Dodaj do ulubionych

Codex Alimenatarius

05.03.10, 11:04
No i jest marzec...Minęło ponad 3 miesiące od momentu, gdy Codex Alimenarius zaczął oficjalnie funkcjonować w Polsce. Zestaw norm, który ma zagłodzić na świecie 3 miliardy ludzi, napromieniować żywność, rozsiać DTD po kuli ziemskiej, sprawić ze hodowle krow zamienia się w hodowle potworów rodem z Wyspy Doktora Moreau...to straszne, jakim cudem w ogóle przeżyliśmy te 3 miesiące?

Ja na ten przykład wczoraj kupiłem zonie zestaw witamin w aptece, policja mnie nie aresztowała za posiadanie zakazanych substancji. Recepty tez nie potrzebowałem. Bylem w szoku, na ta ewentualność spisałem nawet list pożegnalny, tak mnie nastraszyły te tysiące petycji, artykułów w internecie, ze myślałem, ze już do domu z witaminami nie wrócę. Wróciłem.

Udało mi się tez kupić nasiona. Marchewki i pietruszki. Policji szukającej nielegalnych nasion przy kasach OBI jakoś nie widziałem...

Czyżby to oznaczało, ze prawdziwy atak nastąpi dopiero jak rośliny w naszych przydomowych ogródkach zaczyna kiełkować?

Czy ktoś coś wie??
Obserwuj wątek
    • sanum Re: Codex Alimenatarius 10.03.10, 10:55
      A mi juz się nie udało kupić w sklepie zielarskim maści ichtiolowej bo im od
      niedawna nie wolno sprzedawać takiego produktu (może się tym mozna otruć albo
      coś innego) a z aptek zniknęło srebro koloidalne, bo juz nie wolno produkować.
      Nie sądzę, żeby przyszedł koniec marchewki, czy rzerzuchy, ale jest straszna
      nagonka na medycynę naturalną niestety.
      • malwek666 Re: Codex Alimenatarius-bagatelizowanie i głupota 23.03.10, 14:40
        tak..masz rację..nikt za marchewkę nikogo nie ściga.
        Jakbyś miał pojęcie o socjologii, to byś miał świadomość,że to się
        robi MAŁYMI KROKAMI.

Szałwia od maja 2009 roku też jest nielegalna...i co?
        Na razie nic...
        ale do czasu..to jest przemyślane działanie i NIE PRZYPADKOWe, bo
        żaden ignorant nie wprowadza codex alimentarius na POZIOMIE
        GLOBALNYM dla zabawy....czujesz to w końcu ?

Pozdrawiam i zastanów sie kiedy za marchewkę trzeba bedzie iśc do
        paki.
        Powiem ci kiedy.
        w Anglii sa ustawy przygotowane na stan wyjątkowy,
        Jedną z dyrektyw jest kara za posiadanie czegokolwiek ! do
        jedzenia...a Ty sie zastanawiasz nad marchewką ????

Pozdrawiam...nie bagatelizuj sprawy..

Sprawa z naszego podwórka....polityce w Polska..nie mają pojęcia o
        Codex..sprawa została przyklepana "jakby poza nimi"...
        TO JEST NAJDZIWNIEJSZE....bopowstaje pytanie...KTO WŁASCIWIE RZADZI
        w kraju ????

olitycy nie mogli zatrzymac wejscie na rynek w 2010 roku ziemniaka
        modyfikowanego, bo UNIA CHCIAŁA wprowadzić...no i
        wprowadzili....rzad nie był w stanie oporowac..dlaczgo i kto teraz w
        tej sytuacji rzadzi ????????

• anyadiament Re: Codex Alimenatarius-bagatelizowanie i głupota 28.03.10, 13:12
          Malwek racja. Siedzę w temacie już od dłuższego czasu.
          olega wcześniej chyba nie ma pojęcia o medycynie naturalnej skoro po witamninki
          poszedł do apteki....hmm...
          Niech zajrzy lepiej do prawa gdzie od dawien dawna nie można w polskich aptekach
          sprzedawac środków pochodzenia naturalnego, oraz kiedy na opakowaniu można
          umieścic napis Naturalne.
          Jakie są obejścia firm farmaceutycznych .

Ja zdobywam naturalne witaminy , takie naprawde naturalne , wykorzystując prawo
          innych krajów.
          Radzę więcej poczytać...
          Natomiast codex wcześniej czy później wszystkim nie wyjdzie na zdrowie.
          Pozdro..
    • anyadiament Re: Codex Alimenatarius 28.03.10, 13:14
      Malwek ma rację. Siedzę w temacie już od dłuższego czasu.
      Kolega karoooll wcześniej chyba nie ma pojęcia o medycynie naturalnej skoro po
      witamninki
      poszedł do apteki....hmm...
      Niech zajrzy lepiej do prawa gdzie od dawien dawna nie można w polskich aptekach
      sprzedawac środków pochodzenia naturalnego tylko i wyłącznie syntetyki, oraz
      kiedy na opakowaniu można
      umieścic napis Naturalne.
      Jakie są obejścia firm farmaceutycznych .

Ja zdobywam naturalne witaminy , takie naprawde naturalne , wykorzystując prawo
      innych krajów.
      Radzę więcej poczytać...
      Natomiast codex wcześniej czy później wszystkim nie wyjdzie na zdrowie.
      Pozdro..
      • malwek666 Re: Codex Alimenatarius 02.04.10, 03:22
        To, że nie wyjdzie na zdrowie, to pewne.
        Mnie intryguje inna kwestia...kiedy w polskiej polityce temat zacznie być na tyle interesujący, że ktoś w końcu o Codex wspomni publicznie....czyżby znowu trzeba było czekać na Korwina ?

Sposób w jaki przemycono do prawodawstwa krajów Codex budzi wiele niejasności i jest co najmniej zastanawiający.

Szkoda, że ignoranci, który śmieją sie z Codex...nie zastanowią się na początek czym jest Codex i dlaczego tak mało o nim a w zasadzie w ogóle się mówi. (niedawno..jakies 3 tyg. temu w radio TOK FM była o tym pogadanka..podobno w polskim sejmie wrzało....ale..jakoś tego nie zauważyłem...)

Codex to powazna dyrektywa, która niebawem otworzy co niektórym oczy a raczej GAŁY...bo jak inaczej nazwać kogoś tępo patrzacego i zastanawiającego się "co się dzieje? "
        • jedynystarocie1 Re: Codex Alimenatarius 05.04.10, 15:03
          A to już się powoli zaczyna.Artykuł dzisiaj na onecie.
          biznes.onet.pl/wlasciciele-sklepow-zielarskich-obawiamy-sie-likwi,18570,3203890,1,news-detalpozdrawiam
          • jedynystarocie1 Re: Codex Alimenatarius 05.04.10, 15:06
            biznes.onet.pl/wlasciciele-sklepow-zielarskich-obawiamy-sie-likwi,18570,3203890,1,news-detal

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka