Dodaj do ulubionych

Ciągle jestem zmęczona

15.06.11, 14:29
Witam
Może ktoś ma pomysł co zrobić w przypadku gdy wyniki badań cą w normie a ja ciągle jestem zmęczona, apatycznia i chętnie spała bym po 12 godzin.
Obserwuj wątek
    • haszek3 Re: Ciągle jestem zmęczona 15.06.11, 19:01
      najlepiej pojdz do dobrego homeopaty klasycznego.Powinien Ci pomoc bez wiekszyvch problemow...No i jesli problem nie siedzi glebiej,w miare szybko powinnacs odczuc poprawe...
      • aeb456 Re: Ciągle jestem zmęczona 18.07.12, 10:04
        Też miałam okres, że byłam permanentnie zmęczona, zupełnie nie umiałam sobie z tym poradzić. Poszłam do irydologa, bo stwierdziłam, że skoro nie pomagają typowe leki wzmacniające, to może zioła mi pomogą. Przepisał mi mieszankę (nie tylko na tę, ale również na inne dolegliwości) i po miesiącu czułam się już lepiej. Zioła działają powoli, ale długoterminowo i skutecznie. Polecam!
        • ramirezik Re: Ciągle jestem zmęczona 07.11.13, 19:18
          Zmęczenie jest wynikiem wielu czynników, jak zakwaszenie organizmu, problemy depresyjne, kiepsko w jelitach, np. rozrost grzybów candida albicans. Więc, niektórym niektóre rzeczy pomogą (co piszą w poprzednich postach) jeżeli trafi się to schorzenie co Ci dolega a inne nie. Jak się zbadasz i będziesz potrzebować jakichś naturalnych suplementów to polecam arkazdrowia.pl/
    • eri22 Re: Ciągle jestem zmęczona 29.06.11, 08:48
      znów spam? jak ktos ma nick domoweleki to z założenia mu nie ufam..
      • eri22 Re: Ciągle jestem zmęczona 10.08.11, 09:02
        > znów spam? jak ktos ma nick domoweleki to z założenia mu nie ufam..

sorki, ja tego na pewno tutaj nie pisałam..
    • wintst ZESPÓŁ PRZEWLEKŁEGO ZMĘCZENIA 26.11.11, 11:56
      Objawy choroby zwykle pojawiają się po silnym stresie lub infekcji, najczęściej są to problemy z koncentracją i zaburzenia snu; zaobserwować można też bóle głowy i mięśni.

Dodatkowa informacja na stronie:

www.szymczyszyn.pl/184734.html
    • puma002 Re: Ciągle jestem zmęczona 01.12.11, 10:27
      Zbadaj poziom witaminy D

vegie.pl/topics234/2204.htm
    • jacek1975a Re: Ciągle jestem zmęczona 07.01.12, 22:21
      mo.on napisała:

> Witam
      > Może ktoś ma pomysł co zrobić w przypadku gdy wyniki badań cą w normie a ja cią
      > gle jestem zmęczona, apatycznia i chętnie spała bym po 12 godzin.

Mi pomaga mleczko pszczele - coś takiego: aloesem.pl/?298,mleczko-pszczele-forever-forever-royal-jelly
    • monika32.net Re: Ciągle jestem zmęczona 14.01.12, 23:09
      Osoby, które wstają rano i już są zmęczone mogą cierpieć na dysbakteriozę. Oznacza to, że w naszych jelitach jest przewaga bakterii pochodzenia zwierzęcego niż roślinnego, wynika to z naszego sposobu odżywiania się. Zmęczenie pojawia się też, gdy wypróżniamy się rzadziej niż raz na dwa dni. W jelicie grubym pojawiają się wtedy procesy gnilne, pleśń i toksyny, które przenikają do naszego całego organizmu. Warto też sprawdzić, czy tarczyca pracuje jak należy. Jeżeli okaże się, że jest ok, to warto wprowadzić do swojej diety naturalne paliwo, czyli świeże soki z owoców i warzyw, orzechy, pestki dyni, słonecznika, siemię lniane, miód czy kiełki np. soi wyhodowane na własnym parapecie.
      • monika32.net Re: Ciągle jestem zmęczona 19.01.12, 07:49
        Warto wyrzucić ze swojej diety słodycze, początkowo dają nam zastrzyk energii, ale w konsekwencji robimy się coraz bardziej zmęczeni. Sztuczna żywność typu chipsy, ciacha, kolorowe draże itp. są nafaszerowane chemią, ona też nas osłabia. Ja miałam najwięcej energii, gdy robiłam sobie w domu soki z warzyw i owoców, nie potrzebowałam wtedy kawy do szczęścia :)
      • maniekpi Re: Ciągle jestem zmęczona 19.11.13, 08:32
        Do monika32.net
        Od kiedy to węglowodany są naturalnym paliwem???
        Gdyby to,co Pani proponuje było prawdą,to gepard biegałby 15-20 km/h.
        A jednak biega nieco szybciej ponieważ w jego posiłku nie ma cukrów(węglowodany),tylko wodór i inne doskonałe paliwa!
        Albo ma się wiedzę,albo wiarę.
    • laura988 Re: Ciągle jestem zmęczona 17.01.12, 13:36
      mnie lekarka zasugerowała, że stan chronicznego zmęczenia jest efektem dysfunkcji wątroby, co daje efekt taki jak przy kacu (fakt, że całe życie się tak czuje, jakbym była na lekkim kacu, najgorszy ten ból głowy, ucisk jakby obręczy). na razie walczymy homeopatycznie, ale idzie ciężko, bo mam to chyba od urodzenia. w każdym razie jest to jakiś kierunek poszukiwań/leczenia
      • asiupka Re: Ciągle jestem zmęczona 18.01.12, 08:55
        a badałaś hormony tarczycy? Nie tylko TSH, ale również FT3 i FT4. Przy niedoczynności tarczycy jednym z objawów jest zmęczenie, senność.
        • laura988 Re: Ciągle jestem zmęczona 18.01.12, 11:18
          tak, badałam łącznie z przeciwciałami. wszystko absolutnie w normie, przeciwciała wręcz bardzo niskie
    • marynia550 Re: Ciągle jestem zmęczona 29.02.12, 19:01
      mo.on napisała:

> Witam
      > Może ktoś ma pomysł co zrobić w przypadku gdy wyniki badań cą w normie a ja cią
      > gle jestem zmęczona, apatycznia i chętnie spała bym po 12 godzin.
      Tez tak mialam, pomogla mi p dr ludmila Gonorowka- irydolog, srodkami naturalnymi i czuje sie wspaniale. Moge dac tel 607261411
    • jemzdrowo1 Re: Ciągle jestem zmęczona 09.04.12, 01:37
      Dowiedz się czegoś o Chlamydii Pneumoniae.
      www.wykop.pl/ramka/1090069/jestes-ciagle-zmeczony-oslabiony-senny-zle-sie-czujesz-czytaj/
      Ogólnie jestem zwolennikiem zmiany diety na zdrowszą, ale najpierw należy poszukać poważniejszych przyczyn, jak np. ta którą podałem wyżej.
      • anonyme93 Re: Ciągle jestem zmęczona 16.07.12, 13:39
        mam to samo, masakra jakaś. ledwo się budzę, a od razu jestem zmęczona.. Może to tarczyca? co wy na to?
        • la-12 Re: Ciągle jestem zmęczona 16.07.12, 15:55
          hej, ja miałam tak samo w okresie dojrzewania, ile masz lat?
    • zofia321 Re: Ciągle jestem zmęczona 19.07.12, 11:17
      Więcej świeżego powietrza, to na pewno, jakieś ziółka(melisa, rumianek) i można też spróbować jakiś technik z medycyny naturalnej.Ja osobiście ćwiczę jogę, robiono mi akupunkturę i jest coraz lepiej. Od miesiąca zaczęłam też stosować też rezonator biofotonowy bo poleciła mi go przyjaciółka i śpię, naprawdę śpię spokojnie, niczym dziecko.

Pozdrawiam, Zofia Pietral
    • basia1104 Re: Ciągle jestem zmęczona 13.09.12, 20:56
      • kifiisia Re: Ciągle jestem zmęczona 24.09.12, 16:58
        ja mam podobne problemy borykam się z ciągłym zmęczeniem od lat mam dwoje dzieci, myślałam ze to od tarczycy ale biorę od jakiegoś czasu leki i bez zmian od rana ciągle zmęczenie i senność lekarka zaproponowala mi Centrum...szok! chyba najgorszy lek witaminowy więc sama szukam naturalnych sposobów
        • laura988 Re: Ciągle jestem zmęczona 25.09.12, 22:35
          Centrum na chroniczne zmęczenie? no po prostu pusty śmiech ogarnia, tyle właśnie potrafi nasza "oficjalna" medycyna.
          Sprawdź może, czy masz wszystko ok z hormonami nadnerczy, bo to może być przyczyna
    • monia77mi Re: Ciągle jestem zmęczona 02.10.12, 11:02
      Witaj,jakbym słyszała siebie - jestem zmęczona ,nie mam siły !
      wiadoma sprawa ze czegoś brakuje w organizmie,trzeba zacząć od podstawowych witamin i minerałów oraz omega 3 i astaksantyna ,ostrzegam Cie przed kupowaniem tanich niewiadomej jakosci produktów,znajdż dobra firme i marke i spróbuj systematycznie stosować suplementy.
      Wiem że sportowcy na wzmocnienie organizmu stosuja astaksantyne i białko,zobacz na mojeori24.pl

Mam nadzieje że odzyskasz siłe i energie ;)))) Pozdrawiam
      • kifiisia Re: Ciągle jestem zmęczona 02.10.12, 23:08
        dzięki piękne,dopiero skończyłam kurować mlodszego syna teraz muszę zabrać się za siebie bo tak żyć się nie da zrobię badania tych nadnerczy może faktycznie coś się wyjaśni pozdrawiam serdecznie
        • laura988 Re: Ciągle jestem zmęczona 05.10.12, 19:49
          problemem jest niestety znalezienie lekarza, który chciałby się tym zająć. u mnie słuchali, kiwali głowami i tyle. zero reakcji
    • missya Re: Ciągle jestem zmęczona 11.10.12, 09:58
      Witam przepraszam ze tutaj, ale przygotowuję badanie na temat zakupu produktów spożywczych i roli reklamy oraz internetu w tej kwestii. Moja prośba: poświęćcie 3-4 minuty i wypełnijcie ankietę z zamkniętymi pytaniami: moje-ankiety.pl/respond-31422.html
    • jaklaudya Re: Ciągle jestem zmęczona 12.10.12, 16:49
      Hmm, szczerze mówiąc odpowiedź dla mnie jest niezwykle prosta..Przyczyna tkwi w naszym zanieczyszczonym środowisku: nasz organizm z każdej strony jest dosłownie BOMBARDOWANY przez zanieczyszczenia, czy to z powietrza, czy żywności(która dziś jest tak modyfikowana,że brakuje nam witamin i minerałów, dzięki którym zachowalibyśmy zdrowie).

Toksyny, złogi zalegające w naszych kanałach nerwowych, które gromadzą się w organizmie powodują, że przechodzimy siedem etapów zanieczyszczenia naszego organizmu. Pierwszy to właśnie ciągłe zmęczenie, senność(ja także miałam objawy jak Ty, na szczęście w przeszłości:)),wreszcie może nawet dojść do osteoporozy szyjnej!

Drugi etap to bóle głowy, rwanie w stawach, mięśniach..Później jest coraz gorzej, ostatni etap, siódmy, to już rak..Dlatego trzeba się bronić przed wpływem nieprzyjaznego środowiska!

Mam rozwiązanie dla Ciebie:)Jeśli jesteś zainteresowana to polecę Ci na prawdę niezwykle skuteczne preparaty,biologicznie aktywne dodatki do żywności produkowane specjalną technologią:)
      Uwielbiam patrzeć jak ludzie, którym je poleciłam zdrowieją w oczach:)
      Pisz na: kdydyna@vp.pl
    • 4czesia Re: Ciągle jestem zmęczona 16.10.12, 12:16
      Przedewszystkim należy zbadać przyczynę. Może to być wiele czynników. A żeby zaoszczędzić czas i pieniądze, najlepiej problem znaleść badając systemem Quantec. Polecam Gabinet Integrum w Warszawie. Ich strona www.padamed.waw.pl
    • anka30sturm Re: Ciągle jestem zmęczona 16.10.12, 16:05
      Ja polecam przejść się na lekarze.pl/
    • arturro77777 Re: Ciągle jestem zmęczona 10.11.12, 19:31
      Też tak miałem teraz czuję się lepiej podejrzewam że u ciebie może to być też to pomocne :

Toksyny i oczyszczanie organizmu lewatywą

www.youtube.com/watch?v=xI2SVsaG-fI&feature=autoplay&list=PL0mKHK6o2zoGvCD8nq7X2CKhSZhS9kdE0&playnext=3
      LEWATYWA, oczyszczanie organizmu

www.youtube.com/watch?v=t7PYhtck0Go&feature=BFa&list=PL0mKHK6o2zoGvCD8nq7X2CKhSZhS9kdE0
      Hydrokolonoterapia - hydrokolonoterapia.pl/

Polecam także zapoznać się z :

breatharianizm.blogspot.com/
    • karolina_zet Re: Ciągle jestem zmęczona 13.11.12, 12:03
      zgadzam sie z tym co pisze monika32.net.
      Ja wieczorami bylam doslownie wyczerpana, Juz nawet nie zmeczona ani senna. Po prostu o godz 20-stej noga ani reka ruszyc nei moglam. Tlumaczylam sobie ze dwoja dzieci, dom i praca ale inni jakos funkcjonowali a ja nie. Ani reka ani noga nie mialam sily ruszyc!
      Robilam badania krwi i wszytko ok.
      Zdiagnozowala mnie osoba zajmujaca sie medycyna naturalna: zagrzybienie i zakwaszenie organizmu. Dostalam ziola i zaczelam stopniowo czytac i uczyc sie jak powinnam sie odzywiac. Powoli wprowadzilam to w zycie. Jestem w trakcje kuracji Ewy Dabrowskiej ( dieta owocowo-warzywna). Czuje sie o niebo lepiej. I na pewno to jest dobra droga ku lepszemu samopoczuciu.
      • lula5-0 Re: Ciągle jestem zmęczona 12.07.13, 22:05
        Ja też bylam na poście warzywno-owocowym Ewy Dąbrowskiej. Faktycznie po 2tygodniach (więcej nie dałam rady) byla duża poprawa samopoczucia i duży przypływ energii.
    • gosiakot2 Re: Ciągle jestem zmęczona 25.11.12, 12:43
      polecam wypróbować mieszankę olejków (np. www.drbeta.pl/mieszanki-olejkow-eterycznych---vapomixy-c27/vapomix-e-7-na-zmecznie-p120/) to Cię trochę bardziej pobudzi i sprawi, że będziesz bardziej żywsza - uwierz mi, często mam to samo co Ty :/
      • hufa Re: Ciągle jestem zmęczona 03.01.13, 13:43
        Moja siostra ciągle narzekała na to, że jest ciągle zmęczona. Chodziła od lekarza do lekarza i żaden nie był jej w stanie skutecznie pomóc. Jeden nawet wysyłał ją do psychiatry. Udała się w końcu do uzdrowiska i tam lekarz poradził jej używanie rezonatora bio-fotonowego Minimedic i zaczęło się jej poprawiać. Teraz jest o wiele lepiej.
        • adamvp Re: Ciągle jestem zmęczona 13.01.13, 15:42
          niestety, u nas jest tak, ze jak podstawowe badania sa w normie to lekarze od razu sugeruja zaburzenia psychiczne;
          ja polecam techniki relaksacyjne oraz swieze powietrze, musze powiedziec, ze moze ciezko jest sie przyzwyczaic na poczatku do wychodzenia na mroz itp jak nie trzeba, ale jesli juz sie uda to czlowiek na prawde czuje sie lepiej nawet na mroznym powietrzu niz siedzac w cieplym domu...
    • opty-mi-stka Re: Ciągle jestem zmęczona 14.01.13, 20:26
      może ogólnie brakuje ci witamin i minerałów, trzeba więcej jeść zdrowych produktów i ruszać się, by wydzielić endorfiny:)
    • 1gazeta11 Re: Ciągle jestem zmęczona 16.01.13, 20:26
      Witam,
      Prawdopodobnie przyczyna tkwi w Twoich jelitach !
      Sądzę że możesz uzyskać doskonałą poradę w tym artykule:
      chimed.pl/profilaktyka-zdrowotna-jelit/
      Polecam !
    • mery771 Re: Ciągle jestem zmęczona 03.02.13, 21:54
      Ja miałam to samo. Wykupiłam niedawno na grouponie badanie metodą Volla w Krakowie na Ujastek i naprawdę polecam. Wyszło mi sporo obciążeń pasożytami, grzybami, polecono mi tęż dietę bezglutenową i póki co na niej jestem. Czuję się o wiele lepiej. Wybieram się też tam na oczyszczanie organizmu z drobnoustrojów biorezonansem. Moja koleżanka była na tej terapii i pozbyła się uporczywych bólów zatok. Mam nadzieję, ze po zrzuceniu tego balastu i moje problemy miną;) polecam ich stronkę: instytutvolla.pl Pozdrawiam
      • mag401 Re: Ciągle jestem zmęczona 05.02.13, 11:45
        Witam Cichocki Dariusz Warszawa. Masz ładny kolor aury i masz wysoki rozwój duchowy. Masz wysoką intuicję, przebłyski jasnowidzenia. Ponadto dość często odzywa się intuicja. Jesteś idealnym człowiekiem do okradania Cię z energii. Robi to celowo dość duża grupa żyjących osób. Sama sobie nie poradzisz!!!!!!!!
    • anetka_sobecka Re: Ciągle jestem zmęczona 14.02.13, 12:34
      Ja również myślę, że kluczem do zmiany może być zmiana diety i nawyków żywieniowych. Osobiście jestem zwolenniczką spożywania pokarmów jak najmniej przetworzonych. Chemia zawarta w żywności konwencjonalnej często powoduje otępienie, ponadto niejednokrotnie jej zadaniem jest dodatkowe rozbudzanie apetytu. Dla przykładu aspartam podczas rozkładu zostawia w naszych tkankach substancje neurotoksyczne, ktore nie ulegają rozkładowi, tylko odkładaniu. To może powodować m.in. spadek koncentracji, bóle głowy, etc. Jedzenie żywności ekologicznej już po 90 dniach może przynieść znaczne polepszenie. Polecam wziąć udział w ogólnopolskiej akcji społecznej: www.90dnidoeko.pl/ Akcja pod honorowym patronatem Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi, więc to nie są tylko jakieś tam moje fanaberie!
    • goo-nia Re: Ciągle jestem zmęczona 25.04.13, 23:07
      Aby sprawdzić przyczyny ciągłego zmęczenia polecam wykonanie badania metodą EAV w Małopolskim Centrum Promocji Zdrowia w Krakowie (mogą to być grzyby, pasożyty, bakterie, czy wirusy), od razu po około godzinnym badaniu otrzymuje się wynik. Także dzięki zaawansowanej elektronice można pozbyć się patogenów z organizmu, więcej informacji na www.mcpz.pl
      www.140longlife.eu
      • honat5 Re: Ciągle jestem zmęczona 29.04.13, 20:19
        goo-nia napisała:

> Aby sprawdzić przyczyny ciągłego zmęczenia polecam wykonanie badania metodą EAV
        > w Małopolskim Centrum Promocji Zdrowia w Krakowie (mogą to być grzyby, pasożyt
        > y, bakterie, czy wirusy), od razu po około godzinnym badaniu otrzymuje się wyni
        > k. Także dzięki zaawansowanej elektronice można pozbyć się patogenów z organizm
        > u, więcej informacji na www.mcpz.pl
        > www.140longlife.eu

Co za patogen wpisuje wszędzie tą reklamę.Sama daj się leczyć!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka