Dodaj do ulubionych

refluks żąłądka

26.12.05, 21:42
Mój mąż cierpi od dawna na refluks ząłądka. Może ktoś by poradził jak się z
tego wyleczyć.
Obserwuj wątek
    • jacek1956 Re: refluks żąłądka 28.12.05, 10:23
      Już to pisałem na innym forum i idę na łatwiznę-wkleję tamten tekst.

Nie miałem takiej dolegliwości ale jestem w trakcie czytania zwierzeń mężczyzny,
      któremu refluks uniemożliwiał pracę i normalne funkcjonowanie.Czytam jak musiał
      uważac stale na to co jada.Praca jego polegała na ciągłych podróżach,
      zebraniach.Żołądek miał wrażliwy od zawsze i właściwie bał się jeść,czekał
      tylko kiedy go dopadnie kolejny atak.W końcu poddał się terapii ziołowym preparatem Alveo.Pisze,że niemogą uwierzyć znajomi,rodzina,lekarze i oni sami(+żona i dzieci),ale po trzech tygodniach od rozpoczęcia terapii zniknęły u niego wszystkie dolegliwości związane z refluksem.Preparat pije cały czas.
      Może jeść jabłka,bigos czy kapuśniak,choć o zjedzeniu tych potraw mógł tylko
      pomarzyć.To tyle na ten temat.
      Jacek
    • magdala555 Re: refluks żąłądka 28.12.05, 19:13
      Alveo to pseudopreparat należący do grupy suplementow o śladowej ilości
      zioł.Producent podaje ze jest to wyciąg ze 100kg ziol.Proszę sobie wyobrazić
      1ookg ziół{objętość} wyciąg z tej ilości mieszczący się w litrowej butelce.Płyn
      który zwany jest Alveo to rozpuszczona lemoniadka.Producent nie podaje skladu
      procentowego zawartości.Jezeli faktycznie pomaga to jako placebo.Cena 160pln.
      Proponuję herbatkę nagietkową instrukcję stosowania- jeżeli maz będzie
      zainteresowany napiszę dokładnie.
      • jacek1956 Re: refluks żąłądka 29.12.05, 07:35
        Nie mam pojęcia skąd czerpiesz te "rewelacyjne" informacje i wnioski.
        Wejdź na jakąkolwiek stronę związaną z tym preparatem a z pewnością doczytasz
        się składu,przyznanych certyfikatów ISO,które dają pewne gwarancje,ocenę
        Instytutu Roślin w Poznaniu,zezwolenie GIS i kilku innych,łącznie z licznymi
        opisami i wynikami badań.Producent nie podaje składu procentowego z prostego
        powodu -jest to objęte ścisłą tajemnicą.Nie dlatego,że to lemoniadka,czy
        placebo.Podając skład gatunkowy(tajemnicą nie jest objęte)i skład procentowy
        zdradzałby tajniki swojej wieloletniej pracy potencjalnym konkurentom a
        przecież nikt nie życzy sobie aby z owoców jego pracy korzyści czerpali inni.
        Poza tym ceny są różne i uzależnione od tego czy kupujesz w detalu,czy z
        upustami,ale w żadnym wypadku cena nie występuje o warości 160PLN.
        Rozpiętość cenowa wynosi 175-105PLN i od kupującego zależy,którą będzie płacił.
        Doradzam więcej wstrzemięźliwości w formuowaniu wniosków i najzwyklejszej
        prawdy.
        Poza tym kwiaty nagietka lekarskiego,o ile wiem,pobudzają czynności
        wydzielnicze - zwiększają ilość soku żołądkowego a to przy refluksie żołądka
        chyba nie bardzo jest wskazane,prawda?
        • magdala555 Re: refluks żąłądka 29.12.05, 11:56
          Preparat nie ma składu procentowego czyli ile jest cukru w cukrze.Cena zależy od
          ilosci zakupionych butelek czyli cena 105pln to 60 zakupionych butelek. Mylę się?
          Jesteś w sieci sprzedaży bezpośredniej Alveo?
          • jacek1956 Re: refluks żąłądka 29.12.05, 18:49
            Preparat ma swój skład procentowy.W tym wypadku ważne są proporcje zawarte
            pomiędzy poszczególnymi wyciągami wszystkich 26 gatunków ziół a nie jaka jest zawartość miodu,soku winogronowego,czy jonizowanej wody w stosunku do reszty składników.Zresztą skład jest podany na kazdej butelce.
            Cena jest zależna od tego czy decydujemy sie na zakupy detaliczne czy
            na korzystanie z upustów.Jeżeli chcemy kupowac z upustami to w takim
            wypadku obowiązuje odpowiednia tabela uzależnaijąca cenę od ilości zakupionych
            i hitorycznie sumowanych butelek.
        • magdala555 Re: refluks żąłądka 29.12.05, 12:04
          Ps do Jacka: niewiele wiesz o nagietku.
          zaciekle bronicz tego preparatu zważywszy że tylko o nim czytałeś.
          Miedzy innymi zawodowo zajmuję się ziołolecznictwem i miałam okazję poznać
          preparat Alveo. Certyfikaty dotycza dopuszczalności do spożycia nie są to
          certyfikaty medyczne.
          • jacek1956 Re: refluks żąłądka 29.12.05, 19:32
            Faktycznie niewiele wiem o nagietku ale zawsze jest internet.I oto co znalazłem:

>Działanie: przeciwzapalne, wzmacniające, rozkurczowe, gojące rany.
            Kwiaty nagietka pobudzają czynności wydzielnicze — zwiększają ilość soku żołądkowego i mukopolisacharydów, zwiększają ilość żółci i ułatwiają jej przepływ do dwunastnicy. Mogą być polecane w nieżytach niedokwaśnych żołądka i w nieżytach jelit, a także w chorobie wrzodowej żołądka i dwunastnicy.<
            Strona z której pochodzi ten fragment:
            www.ziola.parapsycholog.com.pl/ziolo_n.htm
            Skoro poznałaś Alveo to pewnie także zapoznałaś się z certyfikatani ISO
            9001:2000 dla Polski;ten sam dla Kanady;certyfikat GMP - czyli Dobra Praktyka
            Produkcyjna (Good Manufacturing Practice) stanowi zestaw procedur produkcyjnych,
            nastawionych w szczególności na higienę produkcji oraz zapobieganie wytwarzaniu produktów nie spełniających wymagań jakościowych, w tym również zmienności cech produktów.
            Musiałaś także poznać wyniki badań komisji antydopingowych niemieckiej i
            słowackiej.Na pewno spotkałaś się z informacją,że Fundusz Kardiochirurgii
            zaleca preparat ALVEO w profilaktyce chorób serca,że Komisja konkursowa na Targach ECOMED 2000 przyznała
            1 miejsce w konkursie na Najlepszy Produkt w kategorii - " Naturalny Preparat Leczniczy" Firmie Akuna Polska z Katowic za
            ALVEO - Dietetyczny Środek Spożywczy
            Do tego tytułu pretendowało 70 firm ze swoimi produktami.
            O badaniach GIS-u,badaniach klinicznych w Kanadzie,badaniach we Wrocławiu
            pod kątem cukrzycy i pewnie o badaniach przeprowadzonych na Uniwersytecie
            Warszawskim też musiałaś czytać.Jeżeli tak było w istocie to w czym rzecz?
            Zajmujesz się ziołolecznictwem? To wspaniale się składa bo możesz porozumieć się
            z twórcą preparatu i pogadać jak fachowiec z fachowcem i na pewno będzie to
            konstruktywna rozmowa.Można to zrobić podobno poprzez internet albo
            jak przyjedzie z coroczną wizytą do Polski - tak przynajmniej słyszałem.
