stardusts 05.07.10, 13:44 brak mi sił, osłabiona się czuję dość mocno... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jedynystarocie1 Re: brak mi energii 06.07.10, 17:53 Wycieczka do lasu,tylko nie tam gdzie jest dużo ludzi a tam gdzie spokój,cisza,śpiew ptaków.To pomaga,wraca chęć do życia. Odpowiedz Link
md65 Re: brak mi energii 08.07.10, 11:35 Wg. starej chińskiej sztuki leczenia, za przepływ energii odpowiada czakra meng-mein znajdująca się ok.5 cm poniżej pępka nie wymieniana np. w systemie czakralnym jogi.Są dwie takie czakry przednia (wymieniona przeze mnie) i tylna na tej samej wysokości odpowiadająca mniej więcej kręgom L4-L5 ( na wysokości których najczęściej dochodzi do urazów kręgosłupa).Spróbuj przyłożyć dłoń w wymienione miejsce i potrzymaj trochę, najmniej 3 minuty i zależnie od odczuć modyfikuj "mudrę" już sama, nie znamy się przecież i nie wiem co pomoże. Odpowiedz Link
ivy-the-best Re: brak mi energii 11.08.10, 22:11 no.... to widać ......... mogłabyś się jednak wysilić i napisać coś więcej ..... Odpowiedz Link
dany22 Re: brak mi energii 26.08.10, 17:07 Witam. A oto mieszanka ziołowa na odzyskanie energii: Korzeń żeń szenia syberyjskiego lub koreańskiego (Radix Panax s Radix Gin seng) 20g Nasiona Cola (Semen Coli) 20g Zioła zmieszać i sporządzić napar. Pić ciepły napój rano. Zioła takie jak żeń szeń i miłorząb dwupłatowy (Gingko biloba) skutecznie podwyższają poziom adrenaliny, a więc tym samym dodają energii. Można spróbować też z kawą, ale nie polecam, bo kofeina uzależnia. Pozdrawiam dany Odpowiedz Link
srebrny_baron Re: brak mi energii 26.01.14, 10:42 ktoś tu wspomniał że za krążenie odpowiada czakra witalna a to przecież tylko pół prawdy - chińczycy wymianiali takich 'silników' wiecej; w alchemii taoistycznej np. 3 - prócz witalnej, jeszcze ośrodek serca oraz gardła. Brak energii może być spowodowany pasożytami astralnymi, wpływami wampirycznymi, dziurami w aurze lub po prostu chorobą. Najlepiej się zorientować u kogoś siedzącego w temacie, ja polecam ezoteryczneporady.pl/duchowe-leczenie-energia/ - pani Agnieszka pomogła już wielu osobom, również w depresji etc. Odpowiedz Link