani jakimkolwiek innym, nawet gdyby był ufoludkiem.
      Mając dość przedłużającej się mało sympatycznej korespondencji ,
      zdecydowałam się produkt zatrzymać - otrzymałam zwrot 20 zł .
      Twierdzenie ,że w jakikolwiek sposób posługiwałam się szantażem
      wobec Pana Piwo jest czystą bzdurą.
      Nie jestem osobą mściwą więc wystawiłam komentarz neutralny mimo ,
      że miałam pełne prawo wystawić negatywa, bo nabyłam za wysoką cenę -
      z powodu nierzetelnego opisu produktu – coś , czego nie
      potrzebowałam - . Czyli mówić trywialnie zostałam naciągnięta. W
      zamian otrzymałam negatywa.

Na marginesie dodam , że olejek, który częściowo zużyty posiadam
      nadal , po krótkim czasie przestał być "perfumowany" czyli stracił
      właściwy zapach , co sugeruje , iż produkt nie był świeży.

W związku z powyższym, jak i faktem, że nie był to jedyny przypadek
      niewłaściwego postępowania jako sprzedawcy, odradzam zakupy u Pana
      Piwo.
      Nawiasem mówiąc , aktualne opisy produktów na aukcjach tego
      sprzedawcy w dalszym ciągu pozostawiają wiele do życzenia. Polecam
      sprzedawcy zapoznanie się z obowiązującym go prawem .
      Od 1 stycznia 2003 r. obowiązują znowelizowane przepisy dotyczące
      sprzedaży konsumenckiej. Zmiany te wprowadziła ustawa z 27 lipca
      2002 r. o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej oraz o
      zmianie kodeksu cywilnego, ogłoszona w Dzienniku Ustaw nr 141, pod
      pozycją 1176.
      Również regulamin Allegro mówi na ten temat cyt:
      2.5. Opis przedmiotu wystawionego w serwisie obsługiwanym przez QXL
      Poland Sp. z o.o., powinien być w istotnej części sformułowany w
      języku kraju, w którym działa dany serwis. W przypadku aukcji
      wystawionych na stronach Allegro istotna część opisu powinna być w
      języku polskim

Pozwolę sobie na koniec odnieść się też do postów iron-sabbath :
      są dla mnie całkowicie wiarygodne. Sabbath jest wielbicielką i
      posiadaczką zapachów Lutensa , ma też niezwykle wrażliwe
      powonienie , niesamowita zdolność rozpoznawania nut i niuansów
      zapachowych, o czym niektóre z nas mogły się kilkakrotnie przekonać
      osobiście.
      • piwo1981 Re: Allegro- Pytania o sprzedawców - część 2 12.04.08, 09:16
        Witam
        Odpowiadam na maila koleżanki Pani Sabath Pani Rozterki.
        Więc tak jak pisałem już wcześniej produkt był wystawiony w
        kategorii wody perfumowane ponieważ był to olejek perfumowany czyli
        coś więcej niż olejek. Był rzeczywiście opis - Kupujesz perfumy
        widoczne na zdjęciu. Ale to przez niedopatrzenie, po prostu nie
        zmieniłem szablonu i do tego się poczuwam (obniżenie ceny o 40 zł).
        NAZWA nie wskazywała jednak na to że jest to tester wody
        perfumowanej, zawsze przy pojemności piszę jaki to jest produkt.
        Skoro EDP jest powszechnie używane to wydaje mi się że dla
        takiej "Znawczyni" HUILE PARFUMEE powinno oznaczać co innego i zanim
        zalicytowała powinna napisać i zapytać czym jest ten produkt. Potem
        Pani z tego co pamiętam pisała z takimi pretensjami i złością, że
        szczerze mówiąc nie miałem ochoty wymieniać na inny produkt tylko
        raczej zakończyć wszelką współpracę z tą Panią. Nie dlatego, że
        jestem jak tu Pani pisze nieuczciwy tylko dlatego, że mam wysokie
        poczucie poszanowania własnej godności pomimo tego, że "KLIENT NASZ
        PAN", to czasami nektórzy klienci swoim zachowaniem potrafią to
        zmienić. "Klient nasz pan" nie oznacza, że ja w tym przypadku będę
        Pani psem bo tak się Pani zaczęła w pewnym momencie zachowywać.
        Zaproponowałem zwrot (i z tym nie było problemu) lub obniżenie ceny
        produktu. Pani napisała w komentarzu, że odmówiłem zwrotu a tak nie
        było i za to otrzymała Pani negatyw. KTO TU JEST NIERZETELNY????????
        I z tego co pamiętam oddałem 40 zł a nie 20 zł i wydaje mi się to
        sporą kwotą. A mówiąc że chciała Pani za pół darmo miałem na myśli
        to, że Pani wręcz żądała ode mnie obniżenia ceny do 100 zł.
        Argumenty Pani, że inni sprzedawcy mają w takiej cenie nie
        przemawiają do mnie ponieważ każdy ma swoje źródła - jak ktoś
        sprzedaje tureckie podróbki to nie ma problemu, ja mam
        pełnowartościowy towar pochodzący z Włoch. Poza tym słowo huile nie
        pochodzi z języka włoskiego tak dla Pani informacji tylko z
        francuskiego. Wogóle kontakt Pani w stosunku do mnie był tylko i
        wyłącznie pretensjonalny i wręcz chamski. Odnośnie tej całej niby
        rzeszy niezadowolonych klientów to jest nią Pani Rozterka i Pani
        Sabath, reszta klientów jak wskazują komentarze są zadowoleni.
        Cały czas próbują Panie tutaj mnie oskarżać o to, że sprzedaję
        nieświeże zapachy. Poza jak do tej pory Panią Sabath nikt nie
        zgłaszał mi takich problemów. Po tym jak Pani Sabath zwróciła wodę
        moja przyjaciółka, która też jest pasjonatką perfum zrobiła test
        zwróconej wody i nie stwierdziła nieprawidłowości. I dlatego
        wystawiłem wodę jako używaną kolejny raz a nie jak tu Pani Sabath
        sugerowała z czystą premedytacją. Dziwne jest, że nagle i olejek do
        ciała był nieświeży. Jakoś wcześniej Pani tego nie mówiła. Więc
        wygląda na to, że to przy Pani stracił swoją świeżość. Być może ze
        względu na to, że był źle przez Panią przechowywany, a może ze
        względu na nieszczelność, o której Pani wiedziała przed zakupem bo
        było to rzetelnie opisane. A może żeby powiększyć tę niby rzeszę
        niezadowolonych klientów. Bo aż dwie koleżanki. Ja ze swojej strony
        odnośnie Pani zakupu zaproponowałem więcej niż musiałem (obniżenie
        ceny). Żaden sprzedawca na allegro w przypadku jakiegokolwiek zwrotu
        czy reklamacji nie będzie miał obowiązku zwracać Pani za przesyłkę.
        Tu informuję obie Panie, że koszty dostarczenia produktu ponosi
        kupujący. Jak kupicie Panie na allegro toster i za 2 tygodnie okaże
        się, że przestał działać to czy sprzedawca tostera będzie
        zobowiązany zapłacić za transport tegoż tostera do serwisu?? Nie
        sądzę. Więc zwrot jak najbardziej. Mogła Pani zwrócić towar, ale
        koszty transportu ponosi kupujący. A że szkoda było Pani tych
        pieniądzy za przesyłkę zaproponowałem obniżenie ceny i przystała
        Pani na to. Podobnie było z Panią Sabath też sygerowała żebym to ja
        poniósł koszty transportu, nie zgodziłem się i z tego powodu
        postanowiła Pani sobie odlać kilka mililitrów zwracanych perfum. I
        za to dostała komentarz negatywny.
        Dla mnie temat jest już naprawdę wyczerpany. A Panie "nie mściwe"
        możecie sobie pisać już co chcecie na Waszych forach.

• elmilinden Re: Allegro- Pytania o sprzedawców - część 2 12.04.08, 12:38
          Nigdy nic od Pana nie kupowałam, ogólnie nie kupiłabym żadnych perfum na
          Allegro, bo wydaje mi się to wyjątkowo karkołomne... Ale przeraża poziom Pana
          wypowiedzi:/

Nie jestem aktywnym uczestnikiem tego forum, na co dzień moderuję inne, też
          "gazetowe" i trafiłam tutaj przez przypadek, nie wiem, o jakich zapachach mowa
          itd. Ale każdą kolejną wypowiedzią pogrąża się Pan jeszcze bardziej. Jako osoba
          kompletnie niezorientowana, nigdy nie skorzystałabym z Pana aukcji.

Co do ostatniej wypowiedzi- opis przedmiotu musi odpowiadać rzeczywistości, a
          już na pewno kupujący musi wiedzieć, co kupuje! To jest chyba logiczne i nie
          wymaga komentarza. Jeżeli wymaga, polecam przeczytać regulamin Allegro.

A tak na marginesie- skoro chce Pan być tak profesjonalny, polecam zlikwidowanie
          błędów ortograficznych na stronie "o mnie" w serwisie aukcyjnym...
          • piwo1981 Re: Allegro- Pytania o sprzedawców - część 2 13.04.08, 07:35
            Hmm
            Cóż za przypadek...
            Dziwne jest ile jadu w Pani wypowiedzi. A z której przepraszam
            aukcji nie wynika co się kupuje???? I czy kiedykolwiek nie wynikało.
            Nie wydaje mi się. Kolejna Pani nie znająca kompletnie sprawy.
            Jeżeli jest napisane co to za produkt i jest dokładne jego zdjęcie
            to gdzie mowa o tym, że osoba nie wie co kupuje.
            Koleżanko Pani Sabath, przepraszam za błąd. Jakbym gdzieś kiedyś
            jeszcze zapomniał postawić kropki albo przecinka to proszę mnie
            poinformować bo rzeczywiście może mieć to ogromny wpływ na przebieg
            aukcji.
            NC

• ivanka333 proszę o radę 13.04.08, 12:03
              właśnie nabyłam na allegro tester lacoty pour famme oczywiście miał być
              oryginał, ale już na samym początku zapach wydawał mi sie inny niż znana przeze
              mnie lacosta, pojechałam do dwóch perfumerii aby porównać zapach z tym co
              otrzymałam i okazało się , że to podróba jak nic, teraz nie wiem co mam począć z
              tym faktem gdyż wystawiłam już pozytywny komentarz - chorobka jasna, może miał
              ktoś podobną sytuację i może mi podpowiedzieć co mam zrobić, pozdrawiam
    • forevermore79 Przeniesione- autor nas-daq: 14.04.08, 13:39
      "www.allegro.pl/show_user.php?uid=5821137
      Zamierzam kupić u niego wodę perfumowaną, tylko on ma ją w
      asortymencie, zastanawiam się czy to oryginały. Może któraś z Was
      dziewczyny robiła u niego zakupy?"
      • nas-daq Re: Przeniesione- autor nas-daq: 14.04.08, 13:44
        Proszę o poradę, to prezent dla męża;-)
        • forevermore79 Re: Przeniesione- autor nas-daq: 14.04.08, 13:47
          Wg mnie sprzedawca wyglada na godnego zaufania- ceny, opinie,
          sprzedawane rzadsze przedmioty- np. instant ph edp. Ma tez sporo
          testerow, czy tez zestawy, no i dobre opinie. Pozdrawiam! :-)
          • nas-daq Re: Przeniesione- autor nas-daq: 14.04.08, 13:49
            Dziękuję bardzo, ja również pozdrawiam.
    • elmilinden Jak myślicie, czy to oryginał? 15.04.08, 16:23

www.allegro.pl/item347691430_clinique_happy_to_be_parfume_spray_50ml_od_ss.html
      Czy lepiej przejść się do sklepu?:)
      Albo zajrzeć na ebay?
      • sankyo7 Re: Jak myślicie, czy to oryginał? 04.05.08, 16:08
        Witam wszystkich i z góry bardzo dziękuję za pomoc.Mam następujący problem:
        dotąd kupowałam "pachnidła" na allegro u użytkownika PERFUMEN - znany,
        sprawdzony, wiarygodny. Perfumy świeże i oryginalne. Teraz mama poprosiła mnie,
        żebym kupiła jej Organzę, więc oczywiście patrzę, czy mój ulubiony sprzedawca
        aktualnie ją ma - a tu niemiła niespodzianka, konto zamknięte. Dziewczyny, nie
        orientujecie się, czy może ten sprzedawca wystawia obecnie na allegro pod innym
        nickiem, czy też definitywnie zamknął interes? A może kupowała któraś Organzę u
        innego sprzedawcy allegrowego i może mi polecić? Sprawa w sumie jest pilna...:-(((
        • babeczka81 proszę o weryfikację Gucci II 27.05.08, 15:29

30 ml za 89 zł ?
          www.allegro.pl/item366155659_gucci_2_edp_eau_parfum_ii_30ml_oryginal_.html

z góry dziękuję
          • daisy73 Re: proszę o weryfikację Gucci II 10.08.08, 18:31
            Witam i proszę o pomoc, od dłuższego czasu używam Gucci II EdP,
            udało mi sie kiedyś kupić zestaw 3x15ml ale w Polsce jest chyba
            niedostepny, mam 50ml niestety mimo, że flakon jest bardzo ładny, to
            równie niewygodny do noszenia w torebce, więc chcę kupić 30 ml ale w
            niektórych sklepach internetowych jest w kwadratowym flakonie a w
            innych w prostokątnym, czy to tylko błędne zdjęcia czy faktycznie
            można je kupić w dwóch różnych flakonach? A moze ktoś podpowie gdzi
            można kupić zestaw 3x15ml ? Pozdrawiam
            • forevermore79 Re: proszę o weryfikację Gucci II 10.08.08, 18:59
              Witam! Tak, to zapewne bledne zdjecia- bo 30tka jest wlasnie w
              podluznym, prostokatnym flakonie.
              Takim jak np. tu:
              www.perfumeria.pl/Gucci+Eau+de+Parfum+II+Woda+perfumowana++30ml+spray,7013457,01,i2.html
              no i tu:
              www.sephora.com/browse/product.jhtml?id=P61103&categoryId=C14814
              Zestaw torebkowy 3x 15ml byl, o ile pamietam, edycja limitowana
              (taki sam typ mialy np. Chanel, Guerlain itd.). Mozna go czasem
              trafic w sklepach i na allegro- w polskim necie jednak dosc drogi:
              www.beautyfly.pl/product_info.php?cPath=31_131&products_id=22530

Pozdrawiam!
              • daisy73 Re: proszę o weryfikację Gucci II 11.08.08, 13:10
                Bardzo dziękuję za tak pełną informację, kiedyś udało mi się dostać
                na ebay 3x15 w bardzo rozsądnej cenie, ale 270zł to zdecydowanie za
                wysoka cena za wygodę :) Pozdrawiam serdecznie
    • alice_wakefield Re: Allegro- Pytania o sprzedawców - część 2 06.06.08, 08:16
      Witam,

do tej pory Was intensywnie podczytuję i podziwiam znajomość tematu.
      Teraz jednak chciałabym prosić o pomoc w zweryfikowaniu sprzedawcy:
      www.allegro.pl/show_user.php?search=pachnidla1
      Interesują mnie dwa zapachy wystawione przez pachnidla1: Innocent
      (www.allegro.pl/item372959425_thierry_mugler_innocent_edp_75ml_wysylka_gratis_.html)
      i Valentino
      (www.allegro.pl/item371544211_valentino_v_pour_homme_edt_100ml_wysylka_gratis_.html)

Oryginały? Rzetelny sprzedawca?
      Z góry dziękuję za pomoc
      • forevermore79 Re: Allegro- Pytania o sprzedawców - część 2 10.08.08, 18:51
        Widze po aukcjach i opiniach, ze to dobry sprzedawca- sporo jednak z
        jego ofert to testery,
        • vega181 Re: Allegro- Pytania o sprzedawców - część 2 14.08.08, 18:46
          witam,czasami podczytuję wasze forum jestem pełna uznania i chylę
          czoło nad waszą wiedzą w odnośnie perfum.
          proszę mnie uświadomić co to są Lutensy, to są jakieś niszowe
          perfumy? przez niszowe rozumię mało znane,niekomercyjne zapachy czy
          tak?
          gdzie w Warszawie można je kupić , powąchać ,przekonać się czy
          to "moja półka", proszę o wyczerpującą odpowiedź, mam "hopla" na
          punkcie perfum i nowa wiedza mi się przyda.
          jeszcze jedno pytanie czy perfumy na Iperfumy.pl znacie , czy to
          uczciwi sprzedawcy , czy to oryginały?słyszałam opinie, że tak- są
          tańsze niż w perfumeriach,ale u nas ceny perfum w porównaniu z
          zachodem są astronomiczne,ponieważ Polacy i tak kupują to ceny się
          utrzymują, czytałam na ten temat artykuł.
    • assured Re: Allegro- Pytania o sprzedawców - część 2 28.08.08, 21:03
      prosze o opinie w sprawie sprzedawcy
      www.allegro.pl/item423018313_lancome_miracle_forever_piekny_zapach.html

z gory dziekuje
      • corsa.c Re: Allegro- Pytania o sprzedawców - część 2 27.09.08, 21:38
        Prosze o weryfikacje tych aukcji. Wszystkie dotycza Coco
        Mademoiselle 50ml edp.

www.allegro.pl/item447514079_chanel_coco_mademoiselle_edp_50_ml_oryginal.html

www.allegro.pl/item443638017_chanel_coco_mademoiselle_50ml_edp_oryginal.html

www.allegro.pl/item441218262_coco_mademoiselle_chanel_50_ml_edp_gwarancja.html

We wszystkich tych aukcjach widze plusy i minusy. W 2 pierwszych nie
        bylo negatywnych komentarzy i zdjecia sa realne, natomiast
        sprzedajacy ma jeszcze malo punktow. Ale jezeli dopiero zaczyna
        sprzedawac na allegro to nie moge oczekiwac od razu 1000 komentarzy.
        W ostatniej aukcji jest duzo komentarzy, ale niestety zdjecie nie
        przedstawia realnego produktu.

Czy mozecie mi powiedziec, czy te aukcje sa ok?

Z gory dziekuje :-)
        • fa25 Re: Allegro- Pytania o sprzedawców - część 2 27.09.08, 22:38
          Wybrałabym aukcję 2 ( supersprzedawca).
          • iron_sabbath Re: Allegro- Pytania o sprzedawców - część 2 28.09.08, 01:31
            Trójka też ma oryginały. Widzę komentarze osób, które na pewno rozpoznałyby podróbę.
    • forevermore79 oryg_perfumy , przeniesione: autor corsa.c 29.09.08, 10:13
      "Sprzedawca ma duzo pozytywnych komentarzy i wydaje sie byc w
      porzadku, ale troche mnie odstraszaja zbyt niskie ceny niektorych
      wod toaletowych/perfumowanych oraz fakt, ze nie zalacza realnych
      zdjec tylko katalogowe.

Mam na oku edp 50 ml Coco Mademoiselle, ale nie wiem czy to nie
      podroba. Prosilam o przeslanie realnych zdjec, ale jeszcze nie
      dostalam odpowiedzi.

O CM pytalam sie juz w podobnych watku. Jedna osoba napisala, ze
      oryg_perfumy ma komentarze od osob, ktore rozpoznalyby podrobke. Ale
      potrzebuje jeszcze kogos innego z forum zeby byc pewna :-)))

Dzieki."
      • forevermore79 Re: oryg_perfumy , przeniesione: autor corsa.c 29.09.08, 10:18
        Moja oddp- widze, ze sprzedawca ma duzo pozytywow, a w ofercie takze
        kompletne nowosci i takze zapach dostepne wylacznie np. na strefy.
        Mysle wiec, ze mozesz ryzykowac. :-)
        • corsa.c dziekuje 29.09.08, 11:08
          Dziekuje za wszystkie odpowiedzi :-) I przepraszam za takie
          dopytywanie sie o tych sprzedawcow, az troche mi wstyd z tego
          powodu, ale wiem, ze na Wasze podpowiedzi zawsze mozna liczyc i sa
          bardzo cenne dla takich laikow jak ja.

Jeszcze raz dziekuje.
          • mazia79 Dior Addict-slusznie zrobilam ? 03.10.08, 14:25
            Wlaśnie dokonalam zakupu Addicta i nie wiem, czy dobrze zrobilam
            (szkoda tylko , że po fakcie mam te watpliwości)
            www.allegro.pl/show_item.php?item=446546648
            Co sądzicie? Czy to na pewno oryginał?
            • lucapuka Re: Dior Addict-slusznie zrobilam ? 03.10.08, 14:57
              Wg mnie jest OK :) Ale zawsze istnieje jakieś ryzyko w przypadku
              popularnych Diorów itp.
            • poldekf Re: Dior Addict-slusznie zrobilam ? 04.10.08, 16:16
              Za 115 zł Dior Addict 100ml ??? To albo jesteś w czepku urodzona i masz fuksa jednego na milion albo to tandetna podróbka z Turcji, która tam kosztuje jakieś 20 zł.

Ja zakładam, że to 100% podróbka.

Po pierwsze cena - nawet w hurcie nie ma takiej ceny.
              2. Nowe konto ze styczna i tylko 3 komentarze za kupno i nic za sprzedaż.
              3. "Kupione w perfumerii Douglas" - każdy wie ile to kosztuje w renomowanej perfumerii
              4."nietrafiony prezent" - to najstarszy kit na allegro ale bywa też że prezenty to podróbka :)

PS
              Jak widzę takie aukcje to omijam wielkim łukiem.

pozdrawiam i lepiej nie płać za tą aukcje
            • bajlandia1 Re: Dior Addict-slusznie zrobilam ? 05.10.08, 09:14
              Ktoś sprzedaje za 115 Addicta kupionego za ok.400??
              Szczerze mówiąc wątpliwe. Jeśli to oryg. to miałaś niesamowitego farta. Daj znać
              jak dostaniesz przesyłkę.
              • mazia79 Re: Dior Addict-slusznie zrobilam ? 05.10.08, 19:17
                A fakt, że byla to jednak licytacja od 99 zl bez opcji KT to nic
                nie zmienia?
                • poldekf Re: Dior Addict-slusznie zrobilam ? 08.10.08, 00:03
                  mazia79 napisała:

> A fakt, że byla to jednak licytacja od 99 zl bez opcji KT to nic
                  > nie zmienia?

Nic
    • evana Re: Allegro- Pytania o sprzedawców - część 2 11.10.08, 20:57
      czy to oryginal? Co sadzicie o tym sprzedawcy?
      www.allegro.pl/item456223357_giorgio_armani_sensi_100_ml_oryginal.html
      • aggis20 Re: Allegro- Pytania o sprzedawców - część 2 11.10.08, 21:06
        Nie kupowałabym u niego, wygląda na to, że ma same podróby :/
        • lucapuka Re: Allegro- Pytania o sprzedawców - część 2 12.10.08, 09:59
          Odradzam szczerze.
      • a.malinka Re: Allegro- Pytania o sprzedawców - część 2 12.10.08, 10:04
        rowniez odradzam
    • bedford.fenwick Acqua di Gio 100ml - 152 zł 14.10.08, 17:27
      www.allegro.pl/item456106125_acqua_di_gio_100_ml_edt_damska_armani_oryginal.html
      Mogę zaufać temu sprzedawcy?
    • zouza26 Re: Allegro- Pytania o sprzedawców - część 2 24.10.08, 13:55
      Witam. Jestem na forum już jakiś czas, ale poczułam się onieśmielona wiedzą i zamknęłam się w sobie ;)
      Skończyła mi się moja ukochana Dolce Vita, używam jej już kilkanaście lat i miłość nie słabnie... ale do rzeczy. Poczytałam wątki tu i na wizażu i ten sprzedawca wypadł dość wiarygodnie:
      allegro.pl/item458785259_christian_dior_dolce_vita_100ml_oryginal_folia.html
      Ewentualnie tester od pamelka2004:
      allegro.pl/item465237941_dolce_vita_100ml_tester_pewny_oryginalny.html
      która była polecana też tu na forum, z tego co poczytałam.
      No i tu pojawia się u mnie chciałabym, a boję się, bo ceny sporo niższe niż w perfumeriach.
      Bardzo proszę o jakąś poradę, potwierdzenie/odrzucenie moich typów.
      • zouza26 Dolce Vita - duty-free, pamelka2004 24.10.08, 13:57
        I już zawaliłam tytuł. Przepraszam za nieobycie forumowe.
        • malla.mi Extravagance-mariangg, perfumy_mg? 01.11.08, 10:02
          A ja Was proszę o opinie na temat mariangg i perfumy_mg, wytypowałam
          ich, ale nie wiem, czy słusznie:)

Może to nie o allegro, ale nie polecam promocji w merlinie-czekałam
          tydzień na realizację(odbiór osobisty, miały być 3-5 dni) i w
          rezultacie dostałam maila, że mam czekać kolejny tydzień i bardzo
          możliwe, że "na darmo", bo prawdopodobnie nie uda im się ich zdobyć.
          A nie chcę już czekać:)
    • inecita twojaperfumeria, refree, euforia_com_pl 03.11.08, 21:17
      Jak w temacie, znacie ich?
    • echo1111 Re: Allegro- Pytania o sprzedawców - część 2 04.11.08, 14:26
      Czy kupował ktoś u sprzedawcy o nicku Andrex123? Ma same dobre
      komentarze.. aukcja.onet.pl/show_user_auctions.php?uid=7971032
      • asia_nie Re: Allegro- Pytania o sprzedawców - część 2 06.11.08, 09:51
        Kupilam u niego paradise sunga, wszystko ok

--------------------------------
        On ne peut pas respecter quelqu'un qui ne se respecte pas,
        et on doit se tenir sur la réserve.
    • a.malinka Re: Allegro- Pytania o sprzedawców - część 2 04.11.08, 16:44
      www.allegro.pl/item470845796_yuzu_ab_irato_parfumerie_generale_100_ml_z_pudelk.html

co sadzicie o tym sprzedajacym?
      • inecita Re: Allegro- Pytania o sprzedawców - część 2 06.11.08, 15:26
        Wzbudza moje zaufanie, wygląda raczej na wyprzedaż własnej kolekcji
        nie zaś na notorycznego naciągacza... poza tym zapach rzadki, może
        rzeadziej podrabiany?
    • kejzi-mejzi skąd takie niskie ceny? 06.11.08, 16:18
      www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=4778557&p=1
      • forevermore79 Re: skąd takie niskie ceny? 06.11.08, 16:37
        Stad, ze to w duzej mierze testery i to nie za nowych zapachow-
        aukcje wygladaja ok.
        • kejzi-mejzi Re: skąd takie niskie ceny? 06.11.08, 16:40
          Bardzo Ci dziękuję, idę kupić :)
    • carolla8 doress22 07.11.08, 20:53
      pytanie o sprzedawcę.Czy ktoś u niego robił zakupy?
      zauważyłam że ma same pozytywne recenzje, oprócz 2 neutralnych.

Zupełnie nie znam sie na tym i dlatego Was pytam?

Jak doczytałam w wątku wazne aby perfumy miały nr seryjny pod spodem butelki?
      ale czy na coś jeszcze zwracać uwagę?
      • aggis20 Re: doress22 11.11.08, 10:12
        Ja bym nie ryzykowała, ceny podejrzanie niskie. Najlepiej kupować od polecanych sprzedawców, przynajmniej ma się wtedy pewność, że przyjdzie oryginał. Numery seryjne - tak, powinny być - ale niektóre podróby z tego co wiem też je mają, niektórzy kupują też puste, oryginalne flakony i je zapełniają płynami niewiadomego pochodzenia ;)) tak że flakon wygląda ok, ale z zapachem coś jest nie tak. Więc lepiej uważać i nie kupować za tanio.
    • forevermore79 Przeniesione "Chanel no5, gdzie kupic?", joana.mz 12.11.08, 10:49
      "Czy ktoś mi może polecić sprzedawcę na allegro lub perfumerię? Na
      allegro ceny są bardzo zrózniocwane ( od ok 100zł do 450zł). "

Moja krotka odp.- nie daj sie zwiesc zbyt tanim ofertom- Piatka
      nigdy nie bedzie kosztowac 100 zl, to ewidentne podrobki. Szukaj
      super-sprzedawcow lub perfumerii internetowych typu pedet.pl.
      Zerkne potem na przykladowe, uczciwe oferty z allegro. Pozdr!
    • agmusz MadoxSklep na allegro oryginały? 05.12.08, 20:54
      pytam tak na wszelki wypadek. Co sądzicie?
      Dziękuję
      • indian-summer Re: MadoxSklep na allegro oryginały? 10.02.09, 15:37
        MadoxSklep jest wymieniany na Wizazu w sprawdzonych sprzedawcach:

www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=200620
        pozdrawiam!
        gosia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka