Dodaj do ulubionych

Srebro koloidalne??

09.05.04, 14:27
Udało nam się opracować bakteriobójczą tkaninę zawierającą nanocząstki metalicznego srebra. Srebro jest materiałem bakteriobójczym. Już w starożytności przechowywano wodę w srebrnych naczyniach dzięki czemu była długo świeża. Udało się nam osadzić nanocząstki srebra na niewiele większych cząstkach krzemionki. Drobiny te wprowadziliśmy we włókna materiału. Tak skonstruowane tworzywo niszczy bakterie. Można je wykorzystać nie tylko w obronności, ale także do przechowywania żywności, substancji organicznych, a nawet płynów ustrojowych np. moczu czy krwi oczekujących na badanie ? mówi prof. Wiesław Stręk z Instytutu Niskich Temperatur i Badań Strukturalnych PAN we Wrocławiu.

kiosk.onet.pl/art.html?NA=2&ITEM=1162441&KAT=242
Obserwuj wątek
    • alexander_82 Re: Srebro koloidalne?? 13.05.04, 15:03
      to jest (podobno) uczciwy artykul o srtebrze. pochodzi z 2002 roku i wg mnie
      srebro kupowane jako lekarstwo moze byc "skuteczne inaczej" od tradycyjnej
      metody, czyli ssania srebrnych lyzek albo wrzucania monety do wody / napoju

www.quackwatch.org/01QuackeryRelatedTopics/PhonyAds/silverad.html
      • alexander_82 Re: Srebro koloidalne?? 13.05.04, 19:59
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22&w=9876951&a=9876951
    • lucjola Re: Srebro koloidalne?? 01.09.04, 07:08
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19760&w=15308625&a=15372861
      Spróbuję namówić koleżankę by więcej Wam napisała. Stosouje srebro z pozytywnym
      efektem u swojego 2,5rocznego synka. Ja pozdrościłam małemu pięknych białych
      zębów :))
      • gryka1 Re: Srebro koloidalne?? 01.09.04, 12:53
        lucjola napisała:

> forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19760&w=15308625&a=15372861
        > Spróbuję namówić koleżankę by więcej Wam napisała. Stosouje srebro z
        pozytywnym
        >
        > efektem u swojego 2,5rocznego synka. Ja pozdrościłam małemu pięknych białych
        > zębów :))

To dziwne, bo z tego co mi wiadomo, to kolor zębów zależy od genów a nie srebra.
        • lucjola Re: Srebro koloidalne?? 01.09.04, 18:52
          gryka1 napisała:

> To dziwne, bo z tego co mi wiadomo, to kolor zębów zależy od genów a nie
          srebra
          >
          Srebro ma działanie bakterjobójcze. Ten chłopczyk nie myje jeszcze zębów a
          wprost "obrzera się" słodyczami. Normalnie powinien dostać próchnicy ale
          ponieważ codziennie wypija łyżeczkę srebra koloidalnego - stąd - nasze
          przypuszczenie, że srebro zabija bakterie w jamie ustnej. Parę miesięcy temu,
          kiedy jeszcze nie pił srebra miał bardziej żółte zęby.
          Ale oczywiście mogę się mylić.
        • melinek Re: Srebro koloidalne?? 13.09.04, 21:04
          Czesc Gryka, jestem mama synka, o zebach ktorego napisala Lucjola.
          Jest dokladnie tak, jak napisala. Mojemu synkowi zniknal nalot na zebach
          i bardzo sie one wybielily.
          Zdecydowalam sie na padawanie mu srebra kolidalnego ze wzgledu na astme.
          Sama stosowlam wacik nasaczony srebrem do leczenia opryszczki, z dobrym
          skutkiem. Uzywam go rowniez do przemywania twarzy a ostatnio nawet do
          leczenia infekcji pochwy.

Polecam bardzo rzetelny artykul na temat srebra koloidalnego.
          www.naturalhealingtoday.com/MAGPOLSKI/rok2000-12atak.htm

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka