Dodaj do ulubionych

Wyciskarka do soków

25.02.13, 23:20
Czy macie w domu?
Korzystaliście, macie jakieś doświadczenia?
Czy polecacie, stosujecie?
Ze względów zdrowotnych (i poprawa i podtrzymanie zdrowia) mam pomysł na zakupienie takiego sprzętu do robienia soków/koktajli.
W Internecie znalazłam różne informacje, które mnie bardziej skołowały niż coś wyjaśniły, poszukuję teraz doświadczeń praktyków.
Obserwuj wątek
    • kuchareczka_80 Re: Wyciskarka do soków 26.02.13, 16:37
      Ponawiam pytanie, które z mojej strony jest bardzo serio, bo konkretnych informacji w Internecie od użytkowników takiego produktu nie namierzyłam, a na czterech forach nikt nie napisał mi w tym wątku ani słowa...
      Nie wiem, jak to interpretować, więc proszę nawet o jasny wpis, że nie obchodzi Was taki sprzęt lub cokolwiek, co może będzie dla mnie użyteczne jako osoby, która wczoraj założyła nicka z nadzieją, że bezpośredni kontakt z ludźmi na forum pomoże mi w znalezieniu informacji, których nie mogłam sama namierzyć w sieci...
      ( a znalazłam różne, od takich, że soki to trucizna przez soki leczące raka)
      Mam konkretne oczekiwania i pytania, więc jeśli możecie cokolwiek napisać i polecić, to będę wdzięczna, bo staję się coraz bardziej frustrowana oczekiwaniem na reakcje ludzi.
      Proszę o informacje - pijecie soki?
      Może sokowirówki macie?
      Kartonowe?
      Może ktoś miał pomysł na wyciskarkę, ale mu przeszło?
      ...
      :(
      • ela282 Re: Wyciskarka do soków 13.03.13, 08:20
        Cześć.
        Ja niedawno kupiłam wyciskarkę do soków. Robię soki prawie codziennie i wszyscy domownicy chętnie go piją. Sok jest gęsty i smaczny. Nie dodaję cukru, bo sam w sobie jest słodki. Robię soki z różnych owoców i marchewki. Pozdrawiam
        • kuchareczka_80 Re: Wyciskarka do soków 13.03.13, 08:59
          Czy to jest taka wyciskarka, która ma możliwość robienia soków np. ziół, warzyw kapustnych?
          • ela282 Re: Wyciskarka do soków 19.03.13, 10:25
            Tak, to jest taka wyciskarka. ale z naci jeszcze nie robiłam. Jak się pojawi wiosną pokrzywa, to mam zamiar robić z niej świeże soki i pić.
            • jolunia01 Re: Wyciskarka do soków 19.03.13, 11:03
              Podaj linka albo napisz co to za model/firma. Też szukam i słabo mi idzie.
              • ela282 Re: Wyciskarka do soków 20.03.13, 10:35
                To jest wyciskarka Zelmera www.youtube.com/watch?v=2uAXW_6cEfk
                Kosztuje ok 700 zł.
                • kuchareczka_80 Re: Wyciskarka do soków 20.03.13, 23:28
                  Nie wiem, na ile to kewstia konkurencji, na ile prawdziwych informacji, ale akurat wyciskarki zelmera były przedstawiane (obok pozytywnych opinii) jako bardzo kiepski, podatny na uszkodzenia mechanizm...
                  Jesteś kolejną osobą, która pisze o zelmerze i jest zadowolona.
                  Dzięki za filmik,
                  Cena w porównaniu do innych zachwalanych sprzętów jest przynajmniej o polowę dostępnjejsza...
                  • ela282 Re: Wyciskarka do soków 21.03.13, 08:54
                    Póki co wyciskarka sprawuje się dobrze. Łatwo się myje. Może ktoś trafił na felerny egzemplarz, czasami tak bywa. Ja jestem bardzo z niej zadowolona. Jabłek nawet nie obieram, tylko kroję na mniejsze kawałki.
                    • kuchareczka_80 Re: Wyciskarka do soków 21.03.13, 15:13
                      Dzięki za informację :)
                • jolunia01 Re: Wyciskarka do soków 24.03.13, 11:59
                  Elu, dziękuję.
                • dotkana Re: Wyciskarka do soków 31.03.13, 17:23
                  według mnie sporo za drogo, są tańsze odpowiedniki. Proponuję przejrzeć inne modele.
        • nowaczek1 Re: Wyciskarka do soków 10.04.13, 14:06
          To, o czym piszesz, to sokowirówka. Wyciskarka służy do wyciskania cytrusów i ma odsłonięty wirujący stożek na górze. Na wyciskarce soku z marchewki nie zrobisz :)
    • sylazie Re: Wyciskarka do soków 01.04.13, 11:12
      Witam

Ja używam wyciskarki zelmer od ponad roku średnio co drugi dzień i jestem bardzo zadowolona. Sprawuje się bez zarzutu - soki zupełnie inne niż z sokowirówki.
    • kosmov Re: Wyciskarka do soków 01.04.13, 18:00
      a co konkretnie Cię skołowało? my od lat mamy wyciskarkę, sok z pomarańczy i grejprutów w niedzielę przy śniadaniu smakuje najlepiej :)
    • ela282 Re: Wyciskarka do soków 30.04.13, 11:38
      Witam ponownie. Właśnie zaczęłam wyciskać pokrzywę. Wychodzi co prawda mus, ale można to połknąć chociaż smak okropny. Używam pokrzywy już 4 dzień. Zauważyłam, że nawet jak coś zjem nadprogramowo to nie tyję. A muszę się pochwalić, bo schudłam 16 kg (bez pokrzywy) i chciałabym jeszcze kilka kilogramów zgubić. Myślę, że pokrzywa w tym stanie wpływa na trawienie. Mam zamiar nadal jej używać. Pozdrawiam
      • kuchareczka_80 Re: Wyciskarka do soków 01.05.13, 11:49
        Podobno sok z pokrzyw, białej kapusty jest b zdrowy, jednak do niego potrzebna jest już porzadniejsza wyciskarka - uwzględniająca zioła i kapustne warzywa.
        Obecnie zatrzymalam się na obecnym blenderze w domu (dzbanek) i robie koktajle. Może i będą napowietrzone, ale nie jestem pewna, czy wypicie tak zmiksowanych warzyw i owoców tak bardzo niszczy cenne związki zawarte w stosowanych produktach...
    • dzoana.krupa Re: Wyciskarka do soków 30.04.13, 15:17
      Pomóżcie wykształcić nam zdrowy nawyk picia wody u Polaków :) Wesprzyjcie akcję [url=http://pijwode.blogspot.com/]pijwode.blogspot.com[/url] :)
    • claryfaye Re: Wyciskarka do soków 07.01.14, 15:52
      ja niedawno kupiłam sobie w krakowie w Bonarce wyciskarkę firmy Kuvings jakby ktoś szukał mają stoisko w okolicy CCC. przemyślałam sprawe po uzytkowaniu tanszych urzadzen (miałam clarusa moze i na poczatek wystarczy ale jednak lepiej dołożyc do czegoś normalnego bo mnie sie silnik chyba przegrzał i padł ale to osobna historia) dostalam fajny rabat i gwarancje. Wyciska soki nawet z kapusty, natki pietruszki, twardych warzyw (buraczany soczek coś niesamowitego) jesli masz watpliwosci to polecam takie urzadzenie, sok ze sklepu ma się nijak do takiego naturalnego:) a jeśli chodzi o wybór to moja z tego co wiem ma najwolniejsze obroty (dokladnie wyciska) 76/min cicha (w porownaniu do poprzedniej) i latwo sie myje jest taka specjalna szczoteczka
      • 70upartykrasnal Re: Wyciskarka do soków 15.01.14, 09:45
        a ja zamierzałam kupić wyciskarkę, ale na innym forum odradzili mi to. Jedząc owoce czy warzywa w całości dostarczamy organizmowi błonnika. Z pokrzywy robię napar
      • wm-expo Re: Wyciskarka do soków 10.12.14, 18:23
        kuvings jest bez konkurencyjny- mają też nowy model, który jest u mnie w domu. www.kuvings.net.pl kupiłam 2 dni temu- SUPER!
        • jakaterapia Re: Wyciskarka do soków 05.02.15, 15:04
          Stwierdzenie nie poparte doswiadczeniem ani statystycznymi danymi. Czyli reklama.
          • arturkubicki990 Re: Wyciskarka do soków 03.03.16, 14:46
            Witam serdecznie. Zapraszam na stoisko promocyjne W Centrum handlowym Zakopianka w Krakowie od czwartku 03.032016 do 06.03.2016 do niedzieli promocja na Kuvings B6000 rabat + prezent dla każdego kupującego. W razie pytań prosze o kontakt Artur Kuvicki 607077374 Ewentualnie mail: arturkubicki990@icloud.com
    • arturkubicki990 Re: Wyciskarka do soków 12.03.16, 12:13
      Witam serdecznie. Zapraszam na stoisko promocyjne W Centrum handlowym Bonarka w Krakowie w weekend 12-13. Marca 2016 promocja na Kuvings B6000 rabat + prezent dla każdego kupującego. Jest tez wyjątkowa oferta raty 0% W razie pytań prosze o kontakt Artur Kuvicki 607077374 Ewentualnie mail: arturkubicki990@icloud.com
    • arturkubicki990 Re: Wyciskarka do soków 18.03.16, 10:36
      Witam serdecznie. Zapraszam na stoisko promocyjne W Centrum handlowym Bonarka w Krakowie w piatek i sobote 18-19 Marca 2016 promocja na Kuvings B6000 rabat + prezent dla każdego kupującego. Jest tez wyjątkowa oferta raty 0% W razie pytań prosze o kontakt Artur Kuvicki 607077374 Ewentualnie mail: arturkubicki990@icloud.com
    • arturkubicki990 Re: Wyciskarka do soków 18.03.16, 10:39
      Witam serdecznie. Zapraszam na stoisko promocyjne W Centrum handlowym Silesia w Katowicach w piatek sobote i niedziele 18-20 Marca 2016 promocja na Kuvings B6000 rabat + prezent dla każdego kupującego. Jest tez wyjątkowa oferta raty 0% W razie pytań prosze o kontakt Marek Nowakowski 502235824 ewentualnie mail: mareknowakowski@vp.pl
      • aristak Re: Wyciskarka do soków 18.04.20, 17:23
        ja nie mam sokowirówki ale idealnie mi pasują i smakują soki Nuja - bardzo fajne i smaczne a do tego mają sporo wartości odżywczych. Także pije się je z przyjemnością
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka