fa25 14.12.08, 12:29 Zainspirowana zapowiedzią Amarena Whim zaczynam oblizywać sie na zapach wiśni z migdałami. Rahat Loukhoum Serge Lutensa też ma te nuty. Ale co jeszcze ? Marzy mi sie takie kirschowe amaretto. Macie jakieś propozycje? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rawita7 Re: Wiśnie/migdały 14.12.08, 12:53 Dla mnie amaretto z naciskiem na wiśnie to Gloria, a z naciskiem na migdały - Louve Lutensa. Odpowiedz Link
paulinaa Re: Wiśnie/migdały 14.12.08, 15:03 na mnie wiśnią z migdałami i odrobiną róży pachnie Fleur de Noel YR :) Odpowiedz Link
asidoo Re: Wiśnie/migdały 14.12.08, 16:24 Z naciskiem na migdały pachną Strenesse - Gabriele Strehle. Co prawda nie znalazłam ich w opisie nut zapachowych, ale wyraźnie czuję. Odpowiedz Link
zoe125 Re: Wiśnie/migdały 23.12.08, 19:11 Z Lutensa stawiałabym bardziej na migdałowo-anyżkowe Douce Amere. W Louve migdały sa połączone z kwiatowym akcentem, przez co (przynajmniej na mnie) tworzy się niejadalny zlepek. Polecam też In Black J.Del Pozo oraz Pink Sugar Aquoliny (bardzo słodki, jak ulep). Odpowiedz Link
jop Re: Wiśnie/migdały 29.12.08, 12:46 Douce Amere są zdecydowanie nieowocowe. Jak dla mnie to czekolada z anyżkiem, ewentualnie plus jakaś wanilia, może i migdały, ale żadnych owoców tam raczej nie ma. Odpowiedz Link
mangos Re: Wiśnie/migdały 23.12.08, 20:02 Gloria + Aquolina ( taki zapach,chyba olejek migdałowy ) Odpowiedz Link
hispana Re: Wiśnie/migdały 29.12.08, 16:09 najmocniejsze polaczenie heliotropowego migdalu i wisni to Hell Cat od Black Phoenix otrzymany w kropelce od tutejszej ktorejs cudownej darczyni pomieszalam to nawet z kadzidlem NK - efekt naprawde niesamowity! Odpowiedz Link