            Poza tym jeżeli masz kontakt z kimś,kto ma podpisaną umowę z firmą Akuna
            to z pewnością ma też firmowe kwartalniki,w których (o dziwo) lekarze róznych
            specjalizacji wypowiadają się na temat roli Alveo w pielegnacji i zachowaniu
            zdrowia.To chyba wystarczająco dużo naukowych argumentów przemawiających
            na korzyść preparatu.Pomijam taki szczegół jak doświadczenia tysiący pijących
            Polaków w walce z chorobami,których akademicka medycyna nie jest w stanie
            wyleczyć.
            • bioterap Re: refluks żąłądka 31.12.05, 11:53
              Z całym szacunkiem odnośnie Alveo, w Makro są soki naprawdę wysokiej jakości w cenie około 5 zł. za butelkę w zgrzewce. Pijąc dziennie po szklance kilka różnych soków efekt będzie podobny.
              Proszę mi odpowiedzieć jaka jest wchłanialność organizmu procentowo witamin i mineralów zawartych w preparacie.
            • magdala555 Re: refluks żąłądka 01.01.06, 19:31
              Widzę Jacku że wypowiedzialeś mi wojnę.Piszesz o wszystkich certyfikatach,
              opiniach a usiądz spokojnie i przeczytaj dokładnie co tam jest sprytnie
              napisane.Nie mam interesu w walce zTobą a jedynie wyrazam swoją opinię o tym
              środku. Wiem że masz szkolenia masz nadzieję na sukces finansowy i bronisz się
              przed myślą o tym że coś jest nie tak.Może zapytamy forumowiczów komu pomogło
              alveo.?A strona ktora przytoczyłeś w związku z nagitkiem z całym szacunkiem do
              właściciela nie jest strona zielarza-praktyka.Nie myśle z Tobą prowadzić
              polemiki na temat moich metod i nie będę podważala Twojej opinii o nagitku.Zyczę
              sukcesów w sprzedaży i wielu bonusów w Nowym Roku!
              • jacek1956 Do magdala555 02.01.06, 09:12
                Magdo ani mi w głowie wypowiadać komukolwiek wojnę,zwłaszcza z tak błachego
                powodu.
                Jednak Twój post z 28-go grudnia był dla mnie jednoznaczny i sprzeczny z moją
                wiedzą na ten temat.Atesty czytałem uważnie i wiem co zawierają.
                Na szkolenia nie chodzę,ale razi mnie budowanie opinii typu "rozpuszczona lemoniadka" na domniemaniach,zwłaszcza jeżeli autorem tego stwierdzenia jest
                osoba zajmująca się zawodowo ziołolecznictwem.Zwłaszcza Ty powinnas wiedzieć
                jakie zalety ma każda z 26 roślin leczniczych użytych do produkcji Alveo.
                W związu z tym,że mam swoje prawie dwuletnie,doświadczenia na własnym
                organizmie i takie same u żony,oraz wielomiesiączne znajomych uważam,że mam podstawy do zbudowania diametralnie innej od Twojej opinii czemu dałem wyraz.
                Tym bardziej,że znajduję cały czas potwierdzenia tych doświadczeń u innch
                pijących, nie mówiąc o docierających do mnie informacjach z publikacji
                o poprawie zdrowia w takich chorobach jak guzy,uczulenia,grzybice,nerwice,SM,
                tarczyce,krążeniowe i wiele innych.
                Piszą chorzy,lekarze i naukowcy-wśród nich autorytety w swoich dziedzinach.
                Wobec tej masy informacji muszą razić takie okreslenia jak "lemoniadka",
                czy "placebo" uzywane na forum poświęconym zdrowiu przez forumowiczów,którzy
                bez potrzebnych podstaw wyrażają swoje dziwaczne (w mojej ocenie)opinie.
                Polemiki z Tobą na temat nagietka także się nie podejmuję zwłaszcza,że ma kilka
                zalet jako roślina lecznicza.Generalnie jesteśmy chyba po tej samej stronie -
                jesteśmy zwolennikami profilaktyki i leczenia preparatami naturalnymi i tego
                się trzymajmy.Analizy - jakim cudem wyciągi z ziół mieszczą się w butelce
                wymagają wiedzy o technologii produkcji.Oczywiście każdy ma prawo do swoich
                wątpliwości,ale też można je rozwiać albo w nich się ugruntować jeżeli
                poznamy tę technologię i ją zrozumiemy.Kiedyś córka podsunęła mi gazetę w której
                pisali na temat produkji jakichś znanych francuskich perfum.Dowiedziałem się
                z niego,że na wyprodukowanie 1 kg esencji firma potrzebuje KILKANAŚCIE
                specjalistycznych wagonów kolejowych świeżutkich,nie pogniecionych płatków
                i innych części róży.Wyobrażasz to sobie? Z tej esencji następnie produkuje
                się tysiące buteleczek roztworu zwanego perfumami,każda za 200-300zł.Dlatego
                mnie tego typu informacje nie zajmują i pozostawiam je fachowcom.Rozumiem też
                z jakiego powodu Alveo jest takie drogie i nie analizowałem ile zarabia na mnie
                moja znajoma odsprzedająca mi preparat.Uwagę swoją skupiłem na składzie,skąd
                pochodzą rośliny,jakie preparat ma właściwości,co o nim mówią konsumenci i w
                czym może mi pomóc.I wiesz? Nie zawiodłem sie na nim.Stąd moja obecność na forum
                i stąd osobiste zaangazowanie w jego upowszechnianie,błędnie odczytywane jako
                próby zdobywania klientów.Może zbyt osobiste i jednoznaczne,ale taki już jestem.
                PS.bonusów nie kolekcjonuję i na sukcesy w sprzedaży nie liczę,za życzenia
                jednak dziękuję.
                Wszystkiego dobrego również Tobie życzę.
                • magdala555 Re: Do Jacka1956 02.01.06, 11:48
                  Porównaj sobie smak zapach gestośc np"ziołszwedzkich", wyciągu z ziól np głogu
                  itp które wyprodukowane z niwielkiej ilości wagowo ziól , lub perfum o ktorych
                  mowisz{perfumy produkowane dą z dodatkiem olejków i z prawdziwych oloejków , nie
                  syntetyków kosztują znacznie więcej niz 300pln}Wyciągi ziołowe maja specyficzny
                  smak i zapach natomiast alveo można kupić o smaku winogronowym, miętowym i
                  ieszcze jakim?
                  • jacek1956 Re: Do Jacka1956 02.01.06, 14:08
                    Magdo
                    Z tego co wiem Alveo jest roztworem,wodnym roztworem z ekstraktów ziołowych
                    z dodatkiem miodu i soku winogronowego.Dlatego ma tak przyjemny smak i zapach.
                    Miętowy przeznaczony głównie dla diabetyków już taki smaczny nie jest.
                    Produkowany jest tylko w dwóch smakach.

• magdala555 Re: Do Jacka1956 02.01.06, 15:18
                      Sam widzisz, roztwór wodny a nie wyciąg z ziół dlatego zapewne nie jest podany
                      sklad procentowy.Więć gdzie te 100 kg ziół?Dzisiaj w tv właśnie była mowa o
                      równie cudownym środku innej firmy.
                      Myślę ze nasza polemika nikogo nie interesuje trusia nie wykazuje
                      zainterwsowania ani Twoja ani moją pomocą. Czy to Cię nie dziwi?
                      • jacek1956 Re: Do Jacka1956 02.01.06, 17:02
                        Nie przypominam sobie bym twierdził,że to wyciąg.Czepiasz sie tych 100kg-
                        zapytaj producenta skoro Cię to tak intryguje.Ja juz dokonałem porównania
                        z perfumami co wydaje mi się powinno być odpowiedzią na te wątpliwości.
                        Poza tym na Twoje życzenie rozwinęła się polemika między nami a trusia pewnie
                        z uprzejmości nie chce się w tę rozmowę wtrącać.Być może też dlatego,że zupełnie Ją nie interesują te tajemnicze 100kg ziół albo też i sam preparat.I to mnie
                        w tej sytuacji absolutnie nie dziwi.
                        • emml Re: Do Jacka1956 02.01.06, 18:14
                          Bardzo ciekawa dyskusja mhhh, co do Alveo to mam mieszne uczucia- napewno
                          drenuje organizm przez zioła w nim zawarte, ale tu niestety też liczy się
                          interes:)Sama nie mam doświadczeń terapeutycznych z tym preparatem
                          Ja osobiście jestem za nagietkiem i to też mam sprawdzone więc mogę się tu
                          podpisać!!!!
                        • magdala555 Re: Do Jacka1956 02.01.06, 18:17
                          Te 100 kg to jest informacja producenta.Jeżeli masz ulotki to znajdziesz tę
                          informację.
                          To jest mój ostatni komentarz na ten temat.Bronisz preparatu jak Kmicic
                          Częstochowy.Chciałam ustrzec trusię od ponoszenia niepotrzebnych kosztów,
                          proponawałam pomoc nieodpłatnie choC między innymi z takich porad się utrzymuję.
                          Co jakiś czas wchodzi na rynek cudowny preparat leczący wszystkie choroby i
                          kiedy jego cudowne działanie nie sprawdza się, pojawja się nowy w to miejsce i.t.d.
                          • jacek1956 Re: Do Jacka1956 03.01.06, 08:52
                            Wobec tego ten komentarz będzie także moim ostatnim.Nie mam,bo mieć nie mogę
                            nic do Ciebie i Twojej wiedzy na temat ziół.Jednak zabieranie głosu przez Ciebie
                            na temat,w którym Twoja wiedza (to wynika z Twoich postów)jest zaczerpnięta
                            jedynie z ulotek,to nie będzie złośliwość a jedynie stwierdzenie faktu
                            wynikającego z przebiegu naszej dyskusji,jest moim zdaniem poważnym
                            nietaktem w przypadku udzielania profesjonalnych porad.
                            Nie trzeba tego nikomu tłumaczyć,że teoretyczna wiedza jest często sprzeczna
                            z wiedzą praktyczną.Dyskutowałaś ze mną -krótkotrwałym,ale jednak praktykiem,
                            nafaszerowanym wiedzą pochodzącą od praktyków,także lekarzy i naukowców mimo,
                            że sama takiej wiedzy na temat tego,konkretnego preparatu jesteś pozbawiona.
                            Rozumiem Twoje intencje i jak trudno zgodzić się z myślą,że preparat może
                            leczyć wszystkie choroby.Gdybyś zechciała uważnie poczytać wszystkie dostępne
                            materiały na temat Alveo, to nasza dyskusja miałaby zupełnie inny przebieg.
                            Jako osoba orientująca się w tym temacie lepiej od przeciętnego człowieka powinnaś wiedzieć,że suplementy nie leczą a jedynie dostarczają organiozmowi potrzebnych składników odżywczych,czasami oczyszczają z toksyn i złogów przez
                            co regulują procesy życiowe i mają wpływ na regenerację całego organizmu.Alveo
                            jest takim suplementem w 100% naturalnym a nie lekarstwem - i o tym ważnym dla
                            zrozumienia działania Alveo szczególe można przeczytać w mteriałach.
                            Preparat został stworzony z myślą o ludziach zdrowych,którzy znają wagę profilaktyki-jako najskuteczniejszej formy leczenia.Preparat również trafia do
                            osób bardzo chorych przynosząc im znaczną ulgę i przyspieszenie procesu powrotu
                            do zdrowia.Współpracuje z procesem leczenia akademickiego.
                            Jestem pewien,że zdajesz sobie sprawę również z tego,że organizm działa na
                            zasadzie naczyń połączonych.Każdy organ stanowi jedynie element większej
                            skomplikowanej całości,jaką jest nasz organizm.O zdrowym organizmie możemy
                            jedynie wtedy mówić,gdy wszystkie jego elementy są zdrowe.Aby dążyć do takiego
                            stanu musimy dostarczyć mu niezbędnych składników odżywczych,które zostaną
                            w całości wykorzystane.Wtedy tylko możemy mówić o zjawisku homeostazy organizmu.
                            Żeby tak się stało oprócz niezbędnego i właściwego pożywienia ważne są inne
                            elementy jak ruch,wypoczynek,unikanie stresu itp.ale w dalszym ciągu bardo
                            ważnym elementem jest właściwa dieta.Dzisiejsza żywność,zanieczyszczenie
                            środowiska,styl życia daleko odbiegają od wartości dla organizmu optymalnych.
                            Stąd rozwój firm produkujących suplementy żywnościowe,które uzupełniają
                            niedobory witamin i minerałów.Jest ich wiele i jeszcze więcej preparatów
                            przez nie produkowanych.Najkorzystniejsze są te,które swoje produkty mają
                            w 100% naturalne.Składniki syntetyczne mogą tylko dostarczyć do naszego
                            organizmu kolejną dawkę chemii,której powinniśmy unikać za wszelką cenę bo to
                            właśnie chemia odkładana w naszych komórkach powoduje pojawianie się chorób.
                            Alveo,powtarzam to po raz kolejny jest preparatem w 100% naturalnym i jest
                            dostarczycielem wszystkich niezbędnych składników odżywczych,pomaga w usuwaniu
                            wszystkich "śmieci" i dlatego powoduje powrót do zdrowia w wymiarze uniwersalnym.
                            Jego skład i właściwości spowodowały,że wielu fachowców z dziedziny
                            suplementacji i ziołolecznictwa uznało ten preparat za lidera w swojej klasie.
                            To wszystko co chciałem Tobie przekazać.Mogłem to zrobić prywatnie poprzez
                            gazetową skrzynkę.Jednak prowokowałaś tę polemikę na forum i uznałem,że na forum
                            należy ją skończyć.
                            Pozdrawiam i życzę zdrowia
                            Jacek
                            • very_martini Re: Do Jacka1956 03.01.06, 22:31
                              Mogłem to zrobić prywatnie poprzez
                              > gazetową skrzynkę.Jednak prowokowałaś tę polemikę na forum i uznałem,że na foru
                              > m
                              > należy ją skończyć.

a nie chodzi bardziej o to, że gdybyś wysłał Magdali maila o takiej treści to
                              reszta świata nie dowiedziałaby się o cudownych właściwościach tego specyfiku? Hm?

16%VOL
                              22%VAT

--
                              takie tam... forum homeopatia
                              • jacek1956 Re: Do Jacka1956 04.01.06, 08:47
                                very_martini napisała:
                                a nie chodzi bardziej o to, że gdybyś wysłał Magdali maila o takiej treści to
                                > reszta świata nie dowiedziałaby się o cudownych właściwościach tego specyfiku?
                                > Hm?

Zdecydowanie nie.Chociażby z tego powodu,że zawsze w takich wypadkach
                                powstaje niepotrzebne zamieszanie na forum.
    • magdala555 do Jacka! 03.01.06, 21:31
      Tak się składa że długo byłam werbowana do tego biznesu ,kupiłam ten preparat,
      stosowałam bo taka juz moja cikawska natura.Znam jego smak, zapach,i nistety
      sklad.Wizje samochodu w nagrodę , wielkich dochodów przegraly ze zwykłą ludzką
      uczciwoscią.Sam piszesz że to produkt dla ludzi zdrowych dlaczego więc
      proponujesz go człowiekowi choremu na raka płuc?
      • emml Re: do Jacka! 04.01.06, 00:11
        no widzisz nie ma ten prarat dobrej opini!!!!więc przemyśl to wszystko....
        • jacek1956 Re: do Jacka! 04.01.06, 09:43
          Hej,emml!
          Czy Twoim zdniem magdala555 podała wystarczającą ilość danych aby formuować
          jakąkolwiek opinię na ten temat?
          • emml Re: do Jacka! 04.01.06, 10:42
            Ja nie lubie takich rozmów na forum przekrzykiwania się kto ma racje. Napisałam
            do ciebie priva więc myślałam że zrozumiałeś że forum to nie to miejsce. Jaki
            cel .....?Każdy człowiek jest inny i nie można uogólniać wszystkich i dawać
            wszystkim to samo jeden preparat. Ja np. nie biorę się tu za porady lecznicze
            uważam że leczenie się samemu nie ma sensu i nie można tego robić na odleglość.
            Od tego są lekarze którzy muszą miec stały kontakt z pacjentem i patrzeć na
            niego całościowo. jedynie co mogę tu robić to poddawać wskazówki dietetyczne
            ale i to robię więcej na priva gdyż jedenemu człowiekowi jest potrzebna dieta
            obudowująca innemu trzeba np. wyciszyć gorąco żoładka.Tu można podawać
            wskazówki i bezpieczne porady a przedewszystkim rozsądne
            • jacek1956 Re: do Jacka! 04.01.06, 12:37
              Także nie lubię przekrzykiwania wbrew pozorom.Jednak właśnie na forum
              kierowane są do mnie pytania,wątpliwości,są podważane moje opinie,wobec tego
              moje odpowiedzi muszą być wyartykuowne także na forum.Gdy ktoś pisze na moją skrzynkę odpowiadam w ten sam sposób.Robię tak za każdym razem.Na resztę spraw,
              które poruszyłaś odpowiedziałem na Twojego priva.
      • jacek1956 Re: do Jacka! 04.01.06, 09:29
        Magdo uważam,ż należy rozgraniczyć aspekt biznesowy i zdrowotny dotyczący
        preparatu.Zresztą podobnie jak w przypadku zakupów lekarstw w aptece.
        O preparacie zaś,jego zaletach i do kogo jest adresowany wystarczająco
        dużo już napisałem a jeszcze więcej informacji na ten temat można znaleźć
        w necie.Poza tym napisałaś,że długo Cię werbowano do tego biznesu.To moim
        zdaniem nie ma nic wspólnego z ilością wypitych przez Ciebie butelek.Czy
        robiłaś to wg zaleceń,czy poddałas się badaniom przed i po kuracji,czy dla
        lepszego wydalania toksyn wytrącanych przez preparat wypijałaś wystarczającą
        ilość dobej,niegazowanej wody? Przez ile miesięcy piłaś i z jakiego powodu
        to robiłaś?
        > Sam piszesz że to produkt dla ludzi zdrowych dlaczego więc
        > proponujesz go człowiekowi choremu na raka płuc?
        Już odpowiadam.
        Preparat jest przeznaczony dla WSZYSTKICH. Dla choryh i zdrowych,nawet dla
        znajdujących sie w łonie matki i daruj,ale nie dam się sprowokować do kolejnych
        "popisów epistolarnych" na ten temat.Uzasadnienie możesz znaleźć w internecie
        skoro nie wystarczają Tobie moje argumenty.
        Dlaczego zaproponowałem? Odpowiedź jest zawarta w tamtym poście.Czy uważasz,że
        byłoby właściwe aby się po raz wtóry rozpisywać na ten temat i to w tym miejscu?
        Możemy Magdo dyskutować jak długo sobie tylko będziesz życzyć,ale dla dobra
        wątku zróbmy to na naszych skrzynkach bo znowu będę pomawiany o reklamę.
        • f.r.a.n.c Do wszystkich forumowiczów 04.01.06, 13:34
          Forum Medycyna naturalna nie jest miejscem handlu i promowania swoich
          produktów. Jeśli jednak ktoś zechce polecić swój produkt bądź usługę to tylko
          DARMOWO. Proszę tego przestrzegać!
      • snajper55 Re: do Jacka! 04.01.06, 11:46
        magdala555 napisała:

> Sam piszesz że to produkt dla ludzi zdrowych dlaczego więc
        > proponujesz go człowiekowi choremu na raka płuc?

Bo Jacuś jest dystrybutorem Alveo znanym już na różnych innych forach. On
        proponuje Alveo każdemu i przy każdej dolegliwości. No wiesz, kasa ponad
        wszystko.

S.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka