kowali 24.11.05, 12:32 Witam Od kilku miesięcy leczę sie na grzybicę pochwy, leki nie pomagają. Może macie jakię sprawdzone dobre naturalne sposoby?pomóżcie, z góry dziękuję Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
emml Re: Co na grzybicę pochwy? 24.11.05, 15:38 ja ci mogę zaproponować od strony dietetycznej- dietę odkwaszającą np.o cukru.... Grzyby rozwijają się w środowisku kwaśnym.Możesz napisać do mnie troszkę więcej o sobie na skrzynkę wtedy więcej coś może zadziałamy. Jak chcesz prześlę ci wskazówki do diety odkwaszającej Odpowiedz Link
magdala555 Re: Co na grzybicę pochwy? 01.12.05, 21:46 podobno pomaga srebro koloidalne.{nie sprawdzałam} Odpowiedz Link
tuska62 Re: Co na grzybicę pochwy? 20.04.06, 17:50 mnie pomogło srebro koloidalne.tylko proszę uważać aby nie przedawkować!A po wyleczeniu dbać o ph pochwy czyli stosować lactovaginal Odpowiedz Link
elpasz Re: Co na grzybicę pochwy? 02.12.05, 09:29 Poczytaj tutaj, ja osobiście polecam ten preparat, przeczytasz zresztą moje posty forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=30155&w=27833947 Odpowiedz Link
manjaslowa Re: Co na grzybicę pochwy? 03.01.06, 23:56 ja się z konsekwencją manjaczki podpisuję obiema rękami pozdrowienia manyaslova Odpowiedz Link
fela101 Re: Co na grzybicę pochwy? 05.01.06, 21:44 Cześć Polecam srebrną wodę,pokazała się w sklepach taka woda do płukania tkanin,ale to jest zwykłe srebro koloidalne i do tego niedrogie.Moja mama się wyleczyła z tej choroby właśnie tym.Pozdrawiam Odpowiedz Link
klosinska4 Re: Co na grzybicę pochwy? 16.01.06, 21:19 woda do płukania tkanin? A mozesz podac mi nazwe ? klosinska4@gazeta.pl Odpowiedz Link
re-flex Re: Co na grzybicę pochwy? 16.01.06, 16:21 Nie wiem jak na grzybice pochwy, ale np. na grzybie stop polecam z aromaterapii olejek z drzewa herbacianego (Tea tree oil) - do kąpieli ok 10-12 krpel na wannę. . zapach ma mało sympatyczny, ale jest skuteczny. co do ww. grzybicy, to Pollena Aroma ma w swoim asortymencie kosmetyków z olejkami eterycznymi mydło intymne z tym olejkiem. może pomoże. M Odpowiedz Link
tatakazik Re: Co na grzybicę pochwy? 16.01.06, 20:28 Nie powinno się usuwać skutków, którym jest grzybica. Należy usunąć przyczynę. Jeżeli stosowana była antybiotykoterapia, to organizm został pozbawiony naturalnych bakterii. Im dłużej stosuje się antybiotyki, to tym dłużej zająć się należy grzybicą. Należy zmienić sposób odżywiania się, odbudować florę bakteryjną i wzmocnić organizm. Odpowiedz Link
alva_stralsund Re: Co na grzybicę pochwy? 22.01.06, 23:00 Cebule pokroic drobno i zagotowac w malej ilosci wody. Nasaczyc tampon tym i do srodka. Pomaga na pewno. Odpowiedz Link
krysia95 Re: Co na grzybicę pochwy? 22.04.06, 00:42 ja wyleczyłam ostatnio korzystając z książki prof.Tombaka. Kupiłam w sklepie ocet jabłkowy i rozcieńczylam go troche, tnz. 1 łyzkę octu i 5 łyzek wody i zrobilam tampon i po uprzednim przemyciu, przyłożyłam itak nosiłam ze 2 godziny. Ale nie do srodka.Jednoczesnie codziennie jadlam biojogurt naturalny i po tygodniu przeszło.Zrób sobie taką podpaskę z bandaża i ponoś.Możesz bardziej rozcieńczyć sama zobaczysz. Odpowiedz Link
manjaslowa Re: Co na grzybicę pochwy? 03.06.06, 10:26 jeśli chcesz czegoś, co wyleczy, a nie będzie leczyć, to z calą odpowiedzialnością polecam Ci anry :) manyaslova p.s. więcej info na forum candida Odpowiedz Link
very_martini Re: Co na grzybicę pochwy? 12.06.06, 14:49 Wpisz w wyszukiwarkę na forum homeo, była cała dyskusja o tym. Burzliwa:) 16%VOL 22%VAT -- takie tam... forum homeopatia Odpowiedz Link
narciara71 Re: Co na grzybicę pochwy? 12.06.06, 20:39 sporo do czytania, ale polecam- dziewczyny opisują również sposoby naturalne- sama z niektórych korzystałam f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=736822&start=0 Odpowiedz Link
agusha18 Re: Co na grzybicę pochwy? 22.06.06, 17:41 najlepsze są czopki z galaretki aloesowej oraz czysty miąsz aloe vera naprawde wielu moim znajomy to pomoglo a leczyli sie kilka lat na grzybice Odpowiedz Link
utopia7 Re: Co na grzybicę pochwy? 31.07.06, 01:54 Tak colloidal silver jest w stanie pomoc. Ponizej masz link jak samemu zrobic ten antybiotyk w domu i to b.wysokiej jakosci. www.silvermedicine.org/construction.html Polecam rowniez olej ozonowy. Na jego temat znajdziesz cos na stronie www.znachor.com blizsze informacje otrzymasz tez piszac na maila randolf@znachor.com Odpowiedz Link
karol.walc Re: Co na grzybicę pochwy? 31.07.06, 10:23 utopia7 napisał: > Tak colloidal silver jest w stanie pomoc. > Ponizej masz link jak samemu zrobic ten antybiotyk w domu > i to b.wysokiej jakosci. Srebro koloidalne (bo o nim pidszesz; dlaczego po angielsku?) nie jest żadnym antybiotykiem. Używasz słów, których znaczenia nie znasz. Odpowiedz Link
very_martini Re: Co na grzybicę pochwy? 01.08.06, 14:56 Abstrahując od tego, co każdy z Was o srebrze, ono JEST antybiotykiem, z tego prostego powodu, że działa przeciwbakteryjnie, tak samo jak augumentin, czosnek i penicylina. 16%VOL 22%VAT -- takie tam... forum homeopatia Odpowiedz Link
karol.walc Re: Co na grzybicę pochwy? 01.08.06, 15:30 very_martini napisała: > Abstrahując od tego, co każdy z Was o srebrze, ono JEST antybiotykiem, z tego > prostego powodu, że działa przeciwbakteryjnie, Słownik języka polskiego: "antybiotyk m III, D. -u, N. ~kiem; lm M. -i biol. farm. «substancja wytwarzana przez niektóre drobnoustroje, zwłaszcza pewne bakterie i pleśnie, wstrzymująca wzrost lub zabijająca inne drobnoustroje; stosowana w lecznictwie»" Przez jakie drobnoustroje wywarzane jest srebro koloidalne ? Odpowiedz Link
gastovski Re: Co na grzybicę pochwy? 31.07.06, 16:32 A tutaj skutki bezkrytycznego stosowania mądrości z forów internetowych, zdjęcia prezentujące jak można wyglądać po stosowaniu "self-made" colloidal silver: news.bbc.co.uk/1/hi/world/americas/2297471.stm homepages.together.net/~rjstan/argyria_photos_intro.html dermatology.cdlib.org/111/case_reports/argyria/wadhera.html Odpowiedz Link
utopia7 Re: Co na grzybicę pochwy? 31.07.06, 19:55 Zgadza sie.Przetlumacz jednak jaka dawke stosowali doustnie.!!!! Kiedy wlasnie w Stanach na ten temat rozmawialem to ktos mi powiedzial... zadna nowosc,moja babka zawsze do dzbanka z mlekiem wrzucala srebrna monete. Podobnie jezeli nie mam opamietania w kazdej dziedzinie.Woda utleniona 3% i ta sama 30%.Tez woda,tylze ze wypali dziure w butach. Jezeli masz az tak obcykany angielski to wiecej mozesz pokrytykowac strone znachor.com Odpowiedz Link
blackhorse-bh Re: Co na grzybicę pochwy? 11.08.06, 13:09 Ciekawy artykuł i przepis z olejkami, który powinien pomóc www.naturalnamedycyna.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=162&Itemid=59 Odpowiedz Link
murrof Re: Co na grzybicę pochwy? 17.09.06, 22:03 witam, polecam krem do rąk i paznokci firmy Dr. Nona (proszę się nie sugierować nazwą, oczywiście posiada odpowiednie atesty)dystrybutora można łatwo znaleść przez wyszukiwarkę internetową. Pozdrawiam Odpowiedz Link
angest Re: Co na grzybicę pochwy? 25.09.06, 10:09 Sprowadz radiestete, ktory sprawdzi twoje mieszkanie pod katem zyl wodnych. Na 100% przebywasz zbyt dlugo na jakims cieku. Zyly rozwalaja caly dol pola aurycznego, i stad wszelkiego rodzaju torbiele, guzy, nieregularne okresy itd. -- zapraszam na reiki-usui.pl Odpowiedz Link
liley11 ...:))?? 11.10.06, 11:55 angest napisał: > Sprowadz radiestete, ktory sprawdzi twoje mieszkanie pod katem zyl wodnych. Na > 100% przebywasz zbyt dlugo na jakims cieku. Zyly rozwalaja caly dol pola > aurycznego, i stad wszelkiego rodzaju torbiele, guzy, nieregularne okresy itd. > > -- > zapraszam na reiki-usui.pl MNiej wiecej co dwa lata (czasami czesciej) od lat 11 zmieniam miejsce zamieszkania a okresy zawsze miala, nieregularne... Odpowiedz Link